Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:40 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kosárlabda NB I - Olajbányász néven folytatja a Szolnok
Pénteki sajtótájékoztatóján a városvezető hozzátette: adományként kapta a szolnoki sportegyesületeket Nyerges Zsolt tulajdonostól.

"A klub és egyáltalán a szolnoki sportélet működtetéséhez az anyagi forrásaink állami segítséggel rendelkezésükre állnak, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a marketing szempontból is oly fontos egyesületek továbbra is komoly értékei maradjanak városunknak" - jelentette ki

Szalay Ferenc, aki az elvárásokról, célkitűzésekről szólva elmondta, legalább olyan eredményes szereplést szeretnének, mint korábban.

"A kosárlabda esetében mindenképpen vissza akarunk térni a nemzetközi porondra, ahogyan a vízilabdázóktól is jó szereplést várunk. A labdarúgók visszatértek a másodosztályba, ezt is meg akarjuk őrizni. Egy dolgot elvárunk a csapatoktól: szolnoki tehetségeket kell beépíteniük az aktív rotációba. Ennek megfelelően fiatal játékosaink a B csoportos csapatunkban is fejlődhetnek" - fogalmazott.

A kupában címvédésre, a bajnokságban pedig érmes hely
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 16:12
Maratoni kajak-kenu Eb - Magyarország átvette a zászlót, elkezdődtek az előkészületek
a budapesti szurkolóknak."

Az MKKSZ elképzelését már a pályázat benyújtásakor támogatta a csepeli önkormányzat és a kerület polgármestere, Borbély Lénárd is.

"Csepelen óriási hagyományai vannak a kajak-kenunak, az itt lakók évtizedek óta ismerik és követik a sportágat. A kerület színeiben lett kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György is, úgy gondolom nem lehetne jobb helyszínt találni az Európa-bajnokságnak, mint a kenus legendáról elnevezett, felújított sétány" - idézte az mkksz.hu a városvezető korábbi nyilatkozatát.

A tervezett maratoni pályát még a magyar versenyzők sem ismerhetik, majd csak jövő tavasszal épülhet meg. A Kolonics György sétány mellett nagy zöldterület van, amely elegendő lesz a versenyzők, valamint a mobil kiszolgáló-létesítmények elhelyezésére is. A Duna-parton futó sétány felett lépcsőzetes a partfal, vagyis a környék a nézőknek is ideális lesz.

"Stéges ki- és beszállást tervezünk, a futószakaszokat pedig a sétányon rendezzük majd meg. - mondta a létesülő
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 11:21
Női kézilabda NB I - Szekszárdon játszik a Dunaújváros
A klub szurkolói ankéttal egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatóján Imre Vilmos sportigazgató elmondta: hosszú tárgyalások után sikerült megegyezniük a szekszárdiakkal, hogy ott rendezzék hazai mérkőzéseiket október közepétől, amikor a saját csarnokuk bontása megkezdődik.

Hozzátette, a logisztikai nehézségek miatt szakmailag nagyon nehéz évad vár a felnőtt csapatra, ráadásul a bajnokság mezőnye igen erős. Az előző idényben kilencedik helyezett DKKA július végén és augusztus elején éppen azért készül majd a tolnai megyeszékhelyen, hogy a játékosok megszokják a környezetet.

Cserna Gábor polgármester úgy fogalmazott, az akadémia előtt álló egyik legfontosabb feladat a csarnok felújítása, amely az építésekor még korszerű volt, ám azóta technológiailag elavult, lelakottá vált.

"El kell ismerni, hogy a nemzet sportvárosa, egy megyei jogú város rangjához már nem illik ez a csarnok. Ősztől azonban elkezdődik az a közel hatmilliárd forintos állami beruházás, amelynek első ütemében a régi
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 19:01
Önkormányzat 2019 - Nagykanizsán közös jelöltet indít az ellenzék
Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette: a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.

