Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 16:31 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
Fejre állított almás pite
alma ilyenkor már főleg csak sütésre jó. Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális!

Hozzávalók:
Piskótája:
6 tojás
8 kanál cukor
6 kanál olaj
7 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Töltelék:
200 g keksz
3 nagyobb alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál lisztet és a
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Csodásan finom és puha puszedli.
Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.

Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)

Kissé időigényes, de nagyon
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Az illatos turbolya gyógyhatásairól
turbolya levelet 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Méregtelenítésre ajánlott adagja 3x2 dl.
KONYHAI HASZNÁLATA: Zöld fűszerként levesek, húsok, szárnyasok, mártások, saláták ízesítésére alkalmas, lehetőleg ne főzzük, csak a főzési idő végén nyersen, apróra vágva adjuk hozzá az ételhez.
TURBOLYA MÁRTÁS: 30-30 dkg friss turbolya- és gyermekláncfű levelet folyamatos keverés mellett kis lángon besűrítünk, kevés sóval, cukorral és őrölt fehérborssal vagy borsikafűvel ízesítjük. 2 dl tejszínben elkevert 2 tojássárgájával gazdagítjuk, tetejére 10 dkg apróra vágott friss turbolya levelet hintünk.
A turbolya sikeresen tartható cserépben is ha az megfelelően mély a hosszú gyökerek számára , így folyamatosan friss levelekhez lehet jutni. Kiskertben pedig a megfigyelés szerint távol tartja a csigákat kedvenc növényeinktől.

Figyelem!
Összetéveszthetősége. Leggyakrabban a petrezselyemmel tévesztik össze, de annak levele durvább és nem ánizs illatú. Az illat
pacsakute, 2019. február 07. csütörtök, 20:33
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
-- 20 dkg cékla
-- 4 db tojás
-- 2 kanál zsír
-- fél citromból nyert citromlé
-- só ízlés szerint
-- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
A tojásokat megfőzzük ,a zsírral és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
-- egy nagy szál sárgarépa
-- fél fej vöröshagyma
-- 3-4 gerezd fokhagyma
-- őrölt koriander
-- őrölt kömény
-- só ízlés szerint
-- 3 dkg zsír
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük őrölt korianderrel. Ha ez készen van, mixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy, ha befőttel dolgozunk, akkor a levéből öntsünk hozzá). Tegyük bele a zselatint és addig keverjük, amíg el nem olvad. Tegyük hidegre és mielőtt teljesen ki nem hűlni akkor kezdjük összeállítani a süteményt.
Az egyik lapot kenjük meg vaníliás krémmel, öntsük rá a meggyet (ami még nem teljesen
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Csicseriborsókrém (hummusz)
1 konzerv csicseriborsó
2 evőkanál szezámmagkrém (tahin)
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
só, római kömény, chili

A konzervről nagyjából leöntjük a levet, de félretesszük, mert lehet vele a végén lazítani a krémet, ha túl sűrűre sikerül. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A csicseriborsót összeturmixoljuk a szezámmagkrémmel, az olívaolajjal, fokhagymával. Ízesítjük a citromlével, sózzuk, megszórjuk kb. egy teáskanál római köménnyel és ízlés szerint chilivel. Ha túl sűrű, öntünk hozzá a konzerv levéből. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:30
Ezt is jó tudni !
csont- vagy húsleves remekül fagyasztható hús és zöldségek nélkül így kisebb mennyiségeket félretehetünk rizottó készítéséhez.
-Mi kerüljön még a húslevesbe? A csont- vagy húslevesnek zöldségekkel még plusz ízt is adhatunk, Ezeket főzhetjük együtt a hússal, de a már elkészült és leszűrt levesbe is belefőzhetjük.
Tehetünk a levesbe sárgarépát fehérrépát, vöröshagymát fokhagymát gyömbért... Általános szabály, hogy a hús mennyiségének maximum fele legyen a zöldségféle. A legjobb, ha a végén ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, mivel a főzés során koncentrálódik a leves mennyisége, és sóssá válhat, a bors íze pedig hamar elillan.

