Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 14:38 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták a bajai Ferenc-csatorna felújított hídját
A munkálatok során a híd alapozásának, falazatának és tartószerkezetének felújítását végezték el, megújult a burkolat ésbiztosították a csapadékvíz elvezetést. Az útépítési munkák részeként kiszélesítették a burkolatot, felújították a csatlakozó utakat és kapubejárókat, valamint járdát alakítottak ki. A hídon kétszer három méter széles forgalmi sávokon és közel három méter széles gyalogos-kerékpáros úton kelhetnek át a közlekedők - írták a közleményben.

A híd teherbírása nyolcvan tonna, így a túlméretes szállítmányok is súlykorlátozás nélkül használhatják a hidat a jövőben.

A beruházásra azért volt szükség, mert az 1938-ban épült eredeti létesítmény állapota az utóbbi évtizedekben jelentősen romlott, ezért néhány éve 16 tonnás súlykorlátozást kellett rajta bevezetni. A híd felújítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium út- és hídfelújítási támogatása révén, hazai finanszírozással valósulhatott meg.
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:18
Kolumbiából indulhatott a Spanyolországban elfogott drogszállító tengeralattjáró
Az Ibériai-félsziget felé tartó gyanús vízi járműről már korábban értesítést kaptak a spanyol és a portugál rendőrök is, de utóbbiak nem tudták elcsípni őket a nyílt tengeren.

A tengeralattjáró az északnyugat-spanyolországi ért Galiciánál partközelbe. A nyomozók szerint a kábítószert itt halászhajóra rakodták volna át a csempészek, ám valami nem a terveknek megfelelően alakult, közrejátszhatott a rossz időjárás, üzemanyaghiány és műszaki probléma is abban, hogy végül nem érte el célját.

A háromfős legénység lesüllyesztette a tengerfenékre a búvárhajót, majd úszva próbált elmenekülni. Két ecuadori állampolgárt elfogtak, spanyol nemzetiségű társukat még keresik.

Az első becslések szerint legkevesebb háromezer kilogramm nagy tisztaságú kokaint szállítottak a huszonkét méter hosszú tengeralattjárón, de a pontos mennyiség még nem ismert.

A spanyol hatóságok hangsúlyozták: ez az első eset, hogy Európában drogszállító tengeralattjárót fogtak el, a módszer azonban Dél-Amerikában
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:23
Krónika 1. rész (napirend előtt: megemlékezés, gazdaságfejlesztés, légszennyezés, szexuális bűnözők)
Megemlékezés

Az elnöklő Jakab István a Szovjetunióba hurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapján beszélt arról, a második világháború végén a megszálló szovjet csapatok megkezdték a fogságba esett magyar katonák és a polgári lakosság elhurcolását. Voltak, akiket málenkij robotra vittek, de voltak olyanok is, akiket a magyar hatóságok közreműködésével, koholt vádak alapján vittek évtizedekre a gulágra - tette hozzá. Elmondta, az elhurcoltak száma meghaladta a 700 ezer főt, de egyes becslések szerint elérhette a 900 ezer főt.

Az alelnök úgy fogalmazott, "felelősségünk, hogy az emlékezés soha ne érjen véget, feladatunk, hogy múltunk tragédiáit nem felejtve együttesen óvjuk nemzedékünk jövőjét az emberéleteket megnyomorító hatalmi önkény és terror bármilyen formájától".KDNP: a külhoni magyarság szülőföldön maradását segítik a gazdaságfejlesztési programokSeszták Miklós (KDNP) a 2016-ban indult határon túli gazdaságfejlesztési programok eredményeit
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
A Csík Zenekar idén is óévbúcsúztató koncertet tart
"Miközben az utóbbi évtizedekben is megőriztük kötődésünket a hagyományos Kárpát-medencei népzenékhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat belesimítottuk a magyar népzene szövetébe" - idézte Csík Jánost, a csapat vezetőjét az MTI-hez eljuttatott ajánló. Idei óévbúcsúztató koncertjük címe Sose lesz vége, amely a Csík Zenekar egyik legújabb dalának címe egyben.

