Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 03:22 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kína szerint az amerikai külügyminiszter megalapozatlan nyomásgyakorlást alkalmaz a hongkongi kormányzattal sze
pozitív színben feltüntetni a városban zavart keltő, Kína-ellenes szélsőségesek törvényszegéseit. A szóvivő úgy fogalmazott: Pompeo a "hongkongi emberi jogokról és demokráciáról" szóló amerikai törvényt felhasználva nyíltan zsarolja a különleges közigazgatási státusszal bíró terület kormányzatát, és leplezetlenül beavatkozik Hongkong és Kína belügyeibe. A közleményben továbbá arra figyelmezteti az amerikai külügyminisztert, hogy Kína megvédi az ország szuverenitását, biztonságát, valamint fejlődésének érdekeit, továbbá ragaszkodik az egy Kína elvéhez.

A tavaly elfogadott amerikai törvény alapján Washingtonnak a hónap végégig kell elbírálnia, hogy Hongkong autonóm jogai megfelelő mértékben garantáltak-e ahhoz, hogy a város továbbra is rendelkezhessen az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelem és befektetések terén szerzett előnyökkel.

Pompeo egy szerdai interjúban úgy nyilatkozott: az elmúlt hetekben a hongkongi demokratapárti aktivistákkal szemben tanúsított szigorú fellépés megnehezíti annak
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 08:21
Az egyesülés lehetőségét vizsgálja a Takarék Csoport és az MKB
bankcsoport létrehozásának keretrendszerét, a bankok közti szinergiák, valamint az együttműködésükben rejlő jelentős működési és költségoptimalizálási potenciál kiaknázásával.

A közlemény szerint az együttműködés konkrét formájáról, a pénzintézetek esetleges - részleges vagy teljes - fúziójáról csak később, neves nemzetközi tanácsadók bevonásával végzett vizsgálatok és egyeztetések nyomán döntenek.

A stratégiai együttműködés egyaránt szolgálja az érintett pénzintézetek ügyfeleinek és tulajdonosainak érdekeit, növeli a bankok piaci értékét és megfelel a Magyar Nemzeti Bank konszolidációs elvárásainak.

A Takarékbank és az MKB összesen 1,3 millió ügyféllel, 840 bankfiókkal, 4300 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2600 milliárd forintos hitelállománnyal és 3100 milliárd forintos betétállománnyal rendelkezik. A két bankcsoport fúziójával a magyar bankszektor második legnagyobb mérlegfőösszegű univerzális kereskedelmi bankja jöhet létre - írták.

A két pénzintézeti csoport jól kiegészíti
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 18:15
Változtatási tilalmat rendelt el a győri polgármester a város négy pontján
Dézsi Csaba András szerda sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "az eddigi városrendezési terv nem a lakók, hanem a vállalkozói érdeket" szolgálta. Sok helyen túlépítették a várost, élhetetlen lakóövezetek jöttek létre, nincs hozzájuk megfelelő közlekedési kapcsolat és elegendő parkoló, a keskeny utak pedig nem teszik lehetővé járda vagy kerékpárút kiépítését - mondta a polgármester.

A változtatási tilalom érvényes az Orgona utca és a Kálvária utca sarkán lévő területre, a Széchenyi-hídtól az Iparcsatornáig terjedő részre, a szabadhegyi városrész sorházas fejlesztési területére és a Marcal-tó északi területére.

Hozzátette, hogy "az ingatlanfejlesztők minden négyzetméterből profitot termeltek, így nem jutott hely a közösségi célú területeknek, intézményeknek vagy zöldterületeknek". A családi házas övezetekbe kis területekre hatszász-nyolcszáz lakásos épületeket "zsúfoltak be".

"Döbbenetes, hogy ezek a házak megépülhettek, ennek a korszaknak vége Győrben, ezt nem fogjuk megengedni" - mondta
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:25
Politizáljunk kicsit
KOVÁCS TAMÁS világbajnok kardvívó:

FIGYELJ RÁM...!
Ne bélyegezzél engem hazaárulónak csak azért, mert látom, hogy ez a rendszer nem jó, ez a rendszer korrupt, ez a rendszer nem a lakosság érdekeit, jobblétét szolgálja, hanem a sajátjukat, vagyis ellenem van! Én ugyanúgy szeretem a hazámat, mint te, csak az én hazám nem a politikai pártokokról, politikusok életéről, politikusok éltetéséről szól.
Az én hazám az a Balaton, a Velencei tó, a régi szép kastélyok, városok, falvak és a híres, értékes magyar föld, víz, amit a hatalom strómanjai lassan felvásárolgatnak. Az én hazám azok az iskolák, ahol már nem lehet szabadon tanítani. Az én hazám azok az emberek, akik éheznek, télen fáznak, nyáron szomjaznak, mert nyomorba zárja őket a maffia, mert nem tudnak kitörni onnan, mert annyira elzárták őket, hogy már azt sem tudják, hogy joguk van többre, jobbra, emberibbre. Az én hazám a
liliana01, 2020. május 04. hétfő, 17:18
Koronavírus - Olasz sajtó: nem járvány, a gazdasági összeomlás buktatja meg a Conte-kormányt
ezért nem engedhet most ebből. Az EU-tól való pénzügyi függésre nemet mond a jobboldali Matteo Salvini vezette Liga, valamint a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) is.

