Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:32 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zsírfaló csodafegyver
rosttartalma felgyorsítja az anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.
Leghatékonyabban veszi fel a harcot a narancsbőrrel szemben!
10 dkg gumós zeller 16, egy zellerszár mindössze 6 kalóriát tartalmaz!
Nyersen is érdemes rendszeresen zellert fogyasztanod, de változatos, finom ételeket is készíthetsz belőle. Mutatom a legjobb zelleres recepteket:

ZELLER CHIPS
Hámozd meg a zellert és zöldséggyalun szeleteld vékony karikákra. Sóval, fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES
1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére
suzymama, 2019. június 03. hétfő, 11:33
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
hozzá vanília-, vagy borsodót is, de kínálhatjuk (külön tálkában) eper-, vagy egyéb pikáns gyümölcsöntet kíséretében is.


Bodzavirág szörp

Hozzávalók:

30-45 ág bodzavirág tányér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló

Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze,majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrűszövésű géz anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba.


Bodzás palacsinta

Hozzávalók:
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Ananászos pulykamell
A pulykát vagy nagyon ügyesen vágjuk szeletekre, amikor friss, vagy jelen esetben előző nap kivettem a fagyasztóból és amikor még egy kicsit fagyott volt, akkor szeleteltem fel. Így mindig könnyebb - persze jó éles kés kell hozzá - és sokkal szebb szeleteket tudok vágni. A szeleteket finoman megszórtam granulált fokhagymával és borssal. De csak pici borssal. Nem sóztam, hanem fél napot hagytam pácolódni a hűtőben egy lezárt dobozban.

Az ananászt megtisztítottam, kb. 1/2 cm-es karikákra vágtam és mindnek kiszúrtam a közepét az almamagozóval. A sajtot lereszeltem.

Ügymenet:

Azt a tepsit, amiben végül a sütőbe kerül az étel, két lapon felmelegítettem. Vajat és szőlőmagolajat tettem bele. A húsokat megsóztam és fehéredésig sütöttem mindkét felüket a vajas olajban. Ezután szépen egymás mellé fektettem őket, tele is lett a tepsi. Szépen kiraktam az egészet az ananászkarikákkal, majd a reszelt sajtot elosztottam a tetején. Fóliával letakartam és 15 percre így
klarika47, 2018. december 22. szombat, 07:09
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:53
9 vendégváró saláta recept
cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.

Hagymasaláta

Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal is meglocsoljuk.

Ha kíváncsi vagy
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
-----------------------------------------------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.
--------------------------------------------------
Hagymasaláta
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
8 tipp a szem alatti sötét karikák ellen
8 tipp a szem alatti sötét karikák ellen

A szem alatti karikák az esetek legnagyobb részében nem jelentenek egészségügyi problémát, mindössze esztétikai gondot okozhatnak. Fáradtabbnak, elgyötörtebbnek, öregebbnek tűnünk tőlük. Mit tehetünk ellenük?

Használjunk fényvédő krémet!
Bár ideális esetben minden alkalommal bekenjük magunkat, amikor a szabadba megyünk, mégis sokszor elfeledkezünk erről a területről. Pedig a szem körüli vékony bőrréteg nagyon érzékeny, és a fény okozta hiperpigmentáció ezen a területen még látványosabb. Tegyünk tehát egy kevés fényvédő krémet erre a területre, vagy használjunk olyan szemránckrémet, amelyben fényvédő is van.

Válasszunk megfelelő szemkörnyékápolót!
A tökéletes szemkörnyékápoló nemcsak hidratálja, frissíti és védi a szem körüli érzékeny bőrt, de megvéd a sötét karikáktól és a szem alatti táskák kialakulásától is, emellett simítja a bőrünket és felfrissíti a tekintetünket. Keressünk retinol vagy koffeintartalmú krémeket (ezek
vorosrozsa66, 2018. április 16. hétfő, 23:06
Tallóztam
Padlizsánkrém receptek

Hozzávalók

2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg),
1 nagy fej vöröshagyma,
fél dl olaj,
3 gerezd fokhagyma, citromlé,
só és törött fekete bors ízlés szerint

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, héjastul karikákra vágjuk, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig állni hagyjuk, addigra a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázzuk.

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlevet ráöntünk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és pépesre törjük.

