Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:26 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda BL - Nagy László búcsúja is motiválja a veszprémieket
Úgy fogalmazott, csapatának tagjai, illetve minden magyar kézilabda-rajongó elsősorban azért szeretné, ha idén sikerülne a Veszprémnek a BL-győzelem, mert Nagy László éppen Kölnben búcsúzik el játékosként.

"Ő egy legenda, aki megérdemli ezt a trófeát, ez a fő motivációnk" - mondta Davis.

A 38 éves jobbátlövőn kívül szerb csapattársa, Momir Ilic is visszavonul az idény végén, Mikler Roland pedig nyáron Szegedre igazol. Szintén távozik Jamali Iman és René Toft Hansen, de ők sérülés miatt nem léphetnek pályára a kölni négyes döntőben.

A torna első napján, szombaton a Veszprém a lengyel Vive Kielcével találkozik, a másik elődöntőben pedig a Barcelona a macedón Vardar Szkopjéval mérkőzik.

Davis megemlítette, hogy a Szeged elleni bajnoki döntő visszavágója miatt csupán néhány napjuk volt a felkészülésre.

"Új taktikai variációk elsajátítására ilyenkor már nincs esély. Megtartjuk azokat a dolgokat, amelyek jól működtek az egész szezonban, és néhány aprósággal is készülünk, amivel
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 15:35
Antonín Dvořák: Stabat Mater - előadás a képen látszik
tövében!
Szívem szíved keservében
társad lenni úgy sovárg!

Szűzek szűze! Légy szívedben
hozzám jó és nem kegyetlen!
Oszd meg vélem könnyedet!
Add hogy sírván Krisztus sírján
sebeit szívembe írnám
s bánatodban részt vegyek!

Fiad sebe sebesítsen!
Szent keresztje részegítsen
és vérének itala.
hogy pokol tüzén ne égjek!
S az ítélet napján, kérlek,
te légy védőm, Szűzanya!

Ha majd el kell mennem innen,
engedj győzelemre mennem
anyád által, Krisztusom!
És ha testem meghal, adjad
hogy lelkem dicsőn fogadja
a pálmás paradicsom!
*
- A szöveg magyarul,melyet Fazekas István fordításában - Hétfájdalmú Szűzanya
Mária megtörten állt már,
könnyezte a keresztfánál
éppen haldokló fiát.

Sóhajtozta sok-sok terhét,
bánatba fult, beteg lelkét
kardnak éle vágta át.

Jaj, mivé lesz és hogyan sír
áldott anyánk, hogyha a sír
hívogatja
maroka, 2019. május 17. péntek, 09:48
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
szeretnének sikerrel járni, ahol mindenki más kudarcot vallott, meg akarják tenni azt is, ami teljes képtelenség. Talán repülőgépet vezetnek, vitorláznak, búvárkodnak vagy autóversenyeken vesznek részt, hogy élvezhessék annak izgalmát, hogy veszélyes helyzetbe juttatják önmagukat, majd úrrá lesznek a veszélyen. A vad, felelőtlen kockáztatás viszont nem érdekli őket. A Nyolcasok kiszámítják a siker esélyét, és csak akkor vállalják a kockázatot, akkor élvezik az izgalmakat, ha úgy látják, van esélyük a győzelemre. A Nyolcasok többségére ugyan nem illik az "óvatos" jelző, de nem is vakmerőek. Végső soron az életben maradás a legfontosabb nekik és hogy az örökségük fennmaradjon.

Az átlagos Nyolcasok általában sikeresek a munkájukban és más területen is, mivel megállás nélkül dolgoznak, és ezt élvezik is. A munka lehetőségeket teremt akaratuk érvényesítésére, s ezáltal erejük és függetlenségük bizonyítására is. Az üzletkötéseknek és a kockázatvállalásnak nem a pénzszerzés az egyetlen célja: az is
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 18:40
Téli EYOF - Elődöntős a curlingcsapat
A csütörtöki versenynapon a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta csapat 8-4-re nyert a végső győzelemre is esélyes dánok ellen, és pénteken a másik csoport győztesével, a svájciakkal mérkőzik a fináléért - az EYOF honlapja alapján.

A női műkorcsolyázók között Láng Júlia a rövidprogram után a hetedik helyen állt, a csütörtöki kűrben azonban rontott, így végül 13. lett.

Az alpesi sízők óriás-műlesikló számában, illetve a sífutók sprintversenyében is a mezőny hátsó felében végeztek a magyarok.

A téli EYOF-okon Magyarország 17 érmet nyert, köztük nyolc aranyat. Szarajevóban eddig két rövidpályás gyorskorcsolyázó állhatott dobogóra: Talabos Attila 1500 méteren győzött, míg Bontovics Balázs 500 méteren harmadikként végzett.

