Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 07:11 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teréz körúti robbantás - a vádlott felmentését kérte a védő
bűnösségét, ezért a vádlott nem ítélhető el.

Ugyanakkor kétségbe vonta az ügyészség minősítését is, miszerint a cselekmény több ember ellen elkövetett, előre kitervelt emberülési kísérlet. Szerinte a cselekmény csupán életveszélyt okozó testi sértés szándékaként értékelhető.

Az ügyvéd úgy vélekedett, hogy a nyomozás során a "gombhoz keresték a kabátot", vagyis nem vizsgáltak különböző verziókat, csak egy irányba folyt a nyomozás.

Nem volt szabályos a helyszín biztosítása, a bűnjelkezelés és a vádlotthoz köthető ingatlanban végzett házkutatás sem, a DNS-vizsgálat pedig nem alkalmas a bűnösség megállapítására.

Szerinte a robbanótesttel kapcsolatban több olyan szakértői vélemény született, amely ellentmond a természet törvényeinek, továbbá a vádlott szociopata és Asperger-szindrómában szenved, amelyek együttese büntetőjogi jelentőséggel bír.

Arra is kitért, hogy a bűntény nem értékelhető terrorcselekményként, hiszen nem kapcsolódott komolyan vehető, konkrét fenyegetés a
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:13
Elkezdődött a Fortress ügyként ismert csalássorozat tárgyalása
szerint Sz. F. Zsolt vádlott 2012 és 2014 között nem létező befektetési tevékenységet végzett Magyarország különböző településein, nem létező társaságok nevében. Az ügynek összesen 2072 sértettje van, az okozott kár mintegy 10 milliárd forint. A vádlott cselekménye 12 sértett esetében 50 és 500 millió forint közötti, 334 sértettnél 5 millió és 50 millió forint, 1431 esetében 500 ezer forint és 5 millió forint, 295 esetében 50 ezer forint és 500 ezer forint közötti kárt okozott.

A vádirat szerint a vádlotthoz vagy környezetéhez köthető hét, budapesti, amerikai, máltai, szingapúri bejegyzésű cég - köztük a Fortress Befektetési és Pénzügyi Kft., a Fortress Holding Kft. - nem rendelkezett sem a Magyar Nemzeti Bank (MNB), sem külföldi pénzügyi felügyelet engedélyével betétgyűjtéshez, pénzügyi szolgáltatáshoz vagy portfóliókezeléshez, sem az ahhoz szükséges jegyzett tőkével.

Elmondta: a vádlott a csalás-sorozathoz üzletkötői hálózatot épített ki több száz üzletkötővel, az ügyfelek a befektetni kívánt
velemenyezd, 2016. október 12. szerda, 12:32
Eclipse-ügy - Nyolc vádlott letöltendő szabadságvesztést kapott első fokon
került és elérhetetlenné vált. Az elsőfokú bíróság szerint a cégek közti bűnös összefonódásokat, a bűnszervezet működését bizonyítják a telefonlehallgatások és a pénzmozgások is.

A bíró megjegyezte: egy könyvelőnek nem kell minden esetben tudnia, hogy van-e és milyen valós teljesítés áll az egyes számlák mögött, de jelen ügyben "sikítva kellett volna rohannia, hogy megtegye a pénzmosással kapcsolatos bejelentést".

A szóbeli indoklásban ugyanakkor elhangzott az is, hogy a P. László negyedrendű vádlotthoz és két társához köthető Zömök Kft. működő cég volt az, amelynél az elsőfokú bíróság szerint nem bizonyítható az adóelkerülés, ez a kft. képes lehetett az alvállalkozói munkák elvégzésére, nemcsak visszaigényelt, hanem be is fizetett adót, és a lehallgatási anyagokban sem volt rájuk nézve terhelő bizonyíték.

A bíró a telefonlehallgatások kapcsán azt is megjegyezte: ezek egy része bizonyítékként nem értékelhető, mert manipulált. Egyes lehallgatási anyagokkal kapcsolatban egyértelműen nem
velemenyezd, 2016. szeptember 26. hétfő, 16:56
Romagyilkosságok - A bíróság kimondta a rasszista indítékot
édesanyát agyonlőtték, kislányát életveszélyesen megsebesítették, mintegy másfélszáz sörét csapódott az arcába, mellkasába, karjába.

A bizonyítékok értékelésekor a bíró beszélt a szakértői véleményekről, amelyek szerint a gyilkos fegyverek egyértelműen köthetők a Kiss-testvérekhez és Petőhöz, ugyanis megtalálták rajtuk a vádlottak DNS-maradványait, ugyanúgy, ahogy a besenyszögi fegyverrablásnál a sértettek megkötözésére használt ragasztószalagokon is.