Ha már teljesen kihűlt, megkóstoljuk, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük. Zárható üvegbe tesszük, és hűtőszekrényben tartjuk. Sokáig eláll. Pirított
horvathnemagdi, 2018. április 13. péntek, 12:44
ropogós cukkini tejsz . hagymával
Hozzávalók:
4 kis cukkíni,
2 db egész tojás
, kevés szójaliszt vagy rizsliszt,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bors

, a hagymához:
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág
,ízlés szerint só, bors

.Elkészítése:
A cukkíniket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbni tsütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 Perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen.Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a töröttborssal, és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a
ibolya58, 2018. április 08. vasárnap, 11:39
Tehermentesítsük szervezetünket a Húsvéti ünnepek után!
Könnyű zöldséges ételeket kínálunk

Share
A húsvéti asztal bőséges kínálatának bizony nehéz ellenállni, de azért jólesik az ünnepek után néhány egyszerű, könnyű étel fogyasztása. A zöldségeket felhasználása igen sokoldalú, lássuk hát néhány egyszerű, egészséges és kíméletes ételt!
Levesek
Az egyik legtáplálóbb ételek egyike a leves, főként, ha sok zöldséggel készítjük el. A tavasz beköszöntével sok friss és zsenge hozzávaló kapható a piacokon, melyeket érdemes mind belefőzni.


Vitaminleves
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre:

3 evőkanál szűz olívaolaj
2 csomó újhagyma, vékonyra karikázva
10 dkg zsenge rukkola leszárazva
2 csokor petrezselyemzöld, levelei lecsipkedve
30 dkg burgonya, megtisztítva és félbevágva

a díszítéshez:

rukkolalevelek
piros színű paprika
Az olajon az újhagymát néhány percig kevergetve pároljuk. Amikor félig megpuhult, a rukkolát, majd 1-2 perccel később a
suzymama, 2018. április 04. szerda, 11:54
Kétegyházi csorbaleves
Hozzávalók:
2 kg csirke feldarabolva
1 kg vegyes zöldség
1 dl tejföl
citromlé
lestyán
1 csokor újhagyma

bors
petrezselyem zöldje
olaj

A csirkedarabokat kevés olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget (répa, petrezselyem, karalábé, borsó). Sózzuk, felengedjük 3 liter vízzel. 30 perc főzés után hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát és a finomra vágott lestyánt. A készre főzött levesből 2 dl-t elkeverünk az 1 dl tejföllel és a leveshez öntjük. Kiforraljuk, majd a citrom levével ízesítjük. Friss petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Kalcsó Mihályné Magyarországi Románok Hagyományos Ételei című gyűjteményéből származó recept
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 11:00
Sörlevesek
őrölt bors, 10 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 4 db pirított toast kenyér

Elkészítése: A kockára vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Egy nagyobb lábasban pároljuk meg a szintén kockára vágott zöldségeket, majd öntsük rá a sört és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb. egy órán át.
Mialatt fő a leves, vágjuk vékony csíkokra a sonkát és a sajtot, és a négy pirított kenyérszeletet.
A hagymát szeleteljük fel vékony karikákra. Ha elkészült a leves, jól turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá négymogyorónyi vajat, és a vékony szeletekre vágott hagymát, főzzük puhára a hagymát a levesben, majd adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára.
Tálalásnál a csészékbe tegyünk egy adag pirított, kockákra vágott csirkemellet, a csíkokra vágott sajtot, sonkát, kenyeret, erre az alapra szedjük a levest. A tetejét díszítsük finomra vágott petrezselyemmel, és egy teáskanál tejszínnel.
Tipp: A leveshez külön tálalhatjuk a
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
1/163
Képek, videók
zsirfok.jpg
sz719eszter
2017. október 03. kedd, 09:44
zsirf.jpg
sz719eszter
2017. október 03. kedd, 09:44
zsirfok.png
sz719eszter
2016. május 14. szombat, 17:38
zsirf.bmp
sz719eszter
2016. május 14. szombat, 15:33
Zsirf.jpg
sz719eszter
2016. május 14. szombat, 13:49
ZSIRF.jpg
mamucika
2014. február 27. csütörtök, 19:02
zsirfok.png
cady89
2013. december 07. szombat, 12:03
Zsirf.jpg
fygyike
2011. július 21. csütörtök, 11:49
zsirf.gif
yaskane
2011. május 16. hétfő, 17:04
zsirf-full.jpg
edesangyal
2009. december 17. csütörtök, 21:45
zsirf.jpg
lylus12
2009. május 16. szombat, 20:29
Narancsbőr elleni koktél.
pacsakute
2014. március 03. hétfő, 20:06
Narancsbőr ellen.jpg
pacsakute
2013. augusztus 15. csütörtök, 14:16
Narancsbőr
irmus
2010. június 04. péntek, 17:40
Narancsbőr!
lcsucsu
2008. július 28. hétfő, 16:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.