Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:46 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Donald Trump: egy "kis létszámú" amerikai csapat Szíriában marad
Közben az amerikai katonák a korábbi washingtoni bejelentésnek megfelelően elhagyták Szíria északkeleti vidékét.

Trump úgy fogalmazott: a Szíriában maradó kevés amerikai katona "Szíria teljesen más részén", részben a jordániai és az izraeli határhoz közel, részben pedig Irakhoz közel tartózkodik majd.

"Mindig is azt mondtam, hogy ha már oda megyünk, óvjuk meg az olajmezőket" - mondta az elnök a Fehér Házban újságíróknak. Hozzátette: e "korrekt védelem" érdekében az Egyesült Államok "talán a helyszínre küldhetné" az egyik nagy amerikai olajvállalatot.

Washington október 13-án, öt nappal a szíriai kurdok elleni török offenzíva utánjelentette be, hogy kivonja a mintegy ezer katonából álló kontingensét Szíriából. Az amerikai csapatkivonás gyakorlatilag már október 7-én megkezdődött, és a döntést ellenzők szerint Washington ezzel lényegében utat nyitott a kurd milíciák elleni török offenzívának. A kurd milíciák korábban az Egyesült Államok szövetségesei voltak az Iszlám Állam nevű
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 07:04
PM: A versenyképesség egyik záloga az egészséges társadalom
Ildikó egészségügyért felelős államtitkár kifejtette azon álláspontját, hogy az egészségipari innovációval kapcsolatban az egészségügyi tárcának alapvetően más a nézete, mint az iparért felelős ITM-nek. Az Emminek olyan igényeket kell megfogalmaznia, amely "az ember és az ország jólétét" is magában foglalja. "Ez viszont egy fontos, eltérő paradigma" - tette hozzá.

Jelezte, "szomorúan és csalódottan látták", hogy az ITM által kidolgozott stratégiához fűzött Emmi-álláspont nem jelent meg a dokumentum végleges változatában.

A klinikai vizsgálatokról szólva leszögezte, a klinikai vizsgálatok területe a törvény szerint is az egészségügyhöz tartozik. Mint mondta, szakítani kell az eddigi gyakorlattal, miszerint "egy közös zsákból döntően az ipar érdeke által diktáltan adnak ki kutatás-fejlesztési forrásokat". Jelezte, az innovációs járulék 98 milliárdjából 40 milliárdot az egészségügy termel meg, és nem értenek egyet azzal az ITM-javaslattal, hogy a kormány helyett az innovációért felelős miniszter
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 20:32
EU-csúcs - EP-elnök: az uniós parlament üdvözli az újabb Brexit-megállapodást
Mindeközben meg kell őriznie a finanszírozási szintet különösen az olyan hagyományos EU-politikák tekintetében, mint a kohézió és a mezőgazdaság területe - húzta alá.

"Olyan költségvetésre van szükségünk, amely összhangban áll az értékeinkkel. Be kell vezetni egy új védelmi mechanizmust, amely bünteti azokat, akik nem tartják be a jogállamiság követelményeit" - fogalmazott.

Az új Európai Bizottsággal összefüggésben azt mondta, a biztosjelöltek meghallgatása folytatódik, szavazásra a bizottság végleges összetételéről egy hónap késéssel, novemberben kerülhet sor. Az Európai Parlamentet nem lehet hibáztatni a késedelem miatt, "mivel feladatát lelkiismeretesen és az uniós szerződésekben foglalt jogainak megfelelően folytatja és fogja folytatni" - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az EP nehézségekkel küzd amiatt, hogy az Európai Tanács nem vette figyelembe a 2014-ben először alkalmazott, úgynevezett csúcsjelölti rendszert, amely szerint az európai parlamenti választásokon legtöbb mandátumot
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 18:04
Észak-Szibériában 21,3 milliárd dolláros LNG-beruházás épül
A cseppfolyósított földgáz- (LNG-) projektben részvevő vállalatok, a Novatek (60 százalékos tulajdonrésszel), a francia Total (10százalék), a kínai CNOOC (10 százalék) és CNPC (10 százalék), valamint a japán Mitsui-JOGMEC konzorciuma (10 százalék) jóváhagyta a végleges befektetési döntést. Az első LNG-szállítmánynak 2023-ban kell majd elindulnia a Gidan-félszigeten kiépítendő létesítményből. Mivel a Total 19,4 százalékban tulajdonosa a Novateknek, tényleges részesedése az Arctic LNG 2-ben 21,6 százalék.

