Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:21 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvás-túrós pite
vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
Amerikai almás pite
Hozzávalók:
A PITETÉSZTÁHOZ
liszt
500 g
Rama Vajas Íz
250 g
porcukor
100 g

1 csipetnyi
tojás
2 db
tej vagy tejföl az összeállításhoz
AZ ALMÁS TÖLTELÉKHEZ
kissé savanykás alma
7 db
barnacukor
60 g
fahéj
1 kiskanál
liszt
1 evőkanál
tojás

Lépés 1
A tésztához a lisztet keverjük össze a porcukorral és a csipetnyi sóval. Morzsoljuk bele a hideg kockára vágott Rama Vajas Ízt is, majd adjuk hozzá a tojásokat és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze annyi tejjel vagy tejföllel, amennyivel összeáll a tészta. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe fél-1 órára.
Lépés 2
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A piteformát pedig kenjük ki vékonyan margarinnal.
Lépés 3
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tészta 2/3-át 2mm-vastagra és béleljük ki vele a formát. Tegyük vissza a hűtőbe.
Lépés 4
Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki, szeleteljük vagy kockázzuk fel. Keverjük össze a
eva6, 2016. november 09. szerda, 10:31
Süssünk házi kenyeret
mennyire egészségesek, az bizony kérdéses. Vásároljunk inkább különböző magvakat, és készítsük el otthon a saját egészséges kenyerünket. Hoztunk most erre egy nagyszerű recep

Hozzávalók: 500 gramm teljes kiőrlésű liszt, 4 gramm szárított vagy 20-25 gramm friss élesztő, 350 ml langyos víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1-2 evőkanál olívaolaj vagy 50 gramm vaj.

Elkészítés: Tegyük a lisztet egy mélyebb tálba, a közepébe fúrjunk egy lyukat, majd töltsük bele a víz negyedét. Morzsoljuk bele az élesztőt és a cukrot, majd keverjük el a kicsit az ujjunkkal. A sót szórjuk rá a lisztre. Ha felfutott az élesztő, keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a vajat és a maradék vizet.

Keverjük bele a tésztába a magokat, választhatunk akár napraforgót, akár tökmagot, de len-vagy szezámmagot is. Takarjuk le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni kb. 15 percig míg megkel. Ezután formázzunk belőle cipót, és a tetejét jó vastagon szórjuk meg magkeverékkel.

Tegyük egy kivajazott,
sanci81, 2015. június 23. kedd, 19:18
Szilvás-túrós pite
tej
2,5 dkg élesztő
csipet só
reszelt citromhéj

A töltelékhez:
50 dkg túró
1 kg szilva
20 dkg por cukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a mazsolával. A
gabfe, 2014. szeptember 29. hétfő, 13:43
Morvai kalácsok recept
Hozzávalók:
A tésztához
7,5 dl tej
4 dkg élesztő
8 dkg kristálycukor
1 kg finomliszt a fele lehet rétesliszt
12 dkg Rama margarin
1 kiskanál só
1 db citrom reszelt héja narancs reszelt héja
1-2 db tojássárgája

Elkészítés:

A tésztához való tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk és egy kevés cukrot hozzáadunk, majd kb 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük és a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, a langyosra olvasztott Ramával, megsózva, a citromhéjjal ízesítve 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk. Akkor jó, amikor az edény faláról elválik.
Nem kell megijedni attól, hogy a tészta eleinte csak egy ragacsos massza, addig kell dagasztani, amíg jó nem lesz. Végül a tojások sárgáját is beledolgozzuk.
Konyharuhával letakarva, langyos helyen 50 percen át kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk és kb. 60x45 cm nagyságúra
baggesz20, 2012. június 03. vasárnap, 12:35
Piknik kosárkák.
1 adag pite tészta
15 dkg csirkemell sonka
10 dkg füstölt karaj
2 nagyobb paradicsom hámozva
2 piroshúsú édes paprika
50 gr (fél üveg) capri bogyó
friss kakukkfű
oliva olaj
fűszervaj:
100 gr teavaj
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
citromlé

fehér bors


1., Fűszervajat úgy készíthetünk a leggyorsabban, ha a vajat apró darabokra morzsoljuk és meleg helyen hagyjuk olvadni. Ha már lehet vele dolgozni, akkor vágjuk apróra a petrezselymet, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítsük meg. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

2., A tészta itt az almás pite alapja, amit 30 dkg lisztből szoktam készíteni. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A tésztát nyújtsuk ki fél centiméter vastagra. Tegyük rá a formákat, és 1 cm-re a szélétől vágjuk körbe azokat. Így tuti lesz a kosárka formája.
Ha megsültek, kisenek a formából és gyorsan le is hűlnek.Ha szép füleket szeretnénk, akkor
archangels-jophiel, 2012. május 29. kedd, 16:50
morzsatetős almás pite sűtőtök
széle eleve díszes, fodros, csak nyomkodjuk oda a tésztát. Ha sima peremű a forma, az ujjunkkal vagy csillag alakú kiszúró szélével mintázzuk fodrosra a pite peremét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az almás tölteléket egyenletesen terítsük a tésztára, majd öntsük rá a tökös krémet. Tegyük a pitét előmelegített sütőbe, süssük 30 percig.
Közben készítsük el a morzsát a tetejére. Ehhez keverjük össze a lisztet és a cukrot, adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott hideg vajat. Ujjunkkal morzsoljuk össze a kettőt, míg a kívánt morzsás állagot el nem érjük. Nem kell gyúrni! Végül adjuk hozzá a diót is.
A piténket a sütési idő lejártával vegyük ki, szórjuk meg a tetejét a morzsával, majd sütőbe visszatéve süssük további 25 percig.
A kész pitét hagyjuk teljesen kihűlni. Legjobb megoldás, ha egy éjszakát várunk vele. Nehéz feladat, mert nagyon csábító, de jót tesz az ízeknek is a várakozás, másrészt pedig kihűlve a krém megszilárdul, így lesz szépen szeletelhető a pite
ibolya58, 2011. október 08. szombat, 15:49
Madárkák
Hozzávalók:

