Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:28 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: Moszkva nem engedi meg Kijevnek a "normandiai négyek" eddigi megállapodásai felülvizsgálatát
"Az az érzésünk, hogy az ukrán fél azért követeli a normandiai csúcs megrendezését, hogy felülvizsgálják Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország vezetőinek korábbi megállapodásait. Ez csapást jelentene a +normandiai négyek+ reputációjára, és mi mindent minden megteszünk azért, hogy ezt ne engedjük megtörténni" - fogalmazott az orosz tárcavezető.

Elutasította azt az ukrán vádat, amely szerint Moszkva késlelteti a csúcs megrendezését. Úgy vélekedett, hogy a Steinmeier-formula aláírásával a Donyec-medencei csapatszétválasztással kapcsolatban hangoztatott feltételekkel Kijev voltaképpen azt szeretné elérni, hogy a kiéleződött helyzetben a csúcsot pusztán a csúcs megtartásának kedvéért hívják össze.

"Új feltételnek" és "ultimátumnak" nevezte az az ukrán fél által megfogalmazott igényt, hogy hétnapos fegyvernyugváshoz előzze meg a csapatszétválasztást Petrivszke (Petrovszkoje) és Zolote (Zolotoje) körzetében. Mint mondta, amikor a "normandiai négyek" 2016-ban megállapodtak arról, hogy a
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:32
Demokrata törvényhozók felgyorsítják a Donald Trump felmentését célzó eljárás megindítása előtti vizsgálatokat
A képviselőház hírszerzési, külügyi, továbbá ellenőrzési bizottságai büntetés terhe mellett kötelezték Mike Pompeo külügyminisztert arra, hogy mutassa be Donald Trump, az elnök ügyvédje, Rudy Giuliani és az ukrán kormányzat közötti kapcsolatfelvételek dokumentumait.

"Nem szabad elhúzni a dolgokat" - jelentette ki Nancy Pelosi, a demokrata többségű képviselőház elnöke pénteken. "Donald Trump nem hagy számunkra választási lehetőséget" - fogalmazott a kaliforniai politikus, és egyúttal megismételte egy nappal korábban kifejtett véleményét, miszerint az amerikai elnök "elárulta az esküjét, veszélybe sodorta a nemzetbiztonságot és a választások tisztaságát".

A szövetségi törvényhozás a jövő hétfőtől két hétig szabadságon van, ám a három parlamenti bizottság tagjai változatlanul dolgoznak, és a jövő héttől kezdődően tervezik meghallgatni az amerikai külügyminisztérium öt tisztségviselőjét, köztük a pénteken lemondott Kurt Volkert, a külügyminisztérium ukrajnai ügyekkel foglalkozó különmegbízottját.
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:20
Felmentették a vádak alól Barack Obama volt elnök fehér házi jogi tanácsadóját
A Washington egyik legbefolyásosabb demokrata párti jogászaként számon tartott ügyvédet azzal vádolták meg, hogy félrevezette a hatóságokat, majd a nyomozás során eltitkolt információkat az ukrán kormánynak végzett munkájáról.

A 74 éves Craig ellen a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálatai során emeltek vádat, s elemzők megjegyzik, hogy ő volt a korábbi, demokrata párti kormányzat egyetlen tisztségviselője, akit a vizsgálatok alapján perbe fogtak. Neve és tevékenysége a Donald Trump elnök 2016-os választási kampányának első menedzsere, Paul Manafort ukrajnai és orosz politikusoknak végzett munkájának feltárásakor került reflektorfénybe.

A Mueller-bizottság azt vizsgálta, hogy Donald Trump és 2016-os választási kampányának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal a választási győzelem érdekében, illetve Trump - már elnökként - akadályozta-e az igazságszolgáltatást ennek tisztázásában.

Craiget és volt ügyvédi irodáját az ukrán igazságügyi minisztérium 2012-ben bízta meg jogi
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 07:04
Korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat tizenkét volt pénzügyőr ellen
A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint az ukrán határszakaszon szolgáló pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve, ellenőrzés és vámvizsgálat nélkül rendszeresen engedélyezték a belépést Magyarországra az Ukrajnából jövedéki termékeket csempésző személyeknek.

