Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 08:13 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MNB: továbbra is erős a bankrendszer sokkellenálló-képessége
A bankrendszer működését ugyanakkor belföldi és nemzetközi folyamatok növekvő nyomás alatt tartják, megújulásra késztetve a szektor szereplőit.

Azt írták, hogy a globális makrogazdasági környezetet az elmúlt fél évben mélyülő külkereskedelmi és geopolitikai feszültségek, valamint egyes régiókban növekvő recessziós félelmek jellemezték. Az infláció csökkenésére és a növekedés lassulására reagálva a jelentősebb jegybankok ismét kamatot csökkentettek, és további expanzív lépéseket is bejelentettek. A külső környezet romlása negatívan hat a hazai gazdasági növekedéssel kapcsolatos kilátásokra, és így a hazai bankrendszer számára is kockázatot jelent. A gazdaság és a bankrendszer fundamentumai a 2008-as válság kitörése óta rendkívül sokat erősödtek, így a magyarországi pénzügyi rendszer felkészült a külső környezet romlásából fakadó kockázatokra.

A jelentés szerint a hitelállomány bővülése a gazdasági fundamentumok erősödése mentén valósult meg, és jelenleg sem volumenét, sem összetételét tekintve
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 15:11
EOS: a mesterséges intelligencia pénzügyi munkahelyeket szüntethet meg
kontinensen 19 százalék gondolja, hogy ezt a feladatot átvehetik a mesterséges intelligenciák, 36-36 százalék viszont eltúlzottnak látja a jelentőségüket.

A tanulmány szerint Magyarországon a késedelmes számlák aránya 22 százalék. A cégek képviselőinek 52 százaléka emiatt profitkiesésre, 42 százalékuk magasabb kamatköltségekre, 41 százalékuk pénzforgalmi gondokkal számol. A cégek 19 százaléka a mindennapi működését is veszélyben érzi a fizetési késedelmek miatt - írták. Hozzátették, hogy a belföldi vállalatok 57 százaléka magas fokon kezeli a kintlévőségeit, de az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési osztályának vezetője megjegyezte, hogy digitális megoldásokat csak a negyedük használ. Kraszna Tamás a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a gyors és szakszerű követeléskezelés az egész gazdaságot befolyásolja.

Az EOS fizetési szokásokat vizsgáló idei kutatása 2019 tavaszán készült 3400 pénzügyi szakértő megkérdezésével. A tanulmányhoz Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Görögországban, az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:02
Korrupciós vádak miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Kína legmagasabb rangú ujgur politikusát
A bíróság a kínai Twitternek is nevezett Weibo mikroblogon közzétett közleményében aláhúzta: Bekri a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.

Bekri a muszlim ujgur kisebbség lakta nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről származik, és korábban betöltött pozícióiban a legmagasabb rangú ujgur politikus volt Kínában.

Hét éven keresztül, 2007 és 2014 között töltötte be Hszincsiang kormányzói tisztjét. Hivatali idejét azonban etnikai zavargások fémjelezték.

A politikust tavaly szeptemberben vádolták meg kenőpénzek elfogadásával, és ezt követően menesztették a nemzeti energiahatóság éléről, valamint a Kínai Kommunista Pártból is eltávolították.

Az ellene folytatott vizsgálat megállapította, hogy hatalmával visszaélve juttatott másokat előléptetésekhez, segítette egyes vállalatok működését, és közreműködött bizonyos ásványi erőforrások kiaknázásában.

Hszi Csin-ping kínai elnök 2012 végén hirdetett átfogó kampányt a korrupció ellen. Ennek keretében
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 11:31
MOB-közgyűlés: alapszabály-módosítás, etikai bizottság, új arculat
Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány tevékenységét Szalay-Berzeviczy Attila elnök, a MOB elnökének stratégiai tanácsadója ismertette.

"A BOM szorosan együtt él velünk, egy remek ügyet visznek, kicsit terhet is levéve rólunk, úgyhogy alkalmankénti beszámolóira ugyanúgy számíthattok majd, mint ahogy a bizottságokéra és a Magyar Olimpiai Akadémiáéra is" - jegyezte meg Kulcsár Krisztián.

Szalay-Berzeviczy Attila a kettős karrierprogramról beszélt, melyet az üzleti élet prominensei, jelentős vállalatok támogatnak az alapítványon keresztül.

"Hat év alatt 110 sportoló összesen 85 millió forint támogatást kapott, ez 72 diploma megszületését segítette. Jelenleg 36 ösztöndíjasunk van, és reméljük, jövőre az olimpián legalább öt sportolónk fog versenyezni, olyanok, mint például Péni István sportlövő." - mondta.

Döntés született a sportolók, az őket segítő szakemberek olimpiai eseményekre történő nevezése és akkreditációja minimumkövetelményeinek elfogadásáról is. Ennek értelmében például a tokiói
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 17:01
Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában
embert foglalkoztató magyar elektronikai ipar 93,4 százalékos exportrátával dolgozik - fűzte hozzá.

