Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 21:16 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A németek többsége nem tervez nyaralást az idén
májusi 31 százalékhoz képest.

Külföldi, de Európán belüli nyaralást a németek csupán 17 százaléka tervez. Ez 2 százalékpontos csökkenés a májusi 19 százalékhoz képest.

Európán kívüli nyaralásra csupán 2 százalék vállalkozik. Májusban még 3 százalék foglalkozott ezzel a gondolattal. A rendkívül gyenge hajlandóság az Európán kívüli utakra főleg annak tulajdonítható, hogy a külügyminisztérium a világjárvány miatt nyomatékosan eltanácsolja a német állampolgárokat a kontinens elhagyásától.

A turisztikai főszezon a napokban indul Németországban, Berlinben, Brandenburgban, Hamburgban és Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban már el is kezdődött a nyári tanítási szünet, a legnépesebb tartományban, a 18 milliós Észak-Rajna-Vesztfáliában pedig hétfőn kezdődik a vakáció.

A Deutschlandtrend felmérésében regisztrált tendenciának megfelelően a belföldi üdülőhelyeken egyre több a nyaraló. Főleg a Balti-tengernél és az Északi-tengernél számítanak jó szezonra. Az egyik legnépszerűbb északi-tengeri
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 16:12
ITM-államtitkár: kétszázezer embernek segítettek a bértámogatási programokkal
Bodó Sándor elmondta: a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottaknak segítő munkahelyvédelmi támogatást eddig 13 ezer cég igényelte 160 ezer munkavállalónak, eddig ezen a címen 26,5 milliárd forintot fizettek ki.

A program rendkívül népszerű, csupán csütörtökön több mint 2600 dolgozóra nyújtottak be támogatási igényt a vállalkozások - fűzte hozzá.

Bodó Sándor beszámolt arról is, hogy a kutatás-fejlesztés területén dolgozók támogatására ezer cég 16 ezer dolgozóra 11,7 milliárd forint támogatást kapott.

A néhány napja indult munkahelyteremtő támogatásra péntekig több mint hétezer kérelem érkezett, 11 ezer dolgozóra több mint 12,6 milliárd forint támogatási igénnyel - sorolta az államtitkár.

A kormány bértámogatási programjaira a legtöbben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékből pályáztak - jelezte Bodó Sándor hozzátéve, hogy Hajdú-Biharban 600 vállalkozás 6700 munkavállalóra, Hajdúszoboszlón 31 cég 610 dolgozóra nyújtott be támogatási igényt.

Bodó Sándor
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 11:11
Koronavírus - A boszniai és a montenegrói turizmus nagy veszteségekre számít az idén
Szerbiában egy nap alatt 11 896-ról 11 965-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Újra látogathatók az idősotthonok, de csak a megfelelő elővigyázatossági intézkedések mellett.

Egy nyugat-balkáni közvélemény-kutatás szerint a térség országai közül a Szerbiában élők aggódnak a leginkább a koronavírus terjedése, ám a legkevésbé a járvány gazdasági következményei miatt. Míg Szerbiában a válaszadók 70 százaléka tart a járvány terjedésétől, Bosznia-Hercegovinában 58, Szlovéniában viszont csak 47 százalékuk. Míg Szlovéniában a megkérdezettek 69 százaléka mondta azt, hogy fél a járvány gazdasági következményeitől, Szerbiában csupán 40 százalék ez az arány.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 1263-ról 1269-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Az egészségügyi minisztérium közleményben reagált arra, hogy csupánhat új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, megdicsérte az állampolgárok felelősségteljes viselkedését, és kérte, hogy továbbra is viseljenek kesztyűt és maszkot, valamint tartsák be a
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 10:11
Menczer: több tiszteletet várunk a Magyarországot alaptalanul kritizáló és álhíreket terjesztő horvát politikus
millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, a Mol "éppen a legnagyobb horvátországi beruházását hajtja végre" és a Magyar Villamos Művek (MVM) "6,75 milliárd köbméter gázt fog vásárolni a Krk szigetén lévő LNG-terminálból".

