Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 05:57 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Szigorú feltételek mellett látogathatók a szabadtéri sportesemények
Szabó Tünde elmondta: ha a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint az új kormányrendeletben meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője maradéktalanul biztosítja, lehetőség van újra nézők előtt megrendezni a hazai szabadtéri sporteseményeket.

"A járványhelyzetben hozott korlátozások fokozatos feloldásának következő lépcsőfoka ez a mostani intézkedés, amely egyfelől lehetőséget nyújt a hazai sportélet újraindításának folytatására, másfelől biztosítja a résztvevők - a sportolók és a szurkolók - egészségének fokozott védelmét" - fogalmazott az államtitkár.

A rendelet érelmében szabadtérinek minősül minden olyan sportrendezvény, amely fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett stadionban, vagy uszodában zajlik.

Amennyiben a nézőtéren ülőhelyek is találhatók, a nézők - a páholyok kivételével - csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeken nem szabad helyet foglalni, és
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:53
Koronavírus - Operatív törzs: péntektől látogathatók a fővárosi éttermek belső terei és a szabadtéri rendezvény
Kiss Róbert alezredes elmondta, megjelent a Magyar Közlönyben a fővárosi védelmi intézkedések következő üteméről szóló kormányrendelet; ennek értelmében a vendéglátóhelyek belső részében a tartózkodás, a megrendelt étel fogyasztása megengedett, de a dolgozóknak a vendégek által látogatott területeken maszkot kell viselniük, és be kell tartani a védőtávolságot. Emellett fogadhatnak vendéget a fővárosi szálláshelyek, kinyithatnak a szabadtéri játszóterek is.

Egy másik kormányrendelet lehetővé teszi szabadtéri rendezvények - többi között sportrendezvények, kulturális rendezvények, színházi előadások, kiállítások, cirkuszi előadások - megtartását.Ismertette: szabadtéri rendezvénynek kell tekinteni azokat is, ahol az időjárásra tekintettel a szervezők sátorral védekeznek, illetve azt is, ahol az építmény fallal határolt, de részben vagy egészében fedetlen. Utóbbira példaként említette a stadionokat, uszodákat, szabadtéri színpadokat és mozikat.

A kormányrendelet értelmében a
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 13:21
Elkezdődik a nyíregyházi futballutánpótlás-edzőközpont tervezése
nyilvánította a sport területét, kitűzte a megvalósítandó célokat, amelyekbe beletartozik a sportakadémia-rendszer támogatása és fejlesztése is.

A Nyíregyháza Spartacus FC utánpótlás korosztályai a 21. századi igényeknek megfelelő, modern létesítménnyel fognak gazdagodni. "Óriási beruházás lesz, nagyon sok pályával, műfüves és élőfüves pályákkal, kiszolgáló egységekkel, konferenciatermekkel és kollégiumokkal" - fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, a beruházással érintett tizenegy hektáros területen a jelenlegi feladat a kivitelezési tervek és a hatástanulmány elkészítése lesz 2021 nyaráig.

Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, a fejlesztés előkészítésére, valamint a megvalósíthatósági tanulmányra kormányhatározatban csaknem 300 millió forintot biztosított a kabinet.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, a szabolcsi nagyvárosban folytatódik az önkormányzat sportinfrastruktúra-fejlesztési programja. Ennek lépéseiként teljesen felújították a korábbi
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 13:12
Koronavírus - Szlovákiában enyhítettek a korlátozásokon, de meghosszabbították a határellenőrzést
Matovic. A korábbi szakaszokban az üzletek és szolgáltatások, a sportpályák, a rövid távú szállást nyújtó intézmények, illetve az éttermek teraszai nyithattak meg.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) listája szerint ezekhez szerdán csatlakozhattak a bevásárlóközpontok és távolságtartási megkötésekkel az éttermek belső helyiségei is. Engedélyezték a száznál kevesebb létszámú tömegrendezvényeket, így ekkora közönséggel már üzemelhetnek a mozik és színházak, és részben az uszodák is. Enyhültek az üzletek alapterülete alapján az egyidejűleg ott tartózkodó vásárlókra vonatkozó korlátozások, viszont fennmaradtak a kötelező távolságtartásra vonatkozó megkötések. Az enyhítések további pontja, hogy nyílt közterületen kötelezőből önkéntessé vált a védőmaszkok viselése, feltéve, ha az emberek ötméteres védőtávolságot tudnak egymástól tartani.

A kormányfő bejelentése szerint már péntektől bevezetik az úgynevezett "intelligens karantén" intézményét. Eszerint egy mobilapplikáció önkéntes használatának feltétele
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:38
Koronavírus - Izraelben újabb könnyítéseket jelentettek be, fokozatosan megnyitják az iskolákat
ígérik, hogy a takarító személyzet biztosítása, és az iskolák előkészítése után a közeli napokban mindenütt megnyitják az iskolákat a már engedélyezett korcsoportok számára.