A külgazdasági miniszter ismertetése szerint Magyarországon 1700 amerikai vállalat 105 ezer, többségében magyar embert foglalkoztat.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta: az NI 18 évvel ezelőtti letelepedésével a gazdaságfejlesztés területén új korszak kezdődött, és a cég sikertörténete igazolta, hogy Debrecen képes kiszolgálni a legmagasabb technológiai és tudásigényű vállalatokat.

A polgármester méltatta az NI helyi mentorprogramját, amelynek keretében az elmúlt 10 évben a városban és a régióban 145 intézmény több mint hatezer diákja került kapcsolatba a vállalattal.

Méltatta az NI debreceni sikeres működését Alex Davern, az NI csoport vezérigazgatója megemlítve, hogy 18 évvel ezelőtt Debrecen távol-keleti helyszínekkel versenyzett a texasi székhelyű cég első, Amerikán kívüli gyárának megépítéséért.

A most átadott hatezer négyzetméteres irodaépület környezeti
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:13
Az EB vizsgálatot indít a Malév Ground Handling számára nyújtott támogatások ügyében
adósságelengedések és kölcsönök nem összeegyeztethetőek az európai uniós előírásokkal.

Az EB most arról számolt be, hogy előzetes álláspontja szerint ezek az intézkedések állami támogatásnak minősülnek, így fennáll a versenyszabályok megsértésének veszélye, annak, hogy a vállalakozás tisztességtelen előnyhöz jutott a budapesti repülőtéren működő más földi kiszolgálókkal szemben.

A vonatkozó uniós előírások bizonyos feltételek mellett engedélyezik az állami beavatkozást a nehéz pénzügyi helyzetben lévő vállalatok esetében. Ilyen feltétel többek között, hogy a cégnek megalapozott szerkezetátalakítási tervvel kell rendelkeznie, valamint jelentős saját hozzájárulást kell biztosítania ennek a költségeihez, továbbá az, hogy a verseny csak korlátozott mértékben torzulhat.

A brüsszeli testületnek kételyei vannak azt illetően, hogy a szóban forgó intézkedések megfelelnek-e a feltételeknek, ezért mélyreható vizsgálatot indított ezen ügyben. Az eljárás során az érdekelt harmadik feleknek is lehetőségük
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 14:55
ITM-államtitkár: jó irányba halad az innovációs rendszer megújítása
Az államtitkár hozzátette, a rendszer eredményes működését mutatja az is, hogy a Magyarországon dolgozó kutatók létszáma tavaly meghaladta a 66 ezret.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöke kiemelte, az innovációs rendszer megújításának sikerét igazolja az is, hogy a kutató-fejlesztő vállalatok között már megjelentek a magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozások is.

Tavaly a kutató-fejlesztő helyek száma 12 százalékkal, 3500-ra emelkedett, amelyek közül 2000 a vállalati szférához tartozott, utóbbiak 7 százaléka a nagy vállalatokhoz, a fennmaradó rész viszont már a kkv-khoz köthető. A vállalkozások tavaly 494 milliárd forintot fordítottak k+f tevékenységre, az összeg 53 százalékát a nagyvállalatok, 46 százalékát pedig a kkv-k használták fel.

Elmondta: az állam és a hivatal legfontosabb feladata, hogy erősítsék a kapcsolatot a piac és az egyetemi, illetve az állami kutató intézetek között, növeljék a vállalkozások szerepét az intézetekben
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:11
ITM: lehet jelentkezni a Modern gyárak éjszakájára
működését országszerte.

A rendezvény programsorozat célja a lakosság és a vállalkozások figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a közleményben hangsúlyozta, a Modern gyárak éjszakája programsorozat alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz.

Az idén a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A látogatható gyárak között tizenkét szektor képviseletében megtalálhatóak magyar vállalatok, mint a Szerencsi Bonbon Kft., a Tungsram vagy a Hirschler Glas. Idén is kitárja
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 18:12
Palkovics László: a bővülő kutatás-fejlesztési források hozni fogják az eredményeket
Elmondta: jövő januárban megkezdi működését a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács, amelynek fontos szerepe lesz a kutatás-fejlesztési és innovációs stratégia véglegesítésében, a pénzügyi alapok felhasználásának meghatározásában.

A köztestület kollégiumi ülésén Palkovics László felidézte, hogy Magyarország az európai uniós tagországok között 23. helyen áll az innovációs index alapján, az előbbre lépéshez többek között a magyar tulajdonú vállalatok innovációs képességén is kell javítani.

A miniszter ismertette, hogy 2015-2018 között az uniós és hazai állami kutatás-fejlesztési és innovációs források 47 százalékát kis- és középvállalkozások nyerték el, az egyetemek 33 százalékkal részesedtek.

Fontosnak nevezte azt, hogy a gazdaság szereplői és az egyetemek, kutatóhelyek együttműködjenek a források elnyerésében, a hatékony felhasználásban.

