Belépés
2020. január 18. szombat | 3. hét | 18. nap | 06:33 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uborka saláta télire
.....
..........
Hozzá valók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító
*
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk. Már mehet is a polcra.

*
Uborkasaláta : 2.5 kg uborka megpucolva és legyalulva, 2-3 teáskanál só ezt összekeverem és egy órát állni hagyom.
Felöntölé: 2.5 liter viz , másfél dl ecet 10 %-os, Eredeti recept szerint 3-4 kanál cukor (én ezt kihagytam igy diabetikus) és egy teáskanál tartósitó. Az uborkát a sós vizből kinyomkodom,nem nagyon lazán.
maroka, 2019. augusztus 06. kedd, 13:30
Uborkasaláta télire
Hozzávalók:

uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító

Elkészítése:

Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun
legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.

A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés
szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően
tegyünk bele a hozzávalókból.

Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk.
Már mehet is a polcra.
klarika47, 2019. július 31. szerda, 07:17
Céklából készül a legfinomabb saláta!
csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
Hagymás céklasaláta

Hozzávalók

1,5 kg ecetes cékla,
6 fej vöröshagyma,
só, cukor ízlés szerint,
póréhagyma a díszítéshez.

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
EGYSZERŰ HIDEG UBORKALEVES

Hozzávalók: 25 dkg uborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, citromlé, só, kapor, 1 közepes paradicsom, ásványvíz

Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk 20 percig.
Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Tálaláskor apróra vágott kaporral és kockákra vágott paradicsommal tálaljuk.

TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKE

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé, 25 dkg vegyes zöldség, 1 dl víz, 2 db paradicsom, 1 kávéskanál morzsolt oregánó, 1 teáskanál morzsolt bazsalikom, őrölt fekete bors, só, 1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt

A húst megmossuk, és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon arany barnára pirítjuk. A húst félre tesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Serpenyőbe tesszük a zöldségeket, paradicsomot, felöntjük vízzel és
lizawolf, 2018. augusztus 05. vasárnap, 12:56
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta




Hozzávalók:

2 kg kígyóuborka
2 fej lila hagyma
200 g tejföl
200 g natúr joghurt
5 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor (szárított is használható)
1 ek olíva olaj


Elkészítése:

Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)

A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:53
Kovászolt zöldségek kovász nélkül. Gluténmentes
Hozzávalók:
2 kg közepes uborka
2 cikk fehér káposzta
1 hagyma
1 kis karfiol
2 répa
1 nagy zöldpaprika
1 apró cukkini az elsők közül a kertből
10 szem bors
1 nagy fokhagymagerezd
szárított kapor
3 nagy szottyos, öreg krumpli

Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, a felét az üveg aljára karikázzuk. A "szottyos" kifejezést egy bloggerbarátnőmnél olvastam először. Azóta használom a ráncos, öreg krumplira.
A többi zöldséget szépen sorban elhelyezzük az üvegben. Alulra a káposztát, rá az uborkát, majd a közöket kitöltjük a maradékkal. Friss kaporral is jó, de éppen nem volt itthon. A tetejére kerül a krumpli másik fele. Leszorítjuk falapocskával. Felöntjük meleg, sós vízzel. 1 literhez egy nagy evőkanál sót adunk. Nem zárjuk le, csak lefedjük. Napos helyen kb 5 nap alatt beérik. Nem puhul meg olyan hamar, mint a kenyérrel készült, a leve pedig hűtve a legfinomabb üdítő ital a forró, nyári napokon. Mivel nincs benne kenyér, nincs benne
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:38
9 vendégváró saláta recept
dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Receptek túróval!
sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Sárgadinnye és feta sajt saláta
előmelegített olajon kb. 3 percig sütjük úgy, hogy ne legyen egészen aranyló, mert csak az a cél, hogy a hagyma kicsit megpuhuljon, édeskés íze legyen, és előjöjjön gyönyörű, rózsaszín-lila szine.

Közben feldaraboljuk a diót.
Amikor a hagyma kész, áttesszük egy másik tálra, hogy kihűljön, és megpirítjuk a diót is a serpenyőben (2-3 perc). A pirítás közben nem érdemes mással foglalkozni, mert a dió nagyon gyorsan szénné válik... Miután megpirult, félretesszük. Félbevágjuk a sárgadinnyét, meghámozzuk és szeletekre vágjuk, aztán minden szeletet a felére (vagy vágjátok úgy ahogy akarjátok, nem lényeges).

Az uborkát vékonyra szeleteljük, felaprítjuk a mentát, és mindkettőt egy tálba tesszük, majd ráöntjük a citromlevet. Amikor lehűlt a hagyma, ezt is hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.

Összeállítjuk a salátát: Elrendezzük a sárgadinnye-szeleteket egy lehetőleg széles és világos tálban, hogy a saláta vidám szinei jól érvényesüljenek. Rászórjuk az uborka és hagyma keveréket,
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 11:46
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
sovány főtt sonka,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
1 nagy alma,
2 evőkanál citromlé,
2,5 dl húsleves,
4 cl almapálinka,
1 teáskanál majoránna,
tej megkenni,
papír a sütéshez

Előkészítés:
Az élesztőt és a cukrot langyos tejben feloldjuk, majd a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval együtt egy keverőtálba tesszük, és sima tésztává dolgozzuk össze. Ezután beleadjuk a diót, majd letakarva, meleg helyen, 1 órán át kelesztjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk; a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk; az almakockákat rövid ideig pároljuk benne; hozzáadjuk a mézet; felöntjük a citromlével, a levessel és az almapálinkával, belekeverjük a majoránnát, majd az almamasszát sűrűn folyós állagúra beforraljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd hidegre tesszük.

Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük; a tésztát átdagasztjuk, majd belisztezett deszkán kinyújtjuk. A tészta közepére 2
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
1/22
Képek, videók
Palotás-uborka-saláta
irmus
2014. június 20. péntek, 07:02
Tejfölös uborka saláta
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 22:15
uborka saláta pogival.bmp
maroka
2008. május 15. csütörtök, 13:34
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
szalicil.jpg
tinka1951
2012. július 25. szerda, 19:00
Ülni, állni, ölni, halni
chillik
2017. március 31. péntek, 08:49
Meg tudod állni hogy ne n
sarkadykati
2013. február 11. hétfő, 15:49
Ilyenben csak állni lehet
csalogany13
2011. január 05. szerda, 12:32
több lábon állni jobb.jpg
agica2004
2010. május 13. csütörtök, 15:03
már állni is tudok:)
goronrita
2010. április 20. kedd, 20:25
tanulok egyedül állni.jpg
kismotor
2010. január 15. péntek, 22:12
Már tudok állni.jpg
mezixy
2009. február 17. kedd, 17:30
állni jó
nyersannaerzsebet
2008. április 09. szerda, 15:03
mindig csak állni...
nyersannaerzsebet
2008. április 09. szerda, 14:48
Címkék
üveg aljára, legfinomabb saláta, fokhagymás olajat, nyersanyagokból összekeverjük, nagy evőkanál, pirítás közben, tejszínt felverjük, sóval együtt, keveréket ízlésünk, elsők közül, lehetőleg széles, olajjal elkeverjük, cukrot langyos, krumplit leszűrjük, tetejére kerül, tésztát átdagasztjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.