A beregsurányi és a barabási határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök 2015 júliusa és 2016 júliusa között csempészektől rendszeresen pénzt kaptak azért, hogy ne intézkedjenek a behozatalnál megengedett mennyiségen felül dohányáruk esetében.

A pénzügyőrök szolgálati jogviszonya megszűnt, jelenleg valamennyi vádlott szabadlábon védekezik, az általuk elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa - figyelemmel a halmazati büntetés szabályaira is - 12 év szabadságvesztés.

Ezen ügy terheltjei hasonló módon folytatták azt a korrupciós tevékenységet, amely miatt a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő 27 volt pénzügyőrrel és 23 civillel szemben emeltek vádat 2017
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 10:22
Az illetékes ukrán bíróság lefoglalta a nemrég feltartóztatott orosz tartályhajót
A tisztségviselő közlése szerint az ukrán bíróság megvizsgálta, hogy a katonai ügyészek és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozói jogszerűencselekedtek-e és betartották-e a törvényi követelményeket július 25-én a Nika Spirit névre átkeresztelt, korábban Neyma nevet viselő, a tavaly novemberi ukrán-orosz fekete-tengeri incidens során az ukrán hadihajóknak a Kercsi-szorosban útját álló orosz tartályhajó átkutatásakor. A kereset elbírálása nyomán a bíróság elrendelte a tartályhajó és azzal együtt a hajó átkutatása során a fedélzetén talált iratok lefoglalását - írta a főügyész.

A Nika Spirit nevű hajót orosz állampolgárságú legénységével együtt július 25-én tartóztatták fel az ukrán hatóságok a dél-ukrajnai Odessza megyében lévő Izmail kikötőjében, miután az EQUASIS nemzetközi informatikai rendszerben az IMO-8895528 szám alapján azonosították, hogy ez volt az a tartályhajó, amellyel tavaly novemberben a Kercsi-híd alatt az orosz fél elzárta az utat az ukrán hadihajók előtt. A tartályhajó akkor
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 17:05
Orosz tanker - Elengedték az ukrán hatóságok által feltartóztatott orosz hajó legénységét
"Sikerült megerősítést kapni arra az információra, miszerint a legénység a hajó tulajdonosának döntése alapján hazautazik, maga a hajó azonban Izmailban marad" - jelentette ki Gyenyisz Golenko kijevi orosz sajtóattasé a TASZSZ-nak.

Korábban a Strana.ua hírporták az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU) nyilatkozó forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az orosz tankeren őrizetbe vett matrózokat szabadon engedték, miután előzetesen arra kötelezték őket, hogy ha a jövőben - tanúként - beidézik őket, akkor jelenjenek meg a nyomozással kapcsolatos kihallgatásokon.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy ukrán hivatali partnerétől, Ljudmila Deniszovától megtudta: a személyzet tíz tagja ellen - mindannyian orosz állampolgárok - nem emeltek vádat. Busszal átszállították őket Moldovába, ahonnan továbbrepülhetnek Moszkvába.

Az SZBU a nap folyamán korábban közölte, hogy Izmailban az ukrán katonai ügyészséggel együttműködve feltartóztatta és átkutatta a
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:13
Maláj utasszállító - Moszkva szerint Hága visszaél a gyászoló rokonok érzelmeivel
hogy Moszkva a vizsgálat rendelkezésére bocsátotta mind az elsődleges rádiólokációs adatokat, mind pedig az Almaz-Antej orosz hadiipari vállalat terepen elvégzett kísérletének eredményeit, amelyek kizárták annak lehetőségét, hogy a rakétát valóban a műszaki vizsgálat által meghatározott területről bocsátották fel. Az orosz fél feloldotta a Buk légvédelmi rendszerre vonatkozó adatok titkosságát is, amelyek - mint azt a dokumentum szerzői hangsúlyozták - azt bizonyították, hogy a gépet megsemmisítő rakéta ukrán tulajdonban volt.

