Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:53 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Fürjes: a városi otthonteremtési program célja, hogy megfizethető új lakások épüljenek
munkatervét.

Ebben a kategóriában több ezer hektárnyi területről, több évnyi munkáról, nagyértékű kármentesítési, romeltakarítási, területrendezési feladatok elvégzéséről van szó - mutatott rá az államtitkár.

Elmondta, a rozsdaövezetek azok a területek, amelyek valaha a város szélén voltak, de a település növekedésével a belváros és a külső városrészek közötti átmeneti zónákká váltak. E területeken egykor ipari tevékenységet folytattak, közlekedési létesítmények, illetve nagy raktárak voltak. Ezek a területek évtizedek óta elhagyatottak, rendetlenek, esetleg szennyezettek, ugyanakkor jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek.

Ma a rozsdaövezetek a városok számára problémát és terhet jelentenek. A kormány szemléletváltást javasol: ezekre a területekre ne problémaként, hanem lehetőségként tekintsünk. A rozsdaövezet Budapest és a vidéki városok aranytartaléka - fogalmazott Fürjes Balázs.

Mint mondta, ha alkalmassá tehetők ezek a területek a fejlesztésre, akkor nagy lehetőséget jelentenek
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 14:12
Az antibiotikum-rezisztencia és a tisztítószerek
A ma embere sajnos nagyon immunissá vált az antibiotikumokra. Ennek oka lehet, hogy az utóbbi években, évtizedekben sokféle betegségre alkalmaztak antibiotikumokat, így a szervezetben lévő baktériumok nem reagálnak megfelelően az antibiotikus kezelésekre.

A baktériumok elleni harc
Az immunrendszer számára az sem jó, ha túl steril környezetben élünk. Gondoljunk csak az antibakteriális szappanokra. Ezekkel nemhogy jót teszünk magunkkal, csak még inkább tetézzük a bajt, és elősegítjük a rezisztens baktériumok elszaporodását.

A tisztítószerek
Az utóbbi években egyre több vegyi anyagot, tisztítószert zártam ki az életemből. Saját tapasztalat, hogy a vízzel hígított illóolajos víz is nagyon hatékony. Engem az ecet szaga sem zavar. A ruhák öblítésénél például mindig ecetes-illóolajos vizet használok, mert a ruháknak nemhogy nem fakul a színük, de sokkal élénkebb színvilággal rendelkeznek, a puhaságukról nem is beszélve.

A konyhában is ezt az elegyet használom, de itt teafa-
pacsakute, 2020. május 26. kedd, 20:12
Ganoderma gyógyhatásairól
Ganoderma, avagy egy ősi orvosság a modern kor emberének!

A Ganoderma lucidum gomba, magyarul pecsétviaszgomba vagy másik nevén reishi a legismertebb és leggyakrabban fogyasztott gyógygomba.

A kínai orvoslás már több mint 2000 éve használja, így a legrégebb óta ismert gyógygomba is egyben. Az évezredek során sokat bizonyított titkait és hatóanyagait az utóbbi évtizedek modern technológiáját alkalmazó kutatások fedték csak fel. Így a ganoderma gombáról terjedő legendák - miszerint a fiatalság forrása és mindenre gyógyír - visszaigazolásra találtak a modern tudomány mikroszkópjain keresztül.

Évezredes hagyománya ellenére a nyugati világban még nem tőrt be eléggé a köztudatba, bár a legtöbben már hallottuk azt a kifejezést, hogy ganodermás kávé csak nem tudtuk hova tenni, hogy mi is az pontosan.

Japánban és Kínában mind a mai napig hatékonyan használják többek között autoimmun betegségeknél, rák, AIDS és Hepatitis kezelésben.

Orvosi köreikben jól ismert a
pacsakute, 2020. május 25. hétfő, 22:48
Trianon 100
kiiktatása - ,,Jaj a legyőzöttnek!"

