Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 20:47 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kommunikáció hiánya
A kommunikáció hiánya szokta megölni a kapcsolatokat. A kapcsolatot, ami az egyik legfontosabb érték az életedben, ennek ellenére sokan hamarabb megszabadulnának a kapcsolatuktól, mint az autójuktól, ha választani kellene és sokan több erőfeszítést tesznek, hogy a kedvenc, haldokló mobiljukat megjavítsák, mint amennyi energiát tesznek a haldokló kapcsolatuk helyreállítására.

Csernok Miklós
foldinefehereva, 2020. július 12. vasárnap, 20:23
Kocsis: a pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat
Kocsis Máté - a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettéről azt mondta, az ügy rávilágított arra, hogy a jelenlegi szabályozás nem mindig megfelelő, illetve elég nagy a bírói mérlegelés lehetősége. Hangsúlyozta, átfogó problémáról van szó, nem egy konkrét szexuális bűncselekmény történt egy vagy több gyermek sérelmére, hanem az elkövető számítógépén találtak több ezer fényképet.

A probléma sokkal szerteágazóbb és kiterjedtebb annál, mint hogy leegyszerűsítsék a gyermekek sérelmére elkövetett pedofil bűncselekménynek, és a jelenséggel szemben minden eszközzel fel kell lépni - emelte ki.

Ezért Kocsis Máté szerint átfogó jogszabály-módosítási csomagra van szükség, minden olyan gyermekvédelmi szabályt, vonatkozó jogszabályt át kell nézni, amely segíti azt, hogy a pedofil bűncselekmények - legyenek azok közvetett vagy közvetlen módon elkövetettek - elkövetőit elriasszák. A pedofil bűncselekmények azok, ahol
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 07:40
Három alelnök segíti az MTA új elnöke, Freund Tamás munkáját
közös munkáért és az elért tudományos eredményekért, hiszen akadémiai elnöki tisztsége miatt le kell köszönnie az intézetigazgatóságról.

A leköszönő elnök, Lovász László a Magyar Tudományos Akadémia 1832-ben készült pecsétnyomójának ezüstből készült, hű másolatát nyújtotta át utódjának.

Az MTA rendkívüli, online tisztújító közgyűlésén az 555 szavazati jogú közgyűlési tag közül 429-en adták le voksukat a két elnökjelöltre, Freund Tamásra és Pléh Csabára, előbbi 58,51 százalékkal nyert.

Megválasztásához nyilatkozatban gratulált Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke.

"Egyetértek azon törekvéseivel, amelyek arra irányulnak, hogy a Magyar Tudományos Akadémia meghatározza új helyét és szerepét a magyar tudományos közösségben, és egy bizalmi alapon működő, kétirányú kommunikációt alakítson ki a kormányzattal az egész magyar társadalom érdekében" - fogalmazott Maróth Miklós.

Hozzáfűzte: az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat feladataival egybeesnek az új MTA-elnök azon céljai,
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 10:52
Novák: a legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj
Novák Katalin a pályázati program kiválasztótáborában emlékeztetett arra, hogy korábban nem volt olyan állami ösztöndíj, amely a külföldi tanulmányok teljes költségét fedezte volna. A Stipendium Peregrinum húsz kiváló magyar diáknak ad esélyt a legjobb külföldi egyetemeken való tanulásra, akik nem juthatnának ki Londonba vagy az MIT-re - tette hozzá.

Azt mondta: azoknak a fiataloknak, akiket a szakmai zsűri támogat, nemcsak tanulmányi eredményeik kiválóak, hanem ezen túl is jól teljesítettek, sportolnak, zenélnek, önkéntes munkát végeznek. A legjobbak legjobbjairól van szó, és azt szeretnénk, ha tudásukat gyarapíthatnák a külföldi egyetemeken - fogalmazott.

"Nem titkolt szándék, hogy olyanokat segítsünk, akiknek a hosszú távú célja, hogy később a magyar közösség erősítéséért dolgozzanak" - jelentette ki.

A diákok vegyes, természet- és társadalomtudományi érdeklődésűek, sokan informatikai, matematikai pályára készülnek, vannak közöttük asztrofizikusok és művészi pályát választók
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:22
A játszmák oka a félelem.
“A játszmák oka a félelem. Aki játszmázik, az egy olyan helyzet fölött próbál irányítást szerezni, aminek az irányításához kevésnek érzi magát. Mert ha nem érezné magát kevésnek, akkor játszmák nélkül, tisztán az intelligencia és a szeretet útját választaná.

