Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:25 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Támogatja az MNB versenyképességi javaslatait a magánegészségügyi érdekképviselet
tervezni az egészségük érdekében, de a többségük még mindig nem gondolkodik előtakarékosságban, csak végszükség esetén fizet az ellátásért és ekkor szembesül a gyógyítás költségeivel. Magyarországon továbbra is az összegbiztosítások szerepe a legjelentősebb, miközben szolgáltatásokat kellene biztosítani - tette hozzá. Bartók János megjegyezte, hogy a biztosítási összegek a kockázat mérséklődésével csökkennek, ám az ehhez szükséges biztosítási volument a magánegészségügy a tapasztalatok alapján csak évtizedek alatt tudja elérni.

Leitner György a magán-egészségbiztosítás kapcsán megjegyezte, hogy a 16 milliárd forintra becsülhető belföldi piac 90 százaléka mögött vállalati befizetések állnak, és az egyéni befizetések megugrása nélkül nem is nőhet jelentősen, noha a szakértők szerint elérhetné a 80-120 milliárd forintot.

Kiss András, a Budai Egészségközpont értékesítési és marketing igazgatója úgy látja, hogy a magánegészségügy dinamikusan bővül Magyarországon, az egyéni, a biztosítási és a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 14:42
Krónika 4. rész (klímapolitika)
leküzdését, de szerintük az eddigieknél jóval nagyobb lépéseket kellene tennie a kormányzatnak e téren.

Hangsúlyozta: a tárgyalt indítvány teljes mértékben technikai jellegű, nem változtatja meg alapjaiban Magyarország hozzáállását a klímapolitikához. Nincsenek már évtizedeink, éveink, hogy megállítsuk azt a folyamatot, ami előbb-utóbb visszafordíthatatlan lesz - jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Aggasztónak nevezte a kialakult helyzetet és az éghajlatváltozás már mutatkozó jelei, illetve évtizedeken belül megmutatkozó hatásai közé sorolta a burgonyatermelés kiszorulását vagy olyan új betegségek elterjedését, mint a Magyarországon csak elvétve jelentkező nílusi láz.

Kifogásolta: miközben Magyarország a klímaváltozás elleni küzdelem élharcosaként lép fel, a gazdaságot függésbe hozó járműipar számára a kibocsátási kvóta emeléséért lobbizunk ahelyett, hogy a klímasemleges, klímabarát iparágak elterjedésén dolgozna a kormány.

KDNP: a törvényjavaslat igazodik az európai
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:01
Elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas meseíró
mezei könyvnapon, Kristályvirág - csupán néhány kötetcím gazdag életművéből. A legnagyobb ismertséget talán A palacsintás király hozta számára, amelyből tévéfilm is készült, és több színház is színre vitte, mint ahogyan más műveinek is tapsolhatott a gyermekpublikum.
Kaposváron sokáig nem tudták, hogy Temesi Lajosné mögött a meseíró Fésűs Éva rejtőzik, ám egy idő után ismertté vált e név, és generációk nőttek fel történetein. Fiaink is gyakran kalandoztak megálmodott mesetájain. Az elmúlt évtizedekben sokfelé hívták, hogy ovisoknak és alsó tagozatosoknak meséljen. A kicsik tátott szájjal hallgatták, olykor szinte rácsimpaszkodtak a megye óvodáiban, iskoláiban, könyvtáraiban. Gyermekek ezreit ihlette alkotásra egy-egy meséje. A balatonszárszói költészet napi versmondó versenyen is évről évre találkozunk olyan diákokkal, akik Fésűs-művel érkeznek, hiszen versek is születtek az öreg, leselejtezett írógépen. Szerzőjük nem tartotta magát költőnek, csak verselő embernek, mégis jó kézbe venni a
maroka, 2019. március 15. péntek, 15:27
Tilos lehet a gázfűtés 2025-től az új építésű házakban Nagy-Britanniában
között hőszivattyúval és szigorú hőszigetelési szabványok bevezetésével oldanák meg.