Leonyid Mihelszon, a Novatek vezérigazgatója - a Forbes szerint Oroszország leggazdagabb vállalkozója - közölte, hogy a szállítmányok 80 százaléka Ázsiába irányul majd. A keletre tartó szállítmányok jégálló LNG-tartályhajókon, az északi hajózási útvonalon, a kamcsatkai, az Európába tartók pedig a murmanszki átrakodó terminál érintésével jutnak majd el a piacra.

Az üzem három termelési szerelvényből (gázcseppfolyósító és tisztító létesítményből) áll majd. Ezek 2023-ban, 2024-ben, illetve
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 12:51
Brexit - Nem akadályozza a felsőház a megállapodás nélküli kiválást tiltó törvényt
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt szerda éjjel hagyta jóvá 327-299 arányban az alsóház, és a jogszabály azonnal a Lordok Háza elé került további vitára.

Előzetesen egyértelmű jelek utaltak arra, hogy a rendezetlen Brexit tilalmáról szóló törvény tárgyalását a Lordok Házának Brexit-párti tagjai megpróbálják addig húzni, amíg végül nem marad idő a végleges változat kihirdetésére. E jelek közé tartozott, hogy a felsőházban száznál több módosító indítványt nyújtottak be a törvényhez, és ezekről egyenként szavazni kellett volna, majd az alsóházban is dönteni kellett volna a felső kamarában elfogadott módosítók sorsáról.

Boris Johnson azonban már korábban bejelentette, hogy a jövő héttől felfüggeszti a jelenlegi parlamenti ülésszakot, és októberben új kormányprogram meghirdetésével új törvényhozási időszak kezdődik.

Csütörtök hajnalban mindazonáltal már értesülések terjedtek el arról, hogy a Lordok Háza
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:21
A felvidéki közös magyar érdekképviseletet szeretné létrehozni az Összefogás néven alakított mozgalom
pártja már deklarálta, hogy nem "az összefogás híve", de - tette hozzá Orosz Örs - akivel lehetséges, össze akarnak fogni.

Az Összefogás alapítói kiemelték: nem egy "pártütő kezdeményezésről van szó", vagyis a mozgalmukhoz csatlakozóktól nem várják el, hogy feladják párthovatartozásukat, hanem csak azt, hogy "teljes szívvel elköteleződjenek a felvidéki magyar közösség politikai egyesítése mellett". Emellett azt gondolják, hogy van választói igény egyfajta megújhodásra is.

A múlt héten vált véglegessé, hogy nem vezetett eredményre a tisztán magyar felvidéki párt, a Magyar Közösség Pártja (MKP) és a szlovák-magyar vegyespárt, a Most-Híd között július végén indított tárgyalássorozat a választási együttműködés megteremtéséről. A Most-Híd elutasította, hogy koalícióban induljon az MKP-val a jövő évi parlamenti választásokon. Ezt a fejleményt az MKP elnöke, Menyhárt József rossz hírnek minősítette a felvidéki magyar közösség számára, és jelezte: mindent megtesznek azért, hogy a választáson megugorják az
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:22
Leállította a cseh kormányfő elleni eljárást a főügyész
A hírportál szerint a főügyész a Babis családtagjai és munkatársai elleni eljárást is leállította. A Deník N azonban úgy tudja: nem biztos, hogy a döntés végleges, mert az ügy most a prágai főügyészség vezetése elé kerül, amely még felülvizsgálhatja.

