Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:00 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az EU mintegy 240 millió euróval segíti a Szíriával szomszédos országokat
"A szíriai menekülteket befogadó országok - Jordánia, Libanon és Irak - a koronavírus-járvány miatt még nehezebb helyzetbe kerültek. Az unió segélycsomagja a szolidaritás jele ezen államok felé" - mondta Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos.

A támogatás kiegészítő jellegű, amely e három ország egészségügyi, szociális, főként gyermekvédelmi rendszereit hivatott fejleszteni és megerősíteni.

A kedden elfogadott 240 millió euróval együtt a régió számára eddig nyújtott segély - a Törökországnak biztosított pénzeszközöket nem számítva - eléri a kétmilliárd eurót.
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 17:13
Koronavírus - Deutsch Tamás: nem mozgósított plusz uniós forrást az EB javaslata
meg.

A képviselő arra biztatja az EU-s intézményekkel szoros kapcsolatban lévő magyar hatóságokat, hogy jelentkezzenek Brüsszelben, és kérdezzék meg, hol vannak azok a plusz források, amelyekről Ujhelyi István beszél. Ha lenne ilyen forrás, Magyarország felhasználná azt - jelentette ki.

Deutsch Tamás tudatta azt is, hogy a magyar néppárti képviselők arra kérték Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy kezdeményezzen a bizottságnál olyan javaslatokat, amelyek segítenének azoknak az országoknak is, amelyeket az eddigi döntések nem támogattak. A képviselő bízik benne, hogy az EB megfontolja ezeket a javaslatokat, és akkor uniós forrás is rendelkezésre állna a koronavírus-járvány elleni védekezésre. A magyar kormány jelenleg felső korlát nélkül minden anyagi erőforrást erre fordít - hangsúlyozta.

Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy szerinte az EU a járvány kitörésének napjaiban késlekedett, az Európai Járványügyi Hivatal pedig "óriásit tévedett," hiszen egy hónapja is olyan
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 10:52
Koronavírus - Deutsch Tamás: Ujhelyi hazudik az EU pénzügyi támogatásaival kapcsolatban
elvonása nemhogy enyhítené a koronavírus okozta gazdasági károkat, hanem még inkább mélyítené azokat - írta Deutsch Tamás.

Arra is felhívat a figyelmet: a strukturális alapokból korábban és most előlegként kapott források nem plusz források. Ezeket egyfajta "likviditási" előlegként kapják a tagállamok. A leszerződött, végrehajtott projektek után ezeket ki kell fizetniük a támogatottaknak, amíg az EB-nek benyújtott számlák után megérkezik a tényleges támogatás.

Az EB javaslata csak az EU tagországok kevesebb mint a felének nyújt valamiféle segítséget. Azoknak, akik rosszul állnak az uniós pénzek felhasználásában, de Magyarország nem tartozik ezen tagállamok közé.

A magyar kormánypárti képviselők azt javasolják, hogy az EB azokon a területeken is nyújtson előfinanszírozást, ahol a tagországok még nem kötötték le teljes egészében a rendelkezésre álló uniós forrásokat, mint például az Európai Szociális Alap, amelyet mozgósítani kellene a munkavállalók kieső béreinek finanszírozására és a növekvő
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 19:52
Koronavírus - Mérsékelt ütemben nőtt a fertőzöttek száma a Balkán-félszigeten
emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és már tizenegyen haltak meg a betegség következtében.

A szlovén kormány szombaton elrendelte, hogy a többlakásos társasházakban naponta kétszer fertőtlenítsék a bejárati kilincseket, lépcsőkorlátokat és a lifteket, utóbbit egyszerre csak egy ember használhatja.

A boltokban hétfőtől reggel 8 és 10 óra között csak nyugdíjasok, mozgássérültek és terhes nők vásárolhatnak.

A kormány további két hétre meghosszabbította a nem európai uniós országokból érkező állampolgárok beutazási tilalmát is.

Mivel Szlovéniában sokan megszegik a járvány megfékezése érdekében korábban hozott, a szabad mozgást korlátozó szabályokat, a kormány fontolóra veszi, hogy lakhelyelhagyási tilalmat vezessen be.

A szlovén kabinet szombaton 2 milliárd euróról 3 milliárd euróra növelte gazdaságélénkítő programjának értékét.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő is úgy értékelte, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk nagyobbak lesznek, mint
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 13:41
A járvány legyűrte a globalizmust
Központi Bank (EKB) sem tett gesztusokat az olaszoknak. Mind Salvini, a Liga vezetője, mind Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei politikusa kijelentette, hogy Christine Lagarde-nak, az EKB elnökének azonnal le kellene mondania intoleráns nyilatkozata miatt. Lagarde asszony, a globalista pénzügyi elit tagja ugyanis elszólta magát, s közölte, hogy az EKB-nak nem feladata a kockázati felárak leszorítása, vagyis az elnöknek - a globális tőkének - nem áll szándékában megvédeni a bajba jutott eurós országokat. Salvini szerint az elnök vagy felelőtlenül szólt, vagy valakik érdekei szerint beszélt.

