Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:26 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Szemereyné Pataki Klaudia: az eddig végzett munkát értékelték a kecskemétiek
A második ciklusát kezdő polgármester kiemelte: a kecskemétiek egyrészt a képviselőtársaival végzett tisztességes munkát értékelték, másrészt azt, hogy mindig a város és a kecskemétiek érdekeit, igényeit és kéréseit tartották szem előtt.

A jövőben elsőként a város közlekedésén, úthálózatán kell tovább dolgozni és jó megoldásokat találni. A tömegközlekedést - egy teljesen új rendszert kialakítva - meg kell reformálni, továbbá a tervezett és megkezdett beruházásokat be kell fejezni.

Jelezte: a kultúra területén is szükségesek jelentősebb lépések, emellett az oktatási rendszer további fejlesztését sem szabad elfelejteni, hiszen hosszú távon ez adja az alapját a város jövőjének.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 23:43
Önkormányzat 2019 - Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől
vezetett, részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, több kormányzati szereplő, valamint jelenlegi és volt országgyűlési képviselők. Eljöttek Mohács hét testvérvárosának delegáltjai is, hogy a több ezer mohácsival együtt búcsúzzanak a volt városvezetőtől.

Csizmadia Csaba, a város alpolgármestere méltatásában kifejtette, Szekó József 1998-tól napjainkig, öt választási cikluson át Mohács város polgármestereként dolgozott, e "tisztség maradéktalan ellátását elsődleges feladatának tekintette, a város érdekeit tartotta mindig szem előtt".

Az alpolgármester kiemelte: a városvezető tevékenységének köszönhetően "a depressziós hangulatú, zsugorodó gazdaságú, csökkent presztízsű településből sikerült egy pozitív jövőképű, öntudatos, fejlődő, egyre élhetőbb és megbecsült várost kialakítani". Neki is köszönhető, hogy az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára felkerült a mohácsi busójárás - tette hozzá.

Csizmadia Csaba elmondta: Szekó József munkássága alatt a város vagyona tizenötszörösére
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 16:41
Önkormányzat 2019 - A szegedi Fidesz támogatja Nemesi Pál a migrációról kialakított álláspontját
A Fidesz szegedi szervezetének hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint, amikor a párt nyáron megkezdte tárgyalásait a független polgármesterjelölttel a támogatás egyik feltétele a migráció kérdése volt. A Fidesznek nem kellett csalódnia Nemesi Pálban, igaz szegediként, felelős vezetőként képviseli a városban élők érdekeit - írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy hiába vétózta meg Magyarország a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, a migránspárti európai politikusok következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni.

"Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap kijelentette: ha Szeged Botkáék kezén marad, akkor első számú betelepítési célpont lesz. Nem tűrjük, hogy Botka László, egyetértésben a bevándorláspárti politikusokkal migránsvárossá változtassa Szegedet" - áll a közleményben.

A szegediek biztonsága az első. A szegedi Fidesz - csakúgy, mint Nemesi Pál -, kiáll a családok és gyermekek biztonságos jövőjéért, Szeged nyugalmáért
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 18:22
Palkovics: az autómentes nap a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönöz
hihetetlenül felgyorsult világban Magyarország hosszú távú sikerének záloga a versenyképesség növelésében rejlik" - fogalmazott Palkovics László, aki egyúttal kiemelte, a kormány azon dolgozik, hogy Magyarországot 2030-ig az Európai Unió öt legversenyképesebb országának sorába emelje, ahol a legjobb dolgozni, élni és lakni.

A miniszter arra is rámutatott, hogy 2010 óta a kormány úgy növelte az ország versenyképességét, hogy folyamatosan Magyarország, a magyar családok és a magyar vállalkozások érdekeit helyezte előtérbe. Példaként említette, hogy stabilizálták az ország pénzügyeit, növekvő pályára állították a gazdaságot, 800 ezer új munkahelyet teremtettek és növelték a bérek reálértékét.

A tárca vezetője kiemelte, hogy kiváló az együttműködés a kormány és a fővárosi önkormányzat között a "tiszta és okos" Budapest kialakításában. Az eredményes munka folytatásához azonban nagyon fontos, hogy az október 13-ai választáson Tarlós István főpolgármester újabb 5 évre kapjon felhatalmazást Budapest
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 16:52
Önkormányzat 2019 - Gulyás: a polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
település fontos, de könnyű belátni, hogy eredményesebb lesz az együttműködés azokkal, akik nem a kormánnyal szembeni háborúhoz szükséges eszközként tekintenek az önkormányzati tisztségekre.

Az önkormányzati választásokon hagyományosan alacsonyabb a részvétel, mint az országgyűlésin - jegyezte meg a politikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy előfordult ugyan, hogy az ellenzék nyerte a helyhatósági megmérettetést, de az akkor megválasztott vezetők mindent megtettek, hogy saját közösségük érdekeit képviselve együttműködjenek a kormánnyal.

