Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:04 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megszűnt a terelés a 42-es főúton az ártándi határátkelő térségében
Korábbi közleményük szerint megnövekedett a határforgalom az ártándi közúti határátkelőre vezető úton, emiatt szombat kora délutántól a 42-es főút 45. kilométerénél, Berettyóújfalu és Biharkeresztes között az Ártánd felé tartó személyautókat Mezősas-Berekböszörmény-Biharkeresztes felé terelték a rendőrök.

Most azt közölték, hogy a csökkenő várakozási időre tekintettel szombat délután 17 óra előtt megszüntették a forgalom elterelését, így a személy- és a tehergépkocsik is közlekedhetnek az ártánd közúti határátkelő felé a 42-es úton.
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:26
Hat órát kell várakozniuk az Ukrajnába tartó autósoknak Záhonynál, Röszkénél is torlódik a forgalom
A Határinfó vasárnap délutáni adatai szerint a személyautóval utazóknak Záhonynál Ukrajna felé hat, a belépő oldalon egy óra várakozási idővel kell számolniuk.

A román határszakaszon Csanádpalotánál három órára nőtt a Románia felé tartó személyautók várakozási ideje.

A szerb határszakaszon a röszkei autópálya határátkelőnél kilépő oldalon személyautóknak 2 órára, autóbuszoknak 1 órára, belépő oldalon személyforgalomban 2 órára, teherforgalomban 3 órára, autóbuszoknak 4 órára nőtt a becsült áthaladási idő.
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 14:30
A veszélyhelyzet idején is zavartalan volt a vérellátás Magyarországon
Váradi Mariann hangsúlyozta: a szükséges távolságtartás, a testhőmérséklet-mérés és a védőfelszerelések alkalmazásával biztonságossá tudták tenni a véradásokat. Annyiban volt változás, hogy máshol kellett véradókat keresni, a munkahelyek, oktatási intézmények helyett az emberek otthonaihoz közelebb.

A szakmai vezető szerint az elmúlt hónapokban a nem életmentő műtétek halasztása miatt kisebb volt az egészségügy vérigénye, valamint az utakon is kevesebben voltak, kevesebb baleset is történt.

Átlagosan napi 1200-1500 véradó volt a járvány hónapjaiban, normál helyzetben napi 1800 az ideális - jegyezte meg.

Elmondta: egyelőre "véradókamionjuk" is áll, mert az üzemi térben nem tudják biztosítani a másfél méteres védőtávolságot, jelenleg figyelik az egészségügyi intézmények igényeit, és ehhez igazítják a véradásokat.

Mivel a nyáron kevesebben utaznak külföldre, belföldön könnyebben elérik a véradókat, és bár augusztus 15-ig kimaradnak a nagyrendezvények, azt követően számos programon
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 19:42
ITM: közel 30 ezren tettek közlekedési vizsgát az elmúlt egy hónapban
A tárca döntése értelmében a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, vizsgálatok és utánképzések vidéken május 11-én, Budapesten és Pest megyében pedig május 18-án indultak újra. Május 25-én a hivatásos járművezetői vizsgák is megkezdődhettek - emlékeztetett a közlemény.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "a különböző kategóriákban országszerte összesen közel 30 ezer fő adott számot felkészültségéről az újraindulás óta. A legtöbb jelentkezőt felvonultató "B" kategóriában mintegy 19 ezer vizsgaeseményt regisztráltak, fele-fele arányban elméleti és gyakorlati vizsgát. Budapesten és Pest megyében mostanáig mintegy 4500 fő vizsgázott. Bő két hét alatt nagyjából félezren tettek gépjárművezető képesítő vizsgát, míg a gépkezelői gyakorlati vizsgázók száma közel 850 fő volt".

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont az újraindulás óta csak azokon a helyszíneken szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 07:40
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
támogatáshoz hasonlóan a honvédelmi alkalmazottaknak is jár kiegészítő támogatás, amely szintén adómentes.

