Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:31 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az uborka társai a kertben
Bálint gazda leveléből:
Az uborka társai a kertben: növények, amelyek közelsége előnyös az uborka számára
hobbikertész
2018. május 10.
T
A növénytársítás előnyei az uborka esetében is érvényesülnek.

A kerti növények számos módon képesek előnyt kovácsolni egymás közelségéből. Vegyük például az uborkát. Ha megfelelő növényeket választunk mellé, nagyban hozzájárulhatunk az egészséges fejlődéséhez. És bár vannak szép számmal olyan növények, amelyek remekül megférnek az uborkával, azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy léteznek olyanok is, amelyek gátolhatják a fejlődését. Például rendkívül agresszívan terjedve kiszorítják az uborkát, vagy éppen elorozzák előle az éltető vizet, napfényt vagy értékes tápanyagokat. Éppen ezért nem árt ismernünk azokat a növényeket, amelyek a legalkalmasabb társai lehetnek az uborkának a veteményesben.

Miért előnyös az uborka más növényekkel való társítása?
Az uborka más növényekkel való társítása számos ok miatt előnyös.
lovaszmarika, 2018. május 16. szerda, 18:59
Merényletsorozat, halottak Brüsszelben
fenyegetése globális, a gyilkosok azonban helyiek, vagyis az európai városok peremein nőttek fel és ott bújnak meg". Úgy fogalmazott, Európának többet kell tennie, de hirtelen és haragos reakciók helyett hosszú távú biztonsági és védelmi szerkezetet kell létrehozni.

Mondjuk egy dologban a fején találta az európai liberális demokrácia koporsószögét. Emlékeztetett ugyanis arra, hogy Európa 1954 óta vitázik egy közös védelmi rendszer kialakításán, amely azóta sem jött létre. (Sebaj. A savanyú uborka és a banán görbületét legalább sikerült leszabályozni!)

Aztán Renzi még azt is hozzátette, hogy ezzel egy időben társadalmi és kulturális reakcióra is szükség van az európai városok peremkerületein, a köztünk élő támadókkal szemben. Kijelentette, aki áltatja magát, és azt kiabálja, hogy zárjuk le a határokat, nem veszi tudomásul, hogy az ellenség már városainkon belül van.

Mondd kedves barátom, te vagy teljesen hülye, vagy bennünket nézel annak? Hát hogyne lennének ott? Hát
menusgabor, 2016. március 23. szerda, 22:00
Lédús gyümölcsök, roppanó zöldségek: a barack és a paradicso
LÉDÚS GYÜMÖLCSÖK, ROPPANÓ ZÖLDSÉGEK


Augusztus, a nyár utolsó hónapja. Melegen simogatnak a napsugarak, a hazai tavak vize olykor már nem is hűsít, a jéghideg dinnye és a jeges gyümölcsökkel teli limonádé a nap fénypontja. Szerencsére ebben a hónapban is bőséges, változatos a zöldség-gyümölcs kínálat. Édesek, lédúsak a barackok, roppanósak az uborkák, paprikák. Sok háztartásban az esti vacsora már csak egy szelet dinnye, uzsonnára pedig főtt kukorica kerül az asztalra. Elképzelhetetlen a bevásárlás friss piaci portékák nélkül, hisz a nagy melegben a nehéz ételek helyett az egészséges, könnyű fogások, a cukros desszertek helyett pedig a fagylaltok és a mosolygós gyümölcsök esnek jól. Ilyenkor kicsit egészségesebben élünk, a formánkra is jobban ügyelünk, szervezetünk jelzi, mi a jó
menusgabor, 2015. augusztus 18. kedd, 21:30
A savanyúság
róhatók.

A tökéletes savanyúság öt titka
1. Használj mindig friss zöldségeket!
A zöldségek akkor a legjobb minőségűek, amikor épp leszedték őket. Amennyiben savanyúságnak szánod őket, ezeket részesítsd előnyben. Minél frissebbek, annál ízletesebbek és ropogósabbak lesznek, még ha hónapokon át is állnak a kamra polcain.

