Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:13 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fantasztikus kerti ötletek
udvart!!!


Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan tehetitek szebbé a kerteteket, néhány egyszerű ötlet alkalmazásával. Ha kicsi a kertünk, az is elég, ha egy csodás virágkompozíciót elhelyezünk valahol, már akkor is fantasztikus hatást érhetünk el. Az örökzöld növények remek választásnak bizonyulnak azok számára, akik nem akarnak minden nap a virágok öntözésével foglalkozni.

A kertünk szépítéséhez felhasználhatunk növényeket, köveket, kaspókat, akármit ami kéznél van és illik az udvar hangulatához. Tekintsétek meg a most következő fotókat és próbáljátok ki a kertetekben az itt látható
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 16:10
Látogatások, meghívások
táncos összejövetele

A táncolni vágyó fiataloknak nem feltétlenül szükséges vendéglőbe menniük, szorongniuk tenyérnyi táncparkettjén. Otthon is lehet táncos összejövetelt rendezni- ,rendszerint jobbat, mint nyilvános helyen.. A háziak félretehetnek az útból néhány bútordarabot, felszedik a szőnyeget, bekapcsolják a TV-t, vagy magnót, s már kezdődhet is a tánc.. Az ilyen összejövetelek alkalmával nem szokás vacsorához teríteni. Legfeljebb hideg büfét csinálunk- ez jobban is megfelel a tánc hangulatához. A táncot mindig a házigazda kezdi, s a háziasszonyt kéri táncra. Általános szabály, hogy a férfiak minden nőismerősüket kérjék fel táncra, de semmiképpen sem felejtsék el megtáncoltatni vendéglátóikat, a háziasszonyt és lányait.
A házigazda felnőtt fiainak első kötelessége szórakoztatni az unatkozókat, táncoltatni azokat, akik pár nélkül maradtak.

Délutáni tea vagy kávé

Ezt a vendégeskedési alkalmat is fel lehet használni könnyed csevegésre, kellemes időtöltésre.
lenke1964, 2016. április 10. vasárnap, 14:40
Téli fesztivált szervez decemberben a Kolozsvári Magyar Napok szervezőcsapata
Gergely Balázs elmondta, hogy legalább annyi különbség lesz a nyári magyar napok és a téli fesztivál között, amekkora az augusztusi és a decemberi időjárás között van. Hozzátette: a téli fesztivál is kulturális élményt, szórakozási lehetőséget kíván biztosítani a kolozsvári és a városba látogató magyarok számára, a rendezvénysorozat programjai azonban elsősorban zárt terekben zajlanak majd, és sok program próbál az adventi várakozás hangulatához illeszkedni.

A rendezvénysorozatot Gergely Balázs szerint az is meghatározza, hogy Kolozsvár európai ifjúsági fővárosi évének az utolsó hónapjában kerül rá sor. Az ifjúságot kívánják megszólítani többek között Hooligans, Intim Torna Illegál, Bagossy Brothers Company és Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjével. Az idősebb generációnak Tolcsvay László és az FG4 Fonográf emlékzenekar koncertjét, és a Csárdáskirálynő százéves jubileumi előadását javasolják.

A téli fesztivál idején tartja miniévadját a Kolozsvári Állami Magyar Színház, és a Kolozsvári
velemenyezd, 2015. november 26. csütörtök, 14:12
Általános illemszabályok 2.
összejövetele

A táncolni vágyó fiataloknak nem feltétlenül szükséges vendéglőbe menniük, szorongniuk tenyérnyi táncparkettjén. Otthon is lehet táncos összejövetelt rendezni- ,rendszerint jobbat, mint nyilvános helyen.. A háziak félretehetnek az útból néhány bútordarabot, felszedik a szőnyeget, bekapcsolják a TV-t, vagy magnót, s már kezdődhet is a tánc.. Az ilyen összejövetelek alkalmával nem szokás vacsorához teríteni. Legfeljebb hideg büfét csinálunk- ez jobban is megfelel a tánc hangulatához. A táncot mindig a házigazda kezdi, s a háziasszonyt kéri táncra. Általános szabály, hogy a férfiak minden nőismerősüket kérjék fel táncra, de semmiképpen sem felejtsék el megtáncoltatni vendéglátóikat, a háziasszonyt és lányait.