"Nem teljesen értjük", hogyan lehet egy a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig terjedő összefogásnak az a célkitűzése, hogy ne csupán megnyerjenek helyhatóságokat (...), hanem onnan, háborús hídfőállásokat kiépítve, totális harcot hirdessenek a kormánnyal szemben - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hangsúlyozta: a kormány bárkivel nyitott az együttműködésre, és azt remélik, hogy hasonló hozzáállású vezetőket választanak három hét múlva
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 12:02
Önkormányzat 2019 - Fidesz: Karácsony Gergely több mint három hónapja szaboltálja a zuglóiak ingyenes parkolásá
Rozgonyi Zoltán kedden, a XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Karácsony Gergely 97 napja veszi semmibe a zuglóiak érdekeit, hiszen június 13-a óta, azaz több mint három hónapja már ingyenesnek kellene lennie a parkolásnak a kerületben élők számára, azonban semmilyen előrelépés nem történt, továbbra is egy "feneketlen kútba" folynak az automatákba dobott forintok.

Kiemelte: az ingyenességet májusban maga Karácsony Gergely is megszavazta, azonban arra is alkalmatlan, hogy egy érvényes képviselő-testületi döntést végrehajtson. "Elszabotálja az egészet, egész nap tévelyeg a városban, Zuglóval pedig nem foglalkozik" - fogalmazott Rozgonyi Zoltán, aki szerint emiatt felvetődik a kérdés, hogy Karácsony Gergely miért akart egyáltalán polgármester lenni, ha ilyen egyszerű dolgot sem old meg.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint Karácsony Gergely továbbra is adós egy átfogó kimutatással arról, hogy a parkolási rendszer milyen veszteséggel működik.
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 15:22
Önkormányzat 2019 - Karácsony: fideszes mutyi a fővárosi patkánymentesítési közbeszerzés
Karácsony Gergely az V. kerületi Deák Ferenc téren elmondta, hétfőn a bíróság kimondta, hogy "hazudtak és csaltak" a főváros vezetői a patkánymentesítésre kiírt közbeszerzés kapcsán.

A budapestiek a saját szemükkel láthatják, hogy Tarlós István mennyire képtelen vezetni a várost, elsősorban azért, mert a Fidesz-közeli oligarchák bábjaként a Fidesz holdudvarának gazdasági érdekeit nézi és nem a budapesti emberek érdekeit - hangoztatta.

A főpolgármester-jelölt - aki a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési testületének a tagjai is - azt mondta, a fideszes mutyi első eleme az volt, amikor "behazudták", hogy a pályázaton később nyertes konzorciumnak megvannak a megfelelő referenciái. A második elem az, hogy kiderült: hiába a legolcsóbb ajánlatot tevő cég nyert, valójában ő lett a legdrágább, mert a fővárosi adófizetők pénzéből meg kellett emelni a patkányirtásra szánt keretösszeget - hangzott el.

Karácsony Gergely szerint tipikus fideszes mentalitás az is, amikor kiderül, hogy csaltak a
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 12:31
Önkormányzat 2019 - Szövetséget kötöttek ellenzéki belvárosi polgármesterjelöltek és Karácsony Gergely
szeretnék sokféle ember otthonává tenni, ennek érdekében a kerületek közös problémáit együtt kívánják megoldani, természetesen a városrészek önállóságának megtartásával.

Véget kívánnak vetni a kormányzati politikának, amely együttműködés helyett diktál, ultimátumokat ad, zsarol, szolgaságba taszítja a fővárost. Ennek hatása az, hogy Tarlós István főpolgármester a kormány bábjaként viselkedik - jelentette ki a főpolgármester-jelölt.

Hozzátette a mindenkori kormánnyal közösen szeretnék a város érdekeit képviselni.

A kerületek jelenlegi vezetői "kiskirályságként" néznek a városrészekre, minél nagyobb hatalmat akarnak, az ellenzéki jelöltek viszont uralkodás helyett szolgálni akarnak - emelte ki Karácsony Gergely.

Szerinte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal a kijelentésével, hogy ha nem Tarlós István lesz a következő főpolgármester, akkor a város semmi jóra nem számíthat, minden budapestit megsértett.

Tüttő Kata V. kerületi polgármesterjelölt azt mondta, olyan
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 16:01
Együttműködik a Hungary Helps Ügynökség és az Ökumenikus Segélyszervezet
"magyarok gyorsan, ugyanakkor józanul adnak", az Ökumenikus Segélyszervezet pedig garancia arra, hogy a segítség a megfelelő helyre kerüljön.

Kitért arra: a magyar kormány elkötelezett a mellett, hogy helyben kell segíteni, mivel "humanitárius politikánk alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni".

