Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:18 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szlovák választások - Véget ért a kampány, tájékoztatási moratórium vette kezdetét
A kampányra az egyes politikai csoportosulások legfeljebb 3 millió eurót költhettek. Elemzők szerint a választási hadjárat eszközeiben nem tért el sokban a korábbiaktól, hangulatában azonban agresszívabb volt. Leginkább az számított újdonságnak, hogy a kampányszlogenekben tovább csökkent a konkrét ígéretek száma, de a jelszavak a korábbiaknál is nagyobb érzelmi töltést kaptak. Ez legfőképp néhány ellenzéki párt kampányára volt igaz, amelyek a választást a jó és a rossz küzdelmeként próbálták bemutatni.

A moratórium idején - amely a szombati voksolás végéig, vagyis este tíz óráig tart - tilos olyan tevékenységet folytatni, amely a megmérettetésen induló valamely politikai csoportosulást előnyös vagy előnytelen helyzetbe hozná. A moratórium megsértéséért a politikai pártokra 300 ezer euróig (közel 100 millió forint), a sajtóorgánumokra pedig 10 ezer euróig (mintegy 3 millió forint) terjedő bírságot lehet kiszabni.

A választás napja előtt két héttel már életbe lépett egy másik moratórium is, ez a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:21
Rekord összegű adományt gyűjtött az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders
szerint jelenleg a legesélyesebb elnökjelölt, Joe Biden,valamint a nézeteiben Sandershez legközelebb álló Elizabeth Warren massachusettsi szenátor ugyanakkor még nem hozta nyilvánosságra a 2019 utolsó negyedévében összegyűlt kampányadományok összegét.

Csütörtökön Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere és Tulsi Gabbard, hawaii képviselőnő kampánycsapata hozta nyilvánosságra az utolsó negyedévben felajánlott összegek nagyságát. Buttigieg kampányára 24.7 millió, Gabbard választási hadjáratára pedig 3.4 millió dollár érkezett a tavalyi év utolsó három hónapjában.

Bernie Sanders munkatársai a rekord összegű felajánlások után azzal érvelnek, hogy a nagy támogatottságot élvező szenátor a legalkalmasabb arra, hogy sikeres vetélytársa legyen Donald Trump elnöknek.

Faiz Shakir, a Sanders-kampány menedzsere csütörtökön közleményt adott ki, amelyben leszögezte: a vermonti szenátor "nap, mint nap bizonyítja, hogy az amerikai dolgozók készen állnak teljes mértékben támogatni
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 20:32
Négy amerikai tagállamban a republikánusok nem tartanak 2020-ban előválasztásokat
dél-karolinai adófizetőknek több mint 1,2 millió dollárt, és lemondunk a szükségtelen előválasztásról".

Nevada, Kansas és Arizona Republikánus Pártja a hét végén közleményben, vagy Twitteren jelentette be döntését az előválasztások törléséről. Mindannyian takarékosságra hivatkoztak.

Ugyanakkor Donald Trump mellett három másik republikánus politikus is jelezte, hogy indul a párt elnökjelöltségéért. Elsőként Bill Weld volt massachusettsi kormányzó jelentette be ezt áprilisban, de még nem indította meg választási hadjáratát. Majd augusztus 25-én Joe Walsh volt illinois-i képviselő közölte, hogy megkezdi kampányát az elnökjelöltségért, vasárnap pedig Dél-Karolina vitatott ex-kormányzója, Mark Sanford jelezte ebbéli szándékát.

Donald Trump elnököt hétfőn újságírók a többi között arról is faggatták, hogy vajon kész lenne-e vitára a többi elnökjelölt-aspiránssal. "Nem ismerem őket, együttesen is kevesebb mint egyszázalékos a népszerűségük, csak reklámozni akarják magukat" - válaszolta az elnök.
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 23:42
Donald Trump már javában építi a 2020-as elnökválasztási kampányának infrastruktúráját
A keddi szám szerint a Trump-kampány korábbi szlogenjét - Tegyük naggyá Amerikát! - a 2020-as választási kampányban új jelszó váltja fel: Őrizzük meg Amerikát nagynak! A határőrizet erősítésének fontossága mellett hangsúlyos lesz a gazdaság és a kereskedelempolitika eredményeinek hangoztatása.