2. Vágd le az uborkák szárait!
Ez a tanács kizárólag az uborkára vonatkozik, és nagyon fontos! Ha mosáskor eltávolítod a zöldség száracskáját, az uborka frissebben, keményebben marad meg az üvegekben.

3. Figyelj oda a zöldségek méretére!
Minél apróbbak a zöldségek, annál hamarabb megpuhulnak a savanyú lében. Így hát, ahelyett hogy felszelnéd őket vagy félbe vágnád, tedd őket egészben az üvegekbe.

4. Légy tekintettel az időre!
Amikor savanyúságot készítesz, fel kell lobbantanod a megtöltött üvegeket azért, hogy azok tartalmából
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 00:49
Jeles napok és népi megfigyelések
hogy a tűz, amely ezen a napon különösen haragos, ,,erüt ne vehessen", ne okozzon veszedelmet. A tűzgyújtást azonban nem lehet korán végezni, csak délelőtt tíz óra után kerülhet rá sor, mint ahogy mondják, ,,hogy a házbu ki ne siessen" - azaz fel ne gyújtsa a házat.

5.-Gotthárd napja

Csak a muravidéki háziasszonyok tartják számon e napot. Azt tanácsolják, hogy ezen a napon uborkát kel vetni, noha sok helyen nagyszombat napját tartják legalkalmasabb uborkavető napnak. Arra is kell vigyázni, mondják, hogy ne mezítláb vessünk, mert bolhás lesz a növény.

6.-Babevő János napja

Minden gazdasszony tudja, hogy a hüvelyeseket, a lencsét, borsót, babot el kell vetni, mert talán már nem fagy ki. A bánáti háziasszonyok szerint János napja kiváló alkalom a babvetésre.

12.-Pongrác napja

A három fagyos nap, a három -ác végű fagyosszent Pongrác, Szervác, Bonifác napja közül az elsőn, Pongrác napján
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 20:36
A savanyúság egészségesebb, mint hitted!
A savanyúság egészségesebb, mint hitted!

A téli időszak ínyencségei többet jelentenek, mint plusz ízt a konyhában és az asztalon. A savanyúságoknak ugyanis megvan a jótékony hatásuk a szervezetre nézve, éppen ezért egyre több táplálkozási szakértő tanácsolja őket - viszont nem mindegyiket!

uborka-savanyusag

A szakértők szerint, a savanyúságban rengeteg a probiotikum. Ezek olyan egészséges baktériumok, amelyek megtalálhatók például a savanyú káposztában, a joghurtban, borban, kenyérben, szójaszószban és a sörben. A probiotikumok képesek megnyugtatni az immunrendszert, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni az allergiás tüneteket és a megfázást, megelőzni a hasmenés és bélérzékenység kialakulását, növelni az immunrendszer reagálóképességét, és még bizonyos ráktípusok ellen is védelmet nyújtanak.

Olvasd el ezt is: A tökéletes savanyúság 5 titka

A joghurt és az otthon elkészített savanyúság kivételével, a szakértők nem tanácsolják azokat az élő
horvathnemagdi, 2014. november 30. vasárnap, 16:18
GREG ILES: Huszonnégy óra (10.fejezet)
Menjen át az ágy másik felére - parancsolta Karen. - Mozduljon!
Hickey, a lövésektől még mindig meghökkenve, megkerülte az ágy lábát, így Karen a fürdőszoba és az ágy közé került.
- Vegye fel azt a telefont - mondta, és a férfi melletti vezeték nélküli készülékre mutatott.
- Kit hívjak?
- Vegye fel!
Hickey engedelmeskedett, de volt a szemében valami mániákus csillogás, ami miatt Karen nem vette le az ujját a ravaszról.
- Hívja fel a férjem szállodaszobáját.
- Nagy hibát követ el, Karen.
Az asszony felemelte a pisztolyt, míg az Hickey arcával egy magasságba nem került, majd beleszólt a bal kezében tartott telefonba. - Abby, kint vagy már?
- Igen.
- Jól van. Húzódj le, hogy ne látszódjál. - Karen a kagylót a jobb válla és az arca közé helyezte. Így a pisztolyt a jobb kezében tarthatta, miközben a ballal átveheti a másik telefont Hickeytől. Az a készülék, amelyiken Abby
scorpionsrose, 2014. október 17. péntek, 15:51
Miért együnk görögdinnyét?
Miért együnk görögdinnyét?