Mi, magyarok joggal érezzük úgy, hogy bár semmiféle ráhatásunk nem volt a ,,nagyok" ügyeire, az ostor mégis rajtunk csattant.
Ezeréves határokat roppantottak össze, arányait tekintve a Magyar Királyság szenvedte el a legnagyobb veszteséget: Horvátország nélkül számított területének több mint kétharmadát, magyar anyanyelvű lakosságának egyharmadát.

A vesztesek sokszor maguk is elhiszik, hogy bűnösök, főleg ha évtizedeken át tartó diktatúrában az iskolában is ezt tanítják neki. Megérdemeltük,

mert ,,mi kezdtük a háborút",
mert csúnyán bántunk a nemzetiségeinkkel,
mert amúgy is létszámbeli kisebbségben voltunk Magyarországon,
mert végre nemzetállamok jöttek létre egy idejét múlt képződmény helyén,
és még folytathatnánk a hosszú időn át szajkózott tételeket. A Trianon100 sorozatunk keretein belül a későbbiekben igyekszünk ezekre egyenként is kitérni, most keressük inkább a
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Gyopáros Alpár: újabb fejlesztések valósulhatnak meg idén a Magyar Falu Program forrásaiból
2020-ban még két kiírás jelenik meg: hamarosan megnyílik a falu- és tanyagondnoki szolgálatok gépjárműbeszerzését segítő keret és a falusi civil alap, amely az önkormányzatok és egyházközségek mellett a civil szervezeteket is bevonja a támogatottak körébe. Utóbbiak négy tevékenységre pályázhatnak az erre elkülönített 5 milliárd forintból - mondta.

Emlékeztetett: Magyarország mintegy 2900 ötezer lélekszám alatti települése közül 2500 népessége az országos átlagnál nagyobb arányban csökkent az elmúlt évtizedekben. A kormány 2018-ban a Magyar Falu Programot a folyamat megfordítása és a vidék népességmegtartó erejének növelése érdekében indította útjára. "Mivel a probléma összetett, a program is több lábon áll" - fogalmazott, felidézve: tavaly három alprogram látott napvilágot; a falusi csok nyáron indult, és év végéig több mint 7000 család vette igénybe. Emellett népszerű volt a munkába járást segítő falusi útalap, mely az állami mellékúthálózat felújítását célozza - hangsúlyozta. Múlt évben és idén
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 17:53
Gyógynövények hőhullámra
is kialakulhat, fejfájás és fülzúgás is gyötörheti a menopauzában lévő hölgyeket, de a magas vérnyomás, a cikluszavarok és a hőhullámok megjelenése is ronthatja a közérzetet.

A hőhullámok intenzitását lehet csökkenteni, mégpedig az egészséges életmóddal. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás jelentősen enyhítheti a tüneteket. A koffein, a dohányzás és az alkoholfogyasztás azonban jelentősen felerősíti a tüneteket, így ezeket jobb mellőzni.

A poloskavész az utóbbi évtizedekben a figyelem középpontjába került, ugyanis nagyon hatásosnak bizonyult a hőhullámok csökkentésében és azok megszüntetésében. A vizsgálatok azt mutatták, hogy ez a gyógynövény elősegíti az ösztrogéntermelést, és ellentétben a hormonpótló készítményekkel még a hormonérzékeny daganatoknak sem növeli meg a kockázatát. Természetesen mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógynövényt, mindenképpen érdemes konzultálnia a nőgyógyászával.

Egy másik kitűnő gyógynövény, a vöröshere is nagyon hatásosnak
pacsakute, 2020. május 17. vasárnap, 23:44
A német GDP 2,3 százalékkal csökkent az első negyedévben
Az Európai Unió legnagyobb gazdaságának teljesítménye az utóbbi évtizedekben csak egyszer, a 2008-ban elmélyült pénzügyi világválság legsúlyosabb szakaszában, 2009 második negyedévében csökkent nagyobb mértékben, akkor 7,9 százalékos volt a visszaesés éves összevetésben.