A kormányzati tisztségviselők a 12-es kereskedelmi televízió hírműsorában bejelentették, hogy a következő hetekben fokozatosan kiterjesztik a tanítást minden évfolyamra. A tanítás az osztályok felosztásával, kis csoportokban folyik majd a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásával. Minden csoportnak külön időpontban saját területe lesz a szünetekben, és rendszeresen tisztítják a felületeket, valamint gyakran kezet mosnak majd a gyerekek.

A gazdaság újraindítására a pénzügyminisztérium tervet dolgozott ki, amely júniusra a teljes nyitást szorgalmazza az adott helyen tartózkodók számának korlátozása mellett. A légiforgalom újraindítása azonban egyelőre nem szerepel a tervek között.

Májustól engedélyezték szobák és lakrészek kiadását üdülésre, de csakis tíz lakóegységig, és egyelőre a szállodák is csak a földszintes,
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 09:31
Koronavírus - Horvátország és Szlovénia is további szigorításokat vezet be
Drazen Bozinovic horvát belügyminiszter a nemzeti válságstáb késő délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: harminc napig az ország egész területén betiltanak minden nyilvános rendezvényt, éjféltől pedig nyitvatartási tilalmat rendelnek el a szolgáltatási tevékenységet nyújtó üzletek és vállalkozások, a mozik, az uszodák, a múzeumok, az éjszakai szórakozóhelyek, a könyvtárak és a színházak számára. Ugyanez vonatkozik a masszázs szalonokra, az edzőtermekre, a fodrászüzletekre és kozmetikai szalonokra is - tette hozzá.

Részlegesen bezárják a boltokat. Ez alól kivételt képeznek az élelmiszer-üzletek, a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, a trafikok, a benzinkutak, a drogériák, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai terméket áruló boltok.

Be kell zárniuk az éttermeknek és a kávézóknak is, ugyanakkor engedélyezik az ételek házhozszállítását és az ingyenkonyhák működését.

Jelezte, hogy azokon a munkahelyeken, ahol ez lehetséges, a munkáltatóknak
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 20:22
Koronavírus - Törökország a járvány miatt lezárta Görögországgal és Bulgáriával közös határátkelőit a személyfo
A beszámoló szerint a teherforgalmat nem korlátozzák. Az értesülést a török állami hírtelevízió, a TRT Haber is közölte.

Törökországnak három-három határátkelője van Bulgáriával és Görögországgal, utóbbiból az egyik kizárólag vasúti.

Az NTV ismertette, hogy Ankara a Törökország és Görögország között, az Égei-tengeren közlekedő kompjáratokat is leállíttatta. A hírtelevízió tudatta, hogy agörög és a bolgár állampolgárok, valamint azon a harmadik országok állampolgárai, akik az utóbbi 14 nagyban Görögországban és Bulgáriában tartózkodtak, csütörtök 0 óra után már nem léphetnek be Törökországba.

A sajtóhír megjelenésével egy időben Recep Tayyip Erdogan török elnök a járvány elleni küzdelmet koordináló ülésen elnökölt Ankarában.

Törökországban az új típusú koronavírusnak hivatalosan 98 fertőzöttje van, a kórban eddig egy ember vesztette életét.

A török vezetés a járvány terjedésének megállítása céljából a napokban az egész ország területén bezáratta egyebek mellett az iskolákat, a
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:32
Koronavírus - Játszóterek bezárásáról döntött több önkormányzat, szervezik a segítséget az időseknek
Szolnokon szerdától bezárják valamennyi óvodát és bölcsődét - ügyelet működik majd -, és a játszótereket is - közölte Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a Facebook-oldalán. Szólt arról is, hogy szerdától a város valamennyi játszóterét bezárják. Elsősorban az idős, egyedülálló, segítségre szoruló lakosoknak tudnak segíteni az alapvető élelmiszerek beszerzésében, gyógyszerek felíratásában és kiváltásában. Azokban a társasházakban, ahol a bérlakások többsége önkormányzati tulajdonban van, kötelezővé tették a lépcsőházak fertőtlenítését, és erre kérik a többi társasház közös képviselőit is.

A székesfehérvári önkormányzat telefonos ügyfélszolgálatot állított fel és e-mailben is várják azoknak a 70 év feletti embereknek a jelentkezését, akik vállalják, hogy egészségük védelmében otthon maradnak és segítséget kérnek a mindennapi ellátásukhoz, például az étel házhoz szállításához, a bevásárláshoz vagy a gyógyszerek kiváltásához.

Kaposváron az idősotthonokban látogatási tilalmat vezettek be, az
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 15:52
Koronavírus - Olaszország egész területén elrendelték a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket
A kormányfő elmondta, a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggel életbe lép. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig országszerte szünetel az oktatás is.

Az intézkedések, amelyeket az északi Lombardia tartományban és további 15 városban már két napja bevezettek, minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet majd elhagyni.

