Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:46 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koncz Zsuzsa: „Anyukánk itt hagyott bennünket”
ennek már több, mint 57 éve. Az énekesnő a mai napig alkot, bár az utóbbi időben ritkábban adott koncertet, és a dalgyártás sem volt prioritás számára. Mint kiderült, az év elején elvesztette az édesanyját, a legnagyobb támaszát, ezt nagyon nehezen dolgozta fel.
,,Drámaian kezdődött az év, mert édesanyám, aki egészen az utolsó időkig remek kondícióban és frissen, okosan gondolkodó anyukánk volt, itt hagyott bennünket. Tragikus időszak ez, mert a hiánya állandó és megszokhatatlan. Izgalmas évtizedeket élt meg: világháború, '56, rendszerváltás, és mindent tudott, értett, és mindenben megtalálta azt, aminek örülni lehetett, ha mást nem, a tanulságot értékelte. Csalódások, boldogság, nélkülözés, egy gyerek, két gyerek... Megszokhatatlan, hogy nincs. Csodálatos nő volt, még néhány évvel ezelőtt is ott ült a koncertjeimen, büszkén hallgatta a zenémet, a közönség énekét, és a végén mindig megsimogatta az arcomat. Sok erőt kaptam tőle" - mesélte a Story magazinnak Koncz
maroka, 2019. november 12. kedd, 16:12
Romániai elnökválasztás - Iohannis és Dancila is elégedett az exit pollok eredményeivel
eredménnyel nyerte az első fordulót, a két hét múlva tartandó második fordulóban pedig a 22 százalék körüli eredményre taksált Dancila lehet az ellenfele.

Iohannis szerint az elmúlt 30 évben a román választók még sosem utasították el ennyire egyértelműen a PSD-t, amely szerinte a múlt fogságában tartja Romániát és fejlődésének legfőbb akadálya.

"Ha nem álltunk volna ellen a demokratikus intezémények és jogállam elleni támadásaiknak, a PSD mindent tönkretett volna, ami Romániában az utóbbi évtizedekben épült, visszavetette volna az országot a 90-es évekbe. A románok azonban világossá tették, hogy elegük van a PSD-ből és az európai utat választják. A harc azonban nem ért véget" - figyelmeztette híveit Iohannis. A jobboldali elnök saját táborába hívta a versenyből kiesett többi jobboldali elnökjelöltet.

Dancila a PSD-kormányok által hozott jóléti intézkedéseknek tulajdonította és a "példátlan támadásoknak kitett" pártja sikeréként értékelte választási eredményét. Kifejtette: a PSD nem valami
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 22:22
James Dean CGI-karaktere is szerepelni fog egy új amerikai háborús filmben
igazi színészeket. Ez a társaság nagyon keveset tud a színészetről" - írta a mikroblogportálon.

A Finding Jack rendezője Anton Ernst és Tati Golykh lesz a Magic Citytől. A film Gareth Crocker azonos című, 2011-ben megjelent regényén alapul. A forgatókönyvet Mari Sova írta.

Dean CGI-klónja a főhős, Rogan szerepét kapta. Ernst elmondta, hogy sokáig kutattak olyan színész után, aki el tudná játszani, de végül úgy döntöttek, hogy ezt a rendkívül összetett karaktert csak Deanre bízhatják.

Az évtizedek óta halott színész valósághű mását a kanadai Image Engine és a dél-afrikai MOI Worldwide vizuáliseffekt-cégek (VFX) alkotják meg a filmhez. A további szereposztást még nem hozták nyilvánosságra, a producerek azonban elárulták, hogy Diane Warren már szerzett egy új számot a filmhez.

Ernst azt is közölte, hogy James Dean családja úgy tekint a készülő produkcióra, mint a színész negyedik filmjére, amelyet már nem sikerült elkészítenie. "Nem okozunk csalódást a rajongóinak" - ígérte a
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 10:52
Palkovics: a magyar gazdaság az Európai Unióban az egyik legdinamikusabb
jelezte: a járműgyártás lendülete Magyarországon töretlen, tavaly több mint kétszeresére bővült az ágazat termelési volumene és termelési értéke is. Utóbbi 2018-ban már meghaladta a 8 ezer milliárd forintot, az idén pedig várhatóan felülmúlja a 9 ezer milliárd forintot. A szektor több mint 170 ezer munkavállalót foglalkoztat.