-Püré- vagy krémlevesek ? Sokan talán nem is tudják, de "levestani" szempontból nem minden krémleves krémleves, némelyek a püréleves kategóriájába tartoznak. A pürélevesek esetében nem használunk tejterméket a sűrítéshez, míg a krémleveseket tejtermékkel, tojássárgájával gazdagítjuk.
A püré- és a krémlevesek esetében szabadon szárnyalhat a fantáziánk,
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:15
Mascarpone-s krémszelet
hűlni hagyjuk../Sütőfüggő, tűpróba szükséges/

4. A pudingkrém elkészítése
tej 2,8%-os 8 dl • vaníliás puding -por 80 g • vaníliacukor 20 g
Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

5.
mascarpone 250 g • porcukor /gyümölcscukorból/ 150 g /ízlés szerint/
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a mascarponét, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.

6. Tejszínhabkrém készítése
tejföl 25% zsírtartalommal,habarásra 250 ml • mascarpone 250 g • vaníliacukor 10 g • gyümölcscukor 2 EK
Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejfölt

7. Töltés és díszítés
A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.

8.
A pudingkrém tetejére
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 12:57
Töltött cukkini
Töltött cukkini

1 cukkiniből
Kettévágjuk a cukkinit. Kikaparjuk a belsejét.

1 hagymát kókuszzsíron megpirítunk majd kb 20dkg csirkemellet adunk hozzá és sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Készre sütjük.
Én a végén kevertem a csirkemellhez egykis joghurtot. Majd beletöltjük a cukkiniba. A tetejére felszeletelünk egy paradicsomot arra pedig reszelt sajtot teszünk.
Ezután pedig 180°on megsütjük. :)

Lilahagymás paradicsomos fetasajtos salátával ettem.
nanoka72, 2018. február 18. vasárnap, 08:00
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl
apróhúsért:)

Hozzávalók
80 dkg szarvascomb,
20 dkg hagyma,
5 dkg szalonna (füstölt),
só, bors, 1 dkg kakukkfű,
1 db babérlevél,
2 dkg fokhagyma,
1 dkg borsikafű,
1 dkg pirospaprika,
1 dkg petrezselyem,
10 dkg gomba (erdei),
bor (vörös), olaj

Először is az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott szalonnát, majd az egészet kipirítjuk, közben kakukkfûvel borsikafűvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.

Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fűszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.

A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.

Én nagyon szívesen használok vargányát, de előfordul, hogy magasabb ára miatt erdei gombával készül nálam is a szarvaspörkölt. Az igaz, hogy a vargányával egészen különleges
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 17:15
1/52
Képek, videók
Rumostea.gif
sznejuci
2016. november 30. szerda, 15:13
fagyi rumos dio.jpg
zsokica45
2016. november 03. csütörtök, 21:53
Rumos meggy
irmus
2016. június 23. csütörtök, 17:51
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
Diós-szilvás muffin rumos
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:10
meggyes-rumos.jpg
yvett789
2015. február 19. csütörtök, 17:05
rumos kókuszos.jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:03
rumos vaniliás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:14
rumos-diós kocka.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:42
dios-kevert-rumos-csok is-
erzsikepuskas
2014. január 19. vasárnap, 04:30
rumos-kókuszos tortácskák
jpiros
2012. április 01. vasárnap, 14:52
rumos piskóta krémem
dnemethk
2012. március 25. vasárnap, 15:43
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
Címkék
felforrt tejhez, püréleves kategóriájába, kiemelt habmennyiség, friss gyümölcsök, mázzal bevont, maradék tejjel, hűtőben pihentetjük, megfigyelés szerint, zúzott fokhagymát, kihűlt tésztalapra, konzerv levéből, fokhagymát megpucoljuk, keksz tetején, végén lazítani, tojásokat ketté, illatos turbolya,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.