Az előző negyedévhez képest 2,2 százalékkal csökkent a német GDP a január-márciusi időszakban. Ennél nagyobb mértékű visszaesést legutóbb 2009 első negyedévében regisztráltak, akkor 4,7 százalékkal maradt el a német gazdaság teljesítménye az előző három hónapban elért szinttől.

A Destatis felülvizsgálta korábbi adatait, amelyek szerint 2019 utolsó negyedévében stagnált a GDP az előző három hónaphoz képest. Új számítása szerint 0,1 százalékos csökkenés történt. Ez az idei első negyedévi visszaeséssel együtt azt jelenti, hogy a német gazdaság úgynevezett technikai recesszióba került.

A koronavírus-járvány igen erősen sújtja a gazdaságot, és ugyan januárban és februárban még nem hátráltatta jelentősebben, hatása mégis
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:30
Krónika 10. rész (isztambuli egyezmény, napirend után)
dacára sem sikerült visszaszorítani a párkapcsolati erőszakot.

Frakciótársa, Z. Kárpát Dániel bohózatnak nevezte a téma tárgyalását, mondván, most vissza akarja vonni korábbi aláírását a kormányoldal, hangsúlyozva: mind a genderelmélet, mind a migráció minden formáját visszautasítja.

Árulásnak tartom azt, hogy egy ideológiainak feltüntetett vita mögé bújva egyszerűen nem vesz tudomást Magyarország kormánya egy olyan brutális társadalmi jelenségről, aminek modellje, mintája nem volt az utóbbi évtizedekben. Közösen lenne kutya kötelességünk, kollektív felelősségünk kezelni ezt az elképesztő problémahullámot, mert a honfitársaink életébe kerül - jelentette ki.

Nacsa Lőrinc (KDNP) az ellenzéki oldalon megjelent, nőket sértő kijelentéseket sorolta, a Jobbik szemére vetve, hogy korábban még ellenezték az isztambuli egyezmény ratifikálását.

Hozzátette: a jelenlegi kormányoldal tette ilyen keménnyé a terület szabályozását, megjegyezve, hogy partnerek az előírások további szigorításában.
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 21:43
Százhuszonnégyen részesültek támogatásban a Nép Építészeti Program keretében
pedig a korán bekövetkező ipari forradalmak és az urbanizációs folyamatok miatt hamar eltűntek a paraszti emlékek, mifelénk a legutóbbi időkig, a 20. század második feléig jelen voltak. Ha nem is teljes pompájukban, de viszonylag kompaktan. Ez általában elmondható a népművészetre, ezen belül a népi építészetre is. Ideértve magukat az épületeket, de a paraszti közeg által kifejlesztett különféle építési technikákat is.

Bár a gazdag épületállomány és a hozzá kapcsolódó kézműves tudás az utóbbi évtizedekben rohamos pusztulásnak indult, még mindig bőven van mit megmenteni. A megmentendő, kiemelt értékek közé tartoznak a tájházak is: a Magyarország területén lévő majd 600 tájház mind népi építészeti emlék, ám egy részük forráshiány miatt rossz állapotú. A Népi Építészeti Program egyik célkitűzése a rendkívül értékes tájházállomány felújítása is.

A program amellett, hogy értékeket ment, munkahelyet is teremt: az előkészítő szakaszban akár több száz szakember vehet részt az ingatlanok
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:22
Zenthe Ferenc színművészre emlékezik a közmédia
Az m3.hu Minden este Zenthe! szlogennel indít programsorozatot. A Játék a kastélyban restaurált változatában, a Szentivánéji álom, az Ezüstlakodalom és A nap, amelyen a pápát elrabolták című előadásokban Zenthe sokoldalú színpadi munkásságát idézi föl a csatorna. Az évtizedek alatt ikonikussá vált televíziós műsorokból, sorozatokból is válogatást kaphatnak a nézők, többek között a Családi kör, a Zsaruvér és csigavér, a Színház az egész és A Tenkes kapitánya - utóbbi nagyfelbontású (UHD) kép- és hangrestaurált változatban - is látható az m3.hu kiemelt kínálatában. A színművész pályájával a Mestersége színész című portréműsor segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az M5 csatorna pénteken, Zenthe Ferenc születésének napján tűzi műsorra 20.30-tól a 2x2 néha 5 című vígjátékot. Szombaton az Örökös Tagság - Zenthe Ferenc című portréfilm, majd A csodadoktor című tévéfilm látható.

