Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 01:49 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Salvini rákapcsolt a választási kampányra Emilia Romagna tartományban
kampányát Emilia Romagnában. A baloldal színeiben a Hering-mozgalom január 19-re Bolognában hirdetett meg tömegmegmozdulást.

A baloldal adatai szerint a PD népszerűbb a Ligánál, más felmérések szerint a két politikai formáció közti különbség minimális. Elemzők rámutattak, hogy a baloldal győzelme esetén az is számít majd, hogy mekkora előnyre tud szert tenni a Ligához képest.

Október végén a Liga majdnem 60 százalékkal szerezte meg Umbriát, közel húsz százalékponttal előzve meg a tartományt évtizedeken át irányító baloldalt. Május-júniusban Toszkánában, Campaniában, Marche, Veneto, Liguria és Puglia tartományban lesz még választás.

Giuseppe Conte miniszterelnök a Corriere della Sera napilapnak adott vasárnapi interjúban új programot ígért, cáfolva, hogy a kormányt akár a belső feszültségek vagy a tartományi választások eredményei meg tudnák buktatni.

Matteo Renzi volt miniszterelnök, az Élő Olaszország (IV) kormánypárt vezetője korábbi jóslata szerint a Conte-kormány sorsa az Emilia
velemenyezd, 2020. január 05. vasárnap, 18:51
Kárpáti tavak segíthetnek a klímaváltozás megértésében
változik, akkor előfordul, hogy a fajok sokszínűsége hirtelen visszaesik, az ökoszisztéma összeomlik, és az új éghajlathoz jobban alkalmazkodó faj csak pár évtized után "lakja be" a tavat - olvasható az összegzésben.

"Ezen a ponton lehetetlen nem arra gondolni, hogy Földünk is egyfajta hatalmas kárpáti tó, és mi, emberek is úgy reagálhatunk a klíma gyors változására, mint apró élőlénytársaink a Fogaras hegyeiben" - figyelmeztetnek a kutatók.

Ezek a tavi mikrokozmoszok, ha csak az elmúlt évtizedek változásait tekintjük, a kutatók szerint arra figyelmeztetnek, hogy a változás mértéke felgyorsult, olyan élőlényközösségek váltották egymást az elmúlt 30 évben, amelyek előtte 10 ezer évig nem voltak jelen. Ezek a változások pedig nehezen köthetők máshoz, mint az emberi tevékenységhez.

"Ha az emberiséget tekintjük, akkor a tanulság az, hogy nem tudhatjuk pontosan, mikor következik be ez az összeomlás, de várható, és ebből nagy eséllyel az emberi faj sem tud kimaradni" - hangsúlyozzák a kutatók,
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 14:51
Útravaló – 2019. december 23.
A karácsony ünnepe a szeretet ünnepe, és ezt a szeretetet hajlamosak vagyunk elég rózsaszínben látni. A Gyermek születése fölötti öröm, az utóbbi évtizedekben kialakult szokások elfedték azt a fontos lelki üzenetet, amire Keresztelő Szent János hívja fel a figyelmet: ,,Tartsatok bűnbánatot, elérkezett Isten országa." A Gyermek születése válaszút elé állít bennünket: igent mondunk-e a megtestesült Igére és a követésével járó életmódváltásra, vagy elutasítjuk? Kemény döntés és harc Krisztus követése, ezt tanítja majd Keresztelő Szent János élete. Persze nem baj, ha szeretjük a karácsony körüli hangulatot, de ne felejtsük, hogy Krisztus követése nem hangulat, hanem döntés, életünk nagy döntése mindennap.
maroka, 2019. december 23. hétfő, 19:30
Terrorizmus - Bundestag-elnök: maradandó trauma a német társadalomnak a 2016-os berlini terrortámadás
állampolgárok támogatására is szükségük van, mindenekelőtt viszont a terrortámadás áldozatainak és a hozzátartozóknak van szükségük a társadalom részvétére és "jóvátehetetlen szenvedésük elismerésére" - mondta Wolfgang Schäuble. Kiemelte, hogy nem szabad megfeledkezni az áldozatokról, sérültekről és hozzátartozókról, és támogatni, segíteni kell őket.

