Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 08:00 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Védekeznek az önkormányzatok
Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a fiatalembert, aki beismerő vallomást tett.

Székesfehérvárra megérkezett a korábban megrendelt 100 ezer maszk - jelentette be Cser-Palkovics András polgármester. Jelezte: egy héten belül - egy tájékoztató levéllel együtt - minden fehérvári háztartásba két darab maszkot juttatnak el.

Velence polgármestere, Gerhard Ákos a koronavírus-járvány megelőzése érdekében szerdán elrendelte, hogy a város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni.

Szegeden a személyes találkozások számának csökkentése érdekében a 2020/2021-es nevelési évre online zajlik az óvodai beíratás. A szülők április 22-én és 23-án - a mobiltelefonos böngészőből is használható - ovi.szegedvaros.hu/beiratkozas oldalon tölthetik fel a szükséges
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 19:54
Koronavírus - Tartós élelmiszerek és ételkiszállítás az időseknek a vidéki városokban
alapellátásban dolgozó háziorvosoknak, gyermekorvosoknak és fogorvosoknak. Szerdán 9 ezer szájmaszkot, 60 kiegészítő fogorvosi védőplexit, 60 vízlepergetős védőruhát és 100 műanyag védőszemüveget kaptak. Az ellátás folyamatos lesz a védőeszközökből - írták.

Dunaújváros önkormányzata megszervezte a 70 évnél idősebbek számára a meleg étel házhoz szállítását. Az ételt egyszer használatos műanyag edényben viszik ki a hét minden napján10:30 és 13:30 óra között. Az igényt a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályán kell jelezni, s az igénylés utáni második napon megkezdődik a kiszállítás, az étel és a kiszállítás díja 680 forint naponta.

Korábban más vidéki önkormányzatok is jelezték, hogy különböző intézkedésekkel segítik az időseket. Kecskeméten szerdán elindult a Gondoskodó Szolgálat az egyedül élő idősek segítésére, Kaposváron önkénteseket toboroznak, Debrecenben szerdától telefonos ügyfélközpontot működtetnek, Makón tartós élelmiszereket gyűjtenek, Pécsen és környékén a rászorulók ellátásáról
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 18:22
Koronavírus - Játszóterek bezárásáról döntött több önkormányzat, szervezik a segítséget az időseknek
karanténba vonulóknak. A városban ingyenessé vált a parkolás.

Barcson bezárt a fürdő, a helyi szociális központ nem fogad klubtagokat a nappali ellátás keretében.

Salgótarjánban keddtől bezárták a játszótereket - a város polgármestere a döntést közösségi oldalán jelentette be. Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület - DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd, Tarjáni Városlakó Egyesület) tudatta azt is, hogy nemcsak az önkormányzat fenntartásában lévő, hanem Salgótarján egész közigazgatási területén működő óvodákban és bölcsődékben rendelt el rendkívüli szünetet keddtől. Átmenetileg bezárták a városi uszodát is.

A balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórházban a járványhelyzetre készülve a teljes belgyógyászati pavilont infektológiai feladatokra szabadították fel - ezt az önkormányzat közölte közösségi oldalán.

Tatabányán szerdától lesz rendkívüli szünet az óvodákban, ügyeleti rend bevezetése mellett, és a bölcsődéket is szerdától zárják be.

Komáromban több mint száz önkéntes
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 15:52
Koronavírus - További vidéki önkormányzatok döntöttek a bölcsődék és óvodák bezárásáról - BŐVÍTETT (új: 5. beke
fenntartásukban működő óvodák nyitvatartásáról. A rendelkezés szombaton kormányrendeletben is megjelent.

Békéscsabán szerdától zárnak be az önkormányzati fenntartású óvodák és a bölcsődék. Új, ügyeleti rendszert fognak működtetni, a pontos szabályokon még dolgoznak, de az biztos, hogy az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók gyerekei elsőbbséget élveznek majd - közölte Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester vasárnap.

Debrecen polgármestere vasárnap elrendelte valamennyi, a város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvoda bezárását hétfőtől - közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel. Papp László (Fidesz-KDNP) az önkormányzati fenntartásúak mellett a korábbi intézkedését kiterjesztette valamennyi bölcsődei és óvodai ellátást végző intézményre, visszavonásig. Az indokolt esetben szükséges ügyeleti ellátás és az étkeztetés megszervezéséről a fenntartók saját hatáskörben kötelesek gondoskodni.

Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás (Jobbik) vasárnap úgy döntött, hogy
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 18:33
Koronavírus - További vidéki önkormányzatok döntöttek a bölcsődék és óvodák bezárásáról
önkormányzati fenntartású óvodák és a bölcsődék. Új, ügyeleti rendszert fognak működtetni, a pontos szabályokon még dolgoznak, de az biztos, hogy az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók gyerekei elsőbbséget élveznek majd - közölte Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester vasárnap. Közleményében azt írta, hogy a kiegészítő foglalkozások (például néptánc-, úszásoktatás) már hétfőtől szünetelnek határozatlan ideig.

