Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 04:34 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek .....
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek bepiszkolni a kezüket, nem keresztények.
A TV2000 katolikus televíziós csatornán 2018-ban a Miatyánkról, 2019-ben az Üdvözlégyről folytatott beszélgetést Marco Pozza fiatal börtönlelkész Ferenc pápával. Idén február 17-től a trilógia harmadik részeként a Hiszekegy kerül terítékre, nyolc részben.
A sorozat abból az elgondolásból született, hogy térjünk vissza ősi imádságaink szavainak gyökereihez, értelmezzük azokat a jelenben, korunk tanúságtevőivel együtt, találkozások, kommentárok által. ,,Mindannyian azt hisszük, hogy ismerjük a Hiszekegyet, elmondjuk vasárnap és más fontos alkalmakkor. Néha azonban úgy ismételjük, mint egy mondókát, miközben fel sem fogjuk, hogy amikor mondjuk, észrevétlenül belépünk a keresztény szépség legrejtettebb szobáiba, magának Istennek a szívébe" - szól a harmadik sorozat beharangozója.
Io credo (Én hiszek) címmel láthatók majd a sorozat epizódjai főműsoridőben. A nyolc részben Ferenc pápa válaszol
maroka, 2020. február 12. szerda, 12:00
A kasszasikerlista élén maradt az új Star Wars-film az észak-amerikai mozikban
Ezzel Észak-Amerikában már 361 millió dollárt forgalmazott a bemutatása óta eltelt alig két hétben - olvasható a Variety.com filmes hírportálon.

A film globális bevétele már elérte a 725 millió dollárt

Ugyan a harmadik Star Wars trilógia záró mozija nyitóhétvégéjén 20 százalékkal elmaradt a két előző filmtől, a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erőtől, valamint a 2017-es Az utolsó Jediktől, mostanra már szinte utolérte azokat, és hamarosan túl fogja szárnyalni az egymilliárd dolláros jegybevételt, ami jól jelzi a Disney páratlan uralmát a 2019-es kasszasikerlistán. Ez lehet idén a stúdió hetedik filmje, amely átlépi a egymilliárd dolláros jegyeladást.

A Sony két karácsonyi sikert is elkönyvelhet: a Jumanji - A következő szint című családi kalandfilmje az ötnapos ünnep alatt 59 millió dollárral növelte jegyeladásait, és a kasszasikerlista második helyén maradt. A hazai forgalmazásban már elérte a 175,7 millió dollárt.

A Kisasszonyok című romantikus filmdrámájára Greta Gerwig rendezésében
velemenyezd, 2019. december 29. vasárnap, 19:01
A vártnál gyengébben nyitott az új Star Wars-film az észak-amerikai mozikban
A Disney filmjének globális bevétele 374 millió dollárra rúg - írta a Variety.com filmes szaklap.

Ugyan a harmadik trilógia záró darabja ezzel a hétvégi észak-amerikai toplista élén végzett, messze elmaradt két előzményétől, a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erőtől, mely 248 millióval, valamint a 2017-es Az utolsó Jediktől, mely 220 millióval nyitott.

A messzi, messzi galaxis legújabb története a Sony Jumanji - A következő szint című családi kalandfilmjét, valamint a Disney Jégvarázs 2-jét előzte meg, az előbbi a második helyre jutott 26,2 milliós, az utóbbi a harmadikra 12,4 milliós jegyárbevételével.

A héten debütált egy másik nagy költségvetésű film, a Universal stúdió Macskák című musicalje. Az Oscar-díjas Tom Hooper rendezte vígjáték mindössze 6,5 millió dollárt hozott az amerikai jegypénztáraknál, és a külföldi piacokkal együtt is csak 10,9 milliós bevételre tett szert.

A filmet Magyarországon december 26-án mutatják be.

A sztárszereposztás (Idris Elba, Taylor Swift, Ian
velemenyezd, 2019. december 22. vasárnap, 19:12
Testnevelési Egyetem: könyv a győzelem tudományáról
A keddi könyvbemutatón Mocsai Lajos, a TE rektora elmondta, hogy a Stratégia és taktika című kiadvány egy trilógia első kötete, amelynek második része a védekezésről és a támadásról, a harmadik pedig a különböző sportágak legfontosabb, győzelmet, illetve sikert hozó algoritmusairól szól majd.