Az orosz külügyi tárca kifogásolta, hogy a Moszkva által szolgáltatott adatokat "makacsul semmi veszik" és "elhallgatják" és hogy a nemzetközi nyomozócsoport által használt bizonyítékbázis "nagyon kétséges információforrásokon , a közösségi hálón, rossz minőségű fotókon és videó-anyagokon, valamint az ukrán szakszolgálatok meg nem erősített adatain és állítólag független bloggerek tényfeltárásán alapul".

Az orosz diplomaták nehezményezték, hogy Ukrajnával szemben semmilyen
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 20:32
Az ukrán elnök kegyelmet adott egy Oroszországból kiadott ukrán politikai elítéltnek
Petuhovnak a Facebookon közölt bejegyzése szerint Zelenszkij még csütörtökön írta alá az elnöki kegyelemről szóló rendeletet.

Litvinovot szabadon engedik, amint megérkezik az írásos kegyelem a büntetés-végrehajtási intézetbe - fűzte hozzá.

Litvinovot saját elmondása szerint Rosztovban tartóztatták le egy kórházban, ahová gyógykezelésre utazott - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az orosz hatóságok előbb nem létező emberek megölésével vádolták meg, amit az egyik ukrán önkéntes alakulat állítólagos tagjaként követett el Luhanszk megyében, majd a vádat rablásra módosították, amiért 8 és fél év börtönbüntetést szabtak ki rá.

Ebből öt évet leült orosz börtönökben, ezután nemzetközi egyezmény alapján az ukrán igazságügyi minisztérium közbenjárására Oroszország kiadta Ukrajnának azzal a feltétellel, hogy hazájában folytatja büntetése letöltését.

Így került a harkivi börtönbe, ahonnan kegyelmi kérvényt írt az elnöknek.

Egyes ukrán jogvédők arra figyelmeztettek korábban, hogy
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 20:42
További három és fél év börtönre ítélték Donald Trump volt kampánymenedzserét
bírónőtől, hogy ne szabjon ki rá letöltendő börtönbüntetést.

Andrew Weissmann ügyész hangsúlyozta, hogy a vádlott hamis nyilatkozatokat tett a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) és több ízben is félrevezette a vádesküdtszéket, tetteivel pedig "aláásta az amerikai politikát". Az ügyész kemény büntetést kért Manafortnak, de nem pontos időtartamot nem javasolt.

Védőbeszédében Manafort egyik ügyvédje, Kevin Downing azzal érvelt, hogy védence külföldi lobbista tevékenységéről - vagyis arról, hogy ukrán politikusok és orosz üzletemberek tanácsadója volt - a korábbi amerikai kormányzatoknak "legmagasabb szintjein dolgozó tisztségviselőknek" is tudomásuk volt. Az ügyvéd azt hangoztatta: ha Manafort nem vett volna részt a 2016-os elnökválasztási kampányban, akkor ma nem lenne bíróságon.

A büntetés kihirdetésekor a bírónő Manafort bocsánatkérésére utalva leszögezte: a bocsánatkérés önmagában nem elég.

Paul Manafortnak egy Washingtonban lévő börtönben kell megkezdenie büntetését, miután
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 19:22
Az ukrán főügyész nyomozást indíttatott Timosenko ellen törvénytelen vagyonosodás gyanújával
Timosenko pártja államfőjelöltje a március 31-i elnökválasztáson, a közvélemény-kutatások szerint megelőzi népszerűségben Petro Porosenko jelenlegi elnököt, és esélyes arra, hogy bejusson a második választási fordulóba.

A főügyészség nem részletezte, ki jelentette fel Timosenkót, és mire alapozza az ellene felhozott vádat. A feljelentés a hivatal közlése szerint személyesen Lucenko nevére érkezett csütörtökön. Az ilyen jellegű bűncselekmények esetében a nyomozás a korrupcióellenes iroda, a NABU hatáskörébe tartozik, a SZAP pedig felügyeletet gyakorol az eljárás fölött - idézte az ide vonatkozó törvényi paragrafusokat az UNIAN hírügynökség.