Debrecen polgármestere vasárnap elrendelte valamennyi, a város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvoda bezárását - közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel. Papp László (Fidesz-KDNP) az önkormányzati fenntartásúak mellett a korábbi intézkedését kiterjesztette valamennyi bölcsődei és óvodai ellátást végző intézményre, visszavonásig. Az indokolt esetben szükséges ügyeleti ellátás és az étkeztetés megszervezéséről a fenntartók saját hatáskörben kötelesek gondoskodni.

Hétfőtől Győrben is bezárnak a bölcsőkék és az óvodák, az idősotthonokban pedig a látogatási
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 16:32
Emléknap - A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szerencsen
Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára azt mondta: időről időre feltesszük a kérdést és minden alkalommal tanácstalanabbakká válunk, hogy miképpen történhetett meg a modern 20. században az, hogy ártatlan emberek milliói váltak diktatúrák áldozataivá. Százezrek, milliók kerültek kényszermunkatáborokba - például a Gulág rabtelepeire, vagy Dachau, Mauthausen lágereibe - vallásuk, bőrszínük vagy éppen származásuk, politikai nézeteik miatt.

A politikus Szerencs és Rakamaz német nemzetiségi önkormányzata, valamint a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium által szervezett megemlékezésen fontosnak nevezte, hogy a 20. század diktatúráiról - "legyen az a barna vagy a vörös" - minél többször és többet beszéljünk a jövő nemzedékének, bővítsük tapasztalataikat még akkor is, ha a traumák átélőiben időről időre régi és fájdalmas sebek szakadnak fel.

Latorcai Csaba hozzátette: a 20. század két legpusztítóbb diktatúrája egyformán volt ember- és istenellenes,
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 13:51
Szabadon loboghat a székely zászló!
A városháza alárendeltségébe tartozó helyi rendőrség előbb felszólítást küldött az érintetteknek, hogy mindenik zászlót 48 óra alatt távolítsák el, hiszen a törvény értelmében ezek ,,reklámzászlók". Az irodát működtető Maros megyei vezetők csupán az EMNT és a Néppárt zászlaját vették le, a székelységét nem, mondván: ez a közösség jelképe. Ezért szabták ki a harmincezer lejes bírságot, a 2013. évi 185-ös, valamint a 2011. évi 215-ös számú törvényekre hivatkozva, miszerint Romániában a közigazgatási egységek zászlói a község, a város, a municípium és a megye jelképei lehetnek, más területi egység lobogója pedig reklámnak minősül.
Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke már az ügy kirobbanásakor jelezte: mindenképp fellebbeznek a ,,felháborító és törvénytelen" eljárás ellen. Úgy fogalmazott: ,,Önkényesen és helytelenül minősítették reklámzászlónak a székely zászlót, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy a megfélemlítés, a fenyegetés eszközével éljenek. Románia kulturális
maroka, 2020. február 12. szerda, 11:55
Koronavírus - Hongkong tovább korlátozza az átjárást Kínából
Az újabb intézkedéseknek köszönhetően kedd éjfél után Kína és a különleges közigazgatási övezetének számító Hongkong között már csupán két határátkelőn át - a sencseni öbölnél, illetve a Hongkongot a dél-kínai Csuhajjal, valamint Makaóval összekötő hídon - lehet majd közlekedni, illetve zavartalanul üzemel tovább a város nemzetközi repülőtere is. Lam elmondta: azzal, hogy csütörtök éjféltől már hat határátkelőhelyet lezártak, és egyéb forgalomkorlátozásokat is életbe léptettek Hongkong és az anyaország között, már eddig is felére csökkent a városba utazók száma.

A hongkongi vezető emellett hangsúlyozta az újabb karanténtáborok kialakításának fontosságát az esetleges fertőzöttek, valamint a velük kapcsolatba került emberek elkülönítésére. Mivel helyi lakosok tiltakoztak a táborok ellen amiatt, hogy azokat a lakónegyedekhez túlságosan közel kívánják kialakítani a hatóságok, Lam felszólította a lakosságot és a körzeti vezetőket arra, hogy hagyjanak fel az ellenállással.

A kormányzó megköszönte
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:41
Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak
Szabó Péter (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az MTI-nek elmondta: 1,9 milliárd forintot a vízi közművek fejlesztésének tervezésére fordítanak, amely magában foglalja az ivóvízellátás, a szennyvíz- és a csapadékvíz-elvezetés terveinek elkészítését. Ez a vízrendszer biztosítja majd az új atomerőművi blokkok ivóvízellátását, és szolgálja ki a várhatóan növekvő lakossági igényeket - tette hozzá.