Megjegyezte, az ellenzéki pártok fél éve azért dolgoznak, hogy olyan egységet, szövetséget hozzanak létre, amely az őszi önkormányzati választáson eséllyel indulhat; a tavasszal alakult Éljen Városunk! Egyesületet hatalmazzák fel arra, hogy jelölteket indítson.

Azt mondta, az elmúlt tizenhárom évben több mint 10 százalékkal csökkent a város lakossága, és gazdasági ereje is visszaesett. Horváth Jácint szerint ennek fő oka, hogy a helyi önkormányzati testület nem képes mozgósítani azokat az erőket, amelyek jó pályára állítanák a város gazdasági fejlődését. Az őszi önkormányzati választáson szeretnének meghatározó többséget szerezni és az új testülettel a város gazdasági erejét visszaadni - mondta.

Az egyesület polgármesterjelöltje, Hári Tibor ügyvéd "tiszta múltú, tisztakezű ember", életkoránál, tapasztalatánál fogva alkalmas a város irányítására - mondta Zakó
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 14:01
Gyulai Memorial - Világcsúcskísérlet női 2000 méteren
viadalon 43 országból 46 olimpiai- és világbajnok vesz részt.

"Ilyen méretű, ilyen minőséget képviselő nem világverseny nincs másik hazánkban" - fogalmazott.

Az idei lesz a hatodik Gyulai Memorial Székesfehérváron, Deutsch pedig most bejelentette, hogy a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik is a városban lesz, ráadásul jövőre jubilál a verseny: az lesz a tizedik Atlétikai Magyar Nagydíj. Ennek megerősítésére 1+2 évre szóló megállapodást írt alá Cser-Palkovics András polgármesterrel.

A városvezető kiemelte: komoly városmarketing-értékkel bír a viadal, hiszen világsztár sportolók érkeznek évről évre Székesfehérvárra, ilyenkor pedig tényleg a városra figyel a világ. Hozzátette: nem volt kérdés, hogy folytatni szeretnék az együttműködést.

A nagydíjon rajthoz áll a férfi hármasugrás örökranglistájának második és negyedik helyezettje, az egyaránt amerikai Christian Taylor és Will Claye. Férfi 110 gáton a világ idei legjobb eredményét elérő amerikai Grant Holloway, illetve a regnáló olimpiai és
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:41
Átadták a kardiológiai intézet felújított felnőtt intenzív terápiás részlegét
rendelkeznek.

Andréka Péter beszélt arról, hogy az intézetben komoly oktatói munka is folyik, számos országból érkeznek ide orvosok tanulni, fejlődni.

Bácskai János (Fidesz) IX. kerületi polgármester arról beszélt, hogy a négy centrumkórház közül egy Ferencvárosban lesz, ami nagy öröm az itt élőknek. A baloldali kormányok alatt az egészségügyből elvont 600 milliárd forint "nagy szívfájdalom volt", és ezen időre tehető a Schöpf-Merei Ágost Kórház bezárása is, ami nagy orvos szakmai veszteség volt - idézte fel a városvezető.

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón beszélt a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátásának fejlesztésére létrehozott Egészséges Budapest Programról is, amelyet rendkívül nagy volumenűnek nevezett, hiszen négy centrumkórház létrejöttét, tizenegy országos intézet, a társkórházak és 32 szakrendelő fejlesztését teszik lehetővé 700 milliárd forintból.

Elmondta, az összes országos intézet részesül a fejlesztési forrásokból, idén januárban megkezdődtek a műszerbeszerzések
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 13:41
Kocsis Máté: Magyarország erősödését mutatja a július 1-én elindult családvédelmi akcióterv
Kocsis Máté kiemelte: a családvédelmi és a gazdaságvédelmi akcióterv elindítása sok százezer magyar családnak jelent segítséget a mindennapokban.

