Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:56 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kedvenc diós kiflim
Kedvenc( diós) kiflim

Hozzávalók :
38 dkg liszt
15 dgk zsír ( vajjal, margarinnal nem lesz olyan jó)
3 tojás ( a tésztához csak a sárgája, a töltelékhez csak a fehérje)
Kis poharas tejföl
Fél csomag sütőpor
Egy csipet só

A végén porcukorba forgatáshoz porcukor.

Ízlés szerinti töltelékhez való , pl dió, mák, lekvár, túró stb...

A tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd forró zsírral lekenjük, összetekerjük
Hűtőbe rakjuk, legalább fél óráig
Majd : 3 felé osztjuk, kinyújtjuk , a háromfelé osztott részből egyenként 12 részre osztjuk( tehát összesen 36 db lesz belőle.

egy -egy ilyen darabból gombócot formájuk, kinyújtjuk és beletesszük a tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a megmaradt 3 tojás fehérjét felverjük és hozzá adjuk az általunk kedvelt vagy diót, vagy mákot, vagy túrót.

Kisütjük.

Jó étvágyat
pacsakute, 2018. szeptember 02. vasárnap, 22:04
Csokoládés pöfeteg
Hozzávalók : 15 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 12 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 tojás, 2 evőkanál tej,
A forgatáshoz : kb. 5 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor

Elkészítés : Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládénk akkor adjuk hozzá a vajas, porcukros, tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is, és a tejet is. Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit kb. 2 órára folpackba csomagolva tegyünk a hűtőbe.
Utána osszuk el 24 felé ( kb. egy rész az 24 gramm legyen ), majd formáljunk belőle gombócokat. Először forgassuk meg őket kristálycukorba, majd alaposan porcukorba is.
Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat. Sütés végén lehet, hogy még
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 13:37
Fánk receptek (édes és sós)
hozzávalókat összekeverjük, majd vizes evőkanállal kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük a fánkokat, majd vaníliás cukorral meghintjük őket.

Túrófánk I.

Hány személyre: 4

25 dkg túró, 20 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, fél sütőpor, 3 tojás, vaníliás cukor, só, cukor, fahéj vagy kakaó

A hozzávalókat keverd simára egy nagy tálban, majd forró olajban süsd aranybarnára. Annyi olajat használj, hogy a fánkok meg tudjanak benne fordulni. Az elkészült fánkokat fahéjas porcukorba vagy kakaóba forgasd bele.

Túrófánk II.

Hány személyre: 4-6

25 dkg liszt, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 1 evőkanál kristálycukor, 2 dl tejföl, 2 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipetnyi só

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a túrót, tojásokat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. Kanállal forró olajba szaggatva pirosra sütjük. Nagyon dagadni fognak. Lassan kell sütni, hogy a közepe is átsüljön. Porcukorral vagy
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:32
Krumplis töltött fánk
Hozzávalók:

A kovászhoz:

2,5 dkg élesztő

1/ 2 csésze liszt

1 csésze langyos víz

1 kk. cukor



A tésztához:

20-25 dkg krumpli

1+3/4 csésze liszt

2 ek. cukor

1 egész tojás+ 1 sárgája

1 citrom lereszelt héja

csipet só

3 ek. olaj

(+ 1/2 csésze liszt a dagasztáshoz)

olaj a sütéshez



A töltelékhez:

barack vagy szilvalekvár



Forgatni:

1/4 csésze porcukor

1/4 kk. őrölt fahéj



Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, majd egy tálban félretesszük, hogy kihűljön. Közben felfuttatjuk az élesztőt. 1 pohár langyos vízbe beleöntünk 1/2 pohár lisztet, egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, majd jó 10 percre félretesszük, amíg felfut.

Egy keverőtálba mérjük az 1 és ¾ negyed
suzymama, 2015. december 16. szerda, 14:47
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
elő a sütőt.
A dióformákat vékonyan vajazzuk ki.
A tésztát vékonyan kell a kezünkkel a formába nyomkodni.
Figyeljünk arra, hogy a tészta teljesen felvegye a forma alakját.
A formákat sütőlemezre tesszük, és percek alatt világos barnára sütjük.
Várjunk pár percet, hogy a formák kihűljenek, majd ütögessük ki finoman a linzert a formából.
Egy-egy dióba kenjünk kávéskanálnyi krémet, majd minden töltött feles diót tapasszunk össze egy másik feles dióval.
A végén fahéjas porcukorba forgassuk bele a diócskákat.
Méhkas
Tészta hozzávalói:
0,5 kg darált keksz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
20 dkg dió
rum vagy aroma
2-3 adag kávé(vagy ízlés szerinti mennyiség) szükség szerint lekvár az összeállításhoz (nekem nem kellett hozzá - ezt összegyúrjuk.
A talpához:
1-1,5 csomag Albert keksz
Krém: 3 dl tejben 1 vanília vagy puncs pudingot felfőzünk, kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt,
bkisseva, 2015. november 25. szerda, 10:33
Hókifli - Csodakifli
Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt,
16 dkg zsír,
4 tojás sárgája.
kb. 4 dl tejföl,