Ismertetése szerint további mintegy 1,9 milliárd forint támogatásból az egykori konzervgyár helyén tervezett új városközponthoz szükséges területet váltják ki. A három-négy éven belül elkészülő központban kulturális negyed, közigazgatási és iskolaközpont épül. Itt hozzák létre a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a bíróság és az idegenrendészet számára kialakítandó, integrált katasztrófavédelmi központot, amely állami beruházással valósul meg.

Szabó Péter elmondta: a 19 600 lakosú városban az atomerőmű-építés idején várhatóan 10-12 ezerrel nő az ott élők száma, az azt követő időszakban 5-6
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 07:04
Illegális bevándorlás - Német bíróság: nem törvényellenes "a migráció öl" választási szlogen
A giesseni közigazgatási bíróság döntése szerint Ranstadt település önkormányzata nem szólíthatta volna fel a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) Hessen tartományi szervezetét a májusi európai parlamenti (EP-) választást felvezető kampány idején, hogy távolítsa el az "állítsuk meg az invázió: a migráció öl" feliratú választási plakátokat.

Az ügyben eljáró bíró indoklása a zsidók Egyiptomból kivonulásától az amerikai kontinens európai betelepítéséig történelmi példák sora mutatja, hogy a "migráció valóban hozhat magával halált és pusztulást".

A bíró a nem jogerős ítélet indoklásában hozzátette, hogy az NPD szlogenje a németországi társadalmi, politikai helyzettel összefüggésben is kiállja az "empirikus bizonyítás" próbáját. Mint kifejtette, a Németországba irányuló 2014-2015-ös bevándorlás társadalmi változásokat idézett elő, amelyek "emberek halálához vezettek", hosszabb távon pedig akár a szabadságon alapuló, demokratikus berendezkedés "halálát" is okozhatják, és ha az állam nem képes
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:32
Általános sztrájk kíséri a klímatüntetést Olaszországban
A munkabeszüntetéshez a három legnagyobb vasúttársaság, a Trenitalia, az Italo és a Trenord dolgozói csatlakoztak. A sztrájk nem érinti a nagysebességű, valamint a repülőtéri járatokat.

Rómát kivéve több nagyvárosban a helyi tömegközlekedés is leáll pénteken. A sztrájkban részt vesz a közigazgatási szakszervezetek egy része is.

A szakszervezetek a Greta Thunberg meghirdette klímatüntetéshez is csatlakoznak, amely Rómában a belváros utcáin vonul végig.

Az olaszországi városokban szeptember 27-én tartott klímatüntetésen több százezren vettek részt. Most az úgynevezett "heringek" csatlakozását is várják, vagyis azokat a főleg fiatalok alkotta, baloldali csoportokat, amelyek néhány hete a Matteo Salvini vezette jobboldal ellen rendeznek megmozdulásokat.

Szeptemberben az oktatási miniszter igazolt hiányzást biztosított a klímatüntetésen résztvevő diákoknak, ezt azonban most nem garantálja számukra.A sztrájk, a tüntetések és a kedvezményes Black Friday bevásárlónap
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:59
Hongkongi tüntetések - Peking továbbra is támogatja a hongkongi kormányzót
A mintegy fél éve tartó kormányellenes tüntetések közepette vasárnap rekordarányú részvétellel zajló kerületi bizottsági választásokon a demokráciapárti jelöltek elsöprő sikert alkottak.

A kínai külügyi szóvivő újságírói kérdésre elmondta: Kína eltökélt az "egy ország, két rendszer" elvének fenntartása mellett, és álláspontja szerint Hongkongban a legsürgetőbb feladat, hogy gátat vessenek az erőszaknak, és helyreállítsák a rendet.

Keng hangsúlyozta: az erőszakos cselekmények elkövetőit felelősségre kell vonni.

Vang Ji, kínai külügyminiszter pedig Tokióban a japán sajtónak adott nyilatkozatában elmondta: akárhogy is alakuljon a helyzet Hongkongban, a különleges közigazgatási státusszal bíró város változatlanul Kína része marad. Hangsúlyozta: a Hongkong stabilitásának és fejlődésének aláásását célzó kísérletek soha nem válhatnak sikeressé.
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 11:01
1/108
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
Újpesti rendőrkapitányság
snbela44
2012. június 03. vasárnap, 17:14
A Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:51
Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:49
Palkovics pad Esztergom.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:48
Címkék
Cser-Palkovics András, Emberi Erőforrások Minisztériumának, törvény értelmében, teljes belgyógyászati, traumák átélőiben, irodát működtető, megye jelképei, pontos szabályokon, oktatási miniszter, Hétfőtől Győrben, városháza sajtószolgálata, különleges közigazgatási, fenyegetés eszközével, kínai külügyi, városban ingyenessé, Szarvas Péter,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.