A gázfűtés tilalma annak a tervnek a része, amellyel a pénzügyminiszter a globális felmelegedés miatt demonstráló fiatalok aggodalmaira akar választ adni.

A környezetvédők örömmel fogadták a tervet, ám szerintük Hammond a legnagyobb kihívásokkal, a közlekedésből származó kibocsátással és a már meglévő, környezetszennyező épületekkel nem foglalkozott, pedig az utóbbiak teszik ki a lakásállomány döntő részét még évtizedekig.

Philip Hammond a légi közlekedésből származó szennyező anyagok ügyében konzultációkat folytat arról a tervről, amely szerint a légitársaságokat arra köteleznék, hogy ajánljanak fel az utasoknak az útjaik miatti szennyezés ellensúlyozását szolgáló - például faültetési - programokat.

A Greenpeace szerint inkább meg kellene adóztatni a sűrűn repülő utasokat.

Munkatársuk, Mel Evans a BBC-nek elmondta, "komoly intézkedések és komoly összegek kellenek ahhoz, hogy az elavult házak ügyét
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:01
Bajor miniszterelnök: Orbán Viktor az utóbbi időben egyre inkább eltávolodott a közös értékektől
A politikus a Passauer Neue Presse című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy pártja az európai parlamenti választás kampányában kiáll az erős, egységes és demokratikus Európáért, amely megvédi polgárait.

Azzal kapcsolatban, hogy a CSU korábban gyakran élesen bírálta a brüsszeli Európai Bizottság tevékenységét, elmondta, hogy "megváltozott a helyzet, Európa már nincs abban a komfortzónában, amelyben évtizedekig volt".

Korábban a bürokrácia és az "ostoba" szabályok okoztak gondot, most viszont az a kérdés, hogy van-e egyáltalán jövője Európának, amelyet "szélsőségesek, antidemokraták és a Dexit (Németország EU-tagságának megszüntetése) pártolói" fenyegetnek.

Ebben a helyzetben egy olyan pártnak, mint a CSU, "sziklaszilárdan kell állnia és világossá kell tennie, hogy harcol a demokratikus és erős Európáért, az eszméiért, értékeiért, ideáljaiért és szabadságaiért" - mondta Markus Söder.

Arra a kérdésre, hogy ez elhatárolódást is jelent az olyan politikusoktól, mint Orbán Viktor, aki
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 12:52
A paprika, a sercli és a sör az idei Gourmet Fesztivál kiemelt témái
pácok, raguk, szószok lehetséges alapanyagaként jelenik meg, de a kiállítók között is kiemelt szerepet kap: a belga és cseh klasszikusok mellett a legjobb hazai kisüzemi sörök is csapra kerülnek majd - ígérik a szervezők.

Mint közölték, a gasztronómia rajongóinak legnagyobb közép-európai ünnepén ezúttal is számos kiemelkedő magyar és külföldi séf ad exkluzív vacsorát: az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit, az egycsillagos szöuli Li Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és marinádjait, Iván és Szergej Berezuckij, a moszkvai Twins Garden ikerpár séfjei pedig hatalmas hazájuk számtalan kreatívan feldolgozott alapanyagát hozzák el a Millenárisra.

A Gourmet Fesztiválra érkezik az egyik legelismertebb olasz pezsgőház, a trentói Ferrari is, amelynek válogatott tételeihez a napokban Magyarország legjobbjának választott Stand éttermet jegyző Széll Tamás és Szulló Szabina főz ebédmenüt.

A színpadon mutatkozik be az albán Bledar Kola, aki a világ
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 17:56
Noni gyógyhatásai
Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait. De nézzük meg mit is tartalmaz tulajdonképpen a Noni és milyen problémákat orvosolhatunk vele?

- A Noni gyümölcse 18 féle aminosavat tartalmaz.

- Nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz, 800x annyit, mint az ananász. Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeronin-ná alakítja át, olyan anyaggá, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok zavartalanságához.

