Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:50 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
a fájdalom
járó körkép.

Gyomorfekély okozta f áj dalom

A beteg pontosan egy pontra lokalizálja a fájdalom helyét. Ez a fájdalom típus nem sugárzik ki. Ételfogyasztásra mérséklődhet.

Gyomorperforáció okozta fájdalom

Hirtelen fellépő, megsemmisítő érzetű fájdalom a hasüregben

Hashártyagyulladás okozta fájdalom

A gyomor vagy bélrendszer perforációja következtében fellépő fájdalom. A has kemény, kemény tapintani, deszkaszerű lesz. Kialakul az izomvédekezés - défenel. Igen erős fájdalom jellemzi.

Méhen kívüli terhesség

A megtermékenyítés helyétől függően a szabad hasüregben, petevezetékben érzett, hirtelen késszerii fájdalom, acut hasi katasztrófához vezet.

Meningitis( agyhártyagyulladás)-szédülés,hányinger,hányás

Jellemző tünetei a tarkókötöttség, vadászkutyafekvés, Brudzsinski-jel: fej előrehaj-tásával a térd felhúzódik. Kernig-tünet: a láb emelése nyújtva, bizonyos szög után b< hajlik.

Claudicatio
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:23
Római-part - A főpolgármester a közgyűlés elé terjeszti a Lányi-féle tanulmányt
Tarlós István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint üzemeltető, generál tervező és a tervezők hivatalos véleménye szerinta Lányi-féle dokumentum állításaival ellentétben - a mobilfalas védekezés biztonsági kockázatai vállalhatók, és a talajtöréssel kapcsolatos megállapítás téves.

A főpolgármester arra bíztatja a Fővárosi Közgyűlés tagjait, hogy majd a lelkiismeretük szerint szavazzanak az ügyben.

Tarlós István az augusztus 24-én kelt hivatalos véleményezést ismertetve elmondta: a tervezett védmű és a környezetrendezési terv megvalósítása a Lányi-féle dokumentummal ellentétben "erősíti a partszakasz természet közeli jellegét, rekreációs használati funkcióját". Az engedélyes terv tartalma - a megállapítással ellentétben - nem sért jogszabályt.

Téves az a megállapítás is, hogy a mobilgát állékonyságát a gyártó nem garantálja - jegyezte meg.

A főpolgármester azt mondta, hogy a tiltakozók "kemény magjának" magatartására már akkor is a
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 16:12
Az MNB 29 millió forintra bírságolta a KDB Bank Európa Zrt.-t
és - rögzítési gyakorlatra -, a tőkekövetelmény-számításra vonatkozóan állapított meg részben a korábbi felügyeleti határozatban már kifogásolt, de a bank által meg nem szüntetett hiányosságokat.

Hiányosságokat talált a jegybank emellett az informatikai és nyilvántartási rendszerek, valamint a számviteli eljárások terén is. Megállapították, hogy a KDB Bank tevékenysége során nem tartotta be maradéktalanul a belső ellenőrzésre, szabályozásra és szervezeti működésre, valamint a pénzmosás elleni védekezésre vonatkozó jogszabályi előírásokat.

Mindezek miatt az MNB határidőre kötelezte a KDB Bankot, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a feltárt hiányosságok megszüntetésére, és erről számoljon be a jegybanknak.

Közölték: a bírság megállapítását indokolttá tette a pénzügyi szolgáltatási tevékenység körében feltárt jogsértések számossága és jelentős kockázati besorolása, a jogsértések ismétlődése. Súlyosító körülményként értékelte a jegybank továbbá a szabályszegések egy részének rendszerszintű
velemenyezd, 2016. november 11. péntek, 10:31
Jeles napok és népi megfigyelések
tudja, hogy a hüvelyeseket, a lencsét, borsót, babot el kell vetni, mert talán már nem fagy ki. A bánáti háziasszonyok szerint János napja kiváló alkalom a babvetésre.

12.-Pongrác napja

A három fagyos nap, a három -ác végű fagyosszent Pongrác, Szervác, Bonifác napja közül az elsőn, Pongrác napján évszázados tapasztalat szerint a tavaszi meleg időjárás hirtelen hidegre fordulhat, sőt fagy is jelentkezhet, ami ,,leszüreteli a szőlőt", tönkreteszi a vetést. Védekezésül trágyát égettek, füstöltek a gyümölcsösökben, veteményes kertekben.

13.-Szervác napja

Szervác napja a fagyosszentek második napja. Szervác viselkedése nem különbözik Bonifácétól. Baranyában hallani a következőt: ,,Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz."