A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:11
A Nyolcas Archetípus Dinamikája
fejlődésnek ezt az irányát taktikai viszonyulásnak tekintik az önérvényesítő cselekvéstől a gondolatok jelentette biztonságba. Azt gondolják, hogy ha okosabbá, megfontoltabbá válnak, akkor képesek lesznek megtartani a hatalmukat. Elhatározzák, hogy megpróbálnak előrelátóbbak lenni és nem ösztönösen cselekedni; tudják, hogy ha titkolózóbbá válnak, akkor meglepetésszerűen tudnak lesújtani; ha ravaszabbá válnak, akkor képesek lesznek elrejtőzni ellenségeik elől mindaddig, amíg nem állnak készen a végső győzelemre. Röviden tehát, az Ötös felé való elmozdulás azért vonzó a Nyolcasok számára, mert így egyesíthetik az erőt és a biztonságot, és ez látszólag verhetetlen kombináció.

A 4. szinten a Nyolcasok vállalkozásaik felvirágoztatásán, terveik megvalósításán fáradoznak. Pragmatikus emberek, egyszerű, közvetlen válaszokat vagy megoldásokat keresnek, és döntéseiket gyorsan meg is valósítják. A nyolcasok hirtelen úgy érezhetik, hogy túl sok feladatot és túl nagy célokat tűztek ki maguk elé, vagy hogy
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:43
Női kézilabda Eb - Rasmussen: egy lépéssel az ellenfél mögött voltunk
hozzá, de nekik minden bejött. Ezt a meccset a hátunk mögött kell tudnunk. Már a lefújás után mondtam a lányoknak, hogy van ilyen nap. Mivel holnapután már ismét játszunk, arra kell összpontosítanunk, a hibákat elemezni kell, hogy ne történjenek meg még egyszer" - nyilatkozta Planéta.

Tóth Gabriella elmondta, az eredmény miatt csalódott, a csapattársaira viszont büszke, mert végig küzdöttek, de ezúttal jobbak voltak a címvédő norvégok.

"A teljesítményemet nagyon szívesen elcserélném egy győzelemre" - közölte a magyarok legeredményesebb játékosa, aki kilenc kísérletből hatszor volt eredményes.

Hozzátette, a norvégok nagyon jól meg tudták játszani a beállójukat, a kapus Katrine Lundét viszont a magyarok tették naggyá.

"Sajnos tényleg van olyan, hogy Lunde-fóbia. Elég sokszor eltaláltuk, nem figyeltünk oda a befejezésekre. Ha jobban figyelünk, lehet, hogy nem lett volna ilyen kapusteljesítmény az ellenfélnél" - vélekedett.

Tóth rámutatott, hogy a sorozatmérkőzések miatt a győzelemnek is
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 23:56
A belgák kiejtették a brazilokat a Foci V.B.-rőll
lövését.
Már Firminóval a pályán vágott neki a második félidőnek Brazília, amely a lelátóról is komoly biztatást kapott ekkor. Az 55. percben volt egy érdekes helyzet, Kompany csúszott be Gabriel Jesusnak a tizenhatoson belül, vissza is nézték a szituációt, de aztán nem ítéltek büntető.
Péntek este a belga válogatott 2-1-re legyőzte Brazíliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, így Roberto Martínez csapata bejutott a legjobb négy közé, ahol újabb előre hozott döntőt kell megvívnia: a végső győzelemre is esélyes francia együttes lesz az ellenfele. A belgák 32 év után jutottak be ismét az elődöntőbe, míg a brazilokat sorozatban negyedszer fosztotta meg európai csapat a világbajnoki álmaitól.
A brazilok mind a négy vb-n olyan csapattal érkeztek, amely akár nyerhetett is volna. Nem nyert. Ellenben legyőzőik közül 2006-ban a franciák másodikok, 2010-ben a hollandok szintén ezüstérmesek, 2014-ben a németek pedig világbajnokok lettek. 2018, Belgium? Ha a sorozat folytatódik, a belgák meg sem
maroka, 2018. július 07. szombat, 08:24
Vb-2018 - A csoportelsőség a franciák célja
"Kétféle eredménnyel lehet ezt elérni, de győzelemre fogunk játszani, mert én mindig így küldöm pályára a csapatomat" - utalt arra a Luzsnyiki Stadionban rendezett hétfői sajtótájékoztatón a játékosként világ- és Európa bajnok szakember, hogy egy döntetlen is elég lenne az első hely megszerzéséhez az oroszországi világbajnokság C csoportjában. Ez egyébként azt jelentené a franciáknak, hogy elkerülnék a D-ben minden bizonnyal élen végző horvátokat.

Deschamps ugyanakkor elismerte, hogy a csapat összeállításánál több szempontot figyelembe kell venni, egyrészt vannak sárga laposok - Paul Pogba, Corentin Tolisso, és Blaise Matuidi -, akikkel óvatosan kell eljárni, másrészt akadnak olyanok, akik eddig kevesebbet játszottak.