A házigazda felnőtt fiainak első kötelessége szórakoztatni az unatkozókat, táncoltatni azokat, akik pár nélkül maradtak.

Délutáni tea vagy kávé

Ezt a vendégeskedési alkalmat is fel lehet használni könnyed csevegésre, kellemes időtöltésre.
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 19:54
Művészetek Völgye - Kánikulai szombattal nyitott a fesztivál
Sokan a kapolcsi patakparton keresnek enyhülést egy fröccs, egy sör vagy egy nagy limonádé társaságában, a gyerekek a vízben pancsoltak. Napközben a legtöbben a vásárt járták, házi mézek, lekvárok, édességek között böngésztek, vagy épp a kézműves portékákat, kerámiákat, fafaragásokat, bőrtermékeket, szappanokat vizsgálgatták.

Miként a Völgy hangulatához már 24 éve hozzátartozik, az ember a meghirdetett programokon túl bárhol belebotolhat spontán "együttesekbe", ad hoc módon összeállt gitárosokba, dobosokba, énekesekbe. Viszonylag kevés a külföldi, de német szót azért itt-ott lehetett hallani.

Az ételek közül sok nem épp a nagy meleghez illik, de a csülkös pacal és a kakashere-pörkölt mellett azért könnyebb ételeket is kínáltak: kiváló például a már hagyományosnak számító sparhelten sült lepény, sajttal és más feltéttel egyaránt. Az italok között nemes balatonfelvidéki borok, ízes pálinkák és jó minőségű kávék is voltak a kínálatban. Újdonság a Kék abrosz program, amelyben kapolcsi porták
velemenyezd, 2014. július 26. szombat, 17:15
Művészetek Völgye - Új helyszínek lesznek idén
Az olyan hagyományos helyszínek mellett, mint a Palya-udvar, a kapolcsi Hobo Klub vagy a Kaláka Versudvar az idén saját dzsesszudvart indít Harcsa Veronika, a Fonó FolkUdvarral jelentkezik, a Design Terminal a kreatívipar világába kalauzolja új udvarának vendégeit, a Színház Színpad pedig ifjúsági darabokat és amatőr társulatokat mutat be - sorolta a 24. Művészetek Völgye újításait Jakab Natália, a fesztivál marketing- és programigazgatója.

A programismertető szerdai budapesti sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az érdeklődők egy új mobilalkalmazással összeállíthatják saját völgy-programjukat, egész évben hallgathatják a fesztiválon fellépő előadókat, megvásárolhatják napi- vagy hetijegyüket, sőt bizonyos helyszíneken még fizethetnek is a készülékükkel.

Márta István fesztiváligazgató úgy fogalmazott: az elmúlt évtizedek hullámhegyei és -völgyei után kisebb csoda, hogy már a 24. Művészetek Völgyét rendezhetik meg, jövőre pedig, ha minden jól megy, még gazdagabb kínálattal ünneplik a
velemenyezd, 2014. május 28. szerda, 20:35
Rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 110. évfordulóját a Mátyás Pince
A zeneteremben a vendégek megtekinthetik a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum anyagainak felhasználásával, Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész szerkesztésében nyíló kiállítást, amely az étterem 110 éves történetét mutatja be - közölték az étterem vezetői az MTI-vel.

A vendéglátóhely hangulatához alapítása óta szervesen kapcsolódik a zene, így a sorozatban is nagy hangsúlyt helyeznek a különböző irányzatok bemutatásának. Az utóbbi 110 év zeneirodalmának legismertebb műveit Lakatos Vilmos és zenekara szólaltatja meg.