Változik a közkatona vagy a pályakezdő fogalmának törvényi meghatározása, és megszűnik a hivatásos állományba vételhez szükséges két éves honvédségi jogviszonyra vonatkozó előírás.

Új lehetőségként jelenik meg a hivatásos állományba vétel a polgári életből tiszt és altiszt esetén.

Egyszerűsödnek a próbaidőre vonatkozó szabályok, egyes rendfokozatok elérése esetében csökken a várakozási idő, de a változtatás pontosítja a fegyelmi szabályokat is.

A szerződéses állományú katonák egyszeri szerződéskötési díjat kaphatnak a jövőben.

Az önkéntes tartalékos katonák esetében a miniszter eltérő illetményeket és más juttatásokat is megállapíthat, és csak három hónapos próbaidővel kell számolniuk azoknak az önkéntes tartalékos katonáknak, akik vállalják, hogy a tényleges szolgálati idejüket egybefüggően teljesítik.

A járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:31
Megszűnt a várakozás a záhonyi határátkelőnél
A tájékoztatás szerint Záhonynál 16 órát meghaladó várakozási idő alakult ki a kilépő személyforgalomban, amit a rendőrségnek éjfélre, teljes kapacitással működtetett határátléptetés mellett sikerült megszüntetnie.

A rendőrség javasolja, hogy az autósok indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 08:51
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
tudjátok, miért is kellene imádkoznotok, a Szentlélek kimondhatatlan fohászkodással közbe fog járni értetek (Róm. 8: 26). Szólítsátok meg Őt még akkor is, ha ez úgy lenne, mint Ézsaiásnál: ,,Mint a fecske, és a daru sipogtam (Ézs. 38: 14). Szólítsátok meg Őt gyakran, Ő mindig meghallgat benneteket. Hallgassátok, Ő mit mond nektek, és ügyeljetek arra, mit mondotok Neki. Mikor választ írtok egy hivatalos levélre, magatok elé rakjátok; úgy kell Isten Szavának is vezetnie óhajotokat, és ez imáitok várakozási alapja. Nem várhatjátok, hogy Ő kegyelmesen meghallgasson benneteket, ha a ti fületek süket arra, amit Ő akar nektek mondani.

Látjátok, hogy van elegendő okotok, hogy Istennel beszéljetek, ezért gondoskodjatok arról, hogy Őt jobban megismerjétek és megtartóztassátok magatok attól, ami Neki nem kedves. Erősödjetek meg az Úr Jézusban, Aki által bátran jöhettek Isten elé! Hangotok legyen harmóniában az ima témájával, nyelvetek legyen tiszta, hogy valóban méltók legyetek a Megváltó nevére
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson
Azt írták: a ki- és a beléptetés már egyaránt zavartalan és folyamatos, a rendőrség növelt létszámmal és teljes kapacitással működteti a közúti határátkelőt.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen vasárnap 10 órától szünetelt az átléptetés, emiatt több mint 16 óra volt a várakozási idő a kilépő személyforgalomban.

A magyar-ukrán határszakaszon a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt csak a záhonyi átkelő működik.

A külföldre tartó utasoknak a rendőrség azt tanácsolja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 15:41
Szünetel a forgalom a záhonyi határállomáson
Azt írták, amint az ukrán határőrség ismét képes lesz fogadni a forgalmat, a magyar határőrizeti szervek megnövelt létszámmal, teljes kapacitással tudják majd üzemeltetni az átkelőt.

A hatóság Határinfó oldalán vasárnap délben az olvasható, hogy a Magyarországról kifelé tartó személyforgalomban 16 óra a várakozási idő. Vasárnap reggel nyolc órát kellett várakozniuk az Ukrajna felé tartó személyautók utasainak.

A magyar-ukrán határszakaszon a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt csak a záhonyi átkelő működik.

A rendőrség azt javasolja, hogy az utazók elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális várakozási időről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 12:31
Koronavírus - Operatív törzs: elindul a magyar fejlesztésű lélegeztetőgép gyártása
Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta: a lélegeztetőgép prototípusát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem készítette el.