Az Ukrajinszka Pravda hírportálnak az említett nyomozóhatóságoktól egy nem megnevezett forrás azt mondta, hogy sem a NABU, sem a SZAP nem tervez nyomozást indítani Timosenko ellen. Szavai szerint nem akarnak ebben a politikai játszmában részt venni.

A forrás hozzáfűzte, hogy a főügyésznek joga van arra, hogy saját hatáskörében indítson eljárást, ha
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 14:51
Bankszámlanyitásból lett zsarolás miatt emeltek vádat egy nagykanizsai férfi ellen
számlanyitásokat, a sértett úgy határozott, hogy megszünteti azokat. Erről tájékoztatta a vádlottat is, aki azt állította, hogy a számlákat nem lehet megszüntetni, ellenkező esetben 170 ezer forintot kell fizetnie azoknak az "ügyvédeknek", akik őt megbízták, holott a "bánatpénzt" magának akarta megszerezni.

A vádlott ezt követően több alkalommal is megfenyegette a lányt, aki ennek ellenére megszüntette az általa nyitott két bankszámlát. A férfi később újra azzal állt elő, hogy ha a lány nem fizet, "jönnek az ukránok és visznek mindent, ami mozdítható," vagy "szétbombázzák a házat".

A sértett mindezek miatt a rendőrséghez fordult segítségért. A nyomozókkal egyeztetve "beleegyezett", hogy fizet a vádlottnak 120 ezer forintot, a lány lakásánál emiatt rendőrök rejtőztek el.

Míg a férfira vártak, az többször is felhívta a lányt újabb súlyos fenyegetésekkel, de a házba nem akart bemenni, inkább a fiát küldte be a pénzért. Hosszas vita után a fiú megkapta a mindössze hétezer forintot, illetve
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:17
Tizenhárom év börtönre ítélte a kijevi bíróság Janukovicsot
válását.

A bírák hamisnak minősítették Janukovics azon kijelentéseit, amelyeket bizonyos ellene irányuló támadásokról, valamint az orosz ajkú lakossággal szemben a Méltóság Forradalmának nevezett 2014-es kijevi Majdan-tüntetések nyomán tapasztalható fenyegetésekről és egy humanitárius katasztrófa jeleiről tett.

Az exelnök ügyvédei mindvégig kitartottak védencük ártatlansága mellett. Érvelésük szerint a Krím Oroszország általi bekebelezéséhez nem Janukovics, hanem a Majdan-aktivisták és az új ukrán vezetés tevékenysége vezetett.

A főügyészség a vádat főként arra az írásos nyilatkozatra alapozta, amelyben a leváltott államfő 2014. március 1-jén Moszkva ENSZ-képviseletén keresztül kérte Oroszország fegyveres erőit, hogy küldjenek csapatokat Ukrajnába, amit az ENSZ-ben is hivatalosan megerősítettek Kijevnek.

Janukovicsot a parlament 2014. február 22-én menesztette hivatalából, az államfő akkor már menekülőben volt Oroszország felé. A döntés előzményeként a rendfenntartók éles töltényekkel
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 19:02
1/12
Képek, videók
Felülvizsgálata soha nem
furaila
2019. március 20. szerda, 16:29
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
D-Day - A Normandiai Part
finike
2007. augusztus 27. hétfő, 16:02
A Normandiai Partraszállá
finike
2007. augusztus 05. vasárnap, 08:59
A Normandiai Partraszállá
rambobby
2007. június 19. kedd, 09:08
A Normandiai PArtraszállá
rambobby
2007. június 19. kedd, 09:07
D-Day - A Normandiai Part
rambobby
2007. március 27. kedd, 15:50
Ike - A Normandiai Partra
finike
2007. március 19. hétfő, 21:05
Png oroszlán
eva6
2019. július 14. vasárnap, 20:55
Oroszlán.jpg
pacsakute
2019. május 14. kedd, 22:15
Ásító fehér oroszlán
pacsakute
2019. február 03. vasárnap, 09:22
negyedik orosz jégtánc_2.
maroka
2019. január 27. vasárnap, 00:49
ezüst orosz pár.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 23:02
Orosz_agár_2..jpg
charlotteani
2018. december 10. hétfő, 22:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.