Van azonban itt valami más is a félelmen kívül. A játszmáknak előnye is van, és bármilyen furcsán hangzik, ez az előny független attól, hogy valaki a játszmát megnyeri-e vagy sem. Bár valódi nyertese soha nincs a játszmának, hiszen Gandhi szavait kölcsönözve ,,miféle győzelem az, amiben valaki legyőzetik?", de a győzelem illúziójáért azért sokan hajtanak. És hogy mi az előnye a játszmáknak még vesztesként is? A kiszámíthatóság.
Egy-egy hosszútávú játszma egyfajta stabilitást jelent az ember életében. Nem kell félni a bizonytalan jövőtől. Ugyanaz a langyos húgy mossa másnap is a lábadat. Pontosan tudod,
lilagondolatok, 2020. július 05. vasárnap, 07:32
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
Fotó: MH


Bajnai Gordon

A bukott miniszterelnök, a Haza és Haladás Alapítvány alapítója, és az Együtt alapítója az üzleti szférából érkezett a politika világába. Már a rendszerváltás előtt kapcsolatba került Gyurcsány Ferenccel, akinek sokáig egyik legfőbb bizalmasa volt. Mint ismert, 2009-ben éppen a DK jelenlegi elnökét váltotta a miniszterelnöki székben. A baloldal 2010-es választási bukását követően az Egyesült Államokba utazott. Miután komoly tengerentúli kapcsolatokra tett szert, ismét visszatért. A George Soroshoz köthető Center for American Progress (CAP) támogatásával megalapította a Haza és Haladás Alapítványt, amiből később kinőtt az Együtt. Sokáig úgy tűnt, hogy Bajnai lehet a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje a 2014-es parlamenti választáson, végül az MSZP-s Mesterházy Attilára esett a baloldali pártok választása. Ezt követően Bajnai visszalépett az aktív
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Potápi: a határon túli magyaroknak érezniük kell, hogy van egy anyaországuk
a monarchiával szövetséges és szemben álló országok is belesodródtak az első világháborúba. Ez a háború eredményezte azt a magyarok számára, hogy feldarabolták az országukat 1920. június 4-én tette hozzá.

"Nem csak a történelmi tájaink, így a Drávaszög is, hanem a magyar nemzet egyharmada a határon kívülre kerültek. Azóta Magyarországnak nem csak a Magyarországon élőkkel, hanem a határon túli magyarokkal is foglalkoznia kell" - húzta alá.

Horvátországban július 5-én előrehozott parlamenti választások tartanak.

Az államtitkár rámutatott, hogy az elmúlt tíz évben a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségével (HMDK) közösen cselekedtek.

"Bármilyen problémájuk, örömük, sikerük volt, volt kinek elmondaniuk, számíthattak a segítségünkre" - fogalmazott, továbbá arra kérte az egybegyűlteket, hogy minél többen menjenek el szavazni.

Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, korábbi parlamenti képviselő munkáját bizonyítja, hogy egyedüli jelöltként indul a választásokon. Ennek ellenére mindenki
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 18:50
Útravaló – 2020. június 28
Olyan fájdalmasan csendül fel a zsoltáros ajkán a panasz: ,,Próféta nincs többé." Ebben egyúttal kifejeződik az emberiség vágyódása, sóvárgása a ,,nagy ember" után. Aki messzebbre lát, és többet tud, mint a mindennapi gondok munkájába temetkező hétköznapi emberek. Még a legkisebb közösségekben is kialakul egy-egy vezértípus, aki tudásával, erkölcsi tekintélyével vagy jó előadó tehetségével uralja környezetét.
A mai evangéliumban Jézus mintha a figyelmünket valami fontosabb dologra akarná irányítani. Mikor arról beszél, hogy a tanítványok helyette állnak a világban, akkor ezt a meglepő kijelentést teszi: ,,Aki prófétát fogad be azért, mert próféta, a próféta jutalmát kapja... Aki pedig egy pohár friss vizet ad is inni egynek a legkisebbek közül, mert az én tanítványom - bizony mondom nektek, nem marad el jutalma."
Észrevetted-e, hogy ebben a krisztusi mondásban csodálatos ellentét feszül? A próféta és az igaz a leginkább kiemelkedő embereket jelenti, szemben
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 09:19
Varga: több száz millió forint értékű piaci árut foglalt le a NAV a felderítő kutyák segítségével
intézményt.

A pénzügyminiszter szólt arról, hogy az elmúlt években az adószabályozást és az adóhatóság működését átalakították, a lényegi és tartalmi változások révén olyan adóhivatala van Magyarországnak, amely a maga sajátos eszközeivel képes segíteni a gazdaság fejlődését.

Varga Mihály elmondta, a NAV hatékonyságát jelentősen emelik az elmúlt években bevezetett elektronikus szolgáltatások, amelyek kiterjesztése jelenleg is folyamatban van.