Az elnöki kampány elsősorban Foridára, Pennsylvaniára és a középnyugati államokra összpontosít majd. Ezekben az államokban 2016-ban ugyan győzött Donald Trump, ám a jelenlegi felmérések szerint e térségekben sokat veszített népszerűségéből. Egyes tanácsadói - a The Washington Post értesülései szerint - kifejezetten aggódnak amiatt, hogy az elnök a női és az elővárosi szavazók körében vesztésre áll.

Azt az egyébként Donald Trumppal nem rokonszenvező lap is elismeri, hogy Trump mögött - a különböző vizsgálatok ellenére is - a Republikánus Párt egységesen sorakozott fel, a 2016-os kampány idején alakult "soha Trumpot" csoport a párton belül teljesen eltűnt. A Republikánus Országos Bizottság (RNC, azaz a
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 07:05
Kovács Zoltán: egyoldalú képet festett Magyarországról a Bloomberg egy cikke
hadjárat" mindössze azt jelenti, hogy a szinte kizárólag külföldi pénzekből működő civil szervezetekre szigorúbb szabályok vonatkoznak. Ezek a csoportok nyíltan olyan tevékenységet folytatnak, amellyel "politikai befolyásra törekszenek", és külföldi finanszírozójuk ideológiai érdekeit szolgálják - állította írásában Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő hozzátette: az utóbbi években az Egyesült Államokat és más nyugati országokat különösen foglalkoztatta, hogy esetleg egy külföldi hatalom beavatkozhat a választási folyamatukba. Éppen ezért nem kellene meglepődni azon, hogy Magyarország szigorúbban akarja ellenőrizni ezeket a "külföldi finanszírozású, politikai csoportokat" - fogalmazott Kovács Zoltán.

A Bloomberg cikkében felidézte: Orbán Viktor a választási kampányban azzal tudta növelni támogatottságát, hogy a muszlim bevándorlókat vette célba, akiket "betolakodóknak" nevezett. A magyar állam kerítést húzott fel déli határára a "keresztény Európa" védelmében, és "internáló táborokba kényszerítette a
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 18:10
Választás 2018 - Orbán: a "Soros-birodalmat" ki kell szorítani Magyarországról
bevándorlók meg Soros György tervei" - fogalmazott.

Azonban "mi azt szeretnénk, ha továbbra is azok lennének többségben Magyarországon, akiknek Magyarország az első" - jelentette ki, majd hozzátette: ehhez nemzeti kormányra van szükség.

A miniszterelnök jelezte, bízik abban, hogy a falusiak és a kisvárosokban élők is átlátják ennek az ügynek a fontosságát.

A kisebb magyar települések is rendkívül fontosak ugyanis a jövő szempontjából - hangoztatta Orbán Viktor.

Szerinte az április 8-i választási döntés minden egyes település saját sorsa szempontjából is fontos, a magyar falvaknak és kisvárosoknak van jövőjük, ezeket a helyeket fejleszteni, erősíteni és biztatni kell.

Úgy összegzett: a választás igazi tétje, hogy a forrásokat a falvakra, a kisvárosokra fordítják-e vagy pedig bevándorlóországot építenek.

Orbán Viktor elmondta: szerdán a választási kampány, a "tavaszi hadjárat" keretében látogatott a Kisbért is magában foglaló választókerületbe, ahol a Fidesz-KDNP
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 16:50
Völner Pál: mintha Brüsszel tovább akarná élezni a feszültséget
Kifejtette: a kormány hétfőn küldi el a választ az Európai Bizottságnak a külföldről támogatott civil szervezetek ügyében, illetve a külföldi egyetemekkel kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárásra. A kormány sérelmezi, hogy a legutóbbi öt ügyben csupán egy hónapot adott a testület arra, hogy a kabinet válaszoljon, szemben a korábbi, bevett gyakorlattal, amikor két hónap állt rendelkezésre. Ezzel az államtitkár szerint sérült a védelemhez való jog, mert máskor van lehetőség személyes egyeztetésre.