A társadalom emberségességének mértékét jelzi, hogy mennyiben teljesíti ezt a kötelességet - figyelmeztetett a Bundestag elnöke.

Berlinben az utóbbi évtizedek legsúlyosabb németországi terrorcselekménye történt napra pontosan három éve, 2016. december 19-én. A belvárosi Breitscheid tér karácsonyi vásárán egy elutasított tunéziai menedékkérő, Anis Amri egy elrabolt kamionnal behajtott a téren szórakozó tömegbe.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet nevében gyilkoló szélsőséges iszlamista a merénylet után elmenekült az országból, és néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egyik elővárosában rendőrökkel folytatott
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 14:01
Mintegy 700 ezer turista látogat decemberben Prágába
A cseh főváros idegenforgalmával évtizedek óta foglalkozó PCT adatai szerint ebből mintegy 590 ezer külföldi turista, míg 110 ezer hazai cseh állampolgár.

A turisták többsége a karácsonyi ünnepekre, és a szilveszterre, illetve az újévre érkezik Prágába. A külföldi turisták döntő többsége európai, elsősorban németek, oroszok, franciák, olaszok, osztrákok és szlovákok.

"Kontinensünkön kívül a legnagyobb számban amerikaiak foglaltak szállást, de tovább emelkedett a dél-koreai és a kínai vendégek száma is" - mondta Barbora Hrubá, a PCT szóvivője újságíróknak. Mint megjegyezte, a turistaforgalmat nagyban befolyásolja, hogy az utóbbi időben bővült a légi összeköttetés Pekinggel, Sanghajjal és Szöullal is.

A külföldi turisták által legkeresettebb helyek decemberben a hagyományos karácsonyi vásárok elsősorban az Óvárosi téren, a Prágai Várban, valamint a Vencel téren. Fokozott érdeklődésnek örvendenek a speciális adventi programok, amelyeket jelenleg gyakorlatilag már minden prágai városkerület
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 09:01
Útravaló – 2019. december 8
advent 2. vasárnapja.
Mennyire szükségünk volna hiteles emberekre életünkben: az Egyház, a társadalom életében. Olyan emberekre, akik reményt adnak, akik hitelesen képviselik az ügyet, Krisztus ügyét. Milyen kár, hogy az utóbbi évtizedekben magánüggyé váltak dolgok: megszűnt a közösségi tudatunk, ahogy eltűntek a hivatások, és csak munkák lettek, megjelent a ,,magánélet" is. Nyolc órában végzem a munkám, és a többi: magánélet, magánügy. Milyen nagy szükség volna egy Keresztelő Szent Jánosra ma is, aki hitelesen lép fel kortársai előtt, aki nem egyensúlyozgat, hanem az igazságot mondja, nem félti a pozícióját, mert tudja, hogy a földi pozíció mulandó, és csak az Isten előtti pozíció számít. Ki is megy hozzá egész Jeruzsálem, és kemény, de igaz beszédet hallanak. Ők is érezhették, hogy valami nincs rendben az életükkel és a Keresztelő rá is világít: gyümölcstelen az életetek. A törvénytudók a betű emberei, de elfelejtették az igében jelen lévő Lelket, elfelejtették az igét adó Istent.
A
maroka, 2019. december 08. vasárnap, 12:30
Átadták a bajai Ferenc-csatorna felújított hídját
A munkálatok során a híd alapozásának, falazatának és tartószerkezetének felújítását végezték el, megújult a burkolat ésbiztosították a csapadékvíz elvezetést. Az útépítési munkák részeként kiszélesítették a burkolatot, felújították a csatlakozó utakat és kapubejárókat, valamint járdát alakítottak ki. A hídon kétszer három méter széles forgalmi sávokon és közel három méter széles gyalogos-kerékpáros úton kelhetnek át a közlekedők - írták a közleményben.