Alighanem az utóbbi az igaz: az uniós vagy unióközeli globális intézmények ennyit tesznek meg az uniós közösségért, ennyire szolidárisak a tagállamokkal, ha bajba kerülnek, méghozzá nagy bajba. Miről is beszél az uniós elit akkor, amikor szolidaritást vár el az afgán, az eritreai, a pakisztáni vagy a szíriai stb. illegális bevándorlók befogadásakor? Nem szánalmas ez az egész?

Kiderül
menusgabor, 2020. március 28. szombat, 22:45
Koronavírus - MSZP: hozzon létre béralapot a kormány!
elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy az ország szociálisan és gazdaságilag is túl tudja élni a járványt és megőrizze versenyképességét.

Mindennek az előkészítése érdekében szükség van egy, a kormány, a munkáltatók és a munkavállalók képviselőiből álló, háromoldalú bizottság felállítására - jelentette ki.

Arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány leküzdése után csak azokkal a vállalkozásokkal és munkavállalókkal indítható újra a gazdaság, amelyek/akik "talpon maradnak". Ezt felismerve a környező országokban már mindenhol és Nyugat-Európában is sok államban döntöttek a kormányok arról, hogy a kényszerintézkedések miatt "hibernálódott" vállalkozások helyett az állam fizeti ki a munkavállalók bérének 60-90 százalékát - hangsúlyozta. Ennek kettős haszna van: egyrészt a családok "szociálisan túlélhetik" a járványt, másrészt a vállalkozások válláról is lekerül a legnagyobb teher, a bérek nagy részének kifizetése. Ezzel elkerülhető a csődök egy része, valamint kevesebb állami forrás megy majd el
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 12:12
Koronavírus - Az Európai Bizottság elérhetővé tette a nyilvános rövid lejáratú exporthitel-biztosítást
A bizottsági tájékoztatás szerint a módosítás tovább bővíti az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keret által március 19-én bevezetett rugalmasságot: mostantól az állami biztosítók minden országban rövid lejáratú exporthitel-kockázatra biztosítást tudnak nyújtani anélkül, hogy a szóban forgó tagállamnak bizonyítania kellene, hogy ideiglenesen nem piacképes.

A piacképes kockázatú országok jegyzékéből ideiglenesen törölt országok között van valamennyi uniós tagállam, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Izland, Japán, Norvégia és Svájc. A közlemény szerint az Európai Bizottság a felsorolt országokat december 31-ig nem tekinti piacképesnek. Ezen időpont előtt a bizottság újraértékeli a helyzetet, és egyértelművé teszi a piacképes kockázatú országok december 31. utáni helyzetét - közölték.

Az exporthitelek lehetővé teszik az áruk és szolgáltatások külföldi vevői számára a fizetés elhalasztását. A halasztott fizetés hitelkockázatot jelent az eladók vagy exportőrök
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 21:33
Koronavírus - Deutsch: a Magyarországhoz hasonló országokat is segítse az Európai Bizottság!
egyetlen egy fillér plusz európai uniós forrást ez a bizottsági javaslat nem jelent" - mondta Deutsch Tamás, majd aláhúzta, a Fidesz-KDNP az unó vezetői által "oly sokat emlegetett" szolidaritás, együttérzés jegyében támogatták ezt az indítványt.

Kifejtette, a magyar kormánypárti képviselők ezzel egy időben arra kérik az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy terjessze az Európai Bizottság elé azt a magyar delegáció által kezdeményezett, de más képviselők által is támogatott javaslatot, amely a tagországok további kétharmadának is segítséget jelenthet.

Deutsch Tamás elmondta, javasolják, hogy az EB azokon a területeken is nyújtson előfinanszírozást, ahol a tagországok még nem kötötték le teljes egészében a rendelkezésre álló uniós forrásokat. Ez Magyarországnak is plusz forrásokat jelenthetne, ilyen bizottsági indítvány pedig még nincs - tette hozzá.

A kormánypárti EP-képviselő fontosnak nevezte, hogy a koronavírus elleni védekezésre nyújtott uniós forrásokat az országokon belül bármely
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:41
Koronavírus - Az EP elfogadta a koronavírus-járványra válaszul javasolt 37 milliárd eurós beruházási kezdeménye
Az Európai Bizottság a koronavírus-járványra adandó koordinált uniós válaszlépések keretében javasolt intézkedések között szereplő csomag 37 milliárd eurónyi uniós forrás átcsoportosítását teszi lehetővé a járvány által leginkább sújtott országokba.

A forrást az egészségügyi rendszerek, kis- és középvállalkozások, munkaerőpiacok támogatására és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok. Magyarország számára a támogatás keretében mintegy 5,6 milliárd eurót (2 ezer milliárd forint) biztosít az unió.

Az uniós országok az összeget a koronavírus elleni fellépésre használhatják a kohéziós politika keretein belül úgy, hogy az uniós bizottság idén nem kéri a strukturális alapok előfinanszírozásának visszatérítését a tagállamoktól. Az így felszabaduló, az uniós kasszából származó 8 milliárd eurót a tagállamok hozzátehetik a strukturális politikára szánt 29 milliárd euróhoz.