Hangsúlyozta, ezek a rövidítések azt vetítik előre, hogy az álláspontok távol vannak és minél előbb bírósági szakaszba akarják juttatni az ügyeket, így olybá tűnik, mintha a feszültségeket szeretnék élezni ahelyett, hogy a megoldást keresnék.

A külföldről támogatott szervezetek ügyében az államtitkár szerint ésszerű ellenérvet nem tudott a bizottság bemutatni, a Velencei Bizottság pedig teljesen legitimnek minősítette a kormány lépését. Hozzáfűzte, hogy a bizottság érvelésével szemben a
velemenyezd, 2017. augusztus 12. szombat, 17:33
Az amerikai republikánusok két időközi választáson is felülkerekedtek a demokratákon
jelöltjével szemben, Dél-Karolinában pedig ugyancsak a republikánus jelölt, Ralph Norman győzött, szintén 52:48 arányban.

Az amerikai közvélemény és politika elsősorban a georgiai választásokra figyelt, elemzők szerint azért, mert ez tükrözte hívebben az országban uralkodó légkört, tanúskodott a Republikánus Párt erejéről Donald Trump elnökségének első hónapjai után. Mind a republikánusok, mind a demokraták erőteljesen kampányoltak, a két párt jelöltjei együttesen mintegy 56 millió dollárt költöttek a választási hadjáratra. A kommentátorok az Egyesült Államok egyik legköltségesebb időközi választásának nevezték a georgiai megmérettetést.

A politikában újoncnak számító, 30 éves demokrata jelölt, Jon Ossoff mellett - aki korábban kongresszusi hivatalnok volt, most pedig dokumentumfilmek készítésével foglalkozik - vezető demokrata párti politikusok és szervezetek, alapítványok kampányoltak, de a hollywoodi művészvilág is kivette részét, például Jane Fonda színésznő is. Az 55 éves, veterán
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 08:41
Külföldi sajtó Magyarországról - Német, osztrák, brit lapok
Reinhard Veser a FAZ-ban kiemelte: ha "elszigetelt esetről" lenne szó, akkor talán "a hivatali butaság különlegesen kirívó példájáról" lehetne beszélni azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány "galléron akar ragadni" egy nemzetközileg kiemelkedő hírű egyetemet, amely semmibe sem kerül az államháztartásnak, "de Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem buta", és a Közép-európai Egyetem "ellen irányuló" felsőoktatási törvény egy nagyobb kép része.

A szerző szerint a kormányfő hét évvel ezelőtti választási győzelme óta hatalma kiterjesztésére és "a demokratikus nyilvánosság játékterének korlátozására" törekszik. Lépései ezen az úton külön-külön "nem különösebben drámaiak", ezért a velük szemben megfogalmazott kritika "szinte hisztérikusnak" hat, de együttvéve hozzájárultak ahhoz, hogy "Magyarország egyre inkább több hasonlóságot mutat az EU-tól keletre fekvő autoriter rezsimekkel, mint egy nyílt demokráciával" - írta a FAZ szerzője, hozzátéve: mindez "különösen egyértelművé" válik a következő tervezett
velemenyezd, 2017. április 12. szerda, 15:02
Amerikai elnökválasztás - Donald Trump kitart egy korábbi szépségkirálynő elleni hadjárata mellett
A venezuelai születésű, de amerikai állampolgárságú Machado - az 1996-os Miss Universe szépségverseny győztese - ügyét Hillary Clinton hozta elő a hétfői elnökjelölti vitán, annak alátámasztására, hogy Trump hogyan bánik a nőkkel. Trump korábban "Malacka kisasszonynak" nevezte Machadót. A politikus demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton szerint azonban a jelző nem az egykori szépségkirálynő súlygyarapodásának szólt, hanem annak, hogy Alicia Machado spanyolajkú, vagyis Trump hátrányosan megkülönbözteti a spanyol ajkúakat.