"A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk mégis az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk, szellemi örökségünk nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége" - fogalmazott Csík János.

Az értékek és hagyományok megidézésében segítségükre lesz Borbás Marcsi televíziós műsorkészítő, aki többek között
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 08:31
Jászboldogháza és Tata nyerte el az UNICEF Gyerekbarát Település címét
szeretnének elindítani egy olyan programot, amely az iskolák környékét biztonságos övezetté teszi - mondta a főpolgármester, kiemelve azt is, hogy a lakhatás ügye nemcsak Budapesten és Magyarországon, hanem egész Európában nagyon nagy probléma.

Az ingatlanárak drámai mértékben elszakadtak a jövedelmek növekedésétől, és "ez nagyon sok esetben a gyerekes családoknál hozza elő a legélesebb társadalmi helyzeteket" - mutatott rá Karácsony Gergely.

Közölte, vállalták, hogy a következő években, évtizedekben elkezdenek egy szisztematikus közösségilakásszektor-bővítést. Szeretnék a bérlakások, nonprofit lakások építésének támogatását bevezetni, illetve a kerületekkel közösen egységes szabályozást akarnak kialakítani, amely a rezsikiadások csökkentéséhez járul hozzá - jelezte.

Karácsony Gergely fővárosi önkormányzati feladatként jelölte meg a közlekedést és a hulladékszállítást. Ez utóbbi területen az a tervük, hogy a szelektív hulladékgyűjtés arányát növeljék. Oktatási intézményekkel szeretnének
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 13:11
Német államfő: nincs gond a véleményszabadsággal Németországban
A szövetségi elnök Hamburgban a Német Rektori Konferencia (HRK) éves közgyűlését megnyitó beszédében kiemelte: a véleménynyilvánítás határairól az utóbbi időszakban folytatott vitával kapcsolatban fontos rögzíteni, hogy Németországban "nincs állami véleménycenzúra és állami beszédrendőrség".

Aki ennek ellenkezőjét állítja, az "hazudik és félrevezet embereket", aki pedig az ilyen állításokat elhiszi, az "bedől érdekeik érvényesítésére törő felelőtlen erők tudatos stratégiájának" - mondta Frank-Walter Steinmeier.

Kifejtette: a német közéletben az a jelenség is megmutatkozik, hogy egyesek összekeverik a véleményszabadságot azzal az igénnyel, hogy mások is vegyék át a véleményüket, és összekeverik azzal a vélelmezett kötelezettséggel, hogy komolyan kell venni minden állítást, legyen bármilyen abszurd.

Ezzel szemben a helyzet úgy áll, hogy a nyilvánosságban megszólalóknak számolniuk kell azzal, hogy állításaikat ellenőrzik és adott esetben ellentmondanak nekik. Ez pedig "nem
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 17:32
Koncz Zsuzsa: „Anyukánk itt hagyott bennünket”
ennek már több, mint 57 éve. Az énekesnő a mai napig alkot, bár az utóbbi időben ritkábban adott koncertet, és a dalgyártás sem volt prioritás számára. Mint kiderült, az év elején elvesztette az édesanyját, a legnagyobb támaszát, ezt nagyon nehezen dolgozta fel.
,,Drámaian kezdődött az év, mert édesanyám, aki egészen az utolsó időkig remek kondícióban és frissen, okosan gondolkodó anyukánk volt, itt hagyott bennünket. Tragikus időszak ez, mert a hiánya állandó és megszokhatatlan. Izgalmas évtizedeket élt meg: világháború, '56, rendszerváltás, és mindent tudott, értett, és mindenben megtalálta azt, aminek örülni lehetett, ha mást nem, a tanulságot értékelte. Csalódások, boldogság, nélkülözés, egy gyerek, két gyerek... Megszokhatatlan, hogy nincs. Csodálatos nő volt, még néhány évvel ezelőtt is ott ült a koncertjeimen, büszkén hallgatta a zenémet, a közönség énekét, és a végén mindig megsimogatta az arcomat. Sok erőt kaptam tőle" - mesélte a Story magazinnak Koncz
maroka, 2019. november 12. kedd, 16:12
Romániai elnökválasztás - Iohannis és Dancila is elégedett az exit pollok eredményeivel
eredménnyel nyerte az első fordulót, a két hét múlva tartandó második fordulóban pedig a 22 százalék körüli eredményre taksált Dancila lehet az ellenfele.

