Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:17 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Vujity Tvrtko nagyon kemény bejegyzést tett közzé, ezrek kezdték el osztani szavait, érdemes elolvasni.

A magyar sport egyik legnagyobb szurkolójaként mondom: előbb tegyék rendbe a kórházakat, az iskolákat, a teljes egészségügyet, az utakat, a védőnői hálózatot (ahonnan százas nagyságrendben hiányoznak a védőnők, akik pedig vannak, azok közül sokan 161.000 forintot keresnek), fejlesszék az úthálózatot, töltsék fel a hiányzó háziorvosi praxisokat, vegyenek téglákat olyan gyermekápoló intézmények bővítésére, amelyek magánadományokból működnek, emeljék fel a pedagógusok és más becsülettel dolgozó ember fizetését; vagy ha már a sport: támogassák a lelkes amatőröket, az utánpótlást, DE NE ÉPÍTSENEK TÖBB LUXUSSTADIONT OLYANOK KEDVÉÉRT, akik andorrai pékektől is kikapnak, s megszenvednek feröeri könyvelők ellen. Majd akkor épüljenek a stadionok, ha a bennük játszók produkálnak is, ha megtelnek a most jobbára kongó, milliárdokba kerülő létesítmények. Amíg ebben az országban van éhes gyerekszáj, addig
kirscha, 2019. június 26. szerda, 08:45
Orvosi rendelőket újítottak fel Hódmezővásárhelyen
A közlemény szerint két év alatt 12 háziorvosi praxishoz - 2 praxis gyermekeket, 10 pedig felnőtteket lát el -, valamint a védőnői szolgálathoz tartozó rendelőket újították fel négy épület korszerűsítésével és bővítésével.

Több helyen elbontották a használaton kívüli, rossz állapotú épületrészeket, melléképületeket, más ingatlanoknál pedig csak a házak fő szerkezeti elemei maradtak meg; új vizsgálókat, várókat, vizesblokkokat alakítottak ki.

Az épületeket szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új épületgépészeti rendszereket és elektromos hálózatot hoztak létre. A rendelők kerekesszékkel és babakocsival is megközelíthetővé váltak, ezt rámpák kiépítésével és személyemelővel biztosították, és akadálymentesített vizesblokkok is épültek.
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 09:21
Tusványos - Potápi: közel 120 külhoni magyar vállalkozás kaphat támogatást családbarát tevékenységéhez
500 millió forintot különítettek el. A felhívásra 760 pályázat érkezett, a legtöbb Erdélyből, amelyet Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, Horvátország, Muravidék követ. A pályázatok elbírálása után 118 pályázat átlagosan 4-5 millió forintot nyert. Mint kiemelte, azokat a vállalkozókat, vagy munkahelyeket támogatják, amelyek családbarát tevékenységet folytatnak, vagy ilyenné szeretnék tenni a vállalkozásukat, munkahelyüket.

A nemzetpolitikai államtitkár kitért arra is: szeretnék kiépíteni a védőnői hálózatot Kárpát-medence szerte, amely Magyarországon már nagyon jól működik.

Családbarát egyházi és civil szervezetek számára ősszel hirdetnek pályázatot 200 millió forintos kerettel - hívta fel a figyelmet.

Beszámolt a Köldökzsinór programról, amelynek része a babakötvény és az anyasági támogatás. Közlése szerint eddig több mint ötezer kérelem érkezett, s az anyasági támogatáshoz kezdőcsomagot is biztosítanak majd ősztől.

Felidézte, hogy 2012-ben kezdődtek a tematikus évek, és a mostani programban
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 17:21
Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat
forint közötti összegre pályázhatnak a nem mezőgazdasági vállalkozók, és 3-4,5 millió forintos összegre a mezőgazdasági vállalkozók. A pályázatok február-márciusban jelennek meg, a teljes keret 500 millió forint - jelezte.

Külhoni magyar kisközösségeket - települési önkormányzatokat, civil szervezeteket, egyházi közösségeket - is támogatnak majd 200 millió forinttal, a cél családbarát tevékenységek elindítása - közölte.

Az egészségügyi intézményeket is segítenék, Kárpát-medencei védőnői hálózatot hoznának létre - tette hozzá.

Képzéseket, körutakat szerveznek továbbá az év során partnerszervezetekkel, együtt dolgoznak a Ringató-képzéssel, a Magyar Védőnők Egyesületével, az Otthon Segítünk Alapítvánnyal.

Meghirdetnek családbarát rendezvényeket is, lesz családi nap az Országházban február 17-én, illetve támogatják a külhoni magyar családi rendezvényeket, Hello Wood elnevezéssel alkotótábort is szerveznek.

Május és december során kezdőcsomagot biztosítanak az anyasági támogatást
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 10:22
Novák Katalin: elindult a határon túli családokat támogató Köldökzsinór program
Novák Katalin közölte: a január 1-jén elindított program egyik eleme a 64 125 forintos egyszeri anyasági támogatás, a másik pedig a babakötvény, amelynek elindításához az állam 42 500 forintot biztosít, később pedig évenként kamattámogatást. Eddig 523 határon túli család igényelte az anyasági támogatást - fűzte hozzá.