A másik kormányerő Demokrata Párt (PD) viszont támogatja az európai források felhasználását."A helyzet elkeseredettebb mint amilyennek tűnik" - idézte a PD-főtitkár Luca Zingarettit a Corriere della Sera. A baloldali párt egyre inkább önálló politikát képvisel úgy látva, hogy Giuseppe Conte kizárólag az M5S érdekeit követi. Ezen kívül a PD szerint a miniszterelnök nem készítette fel Olaszországot a májusban tervezettgazdasági újraindulásra sem. Miközben Spanyolország és Franciaország már kész újraindulási tervet mutatott be, Róma még csak most mérlegeli a gazdaság talpraállításainak lehetséges útjait.

A PD az ESM-források használatát szorgalmazza az olasz gyáriparosok, valamint az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) támogatásával. A PD azt az álláspontot képviseli, hogy minden rendelkezésre álló forrást el kell
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 15:22
„Hadd menjek Istenem, mindig feléd”
Sarkady Gábor (1971-2020)
a 2014/2015-ös tanévtől volt kollégiumi nevelőtanár a mosonmagyaróvári Gulyás Lajos Kollégiumban, 2019-től Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium.
Kezdettől fogva a sport- és szabadidő tevékenységek szervezője, irányítója. Személyes életmódja, életfelfogása a diákok előtt például szolgált. A mindennapi sport, az egészséges táplálkozás, a káros szenvedélyektől mentes élet napi szinten téma volt a kollégistákkal folytatott beszélgetéseinek, csoportfoglalkozásainak. Sokan hallgattak tanácsaira, tapasztalataira. De volt, akikkel együtt is edzett vagy ajánlott be különböző edzőtermekbe.
Hetente egyszer Ő tartotta a gimnáziumi tornateremben a sport szakkört, de szorgalmazta egy kollégiumi tornaszoba létrehozását is. Lelkes szervezője volt az idei Egészségnapunknak, vagy Hídvégi Üstös Pál ,,70 maratonnal a Dunáért" c. előadásnak.
A kollégiumban az Ő nevéhez kötődik az évenkénti katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtó városi versenyen való részvételünk
azenujsagom, 2020. február 16. vasárnap, 07:53
Gyöngyöspatai iskolaügy - Maruzsa: meg kell védeni a pedagógusokat
korábbi fenntartója közvetlenül kereste meg a perben érintett családokat a természetbeni kártérítésről szóló megegyezés érdekében. "Ez az ügy messze túlmutat saját jelentőségén: egyszerre van szó a hatvan fiatal kárpótlásáról és arról, hogy a jövőben a társadalmi hasznosság szempontjából hogyan lehet kezelni hasonló helyzeteket" - fogalmazott.

A kormány a szegregációs kártérítési perekre vonatkozó jogi szabályozás felülvizsgálatát tervezi egy méltányosabb, az érintettek mellett a társadalom egészének érdekeit figyelembe vevő szabályozás kialakítása érdekében - fogalmazott. Ennek alapelve, hogy a hibás oktatásszervezési gyakorlattal okozott hátrány kompenzációja oktatással történhessen - mondta.

Mindez a gyöngyöspatai esetben sem a pénzbeni kifizetés megspórolásáról szól - folytatta -, hiszen a természetbeni kártérítést akár a megítéltnél magasabb összegben is támogatná a kormány, ha biztosítva látja a hasznosulását.

Jelezte: Gyöngyöspatán és a hasonló helyzetben lévő településeken a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 19:22
Karácsony: bíróságon támadja meg a közbeszerzési döntőbizottság bírságát a BKV
A közbeszerzési döntőbizottság "feltűnően és szokatlanul" magas bírsággal sújtotta a BKV-t. A döntést a cég megtámadja a bíróságon, "képviseljük az igazunkat" - írta a főpolgármester hozzátéve: tovább dolgoznak azon, hogy "gazdasági érdekkörök helyzetbehozása helyett a város és cégeinek értékes felületeivel az eddigieknél átláthatóbban, tisztességesebben, felelősebben, a köz érdekeit jobban szolgálva bánjunk".

A döntőbizottság szerdán tudatta a honlapján, hogy együttesen 115 millió forintos bírságot szabott ki a BKV-ra és a BKK-ra a fővárosi közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos törvénysértés miatt.

