Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 21:02 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig
későbbi időpontig nem hajlandó halasztani a Brexitet.

A Tusknak küldött levélben is szerepel, hogy ennél hosszabb halasztás esetén az Egyesült Királyságnak részt kellene vennie a májusban esedékes európai parlamenti választásokon, márpedig a brit kormány megítélése szerint ez sem az Európai Unió, sem az Egyesült Királyság érdekeit nem szolgálná.

A BBC brit közszolgálati médiatársasághoz ugyanakkor szerdán eljutott egy levél, amelyben az Európai Bizottság azt az álláspontját ismerteti a tagországokkal, hogy az Egyesült Királyságnak már abban az esetben is részt kellene vennie az EP-választásokon, ha május 23-áig nem lép ki az EU-ból.

A BBC által megszerzett levél szerint a bizottság álláspontja az, hogy a Brexit-határidő halasztása vagy május 23-áig tarthat, vagy ennél "számottevően hosszabb ideig", és az utóbbi esetben szükséges a brit részvétel az európai parlamenti választásokon. Az Európai Bizottság szerint ugyanis csak így lehet megőrizni az EU-intézmények működési és döntéshozatali
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:02
Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek
uniós polgár él, és legalább egymillióra tehető az EU-ban maradó 27 tagországban élő és dolgozó brit állampolgárok száma. Az Európai Parlament számára az ő problémáik a legfontosabbak - szögezte le.

"Az Európai Parlament mindig azért harcolt és fog harcolni a továbbiakban is, hogy az érintettek jogait megfelelő, körültekintő és kielégítő módon védjék" - fogalmazott.

Kiemelte, hogy a Londonnal kialkudott megállapodás az egyik legkörültekintőbb dokumentum úgy a brit állampolgárok, mint más tagországok állampolgárainak jogvédelmét illetően. Az Európai Parlament azt reméli, hogy akár az utolsó pillanatban is előremutató megoldást sikerül találni annak megakadályozására, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az uniót - húzta alá.

A Brexit által érintett embereknek tudniuk kell, hogy számíthatnak az Európai Parlament teljes támogatására. Mind az unióban maradó országok állampolgárai az Egyesült Királyságban, mind pedig a brit állampolgárok, akik valamely más tagállamban élnek -
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:42
Az Egyesült Államok és Kína az EU legnagyobb kereskedelmi partnere
részét a többi uniós tagország veszi fel. A legmagasabb intra-EU exportaránya Szlovákiának van, 86 százalékos. A második és harmadik helyen a Cseh Köztársaság és Luxembourg áll egyaránt 84 százalékkal, míg Magyarország 82 százalékkal a harmadik. Lengyelországban 80 százalék az uniós exportarány, Romániában 77 százalék, Szlovéniában és Portugáliában pedig 76 százalék. Ciprus viszont csak exportjának 28 százalékát irányítja az Európai Unióba, az Egyesült Királyság pedig 47 százalékát.

Az uniós tagországok többségének egy másik uniós tagország a legnagyobb importpartnere. A kivétel Litvánia és Hollandia, ahol Oroszország, illetve Kína vezeti a listát. Összességében 17 tagország számára Németország a legnagyobb importpartner.

Importjának több mint negyedét nyolc tagország fedezi egy másik uniós tagországból. Az osztrák import 41 százaléka Németországból, a luxembourgi import 35 százaléka Belgiumból, a portugál import 31 százaléka Spanyolországból, a csehországi import 29 százaléka Németországból, a
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:01
Takács Szabolcs: továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját
Az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülését követően az államtitkár magyar újságíróknak nyilatkozva azt hangoztatta, az Európai Bizottság hiába próbálja elhitetni azt, hogy a migrációs válságon megszűnt, akár nyilvánosan, akár burkoltan, a migráció témája minden uniós tárgyalás napirendjén ott van.

A bizottság egyik nyilvánosságra került bevándorláspárti dokumentumából is az látszik, hogy az unió továbbra sem megállítani, hanem kezelni szeretné a migrációt. Az, hogy a bizottság továbbra is abban érdekelt, hogy legális csatornákat teremtsen arra, hogy tömegek tudjanak Európába vándorolni - közölte.

"Magyarország nem tudja támogatni, hogy a közös uniós költségvetési keretből a bevándorlók integrációját támogassuk ahelyett, hogy az európai emberek érdekeit és biztonságát vegyük figyelembe" - fogalmazott.

Kiemelte továbbá, hogy az unió az agrártámogatások jelentős megvágásával, a szegényebb régióktól, végső soron az európai emberektől vennének el forrásokat.
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:48
Uniós szóvivő: a Brexit halasztásához a bennmaradó országok hozzájárulása szükséges
A szóvivő hangsúlyozta, Nagy-Britanniának minden esetben indokolnia kell döntését, akkor is, ha az uniós tagsága megszűnésének hónap végén esedékes elhalasztásáról határoz.

Az uniós tagországok vezetőit tömörítő tanács feladata, hogy megvizsgálja az ilyen irányú kérést, annak okait és a lehetséges halasztás időtartamát. A tanács tagjainak azonban döntésükben elsőbbséget kell biztosítaniuk az uniós intézmények zavartalan működésének - emelte ki.