Hozzátette: az alapmű lényege, hogy a terminológiai megfogalmazástól, a megfigyelési szempontrendszertől kezdve egészen a végeredményig tartalmazza az alkalmazott és hasznosítandó stratégiai megfontolásokat.

"Nemcsak módszertant tartalmaz a könyv, hanem a sportszakemberek egy szemléletet kapnak belőle arról, miként kell a saját területükön a stratégiai és taktikai gondolkodást megalkotni" - fogalmazott Mocsai Lajos, aki kiemelte: a pszichés teher alatti döntésképes tudás, valamint stratégiai gondolkodás téthelyzetben rendkívül fontos, és meghatározza az eredményességet.

A rektor szerint a könyv ahhoz nyújt segítséget, hogy a teljesítőképes tudást hogyan lehet a taktikai tartalmak végrehajtásával
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 12:31
Carrie Fisher jeleneteivel készül el a Csillagok háborúja kilencedik része
szombatra virradóra bejelentő közlemény szerint J. J. Abrams rendező, hozzátéve: megtalálták a módját annak, hogy a hetedik epizódhoz felvett jeleneteket használva tisztelegjenek a színésznő előtt híres szerepében.

A kilencedik részben visszatér Luke Skywalkerként Mark Hamill és a Star Wars-univerzum egy másik veteránja, Anthony Daniels, aki C-3PO-t alakítja. Ő az egyetlen, aki a franchise összes jelentős filmjében játszott. Nagy visszatérő Lando Calrissian szerepében Billy Dee Williams, aki a harmadik trilógia eddigi részeiben nem volt látható.

Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Lupita Nyong'o és Domhnall Gleeson is szerepel a következő epizódban.

Csatlakozik a szereposztáshoz az ismert brit színész, Richard E. Grant és Naomi Ackie, akit a 2017-es Lady Macbheth című filmből ismerhet a közönség.

Az előző, Az utolsó Jedik című fejezet világszerte több mint 450 millió dolláros bevételt hozott bemutatója tavaly decemberi hétvégéjén. Észak-Amerikában, a legjelentősebb
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 10:31
Az akciósorozat legjobb nyitóhétvégi bevételét hozta az Ocean's 8
Goldstein, a Warner Bros. hazai forgalmazó részlegének vezetője közölte, hogy várakozásaikat felülmúlta a Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Rihanna és Helena Bonham Carter főszereplésével készült film fogadtatása. "Mindig is vannak hiányfilmek (nők vezetésével készült projektek). Örülük, hogy a nézők ugyanúgy élvezték, mint mi" - tette hozzá.

Az Ocean's-széria folytatását több mint tíz évvel a Steven Soderbergh rendezte, George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon főszereplésével forgatott trilógia utolsó filmje után mutatták be. A 2001 és 2007 között forgatott három film 36 és 39 millió dollár közötti jegybevételeket hozott nyitóhétvégéjén.

A kasszasikerlista második helyére szorult vissza az eddig vezető, a Solo: Egy Star Wars-történet, amely 15,2 millió dollárt forgalmazott a hét végén. Három héttel ezelőtti bemutatása óta 176,4 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők az észak-amerikai mozikban. A Disney és a Lucasfilm mozija globálisan 312,2 millió dollárt forgalmazott.