Semmi sem lehet jobb egy tikkasztó nyári napon, mint egy szelet édes és lédús görögdinnye a hűtőből.
Július elejétől már megtalálhatóak a szomjoltó gömböcök a piacokon, így kedvünkre fogyaszthatjuk, akár szeptemberig! Sokan nem is sejtik, hogy a görögdinnye a tökfélék családjába tartozik. Jelenleg több mint 500 fajtáját ismerjük: különbség lehet a héj színe, az íze vagy akár az érés időpontja között is. Az érett dinnyék fajtától függően általában 4-10 kilogramm közötti súlyúak, de már mértek több mint 20 kilogrammos dinnyét is. ,,A görögdinnye az egyik legegészségesebb gyümölcs, hiszen magas víztartalmának és mindemellett vízhajtó tulajdonságának köszönhetően kifejezetten ajánlott a gyümölcsdiéta során. Kiváló vesetisztító és nagy mennyiségű fogyasztása kitisztítja, salaktalanítja a szervezetet. Lábadozó betegeknek kitűnő, hiszen pótolja a vizet és tisztítja a szervezetet" - mondta Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és
horvathnemagdi, 2014. augusztus 02. szombat, 18:11
görögdinnye
A görögdinnye csodás hatásai

Görögdinnye szezon van. Szinte minden ember szereti ezt a sok folyadékot tartalmazó gyümölcsöt, melynek több mint 90%-a egyszerűen víz, ezért telít.
A görögdinnye szezonja hagyományosan július elejétől szeptember elejéig tart, de ma már a későn érő típusoknak köszönhetően az ősz első hónapjában is élvezheted az ízét. Kiváló hűsítő a meleg nyári napokon, és még finom is. Ha nem elég édes a vásárolt gyümölcs, készíthetsz belőle salátát zöldségekkel vegyítve, a héját pedig befőttnek is elteheted. Nagyjából 500 fajtája van, melyek színükben, ízükben vagy érési idejükben különböznek egymástól. Súlyuk négy és tíz kilogramm között mozog. Az érett dinnyének megkopogtatáskor mély hangja van. A kiválasztásnál figyelj arra is, hogy sima és mindenhol szép zöld legyen. Segítségedre lehet a kacs: ha elszáradt, biztosan érett gyümölccsel van dolgod.

Annak ellenére, hogy édes, viszonylag
faciendum, 2014. július 21. hétfő, 14:32
Filléres házi praktikák a rovarok ellen
Filléres házi praktikák a rovarok ellen
Nora Palmer
Évekkel ezelőtt, amikor egyik nap hazaértem harmadik emeleti lakásomba, arra lettem figyelmes, hogy a nappaliban lévő dohányzóasztalon egy óriási fekete folt éktelenkedik.

Amikor közelebb mentem hozzá, szomorúan és kétségbeesetten konstatáltam, hogy azt a foltot bizony egy nagy csapat hangya képezi. Az én trehányságom, hogy a reggeli rohanásban egy csepp gyümölcslé került az asztalra, ami aztán svédasztalként szolgált a kis bevándorlóknak. A csapat az erkélyről hosszú, kígyózó sorokban haladt az asztalom felé, így fogtam magam, és leszaladtam a legközelebbi boltba rovarirtóért.