Kifejtette: mostantól az akciótervből a babaváró hitel, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a még kedvezőbb csok lehetősége, és a jelzáloghitelek elengedésének bővített változata vált elérhetővé. A 10 millió forintos, szabad felhasználású babaváró hitel azon fiatal házasoknak szól, akik szeretnének gyermeket vállalni. A hitel törlesztését az első gyermek érkezése után három évre felfüggesztik, a második gyermek után szintén három évre, és a fennálló tartozás 30 százalékát elengedik, majd a harmadik gyermek után a meglévő tőketartozást elengedik. A kérelmeket az idén júliusban születő babák után is be lehet nyújtani - jelezte Kocsis Máté.

A négy gyermeket vállaló nők szja-mentessége és a nagyszülői gyed 2020. januárjától lép életbe.

A frakcióvezető üdvözölte, hogy a július 1-jétől életbe lépett lehetőséggel már az első napon sokan
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 15:01
Tour de Hongrie - Szövetségi elnök: ez a viadal a sportág magyar zászlóshajója
aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte, hogy a viadal 2015-ben indult újra, és ami akkor lehetetlen vállalkozásnak tűnt, ma már természetes: évről évre megrendezik a Tour de Hongrie-t, amely négy év alatt rendkívül komoly versennyé nőtte ki magát.

Kiemelte: tavaly 195 országban közvetítették, egyre komolyabb csapatok és szponzorok szálltak be, idén pedig már sokkal több város szeretett volna rajt- vagy célhelyszín lenni, mint amennyire a hat szakasz lehetőséget biztosít.

"A városvezetők is ráébredtek, hogy nagy lehetőség ez a verseny, amely az egész magyar kerékpársportnak új lendületet adott" - fogalmazott a kormánybiztos.

"A Tour de Hongrie egyik fantasztikus következménye az is, hogy jövőre Magyarországról rajtol a Giro d'Italia. Meggyőződésem, hogy ha az elmúlt években nem tudtuk volna ilyen színvonalasan megrendezni a magyar körversenyt, semmi esély nem lett volna a Giro ideérkezésének" - mondta. Hozzátette: reméli, hogy a 2020-as Grande Partenzán ("nagy rajton") - Bodrogi
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 17:31
Március 15. - Fekete Zsolt: mindnyájunk lételeme szabadnak lenni
Fekete Zsolt (MSZP-DK-TVE) hangsúlyozta: mindnyájunk lételeme szabadnak lenni.

Mindnyájunknak kötelessége szem előtt tartani a felnövekvő generációk igényeit, kötelességünk gyerekeink és unokáink szabadságszeretetét, szabadsághoz való jogát megőrizni - mondta.

"Lábunk szabad, de a szemünk bekötve" - idézett a városvezető Petőfi Sándor: Az országgyűléshez című verséből.

Hozzátette: talán Petőfi is arra utalt ezzel, nehéz észrevenni az arra utaló jeleket, hogy korlátozni akarnak minket személyes szabadságunkban.

Felidézte, hogy a második világháború előtt hosszadalmas volt a holokauszttal záruló folyamat: egyre durvultak a kezdetben enyhének tűnő, ám kirekesztő szabályozások, és az ezeket elszenvedők minden korlátozást úgy éltek meg, hogy ennél rosszabb már nem lehet; aztán lett.

Vajon észrevennénk-e újból egy ilyen folyamatot? - folytatta a polgármester. - Észrevennénk-e, hogy embereket személyes szabadságukban korlátoznak? Észrevennénk-e, ha egyre fogy a közös ügyeinket
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 13:31
Agglomerációs fejlesztési tanács alakul Debrecenben
Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: az országban példa nélküli együttműködésre hívják a térség önkormányzatait, és kezdeményezik a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsának megalakítását. A városvezető erről szerdán délelőtt húsz polgármesterrel és a térség országgyűlési képviselőivel egyeztet zárt ajtók mögött a Kölcsey központban.