A hagyományokat megidézve magyar nóta esteket is szerveznek, ezeken Budai Beatrix énekel együtt a vendégekkel hangszeres kíséret mellett.A hungarikumok estjén a szürkemarha, a mangalica és a libamáj lesz a főszereplő a fűszerpaprika és a híres magyar italok társaságában, a Vasárnapi mesék Mátyás királyról című programon pedig a gyerekeknek kedveskednek a szervezők a Halász-teremben, ahol a játszóházban elevenítik fel Mátyás udvarát, a királyi életet
velemenyezd, 2014. május 07. szerda, 12:33
Felújították a Festeticsek egykori cserszegtomaji présházát
A kőből rakott, 530 négyzetméteres területű épület egykor a keszthelyi kastély borászata volt, vincellér- és présházként működött. A szocializmus idején a Hévíz és Keszthely közelségében elterülő település kultúrháza volt, de ÁFÉSZ-bolt is működött benne. A rendszerváltás után vendéglátóhelyként funkcionált, de a 2000-es évek elején bezárták az épületet - elevenítette fel a keddi avatón a Festetics-pince új tulajdonosa.

Halasi Tibor elmondta: családi vállalkozásban, mintegy 100 millió forintos beruházással vásárolta meg és újította fel a történelmi épületet, amelyhez 48 millió forint növekedési hitelt is felvett. Egész éven át nyitva tartó éttermet alakított ki, és rendezvények megtartására is alkalmassá tette a kőházat és pincéjét, amelyben egyszerre 350 vendéget is tud fogadni a jelenleg 11 dolgozót alkalmazó vállalkozás.

Az eredeti hangulatához közelítve, régiségekkel, hatalmas cserépkályhákkal rendezték be a háromszintes épületet. Udvarán két, csaknem 150 éves boronaház is áll, ezekben
velemenyezd, 2014. április 08. kedd, 19:20
Nincs szabadúlás.
asszony, - mint a friss szél?

- Az bizony, - válaszolt István. - Evett, ivott bőségesen, és olyan hangos volt, akár a dongó.

- Köszönöm! - szólt az anyó végtelenül elégedetten. - Köszönöm!

Bizonyos, hogy István soha életében nem látta még ezt az öreg asszonyt. És mégis holmi elmosódó emlék kelt a lelkében, mintha nem is egyszer álmodott volna egy éppen ilyen öreg asszonyról.

Az anyó István oldala mellett haladt, s István gyöngéden alkalmazkodván az öreg hangulatához, azt kérdezte tőle, hogy Coketown ugyebár nagyon eleven város? Az anyó erre így felelt: - Tyhű, bizony az! Szörnyű eleven! - Majd azt kérdezte István, hogy ha jól látja, vidékről jön, ugy-e? - A mire az öreg asszony igenlően felelt.

- Ma reggel érkeztem a vegyes vonattal. Negyven kilométernyi útat tettem meg a vegyes vonaton máma reggel, és még ma délután megteszem visszafelé is ugyanazt az útat. Kilencz kilométernyiről begyalogoltam máma reggel az állomásra, és ha hazafelé nem akad útközben
sayuri, 2012. december 08. szombat, 13:19
Őszi ötletbörze
lehet horgolni, ajánlom hozzá az enyhén bolyhos mohert vagy gyapjút. Tanácsos világos, élénk színeket választani, ne csak a sötétbarnát vagy feketét. Igaz, igényesebb kicsit, de fel tudja dobni a hangulatunkat, főleg amikor odakinn már borongós idő van. A téglavörös, khaki zöld, sötét narancssárga mind olyan szín, ami nem koszolódik könnyen, mégsem egyhangú.