"Mindezt figyelembe véve több tiszteletet várunk el a Magyarországot alaptalanul kritizáló, és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!" - írta Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy ez a magatartás "különösen nehezen érthető akkor, amikor a horvát turisztikai szezon szempontjából rendkívül fontos határnyitásokról zajlanak egyeztetések".

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi trianoni megemlékezésről egy olyan videót tett közzé Facebook-profilján, amelyen a frissen felavatott emlékmű táblája látható, rajta a "Fiume - Tengerre magyar" felirattal. A horvát sajtó a mondatot "magyar tengernek" fordította és provokációnak nevezte. A horvát külügyminisztérium közölte: magyarázatot kérnek a zágrábi magyar nagykövetségtől az
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:22
Koronavírus - Uniós bizottság: a határátlépést lehetővé tevő intézkedések nem lehetnek hátrányosan megkülönbözt
megfelelően támogassa.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai turizmus megindulása nem lehetséges a tagállamok összehangolt intézkedései nélkül. Az Európai Bizottság feladata, hogy segítse ezt a koordinációt, ugyanakkor a tagállamoknak szabadon kell dönteniük határaik megnyitásának üteméről, tekintettel a járványhelyzet alakulására.

"A koronavírus-járvány minden bizonnyal megváltoztatja az utazási szokásainkat. Használhatjuk ezt arra is, hogy népszerűsítsük a helyi, kevésbé ismert turisztikai célpontokat. Így szélesíthetjük a kínálatot az utazni vágyók előtt, és segítjük a helyi vállalkozásokat is" - fogalmazott.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a képviselő arról tájékozatott, hogy Magyarországon a turizmus 9 százalékkal járul hozzá a nemzeti össztermékhez és hasonlóan magas arányban a foglalkoztatottsághoz is. Ez is mutatja, hogy fontos a munkahelyek megvédése, a vállalkozások támogatása az idegenforgalmi és vendéglátói ágazatban. Ennek érdekében Magyarország kormánya mindent
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 14:01
Révész Máriusz: minden feltétel adott a nyaralóhajózás elindulásához
Révész Máriusz a tiszai nyaralóhajó-program 2020-as szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta: a Mahart Zrt. által létrehozott nyaralóhajó-program, a kedvtelési célú belvízi hajózás egy újabb turisztikai lehetőség, amely hajóvezetői engedély nélkül vezethető, szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást.

Hozzátette, hogy az összkomfortos hajók képesítés és jogosítvány nélkül vezethetők, azonban a bérlés előtt elméleti illetve gyakorlati oktatáson kell részt venni.

Magyarország kormánya 2017 végén kormányhatározatban döntött az Európa-szerte népszerű nyaralóhajózás meghonosításáról.

Révész Máriusz elmondta, a nyaralóhajó program további célkitűzése a Tisza-tó, a Felső-Tisza és a Bodrog vízi turizmusának fellendítése. A hajózáson kívül a vízi út környezetében egyéb aktív kikapcsolódási lehetőségek is illeszkednek a programhoz: a környék bejárása kerékpárral, úszás-strandolás, kajakozás, horgászat, lovaglás, kirándulás mind fontos szerepet játszanak a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:31
Koronavírus - Jelentős gazdasági visszaesés várható idén a Nyugat-Balkánon
vonatkozó szabályozásnak, egyelőre azonban nem lehet tudni, mi várható a határnyitásokat követően. A sajtónak elmondta azt is, hogy Görögországgal folyik az egyeztetés arról, hogyan lehetne megoldani a határátlépést és a nyaralásokat úgy, hogy a karantén veszélye ne lebegjen a nyaralók feje fölött.