* Hozzávalók(kb. 12-14 db lesz belőle):
* 50 dkg liszt
* 5 dkg élesztő
* 1 csapott teáskanál só
* 6 dkg porcukor
* 5 dkg vaj
* 3-4 dl tej
* A díszítéshez:
* kb. 28 szem mazsola
* A kenéshez:
* 1 db felvert tojás

Elkészítés:

1.) Az 5 dkg élesztőt egy pohárba morzsoljuk, megszórjuk egy csipet cukorral, és ráöntünk kb. 1,5 dl langyos tejet. (ezt a hozzávalókban megadott 4 dl tejből vesszük el). A poharat lefedjük az élesztő papírjával vagy egy kis darab fóliával. Az élesztőt megfuttatjuk.
2.) A lisztet egy keverőtálba tesszük, amibe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a porcukrot, és apránként beledolgozzuk a maradék langyos tejet.
3.) A tésztát kézzel alaposan átgyúrjuk, majd konyhai robotgéppel simára dagasztjuk. Lassan hozzáadagoljuk a megolvasztott langyos vajat, és fényesre gyúrjuk. A tálat letakarjuk egy
rochlitzne, 2010. augusztus 13. péntek, 20:22
Morvai kalácsok
hozzávalók 4 főre

30 db-hoz
A tésztához:

* 6 dl tej
* 4 dkg élesztő
* 8 dkg kristálycukor
* 12 dkg olvasztott, kihűtött margarin
* 1 kg finomliszt (fele jó, ha rétesliszt)
* kevés só
* reszelt citromhéj
* 2 tojás sárgája

A töltelékhez:

* 50 dkg tehéntúró
* 2-3 ek cukor
* reszelt citromhéj
A lekenéshez:

* kevés olvasztott, kihűtött margarin

A tetejére:

* kb. 40 dkg szilvalekvár

elkészítés

1. A tésztához langyosítsuk meg a tejet, 1,5 dl- t vegyünk ki belőle, ebbe keverjünk kevés cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
2. A maradék tej kivételével keverjük a felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóhoz, és kezdjünk el tésztát gyúrni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet, majd a tojássárgákat is. Először egy
tundihugi, 2010. július 10. szombat, 22:52
házi rétes
Hozzávalók a tésztához:

1/2 kg liszt
bő 2,5 dl meleg (nem forró!) víz
1,5 tk só
1 ek ecet
1 db tojás
5 dkg zsír hidegen (ehhez nem jó a margarin vagy vaj)

Elkészítése:

1.Morzsoljuk össze a zsírt a liszttel, adjuk hozzá a tojást.
2.A vízben keverjük el a sót és az ecetet, majd folyamatos dagasztás mellett apránként adagoljuk a liszthez. Lisztfüggő, hogy mennyi folyadékot vesz fel, de inkább készítsünk magunk mellé többet, hogy ne kelljen kétszer bekeverni. Ne legyen túl meleg a víz, mert összecsomósodik a liszt!
3.A tészta akkor jó, ha kissé rugalmas, ellenálló, ugyanakkor puha, s elválik az edény falától. Alaposan ki kell dolgozni, legalább 20 perc dagasztást igényel. Ezt a műveletet kenyérsütő géppel vagy kézi mixer dagasztófejével is el lehet végezni.
4.Ha kész a tésztánk, enyhén lisztezett felületen formáljunk belőle rudat, s vágjuk kisebb darabokra. Nekem viszonylag kicsi asztalom van, amin nem tudnám túl nagyra nyújtani a tésztát,
faciendum, 2010. június 17. csütörtök, 21:08
Karácsonyi kaják-:)
kristálycukor, 50-50 dkg finom- és rétesliszt, 50 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 0,5 dl rum, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csapott evőkanál só, a tészta nyújtásához: kb. 15 dkg finomliszt, a töltelékekhez: 40-40 dkg darált dió és mák, 40 dkg porcukor, 24 dkg mazsola, 2-3 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, kb. 1 dl rum, 1-1,5 dl forralt, kihűtött tej, a tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg vaj, a tészta lekenéséhez: 4 tojássárgája
A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztővel, a tojássárgájával, a rummal, a tejföllel, a citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A diótöltelékhez a diót a fele cukorral, a fele mazsolával, a reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készít-jük el, a különbség csak annyi, hogy rum
cipello, 2009. november 28. szombat, 21:33
1/2
Képek, videók
Szilvás-túrós pite
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 21:04
Túrós-szilvás - Manka
kilofalok
2011. augusztus 06. szombat, 16:28
turos-szilvas_lepeny.j pg
bubszi
2010. november 26. péntek, 04:28
szilvás túrós
paariza
2010. augusztus 27. péntek, 09:10
túrós szilvás mini torta
ibolya58
2010. március 06. szombat, 11:40
túrós szilvás muffin
ibolya58
2009. február 21. szombat, 15:39
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
langyos citromos víz.jpg
sarkadykati
2013. április 19. péntek, 04:04
Friss langyos kifli regge
borcsamama
2013. február 19. kedd, 09:06
Citrom langyos higitásban
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:26
20071002 Langyos tenger.j
sztana45
2010. augusztus 18. szerda, 07:57
Langyos bűnbánat600.jpg
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
megvágva (langyosan)
limara
2007. október 18. csütörtök, 13:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.