Iohannis szerint az elmúlt 30 évben a román választók még sosem utasították el ennyire egyértelműen a PSD-t, amely szerinte a múlt fogságában tartja Romániát és fejlődésének legfőbb akadálya.

"Ha nem álltunk volna ellen a demokratikus intezémények és jogállam elleni támadásaiknak, a PSD mindent tönkretett volna, ami Romániában az utóbbi évtizedekben épült, visszavetette volna az országot a 90-es évekbe. A románok azonban világossá tették, hogy elegük van a PSD-ből és az európai utat választják. A harc azonban nem ért véget" - figyelmeztette híveit Iohannis. A jobboldali elnök saját táborába hívta a versenyből kiesett többi jobboldali elnökjelöltet.

Dancila a PSD-kormányok által hozott jóléti intézkedéseknek tulajdonította és a "példátlan támadásoknak kitett" pártja sikeréként értékelte választási eredményét. Kifejtette: a PSD nem valami
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 22:22
James Dean CGI-karaktere is szerepelni fog egy új amerikai háborús filmben
igazi színészeket. Ez a társaság nagyon keveset tud a színészetről" - írta a mikroblogportálon.

A Finding Jack rendezője Anton Ernst és Tati Golykh lesz a Magic Citytől. A film Gareth Crocker azonos című, 2011-ben megjelent regényén alapul. A forgatókönyvet Mari Sova írta.

Dean CGI-klónja a főhős, Rogan szerepét kapta. Ernst elmondta, hogy sokáig kutattak olyan színész után, aki el tudná játszani, de végül úgy döntöttek, hogy ezt a rendkívül összetett karaktert csak Deanre bízhatják.

Az évtizedek óta halott színész valósághű mását a kanadai Image Engine és a dél-afrikai MOI Worldwide vizuáliseffekt-cégek (VFX) alkotják meg a filmhez. A további szereposztást még nem hozták nyilvánosságra, a producerek azonban elárulták, hogy Diane Warren már szerzett egy új számot a filmhez.

Ernst azt is közölte, hogy James Dean családja úgy tekint a készülő produkcióra, mint a színész negyedik filmjére, amelyet már nem sikerült elkészítenie. "Nem okozunk csalódást a rajongóinak" - ígérte a
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 10:52
Palkovics: a magyar gazdaság az Európai Unióban az egyik legdinamikusabb
jelezte: a járműgyártás lendülete Magyarországon töretlen, tavaly több mint kétszeresére bővült az ágazat termelési volumene és termelési értéke is. Utóbbi 2018-ban már meghaladta a 8 ezer milliárd forintot, az idén pedig várhatóan felülmúlja a 9 ezer milliárd forintot. A szektor több mint 170 ezer munkavállalót foglalkoztat.

György László kiemelte Palkovics László szavait: "bízom benne, hogy az a környezet, amelyet hazánk biztosít önöknek, és az elmúlt 2 évtized sikere megalapozta a következő évtizedekre is a jelenlétüket és gyümölcsöző együttműködésünket."

Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp autóipari területének magyarországi ügyvezetője az eddigi, 20 éves sikeres együttműködésért köszönetét fejezte ki Palkovics László miniszternek, aki megfogalmazása szerint központi szerepet játszott a társaság és Magyarország együttműködésében. Köszönetet mondott a városoknak is, ahol a vállalat kiépítette gyárait, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek, az egykori három
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 21:42
Palkovics: a korszerű technológiák teszik tartóssá a magyar növekedést
ítélte, de hozzátette, hogy a térség kormányainak és gazdasági szereplőinek együtt kell megteremteni a támogató környezetet a digitalizáció kihasználásához. Marie-Theres Thiell hozzátette, hogy a technológiai átalakulás számtalan kihívást hozhat, ennek ellenére nem fenyegetésként, inkább lehetőségként kell rá tekinteni.

Az E.ON SE német energiavállalat vezérigazgatója hatalmas eredménynek nevezte a közép-európai országok fejlődését. Johannes Teyssen úgy látja, hogy a térség államai az elmúlt évtizedekben megtanultak alkalmazkodni a változásokhoz, ezért nyitottak az új technológiai kihívásokra, és hajlandók kockázatot vállalni. Hozzátette, hogy a digitális technológia sokba kerül és sokat fogyaszt, hiszen egyetlen google-keresés egy órányi világítás energiáját emészti föl, és időbe telik a digitális jövő kiépítése is. Véleménye szerint a válaszokat csak a tudományos és a gazdasági élet, valamint a politikai döntéshozók nemzetközi együttműködése találhatja meg.

Johannes Teyssen hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 22:12
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
lesznek".

Az alakuló közgyűlésen történtekre reagálva az ülés után rendezett sajtótájékoztatón Hoppál Péter, a Fidesz pécsi szervezetének elnöke azt mondta, a Fidesz, a KDNP és az ÖPE képviselői két frakcióban, frakciószövetségben szoros szakmai kontrollt gyakorolnak, ellenőrző szerepkört töltenek majd be. Hangsúlyozta: a pécsiek érdekeit fogják képviselni minden egyes ügyben, döntésben. Vári Attila fideszes képviselő, volt polgármesterjelölt közölte: a bizottsági helyekről az új többség a korábbi évtizedek gyakorlatával szemben nem a szavazatarányoknak megfelelően döntött, mindössze egy-egy hely jutott az ellenzéknek, ami szerinte antidemokratikus lépés volt.

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője azt mondta: egyértelművé vált, hogy az új többség a kampány idején becsapta a választókat, mivel a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben a testületbe jutó képviselők pártfrakciókat hoztak létre, pártpolitizálásra készülnek a közgyűlésben.

Pécsen a polgármesterrel együtt 26 tagú a közgyűlés, egyéni
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
1/187
Képek, videók
Ferenc csatorna,Dávod
erzsikepuskas
2013. október 19. szombat, 08:16
hattyúk a Ferenc-csatorná
erzsikepuskas
2013. október 18. péntek, 08:00
Ferenc-csatorna,.jpg
klarcsika
2011. október 13. csütörtök, 21:04
Ferenc-csatorna.jpg
gyurusne
2009. október 28. szerda, 11:31
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
külső munkálatok
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:10
A munkálatok.png
farkas1945
2011. március 04. péntek, 10:51
mentési munkálatok.jpg
dnemethk
2010. október 10. vasárnap, 16:00
mentési munkálatok 2.jpg
dnemethk
2010. október 10. vasárnap, 16:00
a munkálatok
ujotthonom
2006. október 04. szerda, 20:24
Füredi munkálatok :)
amazingbaby
2006. augusztus 16. szerda, 11:54
Polikarbonát burkolatot k
zemenkati
2014. január 26. vasárnap, 19:13
burkolat-eltavolitando .bm
iga
2011. szeptember 03. szombat, 19:28
Jobb hátsó ajtó burkolat
ujlakimisi
2011. július 19. kedd, 11:47
burkolat-eltavolitando .bm
gigi55
2011. március 28. hétfő, 19:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.