"Ez a helyzet lehetőséget teremt arra, hogy foglalkoztassam a keretemet" - mondta a tréner, elárulva, hogy bár mindig van elképzelése az összeállításról, azért gyakran elbeszélget a játékosokkal, mielőtt a végső döntést meghozná, és képes változtatni eredeti
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 15:52
Hazaküldjük Gyuri bácsit, menj vissza Amerikába!
Egy hely, ahová visszatérhet, ahol megérezheti, hogy az élet nem hiábavaló, és a végén sem hullik a semmibe. Hozzáadódik és beépül az ezeréves nagyszerű alkotásba, amit egyszerűen csak hazának, magyar hazának nevezünk. "A hazának most szüksége van rátok, hogy amikor nektek lesz szükség a hazára, még meg legyen a hazátok" - mondta Orbán Viktor.

Beszéde végén a miniszterelnök együtt szavalta a több százezres tömeggel a Himnusz első versszakát, majd azt mondta, menjetek és harcoljatok, fel győzelemre, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!Békemenet 2018. március 15. minden eddiginél több résztvevőSoha nem látott tömeg a békemeneten
/A Békemenet résztvevőinek példátlanul magas számáról írnak német és amerikai újságok is. A hatalmas tömeg két
menusgabor, 2018. március 15. csütörtök, 19:00
Március 15. - Tarlós Londonban: március 15. a modern, nagykorú Magyarország születésnapja
Budapest főpolgármestere, aki a nagy-britanniai magyarság hétfő esti évfordulós ünnepségének szónoka volt, a londoni magyar nagykövetségen tartott rendezvényen elmondta: ma már arról beszélhetünk, hogy a 170 évvel ezelőtti eseményeket a magyarság győzelemre vitte, akkor is, ha utána fájdalmas időszak következett. A magyar nép szabadságharca, egy hosszú fejlődési folyamat korszakváltó kiteljesedése ugyanis nagy lépés volt azon az úton, amelyen továbbhaladva a magyarság feudális társadalomból végső soron polgári társadalommá vált.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy a hazai polgárság emancipációjának jelei csak a XIX. század elején jelentkeztek, az életformák változása különösen a városokban, elsősorban a nagyvárosokban vált érezhetővé. A magyar főváros az 1800-as években az ország egyetlen igazi, modern, több mint 150 ezres nagyvárosa, kormányhivatalok, felsőoktatási intézmények székhelye, gazdasági és kereskedelmi központ, a kulturális életnek és a politikai sajtónak is a fő helyszíne volt - mondta a
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 23:58
Ima a keresztény Magyarországért
IMA A KERESZTÉNY MAGYARORSZÁGÉRT
ÉS AZ ÚR VÉDELMÉNEK MEGKÉRÉSE

2018.04.08-ra

Mennyei Atyánk! Nehéz időket élvén, teljes szívvel fordul most Hozzád a Magyar Nép! Bocsáss meg
kérünk, hogy történelmünk során nem mindig értettük meg Szent Akaratodat! Sokat hibáztunk, különösen
az utolsó 100 évben. Kérünk, bocsássad meg mindazt a sok bűnt és Ellened fordulást, és azt a Hozzád és
Királynőnkhöz való méltatlan viselkedésünket is, ami Hazánk jelenlegi, minden Kegyelem mellett is
veszélyeztetett állapotát eredményezheti.
Most, a Végidők küszöbén Irgalmadat kérve fordulunk Isteni Mindenhatóságodhoz!
Nézd ezt kis maroknyi népet, mely a Szent István utáni századokban a Kegyelmeidet megragadva, Téged
dicsőítő szentek sokaságát adta a világnak. Nemzetünk bátran küzdötte végig a történelmet. Igazságodért,
keresztény hitünkért, valamint az Égi és földi Hazáért egyszerre harcolva, sokszor vérünket ontottuk.
Most a történelem egy újabb, eddigi legnagyobb
sz719eszter, 2018. március 09. péntek, 10:15
1/13
Képek, videók
Szt László szobra Nagyvár
egrilany51
2017. július 29. szombat, 11:58
Ujj Lászlóné Ili Nagyon
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:28
Nagy László - Puszta vilá
sanci81
2016. február 06. szombat, 19:18
Nagy László : Ó,csodálato
maria_kadar_148
2015. november 27. péntek, 23:41
Nagy.László.jpg
cserhat3
2015. június 20. szombat, 18:36
Nagy László
lenke1964
2015. április 29. szerda, 10:38
Nagy László1.jpg
feviroza
2015. február 10. kedd, 22:17
Nagy László.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:35
nagy lászló.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:06
nagy lászló..májusi rózsa
erzsikepuskas
2014. szeptember 08. hétfő, 15:58
Nagy László(1).jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 15:43
Nagy László 2
taltos1
2014. március 25. kedd, 21:25
indul az idény
biharijudit
2010. április 18. vasárnap, 15:37
2008-as idény VILÁGBAJNOK
nkerzs
2009. január 20. kedd, 10:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.