György László kiemelte Palkovics László szavait: "bízom benne, hogy az a környezet, amelyet hazánk biztosít önöknek, és az elmúlt 2 évtized sikere megalapozta a következő évtizedekre is a jelenlétüket és gyümölcsöző együttműködésünket."

Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp autóipari területének magyarországi ügyvezetője az eddigi, 20 éves sikeres együttműködésért köszönetét fejezte ki Palkovics László miniszternek, aki megfogalmazása szerint központi szerepet játszott a társaság és Magyarország együttműködésében. Köszönetet mondott a városoknak is, ahol a vállalat kiépítette gyárait, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek, az egykori három
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 21:42
Palkovics: a korszerű technológiák teszik tartóssá a magyar növekedést
ítélte, de hozzátette, hogy a térség kormányainak és gazdasági szereplőinek együtt kell megteremteni a támogató környezetet a digitalizáció kihasználásához. Marie-Theres Thiell hozzátette, hogy a technológiai átalakulás számtalan kihívást hozhat, ennek ellenére nem fenyegetésként, inkább lehetőségként kell rá tekinteni.

Az E.ON SE német energiavállalat vezérigazgatója hatalmas eredménynek nevezte a közép-európai országok fejlődését. Johannes Teyssen úgy látja, hogy a térség államai az elmúlt évtizedekben megtanultak alkalmazkodni a változásokhoz, ezért nyitottak az új technológiai kihívásokra, és hajlandók kockázatot vállalni. Hozzátette, hogy a digitális technológia sokba kerül és sokat fogyaszt, hiszen egyetlen google-keresés egy órányi világítás energiáját emészti föl, és időbe telik a digitális jövő kiépítése is. Véleménye szerint a válaszokat csak a tudományos és a gazdasági élet, valamint a politikai döntéshozók nemzetközi együttműködése találhatja meg.

Johannes Teyssen hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 22:12
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
lesznek".

Az alakuló közgyűlésen történtekre reagálva az ülés után rendezett sajtótájékoztatón Hoppál Péter, a Fidesz pécsi szervezetének elnöke azt mondta, a Fidesz, a KDNP és az ÖPE képviselői két frakcióban, frakciószövetségben szoros szakmai kontrollt gyakorolnak, ellenőrző szerepkört töltenek majd be. Hangsúlyozta: a pécsiek érdekeit fogják képviselni minden egyes ügyben, döntésben. Vári Attila fideszes képviselő, volt polgármesterjelölt közölte: a bizottsági helyekről az új többség a korábbi évtizedek gyakorlatával szemben nem a szavazatarányoknak megfelelően döntött, mindössze egy-egy hely jutott az ellenzéknek, ami szerinte antidemokratikus lépés volt.

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője azt mondta: egyértelművé vált, hogy az új többség a kampány idején becsapta a választókat, mivel a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben a testületbe jutó képviselők pártfrakciókat hoztak létre, pártpolitizálásra készülnek a közgyűlésben.

Pécsen a polgármesterrel együtt 26 tagú a közgyűlés, egyéni
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Oktatási együttműködésről, újabb segélyhitel programról, vízgazdálkodásról tárgyalt a magyar államfő Laoszban
tud Magyarország nyújtani.

Áder János és tárgyalópartnerei a vízgazdálkodás kérdését szintén érintették megbeszéléseiken. Mint a magyar politikus fogalmazott a "sok víz és kevés víz" drámája Laoszt fokozottan érinti, hiszen pusztító áradások után ínséges aszály sújtja felváltva az országot. Hangsúlyozta, hogy Laoszban még csak most kezdődik el a száraz időszak, de az alacsony vízállás miatt a lakosságnak már most vízkorlátozásra kell felkészülnie." A vízgazdálkodási kérdések a következő években, évtizedekben meghatározóak lesznek Laosz számára és ez kinyitja a két ország közötti együttműködési lehetőségeket.