Karácsony Gergely csütörtöki bejegyzésében azt írta: az előző városvezetés utasítására nem sokkal az októberi választás előtt a BKV közbeszerzést írt ki a vállalat reklámfelületeinek hasznosítására. Ezzel kivette volna a döntés lehetőségét a következő városvezetés és a közgyűlés kezéből arra az esetre, ha Budapest lakói nem a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 14:52
Sanghaj mindenféle hivatalos kapcsolatot megszakított Prágával
A sanghaji kormányzat szigorú hangvételű közleményében úgy fogalmaz: "a prágai városvezetés Tajvant és más, Kína központi érdekeit érintő kérdéseket illetően is több alkalommal tett elhibázott lépéseket, melyekkel durván beavatkozott Kína belügyeibe, és nyíltan megkérdőjelezte az egy Kína elvét".

A két város közötti hivatalos kapcsolatok azonnali hatállyal történő megszakítását a sanghaji vezetés azzal indokolta, hogy a fentiek fényében a kapcsolatok politikai feltételei és alapjai már nem állnak fenn.

A döntéssel egyidejűleg Sanghaj arra szólította fel Prágát, hogy minél előbb ismerje el a hibáit, és tegyen lépéseket azok negatív hatásainak megszüntetésére, továbbá térjen vissza az egy Kína elvéhez.

Zdenek Hrib prágai polgármester hétfőn írt alá testvérvárosi egyezményt, valamint további, kulturális és turisztikai megállapodásokat Ko Ven-je tajpeji polgármesterrel.

A cseh-kínai kapcsolatok szorosabbá válása elé nem először gördít akadályt a prágai városvezetés,a főpolgármester
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:29
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
Megkezdődtek a felújítási munkák a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a csütörtöki közgyűlésen tárgyalt témákról beszámolva elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 200 millió forint értékű fejlesztés kezdődött el a Göcseji Falumúzeumban. A projekt keretében megújítják a vízimalmot és I. világháborús emlékművet emelnek. A szabadtéri múzeum területén egyebek mellett kápolna és pákászkunyhó épül - ismertette a terveket a polgármester.

Kitért arra is, hogy a TOP-keretből további 200 millió forintot a Gébárti-tó környékének fejlesztésére fordítanak: a sétányok kiépítése és a hidak kialakítása tavasszal kezdődhet el. A Makovecz Imre tervei alapján, 100 millió forint ráfordítással épült fel a tó partján a Boldogasszony-kápolna, további 135 millió forintból pedig a Gébárti Kézművesek Házát bővítették - emlékeztetett Balaicz Zoltán.

A környezetvédelmi programok közül kiemelte, hogy 2024-ig 10 ezer fát ültetnek el Zalaegerszegen. A közgyűlés döntött arról is, hogy jövőre 10 millió forintot fordítanak
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:14
Hongkongi tüntetések - Külügyminiszter: Kína nem fogja hagyni, hogy bárki megingassa Hongkong stabil fejlődését
a kérdést: hogyan beszélhet demokráciáról az, aki saját nemzeti törvényeivel kíván egy másik ország belügyeibe avatkozni; majd azzal folytatja: hogyan beszélhet emberi jogokról olyan, aki figyelmen kívül hagyja a hongkongi radikálisok által okozott károkat. A kínai külügyi tárca vezetője szerint a törvényjavaslat valódi célja, hogy Hongkongot káoszba, sőt egyenesen pusztulásba sodorja. Amellett, hogy a javaslattal beavatkozik Kína belügyeibe, Washington súlyos károkat is okoz a hongkongiak alapvető érdekeit illetően - vélekedik Vang.

Hongkongban immár csaknem fél éve zajlik az a tüntetéshullám, melyet egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki, mára azonban a várost irányító, Peking-párti kormányzattal szembeni általános tiltakozássá alakult. A demonstrációkon a rendőrség rendszeresen összecsap a gyakran fémrudakkal, Molotov-koktélokkal, téglákkal és íjakkal, nyilakkal felfegyverzett tüntetőkkel, akiknek megfékezésére könnygázt, gumilövedékeket és vízágyúkat,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 10:31
1/54
Képek, videók
Külügyminisztérium
mecsery
2010. március 19. péntek, 15:10
Külügyminisztérium terasz
mecsery
2010. március 18. csütörtök, 22:23
Kormányzati épület
sanci81
2015. június 06. szombat, 12:20
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Séta a városban
eva6
2018. június 17. vasárnap, 13:33
A városban 01.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:58
A városban 02.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:58
A városban 03.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:57
városban.jpg
bnedora
2017. november 20. hétfő, 06:15
lila városban1.jpg
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:37
lila városban1.jpg
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.