14.-Bonifác napja

A három -áccal végződő nevű fagyosszent harmadikának, Bonifácnak napja. Sok gondot okoz a termelőknek másik két ,,kollégájával". A
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 20:36
Okosság - Itóka történelem...
megtalálható.A Gin

Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat, akkor azt mondhatjuk, hogy a vodkához hasonlóan a gin is egyfajta gabonapárlat, csak az utóbbi borókával van ízesítve. A gin történelme is a középkorban gyökerezik, és valahol Itáliában kell az eredetét kutatnunk, ahol a XII. századi szerzetesek felfedezték az alkoholba áztatott boróka jótékony hatását. Erre a tapasztalatra építették például a pestis elleni védekezés hatásosnak hitt elixirjét, amely borókával és borpárlattal készült. A mai gin előfutára viszont németalföldi Leydeni egyetem professzora, Dr Sylvius nevéhez köthető, aki gabonapárlatot használt a boróka kivonatolásához. Hozzá kell tennünk, hogy a környéken ekkortájt már fogyasztottak genever vagy jenever néven efféle párlatokat. A
sanci81, 2014. július 08. kedd, 15:52
Hogyan és mivel lehet kiírtani a kertből a hangyákat?
Most akarol hangyát írtani? Jön a tél...Hát jó lenne tudni miben zavarnak, mert a védekezés jellegét is ez adhatja meg...Nekem a jó bides hagyma adott menedéket...de az nem egy kert volt....

Népi hagyomány, hogy a fokhagyma elűzi a hangyákat, ha 1-2 gerezd tisztított fokhagymát helyezünk azokba a résekbe, ahol a hangyák feljönnek a lakásba.

http://www.hazipatika.com/gyogynovenytar/fokhagyma/72
hatibacsi, 2013. november 20. szerda, 18:26
Jogerősen tényleges életfogytiglan a romonyai gyilkosnak
tizenhárom lövést adott le a házban és az udvaron. A férfit öt, a nőt négy találat érte, az utolsó mindkettő esetében fejlövés volt.

Bereczki Sándor ezután bezárkózott a házba az időközben a helyszínre elsőként érkező körzeti megbízott és a polgárőrök elől, majd felhívta a rendőrséget, és elmondta, mit tett. Azt is mondta, hogy véget vet az életének, de végül kiment az épületből, és megadta magát a rendőrség akciócsoportjának.

Sem az első, sem a másodfokú bíróság nem fogadta el a vádlott védekezését, hogy azért ment a házhoz, mert azt hitte, barátnőjét zsarolják és segítségre van szüksége. A bíróság kizárta, hogy a gyilkos a férfival erős felindulásból végzett volna, és azt is, hogy a nőt vétlenül lőtte meg, amikor rálépett egy mobiltelefon tokjára és megcsúszott rajta.

A büntetés kiszabásánál súlyosító körülményként vették figyelembe azt, hogy Bereczki Sándor az emberölés többszörösen minősített esetét követte el, valamint volt már büntetve gazdasági bűncselekmény miatt.

A táblabíróság a
velemenyezd, 2013. szeptember 24. kedd, 14:03
Mostanság nagyon is aktuális ........
felhasználásra

. Egyes mézek vizelethajtók, ezért súlycsökkenést okoznak.

Magas a vitamintartalma: B6-vitamin,Thiamin (B1), Niacin (B3), Riboflavin(B2), Patoténsav (B5, mely egyes kutatások szerint
serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését,
és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést).

Gazdag ásványianyagokban: kalcium, réz,vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink.

Természetes antioxidánsokban (anyagcsere és baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet) gazdag: flavonoid-tartalmú krizin, C-vitamin kataláz, pinobanskin, pinocembrin, galagin (általában a magasabb víztartalommal bíró, sötétebb színű mézek mutatnak erősebb antioxidáns jelleget)

Megszépíti a hajat és a bőrt:
felfrissíti a bőrt, megőrzi annak hidratáltságát.

A méz finom, ..........ne csak teában fogyasszuk!.....Határozottan állitom segit a megfázás keserves óráiban is )))) én már csak tudom ))))
petyrallyeteam, 2012. február 06. hétfő, 11:25
Együnk sok mézet!
A GYÓGYÍTÓ MÉZ

Már Kleopátra is ismerte és használta, s a méz hírneve azóta sem csökkent.
Több mint 300 változata ismert, mindegyik különböző színű és ízű, aromájukat az adott virág nektárja határozza meg és teszi különlegessé.
A szorgos méhek a virágok nektárját (gyorsan romló híg cukoroldat) gyűjtik össze, majd saját szervezetükben átalakítják és a lépek sejtjeiben raktározzák.

Sokan azt hiszik, hogy csupán nyalánkság és csak édesítésre való, de a méz ennél sokkal több!

Ásványanyagok, vitaminok, aminosavak és antioxidánsok növelik tápértékét. Nézzük, mitől olyan különleges!

Antimikrobiális hatású a magas cukor- és alacsony pH-tartalomnak, valamint a szerves savaknak köszönhetően (segíti a vágások, horzsolások és égési sebek begyógyulását).

Csökkenti az allergia okozta tüneteket

Magas szénhidráttartalma miatt remek
bodaaniko, 2012. február 01. szerda, 16:49
7 érdekes tény a test
7 érdekes tény a testbeszédedről
2011.04.20. | Lám Luca
Nem csak szavakkal kommunikálunk. Mit árul el a tested rólad, és mit tudhatsz meg másokról, ha alaposan szemügyre veszed testbeszédüket?