A londoni alsóház csütörtök esti szavazásán támogatta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztását célzó kormányzati beterjesztést. A brit kormány várhatóan június 30-ig kéri a hosszabbítást.

Theresa May kormányfő 2017. március 29-én jelentette be a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását. A cikkely szabályozza a kilépési folyamatot, amelyre alapesetben - ha a felek korábbi dátumban nem állapodnak meg - kétévi időtávlatot biztosít. Ennek alapján a határidő idén március 29-én lejár, és a jelenlegi törvényi helyzet alapján aznap a
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 22:52
Amerikai importvámok - Az EP nem hagyta jóvá a kereskedelmi tárgyalások megkezdéséről szóló álláspontját
hogy az európai acél- és alumíniumimportra kivetett amerikai büntetővámok visszavonásáig nem kezdődhet meg a folyamat, erre a néppárti képviselők leszavazták az egész állásfoglalást.

A szakbizottsági szinten jóváhagyott, nem kötelező érvényű határozat támogatta volna a tárgyalásokat, egyebek mellett azzal a feltétellel, hogy azok kiterjednek a gépjárművekre és az autóalkatrészekre, a mezőgazdasági termékekre viszont nem.

A tárgyalások ettől függetlenül megkezdődhetnek, amennyiben az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács úgy dönt, minthogy az EP-nek ebben az ügyben pusztán tanácsadói szerepe van. Az esetleges egyezményt azonban a képviselőtestületnek is ratifikálnia kell majd.

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy a tárgyalásoknak a mezőgazdaság is része legyen, amely azonban több EU-tag, főként Franciaország számára különösen kényes téma, így ennek lehetőségét kifejezetten kizárták.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még tavaly júliusban megállapodott Donald Trump
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 15:11
Kormánypártok: Gyurcsányék és a szocialisták is megszavazták a migrációs alap háromszorosára növelését
Igennel voksolt - ahogy eddig is minden alkalommal - a szocialista Szanyi Tibor, a DK-s Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Párbeszéd színeiben Jávor Benedek, az LMP által delegált Meszerics Tamás - sorolta a KDNP-s képviselő.

Hozzátette: Brüsszel azért növeli háromszorosára az alap pénzügyi keretét, mert ebből akarják finanszírozni a migránsok betelepítését. A jelentés azt is tartalmazza - folytatta Nacsa Lőrinc -, hogy pénzügyileg is meg akarják büntetni a migránsok betelepítését elutasító tagországokat.

A bevándorláspárti ellenzék szavazatával mindezt támogatta - közölte, hangsúlyozva: ezzel újra egyértelművé tették, hogy ők bevándorláspártiak, és szembe menve a magyar emberek akaratával minden támogatást megadnak ahhoz, hogy Európát bevándorlókontinenssé, Magyarországot bevándorlóországgá tegyék.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP nem támogatja a bevándorláspárti javaslatokat, nem kötnek kompromisszumot a migráció ügyében, illetve Európa keresztény kultúrájának megvédése ügyében - jelentette
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:01
Az EP aggodalmának adott hangot a kínai telekommunikációs cégek jelentette biztonsági kockázatok miatt
kapcsolatban, amelyek szerint a kínai 5G-berendezések rejtett hozzáférést biztosítanak a kínai gyártók és hatóságok számára a magánjellegű, személyes adatokhoz és távközléshez.

Mint írták, a kínai berendezések forgalmazói azért jelenthetnek biztonsági kockázatot az EU számára, mert a hazai törvények arra kötelezhetik a gyártókat, hogy a nemzetbiztonságot széles körben értelmezve Kínán kívül is együttműködjenek saját államukkal.

Az EP iránymutatást vár az Európai Bizottságtól és az uniós tagországoktól arra vonatkozóan, hogy a következő generációs mobil- és internethálózatok kiépítésekor miként kezelhetők a biztonsági kockázatok.

Európa továbbra is külföldi technológiáktól függ ezen a téren, ennek mérséklésére stratégiát kell elfogadni. Az európai uniós kiberbiztonsági ügynökséget (ENISA) pedig fel kell hatalmazni egy tanúsítási rendszer kidolgozására a kiépített 5G-hálózatok biztonságának garantálása érdekében - emelték ki.

Az amerikai kormányzat tisztségviselői hónapok óta sürgetik a
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 17:38
Lekerült az Európai Unió napirendjéről a közösségi szintű digitális adó kérdése
Eugen Teodorovici, az EU soros elnökségét ellátó Románia pénzügyminisztere arról számolt be, hogy egyelőre nem tárgyalnak tovább a kérdésről, mivel több tagállam ellenállása miatt hónapokon keresztül nem sikerült megállapodni.

A hatályos szabályok értelmében a tagországok kormányait tömörítő tanácsnak adópolitikai ügyekben egyhangú szavazással kell döntenie, márpedig Dánia, Finnország, Írország és Svédország kedden is megvétózta a kezdeményezést.