Miután lefújtam őket - és ezért utólag is szégyellem magam, de mentségemre szóljon, akkor hirtelen nem volt más kiút - , az apró fekete tetemek a fehér hosszú szálú szőnyegemen kötöttek ki, amit aztán órákig porszívózhattam, miközben kissé megszédültem az émelyítő spray szagától. Örök emlék marad. Hogy ne járjak többé így, igyekszem
horvathnemagdi, 2014. július 14. hétfő, 13:38
x
családját, elég csak a habarás is. A kész levesbe szoktam keverni 1-2 evőkanál ecetes-reszelt tormát.:) :D
#93
2010. augusztus 13. 17:09
Válaszolj!

Jagyugya Jánosné Magdi

Sziasztok Lányok!
Ki próbáltam ma a cukkini levest,de csaltam vele mert én tettem ebbe is egy kis tejfölös habarást,és Marcsi köszi a receptet,mert valami fenséges étel.Most sok a cukkini a kertben,úgy hogy cukkinit eszünk cukkinivel.
A kigyó uborka nagyságú cukkinit újjnyi vastag szeletekre vágom,megszórom grill fűszer sóval,és 1-2 órát hagyom állni,lecsepegtetem és ki olajozott tepsibe teszem egymás mellé a szeleteket.
Minden szeletre teszek egy szelet paradicsomot,amit szintén megszórom a fűszer sóval
majd mind tetejébe teszek egy szelet zöld paprikát ,és sütőben megsütöm.
Köretként,de fő ételként is remek étel.
Ínyencek a szeletek tetejére tehetnek egy-egy szeletke békon szalonnát! :P
#92
2010. augusztus
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
Tóth csülök és társai
Csülökök, első fejezet


Bundás csülök
a fűszeres lében abált csülköt kicsontozzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő zsírban kisütjük, hasábburgonyával kínáljuk

Csülök néni módra
abálva fűszeres lében, sütve kemencében, feladva serpenyőben, borsos- káposztás cvekedlivel

Hortobágyi ,,gyümölcsleves"
a csülökre ragut pirítunk kolozsvári szalonnából, hagymából, füstölt kolbászból, fűszerpaprikával és fokhagymával ízesítjük, főtt-sült krumpli kockákkal tálaljuk

Sörös csülök
sörrel kenegetett sült csülök kockák, egész főtt sült burgonyára halmozott, fokhagymás, köményes pirított hagyma és paradicsom cikkekkel

Tejfeles csülök
a csülköt jó fűszeres lében megabáljuk, fűszerezzük, sütjük, leöntjük csöppnyi borecetes, fokhagymás tejföllel, vegyes körettel kínáljuk

Gombás csülök
pirosra sült csülök, hagymás, csiperkegombás fehérboros, borsos raguval, petrezselymes párolt rizzsel
yaskane, 2014. május 14. szerda, 11:41
1/4
Képek, videók
Pihenés a kertben
eva6
2018. augusztus 06. hétfő, 16:46
Nők a kertben
eva6
2018. június 21. csütörtök, 12:25
kertben olvasó nő
eva6
2018. június 19. kedd, 16:14
Kislány a kertben
eva6
2018. június 18. hétfő, 11:19
Kertben
csalogany13
2018. május 06. vasárnap, 15:45
Angyal a kertben
sanci81
2018. április 30. hétfő, 16:53
lovak-kertben.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:52
Hervadt kertben 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:26
Hervadt kertben 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:25
Cica a kertben
eva6
2018. március 21. szerda, 17:57
Vándor ha e kertben jársz
otodik
2018. január 05. péntek, 14:09
Savanyú uborka
irmus
2018. június 20. szerda, 16:56
kovászos-uborka.jpg
irmus
2018. május 18. péntek, 07:33
Rakott karfiol uborkával
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:51
uborka 5
taltos1
2017. augusztus 15. kedd, 23:39
Címkék
szervezetre nézve, megtöltött üvegeket, európai liberális, napon uborkát, Nora Palmer, szelet édes, foltot bizony, bevásárlás friss, jobb válla, szemében valami, tökéletes savanyúság, érés időpontja, érett dinnyének, ballal átveheti, görögdinnye csodás, immunrendszer reagálóképességét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.