A magatartáskutatók csak néhány évtizede szentelnek nagyobb figyelmet a nem verbális kommunikáció, a testbeszéd és a mimika feltérképezésének, holott köztudott, hogy közlésünk 65 százalékát ez adja. A kutatási eredmények tükrében pedig elmondható, hogy tested sokszor pontosabb és leplezetlenebb képet ad valódi véleményedről, személyiségedről, mint a szavak, amelyeket tudatosan kimondasz. A tudatos beszéd ugyanis lehetővé teszi, hogy szépítsd a képet, a nem tudatos gesztusok viszont mindent elárulnak. Hacsak meg nem ismered a testbeszéd alapelemeit, és be nem építed őket tudatos mozdulattáradba. Így nemcsak sikeresebben kommunikálsz, de ember- és helyzetismereted is hihetetlen sebességgel fejlődik.

Tudtad? Az interaktív kapcsolatok során kialakuló érzéseinknek és viszonyulásunknak
horvathnemagdi, 2011. október 26. szerda, 07:35
7 érdekes tény a testbeszédről
7 érdekes tény a testbeszédről
| L L
Nem csak szavakkal kommunikálunk. Mit árul el a tested rólad, és mit tudhatsz meg másokról, ha alaposan szemügyre veszed testbeszédüket?

A magatartáskutatók csak néhány évtizede szentelnek nagyobb figyelmet a nem verbális kommunikáció, a testbeszéd és a mimika feltérképezésének, holott köztudott, hogy közlésünk 65 százalékát ez adja. A kutatási eredmények tükrében pedig elmondható, hogy tested sokszor pontosabb és leplezetlenebb képet ad valódi véleményedről, személyiségedről, mint a szavak, amelyeket tudatosan kimondasz. A tudatos beszéd ugyanis lehetővé teszi, hogy szépítsd a képet, a nem tudatos gesztusok viszont mindent elárulnak. Hacsak meg nem ismered a testbeszéd alapelemeit, és be nem építed őket tudatos mozdulattáradba. Így nemcsak sikeresebben kommunikálsz, de ember- és helyzetismereted is hihetetlen sebességgel fejlődik.

Tudtad? Az interaktív kapcsolatok során kialakuló érzéseinknek és viszonyulásunknak csak 7 százaléka függ a
horvathnemagdi, 2011. június 19. vasárnap, 19:04
Magabiztos vízilabdás siker az ausztrálok ellen Kaposvárott
Eredmény:Magyarország-Ausztrália 13-3 (3-1, 5-2, 2-0, 3-0)-------------------------------------------------a magyar góldobók: Varga Dénes, Kiss G. 3-3, Biros 2, Madaras, Hosnyánszky, Varga Dániel, Varga II. Zs., Hárai 1-1

A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő hazai együttes idei hetedik hivatalos találkozóját vívta. A nemzeti együttes történetében először játszott Kaposvárott, ahol korábban csak bemutató meccsen szerepelt.

Kemény Dénes gárdája hét közben közös edzéseken vett részt az ausztrálokkal, pénteken viszont már hivatalos jelleget öltött a két fél csatája. Teltház előtt három perc elteltével született meg az első találat: a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert balkeze villant. A folytatásban aztán fokozatosan elhúzott a magyar csapat (3-1, 5-2, 10-3), különösen a pekingi ötkarikás aranyérmes Varga Dénes, továbbá a csapatkapitány, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és a szintén három olimpiai elsőséget a magáénak valló Kiss Gergely volt elemében, mindhárman parádés
velemenyezd, 2011. június 17. péntek, 19:50
1/3
Képek, videók
Eltűnik a fájdalom
dandej
2019. február 12. kedd, 09:40
a lelki fájdalom.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
A fájdalom alkímiája.jpg
chillik
2018. március 02. péntek, 03:19
Fájdalom a fajtám.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:18
A Fájdalom csak arra jó.g
borigit
2016. március 22. kedd, 11:48
Sajog a fájdalom.jpg
kohlinka
2016. február 06. szombat, 12:02
A gerinc fájdalom
irmus
2015. november 20. péntek, 06:45
Lassan csitul a fájdalom.
kkm
2015. október 04. vasárnap, 17:22
A legnagyobb fájdalom...j
kkm
2015. szeptember 01. kedd, 06:55
egyedül a fájdalommal
mamucy
2015. július 09. csütörtök, 03:27
Izületi fájdalom ellen.jp
pacsakute
2019. január 11. péntek, 11:37
fájdalom es élet.png
menusgabor
2018. augusztus 24. péntek, 22:15
Fájdalom.gif
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 20:10
fájdalom.png
sz719eszter
2018. február 17. szombat, 13:25
Nagyon nagy fájdalom.
alvaro-hopihe
2017. december 22. péntek, 04:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.