"Erős régióközpont csak erős régióval együtt értelmezhető", ezért Debrecen intézményesített együttműködést kínál az agglomeráció településeinek a gazdaság, az oktatás és a kulturális élet terén, amit később más területekkel is kibővítenének - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy 2016-ban fogadta el az önkormányzat az Új főnix tervet, amelyben 200 milliárd forintos forrás állt rendelkezésre helyi fejlesztésekre. Hozzátette: 2014 és 2018 között csaknem 600 milliárd forint működő tőke érkezését jelentették be, amellyel több mint hatezer új munkahelyet teremtettek, ami "példa nélküli a magyar városok történetében".

Utalt arra, hogy az önkormányzat 700 hektáron
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 11:31
Népességnövekedés, béremelés és egészségmegőrzés szerepel Kaposvár következő évtizedének tervei között
Szita Károly (Fidesz-KDNP) a Kaposvár Polgáraiért Egyesület felkérésére tizedik alkalommal tartott évértékelőjében azt mondta: a városnak van gyermekvállalási terveket támogató programja, ám a jövőben még többet kíván költeni annak érdekében, hogy Kaposváron 2030-tól többen szülessenek, mint ahányan meghalnak. Hozzátette, e cél elérését az Orbán Viktor kormányfő által a hétvégén bejelentett családvédelmi akcióterv nagymértékben segíti.

A városvezető kiemelte, a magasabb bérek elérését szolgálja a várost az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építése és a következő egy-két évben új üzemeknek, gyáraknak a városba települése.

Szita Károly az egészség megőrzéséről szólva bejelentette, olyan program indítását kezdeményezi, amelynek eredményeként Kaposvár 2030-ra Magyarország egyik legegészségesebb városa lesz. Hamarosan megalakítják Kaposvár Egészségi Tanácsát, a város minden polgárához "eljuttatják a legalapvetőbb és az egyes korosztályok számára speciálisnak tekinthető
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 21:12
Hévíz háttértámogatást biztosítana a Red Bull Air Race-hez
Papp Gábor (Fidesz-KDNP) közleményében azt írta: örömmel vette, hogy Keszthely és a nyugat-balatoni térség helyszíne lehetne a világbajnoki repülős versenynek. Meggyőződése, hogy "Hévíz és térsége mint Magyarország egyik legeredményesebb turisztikai területe és a város mint a Hévíz-Balaton Airport nemzetközi repülőtér üzemeltetője alkalmas arra, hogy e nagyszabású rendezvény lebonyolításához háttérbázisként támogatást nyújtson".

A városvezető hozzátette: hiszi, hogy a "Balaton infrastruktúráját és felkészültségét illetően egyaránt alkalmas és képes a rendezvény megvalósítására".

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal a múlt héten közleményben tudatta, hogy Tarlós István főpolgármester tájékoztatta a repülős verseny szervezőit: a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni a júliusra tervezett eseményre. A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek a Dunakanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.Keszthely
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 15:22
1/33
Képek, videók
Szeged-Olajbányász tér.jp
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:04
Részletek az olajbányásza
csalogany13
2009. december 18. péntek, 22:30
Rep.tér-Szolnok.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 13:32
Rep.tér--Szolnok.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 13:30
Szölnök patak
mircsimarcsi
2018. június 04. hétfő, 20:00
Híd-Tisza híd- Szolnok.jp
agica2004
2018. június 01. péntek, 19:59
Szolnok
irmus
2018. január 20. szombat, 13:28
döntő szolnok1228_2.jpg
maroka
2017. december 27. szerda, 21:32
döntő szolnok1228.jpg
maroka
2017. december 27. szerda, 21:31
Repülőtér-Szolnok.jpg
agica2004
2017. december 26. kedd, 16:47
péter szolnokon_3.jpg
maroka
2017. december 19. kedd, 21:59
péter szolnokon.jpg
maroka
2017. december 19. kedd, 21:40
péter szolnokon_2.jpg
maroka
2017. december 19. kedd, 21:40
szolnok tisza-híd.png
chillik
2017. december 04. hétfő, 14:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.