Elmondta, arra fognak koncentrálni, hogy közös álláspontra jussanak egy globális szintű egyezményről a digitális nagyvállalatok megadóztatása érdekében, amelyről 2020-ban születne megállapodás a tervek szerint.

A fejlett ipari államok alkotta Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelenleg ilyen egyezményen dolgozik az internetes cégek adóelkerülésének minimalizálása érdekében.

Teodorovici kiemelte: ha az OECD-reform elbukik vagy halasztást szenved, akkor az EU újra napirendre veszi az ügyet.

Pierre Moscovici uniós
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 15:47
Az EU korszerűsítette a minőségi előírásokat a biztonságos és tiszta ivóvíz érdekében
A tájékoztatás szerint az uniós tagországok szakpolitikusai kockázatalapú megközelítést vezetnének be a vízminőség ellenőrzésébe, amely hosszú távon csökkentené a költségeket, ugyanakkor szavatolná az ivóvíz kiváló minőségét.

Új kötelezettségeket javasolnak a vízhez való hozzáférésnél, és a tagállamoknak azt is lehetővé kell tennie, hogy a fogyasztók például információkhoz jussanak az ivóvizükről.

A tanács új eljárást javasolt az emberi fogyasztásra szánt vízzel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó higiéniai követelmények megállapítására.

Az Európai Bizottság 2018. február 1-jén fogadta el javaslatát az ivóvíz-irányelv átdolgozására. Az Európai Parlament a 2018. október 23-i plenáris ülésén módosításokat javasolt a bizottsági javaslatban. Az első olvasatban elfogadott parlamenti álláspont kialakítása a márciusban esedékes második plenáris ülésen várható.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 19:07
EP-választás - Deutsch: Minden tagállamban a migráció lesz az európai parlamenti választás fő kérdése
A képviselő Rétvári Bencével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkárával, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatót a Váci Polgári Esték csütörtöki rendezvényét megelőzően.

A 2019-es EP-választás fő kérdése a migráció lesz - hangsúlyozta Deutsch Tamás, emlékeztetve arra, a liberális európai értelmiség régi problémája, hogy egyre alacsonyabb az európai parlamenti választásokon a részvétel, a tagországokban pedig többségében nem európai kérdés áll a kampány középpontjában. A mostani választás "ékes cáfolata" lesz ennek - mutatott rá Deutsch Tamás.

Szerinte a korábbi időszakhoz képest mindenhol magasabb lesz a részvétel, és mindenhol a migráció kérdése lesz az európai parlamenti választás fő kérdése. A magyar polgárok kedvező helyzetben vannak, mert egyedül ők voltak abban a helyzetben, hogy népszavazás keretében elmondhatták a véleményüket a bevándorlás kérdéséről - mondta, utalva arra, hogy 2015 óta, amikor milliós nagyságrendben
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 22:32
Európai Bíróság: kizárólag a levágás előtt elkábított állatok húsa kaphat organikus besorolást
Az Európai Unióban általános szabály, hogy az állatot levágás előtt el kell kábítani, ez alól ugyanakkor lehet kivétel vallási okokból. A zsidó kóser és a muszlim halal vágás során az előírások szerint kábítás nélkül ölik le az étkezésre szánt állatokat, amelyeket hagyományosan kivéreztetnek a nyaki ér átvágásával.

Egy francia állatvédő szervezet 2012-ben kezdeményezte, hogy a halal húsok ne kaphassanak organikus besorolást, ezt a kérelmet azonban többszöri fellebbezés után is elutasították, végül az ügyben eljáró törvényszék az Európai Bírósághoz fordult.

A luxembourgi bírói testület kedden megállapította, hogy az európai organikus logóval ellátott élelmiszerek előállítása során a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni, különösen az állatjólét terén.

Tudományos tanulmányok szerint a kábítás a legkíméletesebb módszer, a rituális vágás során nem lehetséges ugyanilyen mértékben minimalizálni az állatok fájdalmát és szenvedését - mutattak rá az ítéletet ismertető közleményben.

Az
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:04
1/204
Képek, videók
Brexit theresa-may.jpg
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:35
Hivatalosan is legjobb b.
lizzy_h
2006. szeptember 23. szombat, 11:13
én, hivatalosan
simkata
2006. június 02. péntek, 18:28
Edvi Illés Ödön Halászta
mezixy
2008. szeptember 28. vasárnap, 18:59
Elhagyott halásztanya
pocorka
2007. március 10. szombat, 10:47
Májusban.jpg
chillik
2017. szeptember 05. kedd, 05:34
Májusban
csalogany13
2016. július 20. szerda, 12:21
Májusban ... nyílnak az o
furaila
2014. május 12. hétfő, 01:43
Ózdon. májusban
orban47
2013. január 29. kedd, 05:52
májusban....szerelem.. .
tunderviragszal7
2012. május 17. csütörtök, 19:12
majusban.jpg
baratha
2012. május 04. péntek, 13:23
2009-májusban, királdon
orban47
2011. július 21. csütörtök, 06:15
Májusban nálunk....JPG
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 15:09
ez történt májusban (29).
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 19:14
ez történt májusban (27).
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 19:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.