Montenegróban továbbra is stagnál a fertőzöttek száma, összesen 324 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a járvány ideje alatt. Az aktív esetek száma vasárnap 4 volt. Montenegróban kinyitottak a strandok, a turisztikai szektor abban bízik, menthető még a szezon, míg gazdasági elemzők szerint az Adria-parti állam sem "ússza meg" jelentős gazdasági visszaesés nélkül, előrejelzések szerint legalább 5 százalékkal csökken majd az ország GDP-je.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2236-ról 2267-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Gazdasági szakemberek szerint a boszniai gazdaság 5 százalékkal is visszaeshet az idei évben a koronavírus-járvány miatt, ami az egyébként is súlyos gazdasági problémákkal küzdő
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 11:01
Koronavírus - Hoffmann: jól alakulhat a most induló turisztikai szezon
Az idei szezon más lesz, mint a korábbiak, ugyanakkor a korábbinál is több vendéget vonzhat a Balatonhoz az, hogy sokan biztonsági megfontolásból a belföldi nyaralást választhatják a külföldi utazás helyett - hangzott el a Tihanyi Piac placcon megrendezett szezonnyitó sajtóeseményen, amelyet a BTSZ, a helyi önkormányzat és turisztikai szervezet, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület, a Nubu és a Pannon Gasztro Akadémia közösen rendezett.Hoffmann Henrik elmondta sikerült a járványgörbét laposan tartani Magyarországon, ennek köszönhető, hogy a Balaton is megnyithat. Hangsúlyozta, a védekezés szabályait továbbra is be kell tartani.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere arról számolt be, hogy a település óvatosan, és fokozatosan enged a korlátozó intézkedésekből, új szlogenjének megfelelően, amely így hangzik: "Tihany vár és vigyáz rád". A település frekventált kiemelt közterületeit, játszótereit, buszmegállót, közintézményeit, valamint azok környezetét folyamatosan, a hét minden napján, még hétvégén
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 12:31
Koronavírus - Meghaladta a 17 ezret Ukrajnában a fertőzöttek száma
közülük 330-an az elmúlt 24 órában.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek között 142 egészségügyi dolgozó van, körükben eddig már 3420-an fertőződtek meg.

Ukrajnában eddig egyetlen napon, csütörtökön haladta meg a gyógyult betegek napi növekménye a megfertőződöttekét.

Dmitro Kuleba külügyminiszter pénteken az RBK-Ukrajina hírportálnak adott nyilatkozatában a légiközlekedéssel kapcsolatban közölte, hogy az ukrán vezetés kész "operatívan reagálni" az európai országok döntéseire a nyári turisztikai szezon idején. Megismételte, hogy ebben a kérdésben Ukrajna a többi ország döntésétől függ.

"Nem befolyásoljuk azt a döntést, amelyet más országok hoznak. Készen állunk viszont arra, hogy haladéktalanul cselekedjünk döntéseikkel összhangban, figyelembe véve az ukrajnai és külföldi járványügyi helyzetet. Úgy gondolom, hogy lesz turisztikai szezon a nyáron, de biztosan nem olyan, mint az előző években volt. Számos járvány elleni intézkedés fogja befolyásolni" - mondta. Rámutatott: Európában jelenleg
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:32
Koronavírus - Tirol javaslatot dolgoz ki a turizmus fellendítésére az őszig
Hangsúlyozta: a turisták azért jöjjenek Tirolba, hogy kikapcsolódjanak, gyönyörködjenek a természetben, és várják a téli sportok szerelmeseit is - tette hozzá.

Így a 15,3 millió euró turizmusra szánt támogatásból négymilliót fordítanak a részmunkaidős foglalkoztatásra, további négymilliót reklámokra, 2,3 milliót közvetlenül a turizmus fellendítésére, további ötmillió eurót pedig menedékházak, bicikli- és turistautak létesítésére.

Hubert Siller, az MCI igazgatási központ (MCI Management Center) turisztikai osztályvezetője arról tájékoztatott: Tirol számára létfontosságú a következő téli szezon, így bízni kell abban, hogy nem lesz szükség nagyobb korlátozásokra, amelyek elriaszthatják a vendégeket - tette hozzá.

