Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:07 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: a versenyképességi program állami támogatása 169 milliárd forintra emelkedett
Szijjártó Péter hozzátette, erre a döntésre azért volt szükség, mert a magyar vállalatok által ebben a nehéz időszakban végrehajtott beruházások alapozzák meg a magyar gazdaság jövőbeni sikerét.

Kiemelte, a kormány számára fontos a munkahelyek védelme és újak teremtése, ezért döntött úgy, hogy nem a munkanélküliséget, hanem a munkát finanszírozza, és nem segélyen, hanem munkahely teremtésen keresztül segíti az embereket.

A miniszter elmondta, az elmúlt tíz évben sokat dolgoztak a magyar gazdaság megerősödéséért, hogy az ország még az ilyen nehéz időszakot követően is minél előbb vissza tudjon állni arra a növekedési pályára, amelyen még a világjárvány kitörése előtt volt. Felidézte, hogy 2019-ben Magyarország mutatta fel a leggyorsabb gazdasági növekedési ütemet Európában, köszönhetően annak, hogy a legvonzóbb beruházási célponttá vált Közép-Európában.

A beruházások támogatásának széles köre, valamint a július 1-jén életbe lépő 2 százalékpontos szociális hozzájárulásiadó-csökkentés is
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 13:02
Szijjártó: a magyar vállalatok megerősödve helyt tudnak állni az új világgazdasági versenyben
Szijjártó Péter hozzátette, mindezekhez beruházásokra van szükség, ezért döntöttek úgy, hogy az Európai Unió intézkedését kihasználva 800 ezer eurónyi támogatást biztosítanak azoknak a vállalatoknak, amelyek a jelen helyzetben a munkahelyek megvédése érdekében beruházásokat hajtanak végre.

Közölte, a kormány a versenyképesség-növelő támogatási programot 50 milliárd forintos kerettel indította el, végül 178 milliárd forintnyi támogatási igény gyűlt össze. A programra 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, amelyekben 377 milliárd forintnyi beruházást vállaltak, így 143 618 munkahelyet tudnak megvédeni.

Szijjártó Péter kiemelte, a magyar vállalatok továbbra is számíthatnak a kormány támogatására, hiszen a magyar gazdaság sikere a magyar vállalatok teljesítményéből áll össze.

Csütörtökön újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Doktor24 Medicina Zrt. 574,54 millió forintos beruházása 287,27 millió forint állami támogatást kap. A Kecskeméti
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 16:32
Megreformálták a Vatikán közbeszerzési rendszerét
szerződésekről van szó, amelyeket bármilyen más ország kormányához hasonlóan a Vatikán és különböző hivatalai kötnek külső szolgáltatókkal, beszállítókkal.

A mostani intézkedések felülírják a korábbi beszerzési gyakorlatot: újdonságnak számít, hogy a Vatikán beszállítói szaknévsort hoz létre és az erre való felkerüléshez a szolgáltatóknak nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi feltételeknek is meg kell felelniük, például nem szerepelhetnek közöttük korrupcióért vagy pénzmosásért elítélt személyek és vállalatok, valamint olyanok sem, amelyek kiskorú munkaerőt zsákmányolnak ki.

A közbeszerzési szabályrendszert négy év jogi és adminisztrációs munka előzte meg a vatikáni ingatlanokat és pénzügyeket felügyelő Apostoli Vagyonkezelő Hivatal (APSA) és a Vatikánváros belső működését irányító Kormányzóság részéről. A vatikáni közbeszerzési előírások alkalmazkodtak a pénzügyi bűncselekmények elleni ENSZ-konvenciókhoz is.

Az Il Sole 24 Ore olasz gazdasági napilap emlékeztetett arra, hogy az új vatikáni
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 20:07
Felére esett a németországi vendéglátóipari forgalom márciusban
Márciusban az előző havihoz képest ár, naptári és szezonális kiigazítással 44,6 százalékkal csökkent a vendéglátóipari vállalatok forgalma, az egy évvel korábbihoz képest pedig árkiigazítással 45,4 százalékkal.

A szállodai tartózkodást és az éttermek működését korlátozó járványvédelmi intézkedések március 18-án léptek élete Németországban. A szállodák forgalma márciusban 51,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, az éttermek és más vendéglátóipari egységeké pedig 42,4 százalékkal. A gasztronómiai szolgáltatásokon belül a catering cégek forgalma 28,8 százalékkal csökkent éves bázison.https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2020/ 05/PD20_175_45213.html
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 08:56
Koronavírus - Izraelben minden korosztály számára megkezdődött a tanítás
Az óvodák és az alsó tagozatok első három osztálya, valamint az érettségiző osztályok különleges rendszabályokkal, kiscsoportos oktatás keretében már két hete elkezdhettek iskolába járni, de az összes korosztály csak vasárnaptól vehet részt az iskolai oktatásban.

