Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:44 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
"Biológiai drónokat" vetnek be a rákos sejtek az immunrendszer elleni harcukban
elsősorban, de azt találták, hogy a mell- és a tüdődaganat is bocsát ki PD-L1-fehérjét szállító exoszómát.

A kutatás eredménye paradigmaváltást hoz annak megértésében, hogyan a daganatos sejtek hogyan nyomják el az immunrendszert, és új utat tár fel annak megállapítására, hogy mely rákos betegek képesek reagálni a PD1-ellenes terápiára, amely feléleszti az immunrendszer képességét a daganat elleni harcra, és új terápiák hatékonyságának keresését is lehetővé teszi.

Az exoszómákat mások között a tumorsejtek termelik, és a sejtközi kommunikációban játszanak szerepet, képesek az örökítőanyagok, mRNS, a miRNS, valamint a bioaktív lipidek és proteinsejtek szállítására a sejtek között, érintkezéskor akár át is programozhatják a fogadó sejteket.

A PD1-elleni terápia megakadályozza a kölcsönhatást a T-sejteken lévő PD-1 fehérje és a tumorsejteken lévő megfelelője, a PD-L1 molekula között, új erőt adva a T-sejteknek, lehetővé téve, hogy kifejtsék tumorgyilkos hatásukat.

"Az immunterápia életmentő
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:31
A mell rákos daganata "manipulálja" a csontszövetet
Az áttétes mellrák az esetek 85 százalékában egyéb szervek mellett a csontokban is metasztázisokat képez - számolt be a Nature brit tudományos lapban megjelent tanulmányról a BBC News.

A brit és a dán kutatók felfedezték, hogy a mellrák áttétes formáinál a vérben magasabb egy enzim, a LOX (lipoxil-oxidáz) szintje, a fehérjét a tumorsejtek termelik.

A csont egy élő, folyamatosan változásban lévő szerv, megfelelő szerkezetét, állagát az összehangolt csontlebontási és csontképződési folyamatok biztosítják. Egérkísérletekkel a brit és a dán kutatók viszont kimutatták, hogy a LOX-enzim megzavarja a csontátépülés élettani folyamatát, így károsodik a szerkezete, szövethiányok alakulnak ki. Gátló gyógyszerek alkalmazásával azonban megakadályozható a csontáttétek képződése.

A növekvő enzimaktivitást csupán az úgynevezett ER-negatív mellráknál figyelték meg, amely az esetek harmadát teszik ki, viszont sokkal agresszívabb, mint a melldaganat egyéb formái.

Az állatkísérletekkel bebizonyosodott,
velemenyezd, 2015. május 29. péntek, 14:12
Egészség
IMMUNRENDSZER, immunitás

Immunrendszer és immunitás.. Állandóan azt halljuk, hogy támogassuk az immunrendszer működését, vagy hogy biztos legyengült az immunrendszerünk! Jó, de tulajdonképpen, hol is van, és mi is alkotja az én immunrendszer -apparátusomat.. :-)) ? Mitől függ az immunrendszer működése, mi a feladata, és milyen folyamatok befolyásolják az immunrendszer működési hatékonyságát? Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy minden egyes sejtünk részt vesz az immunrendszer -apparátus működésében, immunitás folyamatában, hiszen minden sejtünk rendelkezik például egy sejtfelszíni jelölőanyaggal (markerrel), amely jellemző úgy az emberre, mint fajra, és jellemző magára az egyedre nézve is. Ezen kívül a szervezetben sejt és szervszinten is vannak olyan speciális funkcionális immunrendszer - csoportosulások, melyek kifejezetten felismerő, védelmi és lebontó feladatot végeznek el a szervezet védelmében.

Immunitás (védettség) a szervezet olyan állapota, mikor védett a szervezet
piroska0101, 2014. március 06. csütörtök, 09:39
Törődjön Többet Egészségével !_Az immunrendszer és erősítése
T limfocitáknak több alcsoportja van, melyeknek különbözőek a funkciói, feladatai:

Az immunválaszt kiváltó (indukáló), segítő (helper) limfociták, és az immunválaszt mérséklő, elnyomó (szuppresszor) limfociták, sejtmérgező (citotoxikus) sejtek, melyek a celluláris immunválasz során fehérjeoldó (citolitikus-sejtblokkoló) hatásuk révén az idegen sejteket feloldják, elpusztítják.
A T limfociták termelik ezen kívül a ,,gamma interferont", mely hatásos természetes gátlója a tumorsejteknek és a vírusoknak.

(A képen T- limfocita látható az antigénnel, mely kék festésű).

A T-limfociták a sejtes (celluláris) immunválaszban fejtik ki hatásukat és elősegítik (stimulálják) a humorális választ, a B-limfociták a humorális immunválaszban fejtik ki hatásukat.

...a teljes cikk az alábbi oldalon...
astropapa58, 2014. március 04. kedd, 20:37
Füszer növények...!
gyulladásos reakció kialakulását.

A vöröshagyma enyhítheti a megfázás tüneteit, mivel csökkenti az orrdugulást. Illóolajai a légutak nyálkahártyájának mirigyeit hígan folyó nyák termelésére késztetve fellazítják a légutakban lerakódott, besűrűsödött nyákréteget. Asztmaellenes hatását mind laboratóriumi kísérletekben, mind élő szervezetben bizonyították.

Vizsgálták a hagymának a rákkal szembeni védőhatását is, mert egyes feltevések szerint kénvegyületei gátolhatják bizonyos tumorsejtek növekedését, burjánzását.

Szirup: Jó nyákoldó és köhögéscsillapító hatású. Meghűléses megbetegedések esetén ajánlott.
Borogatás: A bőr felhólyagozására ajánlott.

Hagymástej: Vágjunk össze két kisebb fej vöröshagymát, majd 1db szegfűszeggel, 1 szál kakukkfűvel, 1 teáskanálnyi mézzel és 1 dl vízzel forraljuk fel. Hagyjuk állni 12 órán át, végül nyomjuk át szitán. Ezt követően forraljuk fel 2 dl tejjel. Napi 2 csészényi fogyasztása ajánlott belőle meghűléses megbetegedés
joskaba45, 2009. augusztus 01. szombat, 08:33
Képek, videók
Immunrendszer-kórokozó k.j
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 19:56
Immunrendszer erősítő tur
pacsakute
2014. január 26. vasárnap, 07:59
Immunrendszer erősítők.jp
pacsakute
2013. december 22. vasárnap, 11:59
immunrendszer-felturbo zas
irmus
2013. szeptember 16. hétfő, 08:12
immunrendszer erősítő.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:50
Immunrendszer 2.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
Immunrendszer.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:06
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
katinka eredményei a V-B
maroka
2018. december 15. szombat, 14:22
Warp Brusch eredménye.jpg
wegnerzs
2016. január 10. vasárnap, 15:06
Az ásatások eredményei.jp
wob
2015. július 24. péntek, 18:16
Futball eredmények 1956
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:41
a genetika eredménye
jegesmedve21
2012. július 11. szerda, 06:59
Eredményes,nyugodt hetet
zsoka1953
2011. január 25. kedd, 12:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.