Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 10:38 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orvosi rendelőket újítottak fel Hódmezővásárhelyen
A közlemény szerint két év alatt 12 háziorvosi praxishoz - 2 praxis gyermekeket, 10 pedig felnőtteket lát el -, valamint a védőnői szolgálathoz tartozó rendelőket újították fel négy épület korszerűsítésével és bővítésével.

Több helyen elbontották a használaton kívüli, rossz állapotú épületrészeket, melléképületeket, más ingatlanoknál pedig csak a házak fő szerkezeti elemei maradtak meg; új vizsgálókat, várókat, vizesblokkokat alakítottak ki.

Az épületeket szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új épületgépészeti rendszereket és elektromos hálózatot hoztak létre. A rendelők kerekesszékkel és babakocsival is megközelíthetővé váltak, ezt rámpák kiépítésével és személyemelővel biztosították, és akadálymentesített vizesblokkok is épültek.
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 09:21
Tusványos - Potápi: közel 120 külhoni magyar vállalkozás kaphat támogatást családbarát tevékenységéhez
500 millió forintot különítettek el. A felhívásra 760 pályázat érkezett, a legtöbb Erdélyből, amelyet Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, Horvátország, Muravidék követ. A pályázatok elbírálása után 118 pályázat átlagosan 4-5 millió forintot nyert. Mint kiemelte, azokat a vállalkozókat, vagy munkahelyeket támogatják, amelyek családbarát tevékenységet folytatnak, vagy ilyenné szeretnék tenni a vállalkozásukat, munkahelyüket.

A nemzetpolitikai államtitkár kitért arra is: szeretnék kiépíteni a védőnői hálózatot Kárpát-medence szerte, amely Magyarországon már nagyon jól működik.

Családbarát egyházi és civil szervezetek számára ősszel hirdetnek pályázatot 200 millió forintos kerettel - hívta fel a figyelmet.

Beszámolt a Köldökzsinór programról, amelynek része a babakötvény és az anyasági támogatás. Közlése szerint eddig több mint ötezer kérelem érkezett, s az anyasági támogatáshoz kezdőcsomagot is biztosítanak majd ősztől.

Felidézte, hogy 2012-ben kezdődtek a tematikus évek, és a mostani programban
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 17:21
Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat
forint közötti összegre pályázhatnak a nem mezőgazdasági vállalkozók, és 3-4,5 millió forintos összegre a mezőgazdasági vállalkozók. A pályázatok február-márciusban jelennek meg, a teljes keret 500 millió forint - jelezte.

Külhoni magyar kisközösségeket - települési önkormányzatokat, civil szervezeteket, egyházi közösségeket - is támogatnak majd 200 millió forinttal, a cél családbarát tevékenységek elindítása - közölte.

Az egészségügyi intézményeket is segítenék, Kárpát-medencei védőnői hálózatot hoznának létre - tette hozzá.

Képzéseket, körutakat szerveznek továbbá az év során partnerszervezetekkel, együtt dolgoznak a Ringató-képzéssel, a Magyar Védőnők Egyesületével, az Otthon Segítünk Alapítvánnyal.

Meghirdetnek családbarát rendezvényeket is, lesz családi nap az Országházban február 17-én, illetve támogatják a külhoni magyar családi rendezvényeket, Hello Wood elnevezéssel alkotótábort is szerveznek.

Május és december során kezdőcsomagot biztosítanak az anyasági támogatást
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 10:22
Novák Katalin: elindult a határon túli családokat támogató Köldökzsinór program
Novák Katalin közölte: a január 1-jén elindított program egyik eleme a 64 125 forintos egyszeri anyasági támogatás, a másik pedig a babakötvény, amelynek elindításához az állam 42 500 forintot biztosít, később pedig évenként kamattámogatást. Eddig 523 határon túli család igényelte az anyasági támogatást - fűzte hozzá.

Azt hangoztatta, minden magyar gyerek kincs, bárhol szülessen is. Elmondta, erőforrásként tekintenek a csaknem 4,5 millió határon túl élő nemzettársunkra is, akik szintén hozzájárulhatnak a magyarság gyarapodásához.

Az államtitkár közölte azt is, hogy a családok éve és a külhoni magyar családok éve programjain eddig csaknem tízezren fordultak meg. A programokba civil szervezetek is bekapcsolódnak, így mások mellett az Otthon segítünk alapítvány, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint az egyszülős családokkal foglalkozó szervezet is.

Azt mondta, hogy a kormány nem vesz el a családtámogatási rendszerből, hanem mindig tovább bővíti, illetve könnyíti a
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 11:21
A védőnők munkáját segíti a tisztifőorvosi hivatal
informatikai és speciális eszközökkel látják el a védőnőket.