A Duna TV péntek este 20.30-tól vetíti a Szerelem csütörtök című filmet, amelyben Zenthe Ferenc és partnere, Takács
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 11:31
Koronavírus - Kaczynski: a járvány sokakban tudatosította az EU gyengeségét
beszélgetésben.

Szerinte az EU "a szuverén európai nemzetek" szervezete kell hogy legyen. Az ENSZ alapokmánya szellemében az ilyen szervezet tagállamai a pontosan meghatározott területeken kívül "maguk intézik dolgaikat, és ebbe senki sem jogosult beleszólni" - mondta Kaczynski.

"Meggyőződésem, hogy a járvánnyal összefüggő jelenlegi válság nagyon sok emberben tudatosította ez EU gyengeségét, megmutatta a nemzetállamok kulcsfontosságú szerepét" -jelentette ki.

Az európai információs politika az utóbbi évtizedekben "a hazafias magatartások kiszorítását, így a saját haza iránti lojalitás gyengítését célozta" - állapította meg. Úgy látta: a közvélemény ilyen befolyásolása részben hatékonynak bizonyult, például sikerült úgy beállítani Lengyelország és az EU viszonyát, mintha az ellentétes lenne. Közben az ilyen ellentét"teljesen mesterkélt" - húzta alá a politikus.

Hangsúlyozta: Lengyelországnak az EU-ban kell lennie. "Az unió viszont semmiképp sem valamiféle állam, hanem egy nemzetközi
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 16:52
Koronavírus - A Bundestag ellenszavazat nélkül elfogadta a rekord nagyságú hiányt előirányzó német pótköltségve
Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös képviselőcsoportja, valamint a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) frakciója - mellett az ellenzéki oldalon a Zöldek, a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) és az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) képviselői is mind megszavazták, a CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) frakciója pedig tartózkodott.

Olaf Scholz pénzügyminiszter a szavazás előtti vitában kiemelte: Németország az utóbbi évtizedek legnagyobb válságával szembesül, méghozzá olyan krízissel, amelynek kezelésére nincs minta, követhető példa az ország történetében.

"Nehéz hetek állnak előttünk, amelyeket csak úgy tudunk átvészelni, ha szolidárisak vagyunk egymással" - mondta.

Ebben a helyzetben meg kell mutatni, hogy a szabadságra épülő és nyitott társadalomban van elég "belső erő" az olyan kihívások leküzdéséhez, mint a koronavírus-világjárvány - mondta a miniszter.

Hozzátette, hogy a kormány "a felvilágosult
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 19:53
1/190
Képek, videók
A szeretet megfizethetetl
pacsakute
2012. október 22. hétfő, 13:24
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Fürjes-NATO radar
caris11935
2009. április 15. szerda, 12:33
téli városi kép0130.jpg
maroka
2019. január 30. szerda, 13:58
városi lány.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:21
Városi folyó.gif
pacsakute
2017. január 16. hétfő, 17:52
Szeged-Városi Közkorház.j
agica2004
2016. július 16. szombat, 15:57
városi lány.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 11:25
Shanghai Min Hang városi
kopaszeb
2015. december 05. szombat, 17:52
Városi zsúfoltság
sanci81
2015. szeptember 06. vasárnap, 12:51
1956 varosi strand.jpg
relisisi
2015. augusztus 18. kedd, 15:07
regi varosi strand.jpg
relisisi
2015. május 13. szerda, 08:54
v5_kategoria_kep_unnep i-k
menusgabor
2015. december 04. péntek, 19:13
kategoria_etelek_1_28. gif
judasfa
2011. szeptember 06. kedd, 17:41
kategoria_erdo_426Slic e.g
koszegimarika
2011. augusztus 22. hétfő, 08:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.