A magyar államfő Laoszban felkereste azt a haltenyésztéssel foglalkozó magyar-laoszi vegyesvállalatot, amely a sikeres segélyhitel program keretében látja el ivadékhallal a környékbeli haltermelőket és élőhallal a piacokat.

Áder János Laoszból vasárnap utazik tovább Kambodzsába, ahol szintén hivatalos látogatás keretében találkozik Norodom Szihamoni királlyal és Hu Szen miniszterelnökkel.
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:59
Medvegyev: Oroszország Szerbia mellett áll
felvonultatása ellen, de a történelemben nincsen fekete és fehér oldal, vannak olyan témák, amelyek nem eshetnek a manipulációk és a kereskedés áldozatává. Ilyen eseménynek nevezte a második világháborúban aratott győzelmet, Belgrád felszabadítását és a harcok során elesett áldozatokat. Hozzátette: a fiataloknak meg kell érteniük, milyen értékes a béke, és hogy elődeik mennyi mindent tettek a béke biztosításáért.

Aleksandar Vucic szerb államfő rámutatott, Oroszország és Szerbia kapcsolata az utóbbi évtizedekben virágzik, ennek eredményeképpen pedig nő a kétoldalú kereskedelmi áruforgalom, és egyre több orosz befektetés érkezik Szerbiába. Hozzátette, hogy a két ország segíti egymást a nemzetközi szervezetekben, és Szerbia - a kisebb partnerként - mindig számíthat Oroszország segítségére és támogatására.

Dmitrij Medvegyev a nap folyamán felszólalt a szerbiai parlamentben is. A képviselők előtt tartott beszédében kiemelte: Oroszország kész arra, hogy minden szükséges támogatást megadjon Szerbia
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 20:12
MME: a rágcsálóirtó szerek miatt ismét sasmérgezés történt Magyarországon
mezőre, elpusztulnak tőle a nyulak, az őzek és a mérgezett tetemek elfogyasztásával a ragadozómadarak szervezetébe is felhalmozódik a méreg - tette hozzá.

Elmondta, hogy ismét így pusztult el nyolc parlagi sas. Ez a természetvédő magyarázata szerint azért annyira érzékeny dolog, mert az Európai Unió parlagisas-állományának kétharmada hazánkban él. Amikor ezek a madarak elpusztulnak, nincs elég szaporulat, és nem tud a fokozottan védett faj visszatelepülni például Ausztriába, Szlovákiába, ahonnan már évtizedek óta eltűntek.

Felidézte, hogy 2015-ben már történt egy nagy mérgezés Békés megyében, ahol 80 őz és tíz mezei nyúl pusztult el egy ilyen szántón, és azóta egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen esetek.

Ráadásul, mint mondta, a speciális gyógyszerhatóanyagot tartalmazó, vérzékenységet okozó szer, ha csapadékvíz hatására bemosódik a talajba, bekerülhet az ivóvízbázisba, ami az állapotos nőknél magzatkárosító hatást okoz. Ezért például tavaly a lakosság által használható mérgeknél 5-ről 3
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 11:41
Önkormányzat 2019 - Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP): fejlődési pályán szeretnénk tartani Nyíregyházát
A harmadik ciklusát kezdő településvezető szerint a siker az elmúlt évek munkája mellett annak is köszönhető, hogy az önkormányzat már a kampányban nyilvánvalóvá tette, mit tervez a következő öt évben és milyen munka van már most is folyamatban.

Kovács Ferenc az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladatának az alakuló közgyűlés megtartását nevezte, amelyen az alpolgármestereket és a bizottságok tagjait választják meg.

A hosszabb távú tervekről szólva azt mondta, azon az úton kell menni tovább, amelyen a város halad, az elmúlt ciklusban a közintézmények teljes körű felújítása és a közlekedési infrastruktúra fejlesztése volt a legfontosabb tennivaló, utóbbinak továbbra is napirenden kell maradnia.