Donald Trump nem hagyta annyiban, s egész héten - hol kisebb, hol nagyobb erővel - támadta Machadót, megismételve, hogy a nő a Világszépe titulus elnyerése után elhagyta magát és meghízott. Péntek hajnalban szétküldött Twitter-bejegyzésében a republikánus elnökjelölt kérdésbe fogalmazva állítását azt írta: "Vajon a csalárd Hillary azért segítette amerikai állampolgársághoz a gusztustalan Alicia M-t (ellenőrizni a múltját és a szexvideóit), hogy segíthessen neki a vitában?".
velemenyezd, 2016. szeptember 30. péntek, 19:22
Horvátországi választások - Zoran Milanovic lemond pártja vezetéséről
politikusokat, köztük saját magát is.

"A mi szavazóink kényes növények, elterelheti gondolatukat a választásokról egy szép nap, az eső, egy rosszalló tekintet vagy szó, nem mérnek bennünket egyforma mércével" - vélekedett.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem gratulált a jobboldali Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ) a győzelemhez, azt mondta: majd csak akkor teszi meg, ha a HDZ elnézést kér tőle a kampányban ellene folytatott rágalmazó hadjáratért, amire azonban nem számít.

A választási eredmények százszázalékos feldolgozottsága alapján a HDZ a diaszpóra képviselőivel együtt 61, az SDP irányította koalíció pedig 54 mandátumot szerzett vasárnap a 151 tagú törvényhozásban. Így sem a HDZ, sem az SDP nem tud önállóan kormányt alakítani, mivel egyikük sem tudott elegendő szavazatot begyűjteni. Ehhez 76 képviselő támogatására van szükség.

A sajtóban már találgatások láttak napvilágot, hogy ki lehet Milanovic utódja. Tonino Picula szociáldemokrata európai parlamenti képviselőt, Sinisa
velemenyezd, 2016. szeptember 12. hétfő, 15:32
Amerikai előválasztás - Hillary Clinton már alelnökjelölteket mérlegel, Maine-ben Ted Cruzé lett a delegátusok
amerikai republikánus politikának - a vasárnap délelőtti politikai vitaműsorok egyikében érzékeltette, hogy megítélése szerint Hillary Clinton a még versenyben lévő valamennyi elnökjelölt-aspiránsnál megfelelőbb lenne az Egyesült Államok irányítására.

Az ABC televízió "A hét" című műsorának adott exkluzív interjújában a multimilliárdos Koch ostorozta a republikánus elnökjelölt-aspiránsok retorikáját, az egész kampány színvonalát. Közölte, hogy eddig egyetlen centet sem költött az aspiránsok választási hadjáratára. Kiábrándultnak mondta magát, és úgy fogalmazott: "lehetséges", hogy Hillary Clinton jobb választás lenne. "Hadd fogalmazzak így: róla nem kell azt gondolnunk, hogy egészen mást tesz majd, mint amit mond" - hangsúlyozta Koch. Arról azonban nem beszélt, hogy támogatná-e a Clinton-kampányt.

A republikánusok elnökjelölt-aspiránsainak versenyében közben Ted Cruz, texasi szenátor újabb delegátusokat állított maga mögé. Az északkeleti Maine államban tartott pártkonvención ugyanis a húsz
velemenyezd, 2016. április 24. vasárnap, 19:32
1/9
Képek, videók
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
választások
kasztl11
2007. április 25. szerda, 18:05
Politikai cikkek 01.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai cikkek 02.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai Főiskola 1986-b
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
politikai-vicc-apeh.jp g
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.