Töltelékhez:

4 tojásfehérje,
2 evőkanál lekvár ( én barack lekvárt használtam)
20 dkg cukor,
20 dkg darált mák,vagy más töltelék, pl. dió
1 csomag vaníliás cukor

Végén a forgatáshoz :

10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot is, és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.
(Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)
Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.

Töltelék elkészítése:
A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, összekeverjük a cukros töltelékkel és a lekvárral. Egy masszát kapunk, amit könnyen a tésztára lehet kanalazni. Nem folyik le, egyben marad a
bkisseva, 2015. október 14. szerda, 10:40
Ötven darabos
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg mangalica zsír
3 tojás sárgája
2-2 és fél deci tejföl
csipet só

A töltelékhez:
15-20 dkg darált dió
10 dkg darált barackmag (miután a barackmagot jó alaposan több hétig szárítjuk, feltörjük a csonthéjat és kivesszük a magot, ezt daráljuk le)
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
2 ek. baracklekvár

Elkészítés
Először a tésztát készítjük el. A lisztbe elmorzsoljuk a mangalica zsírt, hozzáadjuk a csipet sót, a három tojássárgáját, a tejfölt, és jól összegyúrjuk. Egy jól nyújtható, ruganyos tésztát kell kapnunk. Ezután egy vastagabb rudat formázunk belőle és 5 egyenlő részre vágjuk. A darabokat egyesével, lisztezett nyújtódeszkán, jó vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük langyos mangalica zsírral és szorosan feltekerjük, majd egy tálcára tesszük egymás mellé mind az öt vékony rudat, és hűtőben egy éjszakát hagyjuk pihenni.
bkisseva, 2015. szeptember 22. kedd, 13:52
Egy tökéletes mézeskalács recept
hűvös helyen, vagy a hűtőben pihentessük fél-egy órán át, hogy visszakeményedjen.

Könnyen kezelhető, nyújtható lesz, nem ragad. Lisztezett felületen nyújtsuk kb. fél centiméter vastagra és szúrjunk belőle formákat!

180 °C-on 8 percig kell sütni sütőpapíros tepsiben.

Mivel tényleg rengeteg a tészta, a végén már csak mézespuszedliket sütöttünk. Ehhez vékony "giliszta" formára nyújtották a gyerekek a tésztát és 3-4 centis darabokra vágtuk. Így is megsült. Még melegen porcukorba hengergettük.
Nagyon finom lett.

Díszítés

A kihűlt mézeskalácsokat idén kicsit másként díszítettem fel. Egy tojássárgájához piros ételfestéket kevertem. Ezzel a masszával kentem szép pirosra a sütiket és még 10 percre visszatettem az 50 °C-ra állított sütőbe.
Gyöngyörűek lettek!

Ezután jött az íróka. Egy felvert tojásfehérjéhez finoman, fokozatosan beleszitálva adagoljunk 20 deka porcukrot és adjunk hozzá pár csepp citromlevet. Töltsük zacskóba és vágjuk ki a
koszegimarika, 2014. december 03. szerda, 08:49
Növények, amelyeknek a virágait, szirm bátran fogyaszthatjuk
tulipán, tök, cukkini.