Közben Tirolban az ellenzéki pártok, a Szabadságpárt (FPÖ), Az Új Ausztria és Liberális Fórum (Neos), valamint a Fritz Listája (Liste Fritz) az egészségügyi tanácsos, Bernhard Tilg (ÖVP) lemondását követelte a koronavírus-járvány válságkezelése miatt. Hétfőn bizalmatlansági indítványt
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 20:52
Koronavírus - Horvátország és Szlovénia megpróbálja megmenteni a nyári turisztikai szezont
idegenforgalmi vállalkozásokat, továbbá egy külön alapot kell létrehozni, amely vissza nem térítendő támogatásokkal, valamint kedvezményes kölcsönökkel segíti majd a turizmus újraélesztését. Szlovéniában a turizmusból származó bevételek a bruttó hazai termék (GDP) 12 százalékát teszik ki.

Simon Zajc államtitkár kiemelte: szigorú óvintézkedések mellett már a jövő héten újranyithatnak a kisebb, legfeljebb 30 fő befogadásra alkalmas szálláshelyek, júniustól pedig a hotelek, wellnessközpontok és más turisztikai létesítmények is. Minderről még a kabinet konzultálni fog a járványügyi szakemberekkel - tette hozzá.

Gregor Jamnik, a Szlovén Idegenforgalmi Szövetség elnöke szerint amennyiben újranyitnák a határokat azon országok felé, ahol hasonló a járványügyi helyzet, mint Szlovéniában, a szállodák kihasználtsága a nyáron elérhetné a harminc, őszre pedig az ötven százalékot.

Horvátország nagyon számít a szlovén turistákra. A németek után a szlovénok töltik el a legtöbb vendégéjszakát az országban. A
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 15:43
Koronavírus - Hatvan éves az ország egyetlen vidámparkja, május 9-én újranyitják
Nagy Gergely Sándor hozzátette: az elmúlt évtizedekben látogatók generációi nőttek fel örök élményeket szerezve a vidámparkban, amely a régió egyik meghatározó turisztikai-, szabadidős- és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

A vidámpark és az állatkert a járványhelyzet miatt március 17. óta zárva tart, de a járványügyi enyhítő rendelkezéseknek köszönhetően - a közegészségügyi intézkedések betartásával - az állatkert május 4-től fogad újra látogatókat, a vidámparkban pedig a jubileumi szezon május 9-én kezdődik - ismertette az igazgató.

Nagy Gergely Sándor közölte: a zárva tartás alatt alapos gépészeti karbantartást követően több játékelem külsőleg is megújult, hogy teljes pompájában köszöntse a szórakozni és kikapcsolódni vágyó nagyközönséget.

A nagy becsben őrzött ipartörténeti értékű lovasforgó békebeli paripái restaurálásukat követően újra régi pompájukban tündökölnek, de a családok egyik nagy kedvence, a kacsavonat is megszépülve várja visszatérő és új utasait. A kor
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 20:42
1/28
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Az emberek többsége......
bongyi53
2009. március 13. péntek, 12:27
Az esetek többségében
jakabgasparne
2009. március 13. péntek, 05:49
az emberek többsége.jpg
napfeny62
2008. április 12. szombat, 22:23
J.Gy Májusi óda.jpg
liliana01
2020. május 10. vasárnap, 15:06
Májusi dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 25. kedd, 17:17
Májusi este.jpg
chillik
2018. június 25. hétfő, 05:35
1.Májusi vasárnap - v. ké
anci-ani
2018. május 26. szombat, 09:43
majusi udv...
borigit
2018. május 25. péntek, 14:36
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
Wass A. Májusi találkozás
menusgabor
2018. május 03. csütörtök, 22:06
májusi koncert 2017.jpg
maroka
2017. augusztus 07. hétfő, 09:22
májusi koncert 2017_4.jpg
maroka
2017. augusztus 07. hétfő, 09:16
májusi koncert 2017_2.jpg
maroka
2017. augusztus 07. hétfő, 09:12
májusi naptár unokákkal.j
kerzsi58
2017. május 05. péntek, 16:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.