A híd teherbírása nyolcvan tonna, így a túlméretes szállítmányok is súlykorlátozás nélkül használhatják a hidat a jövőben.

A beruházásra azért volt szükség, mert az 1938-ban épült eredeti létesítmény állapota az utóbbi évtizedekben jelentősen romlott, ezért néhány éve 16 tonnás súlykorlátozást kellett rajta bevezetni. A híd felújítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium út- és hídfelújítási támogatása révén, hazai finanszírozással valósulhatott meg.
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:18
Kolumbiából indulhatott a Spanyolországban elfogott drogszállító tengeralattjáró
Az Ibériai-félsziget felé tartó gyanús vízi járműről már korábban értesítést kaptak a spanyol és a portugál rendőrök is, de utóbbiak nem tudták elcsípni őket a nyílt tengeren.

A tengeralattjáró az északnyugat-spanyolországi ért Galiciánál partközelbe. A nyomozók szerint a kábítószert itt halászhajóra rakodták volna át a csempészek, ám valami nem a terveknek megfelelően alakult, közrejátszhatott a rossz időjárás, üzemanyaghiány és műszaki probléma is abban, hogy végül nem érte el célját.

A háromfős legénység lesüllyesztette a tengerfenékre a búvárhajót, majd úszva próbált elmenekülni. Két ecuadori állampolgárt elfogtak, spanyol nemzetiségű társukat még keresik.

Az első becslések szerint legkevesebb háromezer kilogramm nagy tisztaságú kokaint szállítottak a huszonkét méter hosszú tengeralattjárón, de a pontos mennyiség még nem ismert.

A spanyol hatóságok hangsúlyozták: ez az első eset, hogy Európában drogszállító tengeralattjárót fogtak el, a módszer azonban Dél-Amerikában
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:23
Krónika 1. rész (napirend előtt: megemlékezés, gazdaságfejlesztés, légszennyezés, szexuális bűnözők)
Megemlékezés

Az elnöklő Jakab István a Szovjetunióba hurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapján beszélt arról, a második világháború végén a megszálló szovjet csapatok megkezdték a fogságba esett magyar katonák és a polgári lakosság elhurcolását. Voltak, akiket málenkij robotra vittek, de voltak olyanok is, akiket a magyar hatóságok közreműködésével, koholt vádak alapján vittek évtizedekre a gulágra - tette hozzá. Elmondta, az elhurcoltak száma meghaladta a 700 ezer főt, de egyes becslések szerint elérhette a 900 ezer főt.

Az alelnök úgy fogalmazott, "felelősségünk, hogy az emlékezés soha ne érjen véget, feladatunk, hogy múltunk tragédiáit nem felejtve együttesen óvjuk nemzedékünk jövőjét az emberéleteket megnyomorító hatalmi önkény és terror bármilyen formájától".KDNP: a külhoni magyarság szülőföldön maradását segítik a gazdaságfejlesztési programokSeszták Miklós (KDNP) a 2016-ban indult határon túli gazdaságfejlesztési programok eredményeit
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
A Csík Zenekar idén is óévbúcsúztató koncertet tart
"Miközben az utóbbi évtizedekben is megőriztük kötődésünket a hagyományos Kárpát-medencei népzenékhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat belesimítottuk a magyar népzene szövetébe" - idézte Csík Jánost, a csapat vezetőjét az MTI-hez eljuttatott ajánló. Idei óévbúcsúztató koncertjük címe Sose lesz vége, amely a Csík Zenekar egyik legújabb dalának címe egyben.

"A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk mégis az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk, szellemi örökségünk nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége" - fogalmazott Csík János.