A különösen fertőzött településeken továbbra is távoktatással folyik a tanítás.

Az oktatásügyi és az egészségügyi minisztérium utasításai alapján rendkívüli intézkedéseket vezettek be az intézményekbe: a szülőknek naponta írásban igazolniuk kell, hogy gyermekük egészséges és tünetmentes, a negyedik osztályosnál idősebb nebulóknak szájmaszkot kell viselniük, az ablakokat a negyven fokos hőség és a klímaberendezések működtetése ellenére nyitva kell tartani, a gyerekek padjait egymástól két méterre kell elhelyezni, és csakis állandó padtársak ülhetnek egymás mellett

Ezen kívül a 12-es kereskedelmi televízió híradása szerint minden osztály alkoholos törlőkendőket is kap, amivel rendszeresen letörlik a felületeket, és növelik a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 12:41
Benyújtotta az Állami Számvevőszék 2019-es tájékoztatóját az Országgyűlésnek
gazdálkodását és pénzügyi kockázatait értékelte.

Az Országgyűlésnek benyújtott tájékoztató szerint tavaly 254 számvevőszéki jelentést hoztak nyilvánosságra és 32 elemzést készítettek. Ezek olyan kiemelt gazdasági és társadalmi területeket érintettek, mint a központi költségvetés, az államadósság-csökkentés, az áfa beszedése, a korrupció megelőzése, a foglalkoztatás és munkahelyteremtés, az egészségügy, a családtámogatás, a gyermekvédelem, a klímaváltozás, a helyközi közlekedés, az állami és önkormányzati vállalatok gazdálkodása és integritása, valamint az alapítványok gazdálkodása.

Az ÁSZ nemcsak összegző elemzésekkel, tanulmányokkal, hanem öntesztekkel, oktatási-képzési programokkal, valamint széleskörű tudásmegosztással is támogatja az ellenőrzött szervezeteket, járul hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is tettek konkrét felvetéseket az Országgyűlésnek a felelős közpénzügyi gazdálkodás további fejlesztése érdekében. Ezek a felvetések olyan területeket
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:42
Koronavírus - Profession.hu: a cégeknél tartanak a következő hónapoktól, de nagy részük nem számol elbocsátások
létszámleépítés helyett a válaszadók 44 százaléka a home office fenntartásában, 34 százaléka a munkaidő beosztások módosításában, 25 százaléka részmunkaidős foglalkoztatás bevezetésében, 20 százaléka kényszerszabadságolásban, 17 százaléka pedig a fizetések csökkentésében látja a megoldást.

A válaszok alapján tízből kilenc cég üzleti tevékenységét érintette a járványügyi helyzet okozta visszaesés, hét százalékuk teljes mértékben kénytelen volt leállítani működését. Az üzleti szférában dolgozó vállalatok kevésbé, míg a kereskedelmi szektor tagjai sokkal inkább megszenvedték az elmúlt heteket.

A felmérésben résztvevők 67 százalékánál különböző nagyságrendben, de a havi átlagos árbevétel is csökkent a válság kirobbanása óta. Csupán a magyarországi vállalkozások 13 százalékának nőtt a forgalma az év elejéhez képest. Az egymilliárd forint feletti forgalommal rendelkezőknek kevésbé fájdalmas csapásokat okozott a krízis, a legkisebbek, az 5 millió forint alatti forgalommal rendelkező vállalkozások
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 16:12
Koronavírus - HM: újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek
Közleményük szerint ezen a héten tizeneggyel nőtt azon vállalatok száma, ahol a honvédelmi irányító törzsek segítik a zavartalan és biztonságos működést. Így már összesen 104 vállalat működését segítik honvédelmi irányító törzsek.

Kiemelték: a honvédelmi irányító törzsek továbbra sem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. "Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy gördülékeny és sikeres az együttműködés az irányító törzsek és az eddig bevont cégek között" - fogalmazott közleményében a HM.

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán következő, újonnan bevont cégek az élelmiszer, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői. A listán szerepel, a SCHOTT Hungary Gyógyszeripari Üvegtermék Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság, a MASTER GOOD Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, a Kecskeméti Konzervgyártó és
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 13:34
Koronavírus/Hitelminősítés - Megerősítette az amerikai, a francia és a német osztályzatokat az S&P, mindhárom o
visszaesést vár 2020 egészére, jövőre ugyanakkor a német hazai össztermék (GDP) 2,6 százalékos növekedésére számít.

A cég hangsúlyozza, hogy az előrejelzést jelentős lefelé ható kockázat terheli, tekintettel arra, hogy a korlátozó intézkedések hossza határozza majd meg a visszaesés mértékét.