Az adózók egyre inkább az elektronikus eljárásokat választják, például az e-szja-n keresztül idén 1,6 millió adóbevallás érkezett be a NAV-hoz, ami az előző évihez viszonyítva közel tízszázalékos emelkedés. A járvány idején különösen jól látszott, hogy mennyire jó irány volt az elektronikus szolgáltatások fejlesztése, hiszen sokan éltek ezekkel a lehetőségekkel - mondta.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a bevezetett elektronikus adózási eljárások is - például az ekáer, az online pénztárgép és az online számla - mind a tisztességes adózók számára
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 10:41
Két, a demencia kialakulásában érintett új idegsejttípust különítettek el magyar kutatók
időközönként aktiválódik, viszont akkor egész jelsorozatot bocsát ki, ráadásul ezt gyakran szinkronban teszi hasonló társaival. Az is kiderült, hogy ez utóbbi típusú sejtek nemcsak egymással, de az agykérgi aktivitással is gyakran összehangolódnak. A végére azonban mégiscsak az első típusba tartozó sejtek tartogatják a meglepetést: a kutatók felfedezték ugyanis, hogy bár e sejtek aktivitása ritkán hangolódik össze az agykéreggel, ha azonban mégis, akkor abból előre lehet tudni, hogy az egér éppen adaptív választ ad egy külső ingerre.

A kutatók szerint az eredmény több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. A kísérletekből teljes bizonyossággal kiderült, hogy ez valóban két különböző sejttípus: az egyiket, ha a kutatók fejükre álltak, sem tudták rákényszeríteni, hogy úgy működjön, ahogy a másik. Fontos lenne meghatározni, hogy ennek a különbségnek milyen genetikai okai vannak - ez Hangya Balázsék vizsgálódásainak következő tárgya.

Ha pedig a genetikai információk (ez esetben a DNS-ből átíródott
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:52
12. évközi hét kedd 06.23
szívünkben valaki iránt. És azt sem láthatjuk előre, hogy mi lesz az a cselekedetünk vagy szavunk, amely alapján felebarátunk megértheti, hogy szeretjük őt, mert ez a tett a mi szeretetünknek a jele. Ahhoz kérjük segítségedet, hogy szeretetünk soha ne merüljön ki szavakban, hanem cselekedetekben nyilvánuljon meg. Segíts minket abban, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Elmélkedés
A történelmi tapasztalat lassan formálta az ószövetségi választott népet. Mózes korában megtörtént a szövetségkötés, amelynek Isten volt a kezdeményezője és amelynek az általa adott tízparancsolat volt az alapja. A nép azonban letért a törvények útjáról, s csak több fájdalmas történelmi esemény gondolkoztatta el őket. A jeruzsálemi templom lerombolása, a szövetség ládájának eltűnése és az évtizedekig tartó babiloni fogság bűnbánatot ébresztett és elindította a vallásosság megújítását. Ennek külső jele volt a templom újjáépítése. De hogyan lehet megújítani az
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:38
Jó tudni - a gesztusokról
hatalmas sértés Európán kívül: nem azt jelentik, mint nálunk

Érdemes tisztában lenni a különböző kultúrák eltérő szokásaival.

Akik gyakran járnak külföldön, főleg Európán kívül, jól tudják, hogy mennyire drasztikus kulturális és vallási eltérések vannak a nemzetek között. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, melyik országban milyen magatartásformák számítanak sértőnek.
Gyakran a nyelvi korlátok is útját állják a kommunikációnak, épp ezért sok turista a kézzel mutogatást választja, ha szeretné kifejezni magát. Viszont érdemes az ilyen gesztusokkal óvatosan bánni, egyes kultúrákban teljesen más jelentése van bizonyos, általunk teljesen ártalmatlannak tartott kézmozdulatnak.

Egy gesztus, számos eltérő jelentés.
A gesztusok hivatalos meghatározásánál is szerepel, hogy a tudatosan vagy tudattalanul irányított kifejezési formák egy része az egész világon egyezményes jellé alakult át. Ilyen például az integetés vagy a fejrázás. Azonban vannak olyan mozdulatok,
pacsakute, 2020. június 16. kedd, 22:34
1/606
Képek, videók
Kommunikáció-BAGOLY
1vargaildyko
2015. július 11. szombat, 16:05
Kommunikáció-KAGYLÓ
1vargaildyko
2014. október 27. hétfő, 08:06
Kommunikáció.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:22
Kommunikáció-PÓK
1vargaildyko
2014. augusztus 17. vasárnap, 13:45
Kommunikáció-HATTYÚ
1vargaildyko
2014. augusztus 03. vasárnap, 11:02
O.V. kommunikáció.png
agica2004
2014. július 02. szerda, 15:42
kommunikáció.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:28
A kommunikáció első lépés
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 15:23
a kommunikáció ....jpg
dnemethk
2013. január 22. kedd, 12:35
Olasz kommunikáció.gif
pacsakute
2012. július 13. péntek, 08:32
Kommunikációs találkozó.j
romaikatolikusfgy
2009. november 24. kedd, 15:38
csernobil.jpg
lilagondolatok
2016. február 05. péntek, 01:09
csernobil800ft.JPG
hollyka
2015. június 08. hétfő, 23:55
Ukrajna - Csernobil ;a vá
farkas1945
2013. november 23. szombat, 11:10
A Csernobil.jpg
basikele
2012. december 18. kedd, 06:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.