A védőnők munkáját nehezíti, hogy a kistelepüléseken, a tanyákon, a hátrányos helyzetű településeken élő családoknál sokszor olyan problémákkal szembesülnek, amelyek kezelése speciális tudást igényel, ezért is nyújtanak számukra hosszú távú támogatást a hatékonyabb és korszerűbb munkavégzéshez - mondta a helyettes országos tisztifőorvos.

Szólt a prevenció, a megelőzés fontosságáról. Elmondta: ehhez egy népegészségügyi intézményrendszert, hálózatot építenek ki, ez az alapellátásban dolgozókkal olyan új szolgáltatást nyújt, amely mind az egyéneket, mind pedig a közösséget szolgálja.

Közölte: a kormány a népegészségügy területén kiemelten fontosnak tartja az életmódból származó problémák - dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, mozgás, egészséges táplálkozás - kezelését, mint ahogy a mentális egészségügyet is.

Takács Laura projektmenedzser a sajtótájékoztatón azt mondta: a védőnőket támogató, május elsején megkezdődött és tizenkét
velemenyezd, 2016. szeptember 22. csütörtök, 13:02
MSZP: a Mesterházy-kormány rendbe teszi az egészségügyet
Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője kedden azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontjuk szerint a magyar embereknek olyan egészségügyre van szükségük, amely biztosítja az egészségük megőrzéséhez, illetve a gyógyuláshoz szükséges színvonalas ellátást, függetlenül attól, hogy hol laknak vagy mennyi pénzük van.

Az MSZP választási győzelme esetén támogatná és hatékonyabbá tenné a járóbeteg-ellátás és a mentőszolgálat munkáját, felszámolná az ellátásban a területi különbségeket, és uniós forrásokból korszerűsítené és fejlesztené a kórházakat és a rendelőket - írta a szóvivő.

A közlemény szerint helyreállítanák a minőségi terhesgondozást, megerősítenék a védőnői hálózatot, továbbá minden leendő kismama számára elérhetővé tennék a méhen belüli szűréseket.

Az ellenzéki párt szóvivője azt írta: a Mesterházy-kormány általánossá fogja tenni a minőségbiztosítást, a gyógyászati beavatkozások minőségi jellemzőit pedig kórházanként közzéteszik az interneten. Emellett újra létrehoznák és megerősítenék
velemenyezd, 2014. február 11. kedd, 15:57
Balog Zoltán: miniszteri biztos irányításával újítják meg a védőnői hálózatot
A tárcavezető a mintegy kétmilliárdos EU-forrásból rekonstruált Jávorszky Ödön Kórház projektátadó ünnepségén mondott beszédében kiemelte: a hungarikumnak számító védőnői hálózat megerősítését levezénylő majdani miniszteri biztos korábban ebben a kórházban dolgozott nővérként, így egy hozzá közel álló országos programba kapcsolódik be.

A "rögös utat" végigjáró váci beruházásról szólva kiemelte: a cél, hogy a legjobb ellátást kapják itt a betegek, gyógyítóik pedig jól érezzék magukat a modernizált intézményben.

A miniszter beszélt az elmúlt húsz évben elavult nagy ellátórendszerek - köztük az egészségügy - szükségszerű átalakításáról is: a kormány három évvel ezelőtt "vett egy nagy levegőt", s hozzálátott ezeknek a struktúráknak a megváltoztatásához. "Bízom benne, hogy ennek az átalakulásnak a lakosság döntő többsége a nyertese lesz"- mondta, majd elismerését fejezte ki a kórház-rekonstrukcióban részt vevőknek. A mostani avatás üzenete, hogy "mégiscsak haladunk", mint ahogy a nemrég átadott 11
velemenyezd, 2013. április 27. szombat, 14:52
Képek, videók
hódmezővásárhely0820_4 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:38
hódmezővásárhely0820_3 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:37
hódmezővásárhely0820_2 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:36
hódmezővásárhely0820.j pg
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:34
Hódmezővásárhely.jpg
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:44
hódmezővásárhely lenin té
lacipecsenye
2012. július 31. kedd, 09:57
hódmezővásárhely strand
lacipecsenye
2012. június 02. szombat, 21:47
Hódmezővásárhely
irmus
2011. október 27. csütörtök, 18:25
Hódmezővásárhely.jpg
klarcsika
2011. október 14. péntek, 18:15
hodmezovasarhely-varos kep
sarkadykati
2010. szeptember 03. péntek, 08:33
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
őrző védő szolgálat
eva6
2019. január 14. hétfő, 18:14
liturgikus szolgálat1001.
maroka
2017. október 02. hétfő, 09:07
Szolgálat.jpg
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 04:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.