Fontos tudnunk, hogy minél illatosabb egy virág, annál erőteljesebb az íze. Különösen igaz ez az állítás a rózsákra, ezért a legillatosabb változatok virágait érdemes szedni és akár fagyasztva, akár szárítva, vagy akár kandírozva eltenni.
Sőt, ha elég elszántak vagyunk, tortadíszt is készíthetünk rózsaszirmok felhasználásával. A frissen szedett szirmokat vékony ecsettel portalanítjuk (nem mossuk!), és vékonyan megkenjük enyhén felhabosított tojásfehérjével, majd porcukorban meghempergetjük. Száradás után fémdobozban, üvegben, vagy kerámiatartóban tároljuk.

eheto

A levendula friss virágait például cukorban eltéve hasznosíthatjuk: a cukor átveszi a virágokból az illóolajat (a levendula virágai igen sok illóolajat tartalmaznak), így az kellemes ízűvé válik. Az így kapott cukrot meleg tejben oldva, jó ízű, nyugtató-altató hatású esti italt kapunk. (A cukor az illóolajoktól nagyobb kristályokba áll össze, ezek könnyen összetörhetők mozsárban.) Hasonló
tinka1951, 2014. június 10. kedd, 11:30
Növények,amelyeknek a virágait,szirmait bátran fogyaszthatju
tulipán, tök, cukkini.

Fontos tudnunk, hogy minél illatosabb egy virág, annál erőteljesebb az íze. Különösen igaz ez az állítás a rózsákra, ezért a legillatosabb változatok virágait érdemes szedni és akár fagyasztva, akár szárítva, vagy akár kandírozva eltenni.
Sőt, ha elég elszántak vagyunk, tortadíszt is készíthetünk rózsaszirmok felhasználásával. A frissen szedett szirmokat vékony ecsettel portalanítjuk (nem mossuk!), és vékonyan megkenjük enyhén felhabosított tojásfehérjével, majd porcukorban meghempergetjük. Száradás után fémdobozban, üvegben, vagy kerámiatartóban tároljuk.

A levendula friss virágait például cukorban eltéve hasznosíthatjuk: a cukor átveszi a virágokból az illóolajat (a levendula virágai igen sok illóolajat tartalmaznak), így az kellemes ízűvé válik. Az így kapott cukrot meleg tejben oldva, jó ízű, nyugtató-altató hatású esti italt kapunk. (A cukor az illóolajoktól nagyobb kristályokba áll össze, ezek könnyen összetörhetők mozsárban.) Hasonló módon eljárhatunk
suzymama, 2014. június 08. vasárnap, 14:39
x
Előző este nagyon habosra keverjük a zsírt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összedogozzuk liszttel, a tejföllel cukorral és sóval.(tojás nem kell bele!)Egy éjszakára hűtőszekrénybe kell tenni.Másnap, lisztezett deszkán 1mm. vékonyra kell nyújtani. Nagy fánkszaggatóval, vagy szélesszájú pohárral kiszaggatjuk, tetszés szerint töltjük egy kiskanálnyi töltelékkel,félbehajtjuk, szélét jól összenyomjuk.Sütőlemezre sütőpapírt teszünk,tésztát egymás mellé rakjuk, világossárgára sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, tálcára tesszük.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom
#13
2010. augusztus 8. 12:31
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

meggyes süti ( más gyümölcs is lehet)
20 dkg liszt
20 cukor
2 egész tojás
1 sütőpor
1 pohár kefir ,vagy tejfel
tojásokat a cukorral jó kikeverni bele a kefirt és a sütőporos lisztet, lehet reszelt citrom héját is.
sütőpapírral bélelt tepsibe
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 15:58
1/5
Képek, videók
2 14kedvenceim.gif
lovaszmarika
2019. július 31. szerda, 16:16
A búvár és kedvence.gif
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 16:09
Kedvencem a Kapros
dandej
2019. április 30. kedd, 10:03
kedvenc esti mese szerett
charlotteani
2018. december 12. szerda, 03:38
0 a a a kedvenc sárga ró
lovaszmarika
2018. április 08. vasárnap, 15:22
kedvencem
agica2004
2018. február 23. péntek, 22:42
Kedvencem
pacsakute
2018. február 23. péntek, 20:33
Kedvenc.jpg
pacsakute
2018. január 30. kedd, 15:49
0 a kedvenc rózsám.jpg
lovaszmarika
2017. december 10. vasárnap, 18:28
kedvenc_Minions idézet.jp
2kovijuli
2017. november 25. szombat, 06:31
Kedvencem
dandej
2017. november 08. szerda, 19:56
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
Címkék
hűtőben pihentessük, másik feles, végén porcukorba, tészta teljesen, masszát kapunk, liszttel elmorzsoljuk, kiskanálnyi töltelékkel, kihűlt mézeskalácsokat, legillatosabb változatok, tésztára lehet, nagy tálban, tejföllel cukorral, darabokat egyesével, mangalica zsírt, cukor átveszi, éjszakát hagyjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.