- Összetételében eddig 100-nál is több bioaktív hatóanyagot mutattak ki, köztük enzímeket, aminósavakat, nyomelemeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, alkaloidot, többszörösen telített zsírsavakat és flavonoidot, melyeknek köszönhetően a noni a sejtregenerálásban és az immunerősítésben is rendkívül hatékony.

- Bőséges
pacsakute, 2019. március 04. hétfő, 20:31
576 éve született Mátyás király
576 éve született Mátyás király

Ma született Magyarország utolsó igazán nagy vezetője, Mátyás király. Ő még népmesék és mondák alakja lett, az utóbbi évtizedek vezetői már csak viccekbe fértek be. Az ő idejében a nyugati építőmesterek jöttek hazánkba, nem úgy, mint most, amikor a mieink mennek nyugatra. Az ő idejében Magyarország Angliával volt egy szinten, még a lakosságunk is ugyanannyi volt. Gyarapodtunk, és nem fogytunk. Mátyás idején tőlünk tartott a világ, és nem mi féltünk mindenkitől.
Mathias Rex, Mátyás király emléke a szívünkben él tovább

Ma 576 éve született Hunyadi Mátyás, akire a magyar történelemben Igazságos Mátyás királyként emlékezünk. 1981 és 1983 között készült a róla szóló mondákból és mesékből egy 13 részes rajzfilmsorozat. Ma is nagy szükség volna ilyenekre!

Kolozsvárott született 1443.február 23-án, Hunyadi János és Szilágyi
menusgabor, 2019. február 23. szombat, 22:30
dr Hamer
A gyógyításban az utóbbi évtizedben érezhetően szükség lenne a paradigmaváltásra. Meglevő szemléletünk nem koherens, a polaritás erőteljesen jelen van, sok betegségre nem tudunk értelmes magyarázatot adni. Új ismereteinket nehezen tudjuk a jelenlegi medicina szemléletébe integrálni. Több ismert gyógyító is teljesen új koncepcióval állt elő az elmúlt évtizedekben, de nézeteik nehezen terjedtek el, nem kaptak kellő nyilvánosságot.
Az egyik ilyen orvos, gyógyító dr. Ryke Geerd Hamer, aki 1981-ben publikálta először a daganatos betegségekkel kapcsolatos felismeréseit, amelyekből később teljesen új szemléletű gyógyítási rendszert alkotott. Dr. Hamer elmélete és gyakorlata teljes mértékben biológiai alapokon nyugszik. Más módon helyezve el a puzzledarabokat, rendszerbe foglalja meglevő ismereteinket, miáltal azok új megvilágításba kerülnek.

Dr. Hamer 1938-ban született Frízföldön, apja német, anyja olasz származású. Egyetemi tanulmányai során orvostudományt, fizikát és teológiát tanult, majd
faciendum, 2019. február 18. hétfő, 20:00
Eredménytelenül fejeződött be a kutatás Shackleton elsüllyedt hajója után
A brit kutatók vezette nemzetközi tudományos expedíció Ernest Shackleton 1915-ben elsüllyedt hajóját akarta megtalálni a Weddell-tenger fenekén, a kutatást azonban egy heti próbálkozás után le kellett fújni a szélsőségesre fordult időjárás és a víz alatti kutatórobot elvesztése miatt.

Shackleton hajójának felkutatása évtizedek óta foglalkoztatja a történészeket és archeológusokat. Az idei expedíciónak a SA Agulhas II jégtörő hajóval sikerült elérnie azokat a koordinátákat, ahol a hajó egykori kormányosa és navigátora szerint az Endurance elsüllyedt.

"A csapat egyértelműen csalódott, hogy nem sikerült megtalálni az Endurance roncsait" - mondta el Mensun Bound, a Weddell-tengeri expedíció igazgatója. Shackelton leírása szerint az Endurance hullámsírja "a világ legrosszabb tengerének legrosszabb pontján" van, és a mostani expedíció terveit is felülírta a gyorsan mozgó jég, amit Shackleton "a Weddell-tenger pokoli körülményeiként" jellemzett - tette hozzá.