Ales Cimbala, a prágai főügyészség szóvivője közölte: a döntés tényét meg tudja erősíteni, de annak tartalmáról a hatályos szabályok szerint pillanatnyilag még nem tájékoztathat.

A cseh kormányfőt és további öt személyt az európai uniós pénzek jogosulatlan megszerzésével gyanúsította a rendőrség, és áprilisban vádemelést javasolt az ügyben. Elmarasztaló ítélet esetén akár tízéves szabadságvesztés is kiszabható a vádlottakra.

"A főügyész pénteken hozta meg döntését, amely egyelőre nem nyilvános, és amelyet most a prágai főügyészség vezetése vizsgál" - reagált a lapértesülésre Ales Cimbala, a prágai főügyészség szóvivője hétfőn. Rámutatott: mintegy 20 ezer oldalas aktáról van szó, amelyet a főügyészségnek most újra át kell vizsgálnia, a
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 10:31
LMP: állítsák le a paksi bővítést és a bodai atomtemető előkészületeit!
paksi atomerőmű bővítését és a nukleáris hulladékok Pécs melletti elhelyezését összekapcsolja.

Szerinte alapvető probléma, hogy a magyar kormány verseny nélkül adta oda a paksi bővítés 4000 milliárd forintos projektjét az orosz vállalatnak. Az pedig még ennél is aggasztóbb, hogy mára kiderült: a másik fél "a tervek elkészítésére is alkalmatlan, miközben minden, a paksi bővítést megalapozó érv megdőlt mára" - fogalmazott.

Kiemelte: sehol a világon nem megoldott a nagy radioaktivitású hulladékok végleges elhelyezése, ennek ellenére hazánkban a bodai atomtemető projektre telephelykutatási engedélyt adtak ki múlt hónapban. Ez a politikus szerint azt jelenti, "meghozták a döntést arról, hogy valahol Pécs környékén atomtemető létesül", pedig "Orbán Viktor miniszterelnök 2015-ben a pécsi városháza falai között ígéretet tett, hogy a megadják a lehetőséget az embereknek az atomtemető ügyében a döntésre".

Az ellenzéki párt frakcióvezetője szerint az LMP feladata most az, hogy a döntés után tájékoztatást
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 16:41
EU-tisztújítás - Kormányszóvivő: Janusz Wojciechowski az új lengyel biztosjelölt
Krzysztof Szczerski hétfő délután azzal indokolta visszalépését, hogy Varsónak az agrárügyi tárcát ajánlották fel az Európai Bizottságban, a mezőgazdaság pedig nem az ő szakterülete.

Mateusz Morawiecki kormányfő "nagyra becsüli a visszalépésről szóló döntést, konstruktívnak és az állam érdekeit szem előtt tartónak tekinti" - fogalmazott Müller.

A kormányszóvivő "nagyon jó" döntésnek minősítette, hogy Varsónak az agrárügyi terület jut. Reményének adott hangot, hogy a döntést majd az uniós szervek véglegesen is jóva hagyják. Aláhúzta: Lengyelország számára az agrárügyi terület rendkívül fontos, az uniós költségvetés e vonatkozásban "nagyon magas".

Az új lengyel jelölt, Janusz Wojciechowski korábban a Lengyel Parasztpárt egyik vezető politikusa volt, 2010-ben belépett a jelenlegi lengyel kormánypártba, a Jog és Igazságosságba (PiS), a 2014-ben a PiS európai parlamenti (EP) képviselője lett. Több éven át tagja volt az EP mezőgazdasági bizottságának. 2015 óta Lengyelország képviselője az Európai
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 18:41
EU-csúcs - Merkel: jobb néhány napot várni, mintsem elhamarkodott döntést hozni
többsége az Európai Bizottság következő elnöki tisztségéhez, ezért az uniós vezetők jövő vasárnap újra asztalhoz ülnek, hogy az uniós parlament július 2-án kezdődő alakuló ülése előtt megegyezzenek az uniós intézmények vezetőiről.