Azt hangoztatta, minden magyar gyerek kincs, bárhol szülessen is. Elmondta, erőforrásként tekintenek a csaknem 4,5 millió határon túl élő nemzettársunkra is, akik szintén hozzájárulhatnak a magyarság gyarapodásához.

Az államtitkár közölte azt is, hogy a családok éve és a külhoni magyar családok éve programjain eddig csaknem tízezren fordultak meg. A programokba civil szervezetek is bekapcsolódnak, így mások mellett az Otthon segítünk alapítvány, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint az egyszülős családokkal foglalkozó szervezet is.

Azt mondta, hogy a kormány nem vesz el a családtámogatási rendszerből, hanem mindig tovább bővíti, illetve könnyíti a
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 11:21
A védőnők munkáját segíti a tisztifőorvosi hivatal
informatikai és speciális eszközökkel látják el a védőnőket.

A védőnők munkáját nehezíti, hogy a kistelepüléseken, a tanyákon, a hátrányos helyzetű településeken élő családoknál sokszor olyan problémákkal szembesülnek, amelyek kezelése speciális tudást igényel, ezért is nyújtanak számukra hosszú távú támogatást a hatékonyabb és korszerűbb munkavégzéshez - mondta a helyettes országos tisztifőorvos.

Szólt a prevenció, a megelőzés fontosságáról. Elmondta: ehhez egy népegészségügyi intézményrendszert, hálózatot építenek ki, ez az alapellátásban dolgozókkal olyan új szolgáltatást nyújt, amely mind az egyéneket, mind pedig a közösséget szolgálja.

Közölte: a kormány a népegészségügy területén kiemelten fontosnak tartja az életmódból származó problémák - dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, mozgás, egészséges táplálkozás - kezelését, mint ahogy a mentális egészségügyet is.

Takács Laura projektmenedzser a sajtótájékoztatón azt mondta: a védőnőket támogató, május elsején megkezdődött és tizenkét
velemenyezd, 2016. szeptember 22. csütörtök, 13:02
MSZP: a Mesterházy-kormány rendbe teszi az egészségügyet
Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője kedden azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontjuk szerint a magyar embereknek olyan egészségügyre van szükségük, amely biztosítja az egészségük megőrzéséhez, illetve a gyógyuláshoz szükséges színvonalas ellátást, függetlenül attól, hogy hol laknak vagy mennyi pénzük van.

Az MSZP választási győzelme esetén támogatná és hatékonyabbá tenné a járóbeteg-ellátás és a mentőszolgálat munkáját, felszámolná az ellátásban a területi különbségeket, és uniós forrásokból korszerűsítené és fejlesztené a kórházakat és a rendelőket - írta a szóvivő.

A közlemény szerint helyreállítanák a minőségi terhesgondozást, megerősítenék a védőnői hálózatot, továbbá minden leendő kismama számára elérhetővé tennék a méhen belüli szűréseket.

Az ellenzéki párt szóvivője azt írta: a Mesterházy-kormány általánossá fogja tenni a minőségbiztosítást, a gyógyászati beavatkozások minőségi jellemzőit pedig kórházanként közzéteszik az interneten. Emellett újra létrehoznák és megerősítenék
velemenyezd, 2014. február 11. kedd, 15:57
Balog Zoltán: miniszteri biztos irányításával újítják meg a védőnői hálózatot
A tárcavezető a mintegy kétmilliárdos EU-forrásból rekonstruált Jávorszky Ödön Kórház projektátadó ünnepségén mondott beszédében kiemelte: a hungarikumnak számító védőnői hálózat megerősítését levezénylő majdani miniszteri biztos korábban ebben a kórházban dolgozott nővérként, így egy hozzá közel álló országos programba kapcsolódik be.

A "rögös utat" végigjáró váci beruházásról szólva kiemelte: a cél, hogy a legjobb ellátást kapják itt a betegek, gyógyítóik pedig jól érezzék magukat a modernizált intézményben.

A miniszter beszélt az elmúlt húsz évben elavult nagy ellátórendszerek - köztük az egészségügy - szükségszerű átalakításáról is: a kormány három évvel ezelőtt "vett egy nagy levegőt", s hozzálátott ezeknek a struktúráknak a megváltoztatásához. "Bízom benne, hogy ennek az átalakulásnak a lakosság döntő többsége a nyertese lesz"- mondta, majd elismerését fejezte ki a kórház-rekonstrukcióban részt vevőknek. A mostani avatás üzenete, hogy "mégiscsak haladunk", mint ahogy a nemrég átadott 11
velemenyezd, 2013. április 27. szombat, 14:52
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Vujity Tvrtko. most.jpg
agica2004
2015. augusztus 20. csütörtök, 19:47
Vujity Tvrtko. régen.jpg
agica2004
2015. augusztus 20. csütörtök, 19:44
Vujity Tvrtko.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 16:46
Vujity Tvrtkó.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 16:45
Vujity Tvrtko 39.jpg
farkas1945
2011. március 08. kedd, 12:02
Címkék
nyertese lesz, lelkes amatőröket, védőnői hálózatot, bennük játszók, anyasági támogatáshoz, magyarság gyarapodásához, kórházban dolgozott, családtámogatási rendszerből, mentális egészségügyet, mezőgazdasági vállalkozók, külhoni magyar, mostani avatás, legtöbb Erdélyből, egészségük megőrzéséhez, pályázatok elbírálása, magyar sport,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.