Ha már ősz, persze jön a lehűlés és elő kell venni a meleg takarókat. Egy-egy tarka pléddel azonban mi is hozzájárulhatunk a lakás hangulatához, ráadásul nem is igényel mérnöki tudást az elkészítésük.
TIPP: tarka pléd horgolása/kötése. Előnye, hogy mindenféle maradék anyagból el lehet készíteni, egyszerűen csak készítsünk különböző színű és esetleg alakú darabokat, majd a végén varrjuk össze. Az esti filmnézés mellett kényelmesen elkészíthető, és ha már megvan, akkor szintén a filmnézést "melegítheti". Amennyiben szellősebbre szeretnénk horgolni, akkor ne horgoljunk oda minden szemet az előző sorhoz, csak minden harmadikhoz.

Ha
horvathnemagdi, 2012. október 23. kedd, 08:18
Októberi gasztroprogramok
paprikafűzést, a paprikatörést; így beindul a lábbal működtetett mozsár, a ,,külü" is. A dolgos látogatók az általuk készített paprika-füzérrel és némi tört paprikával térhetnek haza, de a háziasszonyok vásárolhatnak is a különleges minőségű szegedi édesnemes porból. Mindezek mellett néhány paprikás étel készítését is bemutatják a szervezők.
www.opusztaszer.hu

2011. október 08-09. Töklámpás fesztivál, Balatonboglár
A magyar néphagyományokon alapuló töklámpás-készítés vidám, őszi hangulatához járulnak hozzá az ínycsiklandó tökételek. A vállalkozó kedvű csapatok idén is ínycsiklandó tökételekkel kápráztatják el a zsűrit és a nagyközönséget. A főzőversenyen többek között tökbóléval, töklecsóval, tökpástétommal, sütőtökkrémmel kínálják az idelátogatókat, az elmaradhatatlan tökös-mákos rétessel megkoronázva a délelőttöt. Az est folyamán több száz töklámpás, mint megannyi szentjánosbogár világítja meg Szőlőskislak utcáit, ahol a sötétség beálltával kisvonat szállítja körbe az ámuló
horvathnemagdi, 2011. szeptember 30. péntek, 19:23
Szeptemberi gasztroprogramok
kádártánc-bemutató és népművészeti vásár mellett - neves előadók gondoskodnak.
www.diosgyorivar.com

2011. szeptember 09-10. Noszvaji pincenapok és kemencében készített ételek napja, Noszvaj

A szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai területre is elkalandoznak a szervezők: a kemencében készíthető ételek területén mérhetik össze tudásukat a környékbeli településekről és a településünkről benevezett csapatok. A sütés-főzés mellett feladatuk a szüret hangulatához illő tálalás, terítés is. Fontos szerep hárul Noszvaj lakóira is, hisz eredeti környezetben, falusi portákon, a régi kemencék felhasználásával rendezik a versengést.
www.noszvaj.hu

Borfesztiválra mindenképpen látogassunk el szeptemberben! Borfesztiválra mindenképpen látogassunk el szeptemberben!

2011. szeptember 09-11. Bioétel- és borfesztivál, Hajdúszoboszló

Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, melyen bio alapanyagokból helyben
horvathnemagdi, 2011. szeptember 01. csütörtök, 09:05
1/2
Képek, videók
Fantasztikus fa.jpg
pacsakute
2018. április 16. hétfő, 20:57
FANTASZTIKUS.png
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:46
FANTASZTIKUS-SZÍNEK.gi f
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:44
EZ--FANTASZTIKUS-LETT. gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:42
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. június 28. vasárnap, 10:14
Szép virágkompozíció.jpg
pacsakute
2016. december 31. szombat, 18:50
Virágkompozició.jpg
pacsakute
2015. január 15. csütörtök, 13:52
Szines virágkompozíció, a
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:58
Fehér virágkompozició.png
pacsakute
2014. május 02. péntek, 07:04
Virágkompozíció.jpg
pacsakute
2014. április 27. vasárnap, 15:14
virágkompozíció
erzsikepuskas
2014. február 08. szombat, 08:50
viragkompozicio.jpg
margoboszi
2013. december 17. kedd, 18:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.