"Közös megoldást akarunk az Európai Parlamenttel, semmilyen körülmények között sem akarunk válsághelyzetet teremteni" - fogalmazott a német kancellár.

A néppárti Manfred Weber jelölésére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, erre csak a folyamat végén tud végleges választ adni.

Elmondta az is, hogy az uniós tagországok vezetői felkérték Donald Tusk tanácsi elnököt, hogy tárgyaljon az uniós parlamenttel és pártcsaládjainak vezetőivel, hogy minden fél számára elfogadható megoldás születhessen.

Emmanuel Macron francia elnök újságíróknak adott nyilatkozatában leszögezte, mivel továbbra sincs többsége egyetlen jelöltnek sem az európai intézmények vezető tisztségeire, a következő napokban közös álláspontot kell kialakítani a jövő vasárnap esedékes,
velemenyezd, 2019. június 21. péntek, 07:05
Cousteau a "cetbörtönben" tartott fehér és kardszárnyú delfinek elengedését kérte Putyintól
indított a "cetbörtön" üzemeltetésével összefüggésbe hozott négy orosz cég ellen, mivel az orosz törvények értelmében a delfineket kizárólag tudományos célból lett volna szabad befogni.

A környezetvédelmi tárca és a Tengermellék hatósága közölte, hogy az állatokat rövid adaptációs program után visszaengedik természetes közegükbe. Állatvédők szerint ugyanakkor a cetek felkészítése nem kezdődött meg, mi több, a Szrednyaja-öbölbe gyerekcsoportokat kezdtek el utaztatni.

"Arra kérem önt, hogy hozzon végleges döntést az összes, a Szrednyaja-öbölben fogva tartott kardszárnyú és fehér delfin szabadon engedéséről és a hagyományos élőhelyeikre való visszatérítéséről, ahogy azt az orosz tudósokból és a mi nemzetközi csapatunkból álló konzílium optimális megoldásként javasolta" - idézte az Interfax hírügynökség Cousteau egy cetvédő honlapon megjelent új üzenetét.

Cousteau a kérést elküldte annak a csütörtökre kitűzött élő tévéműsornak a címére is, amelyben Putyin minden évben élőben szokott reagálni az
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 10:51
Kihirdették a Staféta pályázat győzteseit
pályázaton nyertes produkciók létrehozásához az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága 20 millió forinttal egészíti ki a Budapest Főváros Önkormányzata által biztosított, szintén 20 milliós keretösszeget. Először lehetett pályázni új, kiemelt kategóriában a néptáncot fókuszba helyező vagy néptánc alapú produkciókkal, illetve a cirkuszművészeti és a cirkuszművészetet valamely társművészettel kombináló, összekapcsoló produkciókkal.

Az idei felhívásra minden eddiginél több, 115 véglegesített és lezárt pályamű érkezett a határidőig, az első körös szakmai konzulensek 31 pályázatot, azaz 15 kiemelt és 16 egyéb kategóriás pályázatot juttattak tovább. A végleges döntést a kuratórium hozta meg, tíz nyertes pályázatot részesítettek anyagi támogatásban, a darabok megvalósulása a 2019/20-as évadban várható.

A 2019-es Staféta pályázaton a kiemelt kategória nyertese néptánc műfajban Appelshoffer János és ifj. Zsuráfszky Zoltán, cirkusz műfajban Pál Dániel Levente és Kalmár Ákos (a
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:45
1/51
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
20120113-amerikai-kato nak
agica2004
2012. január 14. szombat, 15:36
az amerikai katonák üdvöz
raga
2006. július 21. péntek, 19:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.