Fontos bizonyíték volt még az egyik vádlotthoz köthető bakancs, amelynek nyomát több helyszínen rögzítették, továbbá a mobiltelefonok cellainformációja.

A gyilkos fegyverekkel kapcsolatban a bíró elmondta: titkos adatszerzés bizonyítja, hogy azok a vádbeli időszakban mindvégig Kiss Árpád "rendelkezési körében" voltak.

A vádlottak tagadták bűnösségüket minden személyi sérüléssel járó bűncselekménynél. A Kiss-testvérek beismerték a galgagyörki, piricsei és tarnabodi támadásokat, de a bíró szerint még ezek a vallomások sem mindenben feleltek
velemenyezd, 2013. augusztus 06. kedd, 18:35
Vesztegetéssel vádolt bíró pere kezdődött meg a Debreceni Törvényszéken
hivatkozva, hogy az összeget borítékban a bíróságon kell átadnia. A bíró átvette a pénzt, és a felszámolóbiztos H. Attila lett.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint K.-né J. Judit folyamatosan megszegte a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényben rögzített kötelezettségeit, megszegte bírói esküjét, és a másodrendű vádlottat érintő ügyekben részrehajlóan, sorozatosan jogtalan előnyöket biztosítva járt el. A felszámolókat nem véletlenszerűen és nem arányosan jelölte ki, a másodrendű vádlotthoz köthető cégek aránytalanul sok megbízást kaptak, és több esetben kollégáit is próbálta befolyásolni ennek érdekében.

Az ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) tett feljelentést, a bizonyítékok között pedig a vádhatóság az NBH titkos információgyűjtésére és titkos adatszerzésre is hivatkozik - mondta Tatár Tímea.

A Debreceni Törvényszéken a hétfői első tárgyaláson a másodrendű vádlott igazoltan nem jelent meg, az elsőrendű vádlott pedig nem kívánt vallomást tenni. K.-né J. Judit a nyomozás
velemenyezd, 2013. február 18. hétfő, 12:52
Felmentette a gárda újraszervezésével vádolt férfit a PKKB
A férfit egyesülési joggal való visszaéléssel vádolta az ügyészség, mert - álláspontja szerint - a Fővárosi Ítélőtábla 2009. júliusi jogerős ítéletével feloszlatott Magyar Gárdával gyakorlatilag azonos szervezetet akart létrehozni.

A vádirat három esetet is rögzít, amikor Kormány Sándor az ügyészség szerint az Új Magyar Gárda budapestikapitányaként fellépve gyűlést, beszédeket tartott, tagtoborzást folytatott, az őt igazoltató rendőrök adatfelvételi lapokat találtak nála, vagy éppen a XI. kerületi Bartók Béla úton vezényelte a Magyar Gárda egyenruhájában, zárt alakzatban vonuló csoportját.

A középkorú vádlott egy korábbi tárgyaláson elmondta, hogy az Országgyűlés Hivatalában hivatalsegédként dolgozik, középfokú közgazdasági szakképesítése van. Állítása szerint az Új Magyar Gárda teljesen más, mint a feloszlatott Magyar Gárda, célja a magyar hagyományok őrzése és a magyar érdekek védelme volt. Az összejöveteleken a vádlott - korábbi vallomása szerint - maga is tartott előadásokat a magyar
velemenyezd, 2012. február 06. hétfő, 16:02
Képek, videók
felmentem,de nem jött sem
eletmod2
2012. június 11. hétfő, 13:11
Felmentem oda
taenci
2011. július 17. vasárnap, 21:39
én ezen felmentem?:)
ronmay
2007. március 02. péntek, 16:20
Erdő védő tündére.gif
pacsakute
2017. december 07. csütörtök, 21:58
A bolygó védője.jpg
pacsakute
2017. április 19. szerda, 20:57
0 a képe vedo.png
lovaszmarika
2017. január 19. csütörtök, 11:06
Az erdei tó védője.jpg
pacsakute
2016. február 07. vasárnap, 19:58
Kismanók védője.jpg
pacsakute
2016. január 25. hétfő, 23:37
Őrző-védő társ
fdckutyaiskola
2015. szeptember 26. szombat, 11:42
Védő őrangyal.gif
pacsakute
2015. szeptember 24. csütörtök, 18:34
Védő farkasok.jpg
pacsakute
2015. június 16. kedd, 22:10
Indián lovak védője.jpg
pacsakute
2015. június 09. kedd, 06:21
A tenger védője.jpg
pacsakute
2015. március 02. hétfő, 21:57
védő,ruha,vas
relisisi
2014. augusztus 02. szombat, 13:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.