Szerdán átadták a berendezések gyártócsarnokát, megkezdődik a lélegeztetőgép gyártása, naponta tíz készülhet el - közölte az alezredes.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a tájékoztatón elmondta, csütörtökön 15 órától a szlovén-magyar határt hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetik át a két ország polgárai, illetve az Európai Gazdasági Térség Magyarországon állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező állampolgárai. Amennyiben 14 napon belül a koronavírus-fertőzést tüneteit észlelik magukon, nem hagyhatják el otthonukat, tartózkodási vagy szálláshelyüket, és kötelesek telefonon jelentkezni a járványügyi hatóságoknál - tudatta Kiss Róbert.

Elmondta, pénteken lépett hatályba az autós könnyűzenei koncertek, valamint a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó megemlékezések megtartásáról szóló kormányrendelet. Az autós könnyűzenei
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:21
Koronavírus - Operatív törzs: beléphetnek egymás országaiba a csehek, a szlovákok és a magyarok
távolság betartását, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a védelmi eszköz viselését, továbbá az üzletekben az idősáv betartását. Emiatt kedden a rendőrök 14 esetben intézkedtek, 8 esetben figyelmeztetést, 6 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Május 4. óta összesen 1008 emberrel szemben intézkedtek.

Kiss Róbert tájékoztatása szerint szerda délelőtt a teherforgalomban belépő oldalon Röszkénél 4 órás, Tompánál 2 órás, Ártándnál 1 órás a várakozás. A kilépő oldalon Csanádpalotánál 1 órás a várakozási idő. Személyforgalomban a belépő oldalon Nagylaknál szintén 1 órás várakozási idővel kell számolni - ismertette.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy az idősávok fenntartására továbbra is szükség van, mivel a 65. év felettiek vannak kitéve leginkább a koronavírussal összefüggő megbetegedéseknek. Ugyanakkor hozzátette: folyamatosan elemzik a helyzetet.

Egy másik kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy lejárt személyi okmányokkal kizárólag Magyarország területén lehet hivatalos
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 13:02
Vártnál kevésbé javult a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban májusban
A Conference Board nonprofit gazdasági kutatóintézet kedden azt közölte, hogy májusra 86,6 pontra (1985=100 pont) emelkedett a mutató az áprilisi 85,7 pontról. Elemzők nagyobb javulásra, 88 pontra számítottak májusra.

A jelenlegi helyzet megítélésének almutatója az áprilisi 73 pontról májusban 71,1 pontra süllyedt, a következő fél évre vonatkozó várakozási alindex ugyanakkor 94,3 pontról 96,9 pontra erősödött.

A Conference Board minden hónap utolsó keddjén közölt indexe - a Michigan egyetem hangulatindexével együtt - a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék a fogyasztás alakulását. A személyes fogyasztás az amerikai hazai össztermék (GDP) mintegy 70 százalékát adja.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:33
1/90
Képek, videók
Esztergom-határátkelő. jpg
katicacska
2011. szeptember 07. szerda, 10:09
Határátkelő
fega13
2008. augusztus 19. kedd, 02:28
lovaskocsi főúton.jpg
zsokanita
2009. január 16. péntek, 16:48
Szomorú fűzfa a főuton
himeshaza
2007. augusztus 11. szombat, 07:59
Akik artani akarnak....
borigit
2014. október 27. hétfő, 10:22
lakatlan-néha nem ártana.
andrea56
2012. május 08. kedd, 08:26
artangel2.gif
szyszyke2
2010. július 30. péntek, 15:07
artangel2.gif
kisss72
2010. június 07. hétfő, 18:38
Munkahelyekre nem ártana.
cipello
2008. szeptember 21. vasárnap, 13:32
82-es főut hótakaritás.jp
kicsoda57
2010. december 03. péntek, 22:13
82 -es főut Veszprém.jpg
kicsoda57
2010. december 03. péntek, 22:12
ipar 51-es főút mentén.jp
grimilda
2009. február 01. vasárnap, 12:21
várakozási állásponton
sukram
2007. február 01. csütörtök, 11:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.