Nincs többé "vörös zóna", egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. "Maradjatok otthon!" - szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte.

Közölte, hogy az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap. Felfüggesztették az olasz labdarúgó-bajnokságot is.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, nincs több idő a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt"
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 23:28
Koronavírus - A fertőzöttek számának további emelkedését várja az olasz egészségügyi tárca
Pierpaolo Sileri a SkyTg24 hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a pozitív koronavírusteszttel rendelkezők száma meghaladta az ezret, számuk tovább fog emelkedni.

Hozzátette, hogy a legtöbb esetet regisztráló Lombardia és Veneto tartományban az egészségügyi tárca az intenzív osztályok befogadási kapacitásának növelésén dolgozik.

"Világos, hogy sokan lesznek, akiket intenzív osztályon kell kezelni, mivel Olaszország az öregek országa, akik veszélyeztetettebbek a vírushelyzetben" - fejtette ki Pierpaolo Sileri.

Az olasz statisztikai hivatal adatai szerint az olasz lakosság több mint 22 százaléka 65 év fölötti. A 80 évnél idősebbek aránya 7 százalék.

Az egészségügyi tárca helyettes vezetője megjegyezte, hogy a kórházak "megrohamozásának" elkerülésére a betegfogadási rendszer átalakításán dolgoznak. Ezt szolgálják a lombardiai és venetói kórházak bejáratainál felállított sátrak, amelyekben azonnal különválasztják az enyhe és súlyosabb tünetekkel érkezőket.

A polgári
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 12:42
Koronavírus - Gulyás: továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon
kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba - közölte.

Megjegyezte: a maszk nem a megfertőződéstől véd, hanem annak megakadályozását segíti, hogy egy fertőzött továbbadja a betegséget. Minden felszerelést biztosítanak, ami a védekezéshez szükséges - mondta. Indokolatlannak nevezte, hogy a háziorvosok védőruhát, overállt viseljenek.

Gulyás Gergely kitért arra: a Szent László Kórház biztosítja a fertőzött területekről érkezettek megfigyelését és ellátását, jelenleg 18-an vannak karanténban. A karanténban lévők mind panaszmentesek, és ha ez így marad, két hét után ki lehet engedni őket - tette hozzá.

Közölte: ha valakinél a betegség gyanúja fennáll, a Szent László Kórházban erre kialakított helyiségekbe kerülhet két hétre. Ha szükséges, más kórházakat is megnyitnak erre a célra Budapesten vagy vidéken.

Hangsúlyozta: az operatív törzs folyamatosan működik, ma is tart sajtótájékoztatót, Pintér Sándor
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:01
Célegyenesben a nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építése
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az eseményen elmondta, erre a létesítményre nagyon sok évet vártak a nyíregyháziak, a város nagy értéket fog kapni.

Nemcsak az úszók, a vízilabdázók és a szinkronúszók, hanem valamennyi vizes sportág helyet és otthont fog találni az új uszodában - fogalmazott.

Szavai szerint az ötven méteres, tíz pályás és 220 centiméter mély nagymedence mellett megépül egy huszonöt méteres medence is: utóbbi a rövidpályás felkészülést és az úszásoktatást teszi lehetővé, de versenyeket egyaránt rendezhetnek benne.

Az uszoda néhány hét múlva készül el teljesen, ténylegesen azonban legalább két évtizedet vártak erre a fejlesztésre az emberek Nyíregyházán - fogalmazott Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyhatósági vezető megköszönte az építkezésben résztvevők munkáját, majd arról beszélt, megnyitását követően remélhetőleg az uszoda is ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly átadott városi
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:52
1/27
Képek, videók
Ingyen látogatható kiállí
irmus
2015. május 04. hétfő, 08:49
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
szabadtéri oltár0724.jpg
maroka
2018. július 24. kedd, 11:54
Szabadtéri.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 20:29
Szeged-Szabadtéri.jpg
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:41
Szegedi Szabadtéri 2014.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:53
Szabadtéri-készülődés. jpg
agica2004
2014. június 06. péntek, 15:37
Szabadtéri 1980.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 15:57
Szabadtéri 1980.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 15:55
Dóm tér-Szabadtéri.jpg
agica2004
2014. április 13. vasárnap, 17:13
Szabadtéri 1965
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:25
szabadtéri könyvtár óriás
dnemethk
2014. január 02. csütörtök, 13:52
Szabadtéri építése annó.j
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:53
Címkék
szabadtéri rendezvény, jelenlegi feladat, higiéniai terméket, úszásoktatást teszi, török állami, sport területét, Recep Tayyip Erdogan, kormányrendelet értelmében, hazai szabadtéri, védőmaszkok viselése, Szent László Kórházban, időjárásra tekintettel, kivitelezési tervek, huszonöt méteres, célra Budapesten, sajtóhír megjelenésével,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.