A német gazdaság ugyanakkor különösen érzékeny az ilyen jellegű sokkra a kínálati és a keresleti oldalon egyaránt - áll a Standard & Poor's elemzésében.

A hitelminősítő szerint a kínálati oldalon a német vállalatok termelése függ mások mellett a kínai és az olasz beszállítóktól, valamint az áruszállítás logisztikai rendszereinek fennakadásoktól mentes működésétől.

A keresleti oldal meghatározó tényezője, hogy az export értéke megközelíti a német GDP-érték 50 százalékát, így Németország erősebben megérzi majd a járvány hatásait, mint más olyan társállamok, amelyeknek nemzetközi kereskedelmi integrációja korlátozottabb - hangsúlyozza a Standard & Poor's.

A cég várakozása szerint a hazai
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 07:04
Koronavírus - Csecsenföld elrendelte közigazgatási határai lezárását, jelentősen nőtt az orosz fertőzöttek szám
meghosszabbította az egész országra érvényes fizetett kényszerszabadságot, és a régiók vezetőit felhatalmazta arra, hogy szükség esetén erélyes intézkedéseket vezessenek be a járvány terjedésének lelassítása érdekében.

Az orosz régiók többségében a héten kijárási korlátozásokat vezettek be. Az intézkedés hatályát Moszkva és Szentpétervár májusig meghosszabbította.

Az országos kényszerszabadságolásból kötelező leállás ugyanakkor továbbra sem vonatkozik a közintéményekre, a folyamatos üzemben termelő vállalatokra, az egészségügyi létesítményekre és a gyógyszertárakra, valamint az alapvető cikkeket forgalmazó üzletekre és a létfenntartási szolgáltatásokra.

A pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 601-gyel nőtt Oroszországban az elmúlt egy nap leforgása alatt, és elérte a 4149-et. Közülük 2923-at Moszkvában ápolnak. A Covid-19 betegségben elhunytak száma összesen 34-re nőtt, gyógyultak száma közben 281-re.

Az orosz védelmi minisztérium
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:11
Koronavírus - HM: újabb vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek
A közlemény szerint csütörtöktől 93-ra nőtt azon vállalatok köre, amelyeknél a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntésének eredményeként honvédelmi irányító törzsek segítik a biztonságos és zavartalan működést az ország ellátásbiztonságának érdekében.

Az akciócsoport döntése nyomán a következő cégekkel bővült a létfontosságúnak minősített vállalatok köre: Rail Cargo Hungaria Árufuvarozási Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Waberer's International Nyrt., Bonafarm Zrt., Kometa 99 Élelmiszeripari Zrt., Pápai Hús Korlátolt Felelősségű Társaság, Goodmills Magyarország Malomipari Korlátolt Felelősségű Társaság, GLOBUS Konzervipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, BONDUELLE CENTRAL EUROPE Zöldségfeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság, ALKALOIDA Vegyészeti Gyár Zrt..

Kiemelték: a honvédelmi irányító törzsek nem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 10:21
Koronavírus - Benkő: ötvenegy kórházban katonák lettek a kórházparancsnokok
koordinálja. A kórházparancsnokok közreműködőként, támogatóként vannak jelen, orvosszakmai, egészségügyi szakmai kérdésben nem döntenek.

Az 51 kinevezett katona parancsnoknak az a dolga, hogy az észrevételeket, igényeket, kéréseket eljuttassák az országos kórházparancsnokhoz, aki mellett azokat egy törzs feldolgozza és megküldi a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzsnek.

A miniszter kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt létrehozott, a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport - amelynek ő a vezetője - felmérte az ország működését biztosító létfontosságú vállalatokat. Ezek többek között az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, az oxigénellátást, az infokommunikáció, az energetika szektorából valók.

Kiemelte: több száz létfontosságú vállalat van. Közülük első körben 139-et választottak ki. Mostanáig 84 vállalatnál kezdték meg a munkát a honvédelmi irányító törzsek. A héten további vállalatokat választanak ki - közölte.

Benkő Tibor
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 07:04
1/35
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
szentendre-1-Fotó-Prog ram
liliana01
2020. április 18. szombat, 15:15
n_szolnok-Programok-BU EK
menusgabor
2019. december 29. vasárnap, 20:52
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
program-kovesd.png
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
0 esti program.jpg
lovaszmarika
2018. április 15. vasárnap, 17:54
16968-marcius-15-progr am-
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:52
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
korus program0121.jpg
maroka
2018. január 22. hétfő, 09:24
irodalmi program0203.jpg
maroka
2018. január 15. hétfő, 13:47
Programok
sanci81
2017. augusztus 19. szombat, 08:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.