A 2010-ben "átvett csődhelyzetből" 2013-ra jött ki a város, hat év alatt azonban nem lehet megoldani évtizedek lemaradását, de ebből a hátrányból sokat ledolgozott Nyíregyháza - hangsúlyozta a kormánypárti polgármester, hozzátéve, ezzel együtt a gazdaság és a turisztika fejlesztése, valamint a
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 22:42
Női történetek a Déli Doku latin-amerikai kulturális fesztiválon
és angol felirattal vetítik.

A programban szerepel többek között a Silvia című argentin film, amely egy diplomatacsaládból származó lány személyes nyomozását mutatja be, ahogy régi családi videókból és édesanyja visszaemlékezéseiből újraértékeli a gyerekkorát. Soha nem látott formában, belülről mutatja meg a brazil nyomornegyedeket a Baronesa című alkotás, míg Az éjszaka királynői a hetvenes, nyolcvanas évek mexikóvárosi éjszakai életének letűnt csillagait kutatja fel, akik ma a sikerrel teli évtizedek után kénytelenek szembenézni az idő múlásával.

A Mi, nők című film egy női családi kommunába vezeti be a nézőt, ahol egészen bensőséges viszonyrendszer szerint szerveződik Julia, a rendező és rokonai élete. A Nagynéném, Toty című ecuadori film rendezője, a híres színésznő visszaviszi Párizsba a nagynénjét, hogy újra átéljék a múlt dicsőséges pillanatait és azt a feminista forradalmi hangulatot, amit Toty hozott be először a dél-amerikai országba.

Mindkét alkotás rendezője személyesen is jelen
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 16:12
Inszomnia - alvás zavar
ezért lenne fontos, hogy az érintettek megfelelő megoldást találjanak alvászavaraikra.

De életmódbeli változások is előidézhetik, például, ha valaki elkezd esténként edzeni, amihez mondjuk L-karnitin tartalmú étrend-kiegészítőt szed. Az L-karnitin pörgeti a szervezetet, és ez kiválthatja, hogy az illető éjszaka is nyugtalan lesz. De a hozzám forduló érintettek esetében a krónikus inszomnia mögött általában egy viszonylag összetett problémarendszer húzódik, és vannak, akik akár több évig, évtizedekig is küzdenek ezzel a betegséggel."

Kezelési nehézségek
Horváth Ágnes elmondta, hogy az emberek akár évekig, évtizedekig is képesek együtt élni az álmatlansággal, de az nagyon gyakran megesik, hogy ha meg is próbálnak segítséget kérni, egyszerűen elvesznek az egészségügyi rendszerben. Ennek oka, hogy nagyon kevés kifejezetten alvással foglalkozó szakember dolgozik Magyarországon, ezért nagyon sokan egyszerűen nem jutnak érdemi segítséghez.

"Az emberek legelőször általában
pacsakute, 2019. október 01. kedd, 12:58
1/186
Képek, videók
Koncz Zsuzsa - Nem vagyok
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:34
Koncz Zsuzsa..jpg
jozsuzsa
2015. június 02. kedd, 21:43
Bódi Laci_ Koncz Zsuzsa
agica2004
2015. március 12. csütörtök, 19:55
Koncz Zsuzsa- Cipő.jpg
agica2004
2014. május 09. péntek, 13:40
Koncz Zsuzsa: Kertész les
sarkadykati
2011. július 31. vasárnap, 09:38
Koncz Zsuzsa:Mama kérlek
sarkadykati
2011. július 31. vasárnap, 09:36
Kis herceg - Koncz Zsuzsa
sarkadykati
2011. július 31. vasárnap, 08:33
Koncz Zsuzsa 65.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 13:59
Koncz Zsuzsa-énekesnö.jpg
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 15:11
Koncz Zsuzsa.jpg
nagyiful
2010. október 11. hétfő, 18:49
Koncz Zsuzsa
juditmama
2010. április 05. hétfő, 20:19
Utobbi
marta49
2008. június 15. vasárnap, 10:05
A legnagyobb feladatunk n
sanci81
2018. szeptember 01. szombat, 18:06
A legnagyobb szegénység
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:42
A legnagyobb lecke...
cuppika59
2018. augusztus 16. csütörtök, 18:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.