A miniszter arra biztatta a kamara rendezvényén a cégek képviselőit, hogy az Európai Unió Horizon2020 kutatási és innovációs keretprogramjában a magyar
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 17:02
Ukrán válság - Merkel: meg lehet tartani a normandiai négyek újabb csúcstalálkozóját
megállapodás azt jelenti, hogy sikerült megtenni egy lépést, amelyet sok további lépésnek kell követnie.

Ezért még nem kerülhet napirendre az Oroszországgal szemben az ukrajnai tevékenysége miatt elrendelt európai uniós szankciók visszavonásának ügye, de teljesültek a normandiai négyek újabb csúcstalálkozójának feltételei - tette hozzá.

A helyszín Párizs, az időpontról még egyeztetnek - mondta Angela Merkel.

A kancellár ezzel elutasította a kelet-európai térségben tevékenykedő német vállalatok érdekképviseletének (OAOEV) követelését, amely szerint a Donyec-medence különleges státusáról kötött egyezség után az Európai Uniónak (EU) kilátásba kell helyeznie a büntetőintézkedések fokozatos visszavonását, hogy tovább ösztönözze Oroszországot a kelet-ukrajnai helyzet politikai rendezéséről kötött megállapodások végrehajtására.

Az áruforgalmat és a termelési láncolatok működését súlyosan akadályozó szankciók fokozatos visszavonása "valamennyi fél hasznára válna" - áll a mintegy 350 vállalatot
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 17:32
Szijjártó: a magyar gazdaság jövőbeni sikerét a hozzáadott érték határozza meg
működését, sőt a vállalat egyes informatikai rendszereinek monitoring tevékenységét is a pécsi központ végzi.

Szijjártó Péter a német nagyvállalat fejlesztése kapcsán kitért rá: Németország Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere, hazánk legnagyobb beruházója, tavaly rekord, 54 milliárd eurós forgalom realizálódott a két ország között. Szavaiból kiderült, hogy a gyümölcsöző együttműködés tovább folytatódhat a jövőben, mert a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése alapján "a német vállalatok még soha nem voltak annyira elégedettek magyarországi működésükkel, mint ma; 84 százalékuk úgy nyilatkozott, ismét hazánkban hajtanák végre beruházásukat" - mondta.

Hoppál Péter (Fidesz-KDNP), Pécs országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a baranyai megyeszékhelyen rendelkezésre áll a megfelelő szakembergárda a kormány terveinek végrehajtásához, ugyanis az egyetemről kikerülő hallgatók magasan képzettek, jól tudnak szolgálni újabb magas hozzáadott értéket igénylő helyi befektetéseket és
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 16:11
Szijjártó: szorosabbra kell fűzni a gazdasági együttműködést Indiával
vízgazdálkodás, a napenergia és a gyógyszeripar - sorolta.

A vízgazdálkodást illetően kifejtette: a régióban magyar cégek a városi vízvezetékrendszerek kiépítése, a szennyvízkezelés és a víztisztítás területén tevékenykednek. Az együttműködési lehetőségek további megvitatására októberben Budapestre látogat az indiai vízügyi miniszter - fűzte hozzá.

Szijjártó Péter kitért arra: India a világ hetedik legnagyobb gazdasága, az elmúlt években 7 százalék felett alakult a GDP-növekedése. Az indiai vállalatok a negyedik legnagyobb ázsiai befektetői közösséget adják Magyarországon, 35 indiai cég csaknem hétezer magyar embernek ad munkát, és három vállalattal stratégiai partnerségi megállapodást is kötöttek - közölte.

Megjegyezte: a kétoldalú kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, tavaly 16 százalékkal nőtt, és az eddigi adatok alapján idén is tartható ez a növekedési ütem.

A tárcavezető azt is mondta, hogy Magyarország elkötelezett támogatója az EU és India közötti szabadkereskedelmi
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 12:41
1/33
Képek, videók
Képességem .jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:22
Istendta képességem.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:21
Képességem.jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:07
Istenadta képességem.jpg
pacsakute
2017. október 01. vasárnap, 20:38
A beszéd képessége.jpg
kkm
2017. április 01. szombat, 22:23
kepessegek001
lorddradon
2014. november 15. szombat, 16:45
Az öröm képessége
pacsakute
2014. július 26. szombat, 07:07
Ha megvan az a képességed
pacsakute
2014. július 02. szerda, 19:01
agyunk képessége
sacimama
2013. május 16. csütörtök, 02:31
képességem.jpg
dnemethk
2012. április 14. szombat, 00:22
a_reiki_mukodese_1.jpg
lilagondolatok
2014. július 25. péntek, 08:40
strt_pr_mukodese.jpg
sarkadykati
2014. március 19. szerda, 08:20
A média működése....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 17:27
Super Forest müködése
josey
2009. január 14. szerda, 17:20
az intern.működéséhez.jpg
szidi001
2008. február 12. kedd, 06:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.