A jazidi és kelet-ukrajnai menekültek támogatásával gondoskodnak a szülőföldön maradásukról és visszatérésükről otthonaikba - mondta. "Ezáltal a magyar emberek érdekeit is szolgáljuk, hiszen enyhítjük a hazánkra nehezedő migrációs nyomást a kiváltó okok enyhítésével. A nemzeti érdekeink jól felismert védelméről van szó, amikor a válságövezetek problémáit helyben kezeljük, nem pedig importáljuk a migráció révén."

Az államtitkár hozzátette: a mai megállapodás és a programok "szépen példázzák a magyar emberek szolidaritását és nagylelkűségét".

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerint ahol magyar szervezet magyar munkatársai dolgoznak
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:21
Önkormányzat 2019 - DK: a fideszes politikusok a pártközpont utasításait hajtják végre
kerületi fideszes képviselői is elmondta, hogy szívesen megszavazta volna a büdzsét, de azt "nem engedte a pártközpont" - közölte. A fideszes politikusok országszerte nem azért lettek polgármesterek vagy képviselők, hogy a városuk, kerületük fejlődjön, hanem azért, hogy Orbán Viktor parancsait hajtsák végre, mert ők "egyszerű vazallusok" - fogalmazott.

Egy európai demokráciának azonban demokratikus polgármesterekre és képviselőkre van szüksége, akik meghallják az emberek hangját, akik az emberek érdekeit szolgáló döntéseket hoznak - jelentette ki.

Dobrev Klára példának nevezte, hogy Németh Angéla, a XV. kerület jelenlegi polgármestere, az ellenzék közös polgármesterjelöltje annak ellenére képes jól tenni a dolgát, hogy az önkormányzat fideszes többségű.

A sajtótájékoztatón részt vett Németh Angéla is, aki elmondta, hogy 15 pontban foglalja össze a következő önkormányzati ciklusra szóló fejlesztési terveit, és ezeket a pontokat a kampány során folyamatosan mutatja be a választóknak.
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 16:42
Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös a kínai Luohe városával
Hiesz György (MSZP-DK) polgármester az eseményen elmondta: a kínai delegáció konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett.

"Bízom benne, hogy együttműködésünk nem csupán a két város, hanem a két ország érdekeit is szolgálja majd" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyöngyös nyitott az új kínai testvérvárosával tervezett széleskörű - a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területét is felölelő - kapcsolatra.

Emlékeztetett: küldöttségük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogatott Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat.

A szerződést a képviselő-testület jóváhagyása után csütörtökön Gyöngyös polgármestere és Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója, Hao Huijie látta el kézjegyével.

Hao Huijie kiemelte: csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, ezért elsősorban ezen a területen lát gyors és eredményes együttműködési lehetőséget. Egyúttal meghívta a mátraaljai település vállalkozóit,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:09
Tusványos - Politikai fórum: napirenden az EP-választás, az önkormányzati választás, az Európai Egyesült Államo
Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az unió nem rossz intézmény, ahol mindenki megpróbálja érvényesíteni a saját érdekeit. Ugyanakkor ellenzik az Amerika Egyesült Államok típusú szervezet létrejöttét, mert azt jelentené, hogy a legerősebb országok vezetnék az uniót, és a kisebb országok a perifériára lennének szorítva. Ezért nem támogatják az Európai Egyesült Államok eszméjét - mondta a fideszes képviselő, és kijelentette: ők kizárólag a magyar érdekeket kívánják képviselni.

Harrach Péter szerint az erős és versenyképes Európa mindenkinek érdeke, és vita kérdése, hogy ez milyen keretek között valósul meg. Az Európa Egyesült Államokból kimaradnának a nemzeti értékek, a hagyományok, a közösségek, és azok erőltetik ennek gondolatát, akik a nyílt társadalmak hívei. Ez feladott szuverenitás lenne - mutatott rá.

Böröcz László az új európai bizottsági elnökre vonatkozó kérdésre azt mondta: a várakozásaik pozitívak, és Ursula von der Leyen eddigi megnyilatkozásait hallva ennek
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 13:11
1/53
Képek, videók
Szemere Miklósnak 01.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklósnak 02.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklósnak 03.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklóshoz 01.jpg
chillik
2017. szeptember 20. szerda, 04:53
Szemere Miklóshoz 02.jpg
chillik
2017. szeptember 20. szerda, 04:53
Szemere Miklóshoz 03.jpg
chillik
2017. szeptember 20. szerda, 04:52
Szemere Miklóshoz 04.jpg
chillik
2017. szeptember 20. szerda, 04:52
Szemere Miklóshoz 05.jpg
chillik
2017. szeptember 20. szerda, 04:51
A legföbb szemérem 01.jpg
chillik
2017. július 10. hétfő, 04:22
A legföbb szemérem 02.jpg
chillik
2017. július 10. hétfő, 04:21
A legföbb szemérem 03.jpg
chillik
2017. július 10. hétfő, 04:21
Szemere.jpg
basikele
2012. október 28. vasárnap, 02:24
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.