Az EP-képviselők továbbá jóváhagyták az uniós Szolidaritási Alap
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 23:53
Koronavírus - Európai Bizottság: a tagállamoknak támogatniuk kell a légi áruszállítás folytonosságát
Adina Valean közlekedési biztos arról tájékoztatott, hogy a légi teherszállítás fenntartása érdekében javasolt konkrét intézkedések az utasszállító repülőgépek igénybevételére is kiterjednek, ugyanis "az időérzékeny termékek, például a gyógyszerek szállítását meg kell oldani".

Az intézkedések között szerepel az is, hogy a tagállamok biztosítsanak ideiglenes forgalmi jogokat az unión kívülről érkező áruszállítási műveletekhez arra az esetre, ha rendes körülmények között korlátozások lennének érvényben. Ezeknek a jogoknak akkor is érvényesnek kell lenniük, ha az áruszállítást utasszállító légi járművekkel végzik. Az uniós bizottság emellett azt tanácsolta a tagállamoknak, hogy ideiglenesen szüntessék meg a repülőtereken az éjszakai repülésre és a résidőre vonatkozó korlátozásokat az alapvető árufuvarozási műveletek esetében, és könnyítsék meg az utasszállító légi járművek használatát áruszállításra.

A repülők személyzetét mentesíteni kell az utazási korlátozások alól, amennyiben nem mutatnak
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 19:43
MNB: 3 százalék körül stabilizálódhat az infláció
előrejelzések valószínűsítettek. A mérséklődést többek között az olaj árának jelentős visszaesésével magyarázta, ami a nyers élelmiszerek árának emelkedését is ellensúlyozza.

Várakozása szerint a koronavírus gazdasági hatásai a második negyedév eredményeit jelentős mértékben visszavetik. A világpiacot eluralta a bizalmi válság, a járvány hatására a termelés, a kereslet, a foglalkoztatás, a beruházás, a kivitel egyaránt visszaesett, ám a visszazárkózásban jelentős különbségek alakulhatnak ki az egyes országok között - hangsúlyozta. Balatoni András szerint a koronavírus gazdasági hatásai elől Magyarország sem térhet ki, hiszen a belföldi termelésben jelentős szerepet játszó ágazatok állhatnak le. A növekedés ugyanakkor idén is legalább 2 százalékkal magasabb lehet az uniós átlagnál.

Az igazgatóság vezetője a növekedés fenntartásában jelentősnek látja a lakossági fogyasztás szerepét. A munkanélküliség kis mértékben nőhet ugyan, de az emelkedés megfelelő intézkedésekkel visszafordítható, ráadásul a
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 12:42
Koronavírus - Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus
évszakhoz kötött. Ezt megerősíti az is, hogy a vírus terjedése gyors volt, olyan trópusi éghajlattal rendelkező országban, mint Szingapúr vagy az ugyancsak hasonló klímájú kínai régióban.

"A járványt korlátozó intézkedések végrehajtása még fontosabb, mint valaha, számolva azzal, hogy az új koronavírus valószínűleg nem tűnik el a nyári időszakban" - írja a jelentés.

Felhívja továbbá a figyelmet, amennyiben a vírust nem korlátozzák hatékony rendelkezésekkel, a jelenlegi becslések szerint az európai országok mintegy fele március végéig eléri 100 ezer lakosra jutó száz eseti arányt. A többi ország ezt a szintet április közepére éri el.

A jelentés hozzáteszi azt is, hogy több európai országban a laboratóriumi eszközök fogytával, kevesebb teszt elvégzésre kerül sor, így a klinikailag igazolt esetek száma is kevesebb lesz. Ez azonban nem jelenti, hogy a valóságban kevesebb lesz a megbetegedés.

A legfrissebb adatok szerint 204 930 fertőzöttet és 11 810 haláleset tartanak számon összesen az
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 18:14
1/645
Képek, videók
Várhelyi Éva.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 12:15
Menekültek menedéke 2. ol
furaila
2020. március 06. péntek, 00:37
Menekültek--.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:31
O.V.-Menekültek.jpg
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:46
20150908menekultek-men eku
menusgabor
2015. szeptember 14. hétfő, 21:06
20150901menekultek-mig ran
menusgabor
2015. szeptember 01. kedd, 17:51
O.V.-menekültek.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:30
Menekültek Montebourgban,
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:34
Menekültek Montebourgban
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:34
O.V.-menekültek.png
agica2004
2015. február 04. szerda, 17:26
menekültek.jpg
feviroza
2014. június 20. péntek, 12:19
megyünk az UNIO-ba.jpg
agica2004
2014. június 19. csütörtök, 15:59
O.V.-Uniö.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 18:30
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Címkék
globalista pénzügyi, elnök vagy, Andrej Plenkovic, utazási korlátozások, kivitel egyaránt, Mind Salvini, Adina Valean, uniós gazdaságok, koronavírus elleni, szolidaritás jele, fillér plusz, Amerikai Egyesült Államok, Központi Bank, vírus terjedése, második negyedév, időérzékeny termékek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.