A SA Agulhas II jégtörő vasárnap
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 15:42
A putyinizmus az évszázad végig kitart az orosz elnök befolyásos tanácsadója szerint
"Az orosz állam (a Szovjetunió széthullása után) tovább él és most már ez egy olyan új állam, amilyen sohasem volt nálunk" - írta Szurkov.

A politikus szerint a terhelési próbák azt bizonyítják, hogy éppen ez a "szervesen kialakult modell jelenti az orosz nemzet túlélésének és felemelkedésének hatékony eszközét, nemcsak az elkövetkező évekre, hanem évtizedekre és az a legvalószínűbb, hogy az egész előttünk álló évszázadra". Úgy vélekedetett, hogy az orosz történelemben négy olyan alapvető államszervezési modell ismert, amelyet az alapítójukról neveztek el: III. Iváné, Nagy Péteré, Leniné és Putyiné. Ez utóbbi "nagy politikai gépezete felpörög", és Oroszország még sokáig "Putyin állama" marad, mint ahogy a jelenlegi Franciaország de Gaulle ötödik köztársaságának tekinti magát, Törökország továbbra is Atatürk hat nyíl ideológiájára támaszkodik, az Egyesült Államok pedig az alapító atyák értékeire.

Szurkov szerint az orosz politikai rendszer "jelentős exportpotenciállal" is rendelkezik, egyes
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 18:32
Automatizált Facebook-fiókokkal terjesztenek álhíreket Netanjahu riválisairól
Az elmúlt héten megszaporodtak az Izrael Ereje (Hoszen Liszrael) párt vezetőjének, Beni Ganznak a lejáratását célzó hamis hírek a Vocativ nevű cég megállapítása szerint, amely a közelgő választásokat megelőzően a közösségi média automatizált fiókjainak (botok) izraeli nagyközönségre gyakorolt hatását tanulmányozta.

Ezzel az internetes álhírterjesztő eszközzel a kutatók szerint akár háromszázezer izraelit is el lehet érni az április 9-én esedékes parlamenti választások előtt.

Az izraeli közmédia (KAN) híradása szerint a Vocativ azt is felfedezte, hogy az utóbbi napokban, a kormányt vezető Likud párt előválasztásának hajrájában hirtelen megszaporodtak a Benjámin Netanjahu pártelnök és kormányfő pártbéli riválisa, Gideon Szaár elleni támadások is.

A Vocativ által megfigyelt botok eközben Netanjahuról kedvező információkat terjesztenek. Roí Tadmor, a Vocativ elemzője a közmédiának elmondta, hogy az álhírterjesztés nagy része nem izraeli szervezetektől származik, bár néhány automatizált
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 15:51
1/182
Képek, videók
Orbán- javaslata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
bartók béla.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:10
bartok.gif
sz719eszter
2016. június 03. péntek, 07:51
bartok2.bmp
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 17:53
bartok.bmp
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 17:52
bartok4se.bmp
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 17:52
bartok.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 15:49
Bartók Bélának.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:33
Bartók Kensingtonban
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 21:34
bartók lajoss ..midőn sze
erzsikepuskas
2014. szeptember 10. szerda, 17:27
Leithes_The_Elf raffaele
mailona
2011. február 04. péntek, 11:46
Silver Ghost 40-50 Leiter
csalogany13
2010. szeptember 06. hétfő, 10:16
leitha_1.jpg
calibra69
2010. január 22. péntek, 16:23
Leithes_The_Elf%20raff ael
erika65
2009. március 25. szerda, 21:23
leitern.jpg
vicker26
2008. március 30. vasárnap, 09:00
Címkék
színpadon mutatkozik, mieink mennek, Twins Garden, kutatást azonban, egyéni befizetések, Agulhas II, magyar történelemben, trentói Ferrari, Bartók János, orosz állam, orosz elnök, ehhez szükséges, brüsszeli Európai, Orbán Viktor, Ryke Geerd Hamer, Passauer Neue Presse,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.