Az értékek és hagyományok megidézésében segítségükre lesz Borbás Marcsi televíziós műsorkészítő, aki többek között
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 08:31
Jászboldogháza és Tata nyerte el az UNICEF Gyerekbarát Település címét
szeretnének elindítani egy olyan programot, amely az iskolák környékét biztonságos övezetté teszi - mondta a főpolgármester, kiemelve azt is, hogy a lakhatás ügye nemcsak Budapesten és Magyarországon, hanem egész Európában nagyon nagy probléma.

Az ingatlanárak drámai mértékben elszakadtak a jövedelmek növekedésétől, és "ez nagyon sok esetben a gyerekes családoknál hozza elő a legélesebb társadalmi helyzeteket" - mutatott rá Karácsony Gergely.

Közölte, vállalták, hogy a következő években, évtizedekben elkezdenek egy szisztematikus közösségilakásszektor-bővítést. Szeretnék a bérlakások, nonprofit lakások építésének támogatását bevezetni, illetve a kerületekkel közösen egységes szabályozást akarnak kialakítani, amely a rezsikiadások csökkentéséhez járul hozzá - jelezte.

Karácsony Gergely fővárosi önkormányzati feladatként jelölte meg a közlekedést és a hulladékszállítást. Ez utóbbi területen az a tervük, hogy a szelektív hulladékgyűjtés arányát növeljék. Oktatási intézményekkel szeretnének
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 13:11
Német államfő: nincs gond a véleményszabadsággal Németországban
A szövetségi elnök Hamburgban a Német Rektori Konferencia (HRK) éves közgyűlését megnyitó beszédében kiemelte: a véleménynyilvánítás határairól az utóbbi időszakban folytatott vitával kapcsolatban fontos rögzíteni, hogy Németországban "nincs állami véleménycenzúra és állami beszédrendőrség".

Aki ennek ellenkezőjét állítja, az "hazudik és félrevezet embereket", aki pedig az ilyen állításokat elhiszi, az "bedől érdekeik érvényesítésére törő felelőtlen erők tudatos stratégiájának" - mondta Frank-Walter Steinmeier.

Kifejtette: a német közéletben az a jelenség is megmutatkozik, hogy egyesek összekeverik a véleményszabadságot azzal az igénnyel, hogy mások is vegyék át a véleményüket, és összekeverik azzal a vélelmezett kötelezettséggel, hogy komolyan kell venni minden állítást, legyen bármilyen abszurd.

Ezzel szemben a helyzet úgy áll, hogy a nyilvánosságban megszólalóknak számolniuk kell azzal, hogy állításaikat ellenőrzik és adott esetben ellentmondanak nekik. Ez pedig "nem
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 17:32
2/188
Képek, videók
Lagotto romagnolo(vadászk
gyorgyy
2007. április 19. csütörtök, 07:34
Igló: Tartományi ház
adakaleh
2017. június 06. kedd, 11:14
Ábrahám Béla Tartományfőn
pacsakute
2015. november 30. hétfő, 11:29
Kína - Guangxi tartomány
farkas1945
2013. november 22. péntek, 11:03
Kína_tartományai.png
andomanyi
2012. március 15. csütörtök, 11:32
Az Olgák;Északi-tartomány
farkas1945
2011. május 09. hétfő, 13:23
Bretagne-tartomány.png
farkas1945
2010. december 11. szombat, 14:26
A volt tartományi néptaná
farkas1945
2010. október 30. szombat, 18:39
A Tartomány legöregebb ve
csalogany13
2009. november 04. szerda, 20:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Cseke to az osz szineiben
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:55
még DVSC színeiben
misi1987
2009. január 19. hétfő, 12:06
baloldal.gif
exter
2008. november 21. péntek, 14:22
a_hajo_baloldala.jpg
captainbodlair
2007. szeptember 30. vasárnap, 18:09
A baloldali csak szinti
pvdxlmore
2007. augusztus 11. szombat, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.