A
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 19:52
Arany-emlékév - Arany János emlékest Rómában
Az Arany János-emlékévhez kapcsolódó rendezvény során Carla Romanelli színművész részleteket olvas fel a Toldi-trilógiából, majd levetítik Gémes József Daliás idők című, 1984-es animációs filmjét, amely a költő hasonló című elbeszélő költeménye alapján készült - tájékoztatta az MTI-t kedden a Római Magyar Akadémia.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Arany János neve nem ismeretlen az olasz közönség előtt, hiszen Toldi című költeményének első olasz kiadása már 1904-ben megjelent Francesco Sirola fordításában, a fiumei Emidio Mohovich Kiadó gondozásában. 1909-ben napvilágot látott egy újabb fordítás Saladino Daladini révén, majd 1931-ben megjelent olaszul a Toldi-trilógia harmadik része is, a Toldi estéje Umberto Norsa fordításában, a G. Carabba Kiadó gondozásában.
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 12:02
Könyvfesztivál - Tizenöt újdonsággal jelentkezik a Scolar Kiadó
A Scolar Kiadónak az idei könyvfesztiválra megjelenő újdonságai közül Babiczky Tibor szerkesztő az MTI-nek kiemelte Tisza Kata Akik nem sírnak rendesen című kötetét, amelyet a szerző tíz év kihagyás után publikált. "Tisza Kata másfajta személyiségként tért vissza az irodalomba. Ez alatt az idő alatt gyerekei születtek és elvégezte a pszichológia szakot, jelenleg a doktori fokozatán dolgozik" - hangsúlyozta a szerkesztő.

Tisza Kata új kötete pszichológiailag megalapozott prózai műveket vonultat fel, és kendőzetlenül mutatja meg az emberi kapcsolatok mögött húzódó fullasztó valóságokat. Három szereplője van a történeteknek: egy férfi, egy nő és egy terapeuta, akik olyan emberi határhelyzetekben tűnnek fel, mint a gyerekszületés, válás, gyász, házasságkötés, megcsalás és csalódás, de egyazon élethelyzetet több életkorban is megmutat a szerző - mutatott rá Babiczky Tibor.

Felhívta a figyelmet Erlend Loe norvég szerző Doppler hazatér című könyvére, a Doppler-trilógiának a befejező darabjára,
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 10:41
Christopher Marlowe-t Shakespeare társszerzőjeként ismerte el az Oxford University Press kiadó
Shakespeare kortársa és vetélytársa segédkezhetett a bárd három darabjának megírásában.

Már a 18. században felmerült a gyanú, hogy Marlowe, akinek egyebek között a Doktor Faustus című dráma fűződik a nevéhez, közreműködött Shakespeare VI. Henrik királyának első, második és harmadik részében, valamint a bárd több másik darabjában is - emlékeztetett a BBC News.

A mostani az első alkalom, hogy hivatalosan is elismerték Shakespeare társszerzőjeként. A két drámaíró együtt fog szerepelni a VI. Henrik trilógia nyitólapján.

A The New Oxford Shakespeare című gyűjtemény egy nemzetközi kutatócsoport munkájának eredménye, akik szerint a bárd sokkal többet dolgozott együtt más drámaírókkal, mint azt eddig gondolták. Eredményeik szerint Shakespeare 44 darabjából 17 társszerzők bevonásával született.

A kutatás során a szakemberek hagyományos szövegelemzést végeztek, valamint számítógépes módszert is használtak a szövegek tanulmányozására.

Gary Taylor, a gyűjtemény egyik szerkesztője szerint
velemenyezd, 2016. október 24. hétfő, 17:59
Meghalt Andrzej Wajda világhírű lengyel filmrendező
filmfőiskolán szerzett rendezői diplomát.

Első műveiben a háború Lengyelországra gyakorolt hatását vizsgálta: az olasz neorealista hatásokat tükröző A mi nemzedékünk (1954) elsősorban hangvételében és formanyelvében hozott újat. Az 1957-es Csatorna világszerte ismertté tette nevét és a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját. Az 1944-es varsói felkelés idején játszódó filmben már megjelentek az életművén végigvonuló témák: a hamis mítoszok, a céltalan, értelmetlen hősiesség. A háborús trilógia harmadik része a Jerzy Andrzejewski regénye alapján készült Hamu és gyémánt (1958). A főszerepet játszó Zbigniew Cybulski a háború utáni lengyel nemzedék hőse lett, afféle kelet-európai James Dean mítosza szövődött alakja köré.

Wajda mai témát először az Ártatlan varázslókban dolgozott fel (1960). Ő maga első érett filmjének a Sámsont (1961) tartotta. Ennek zsidó egyetemista főhőse egy antiszemita tüntetésbe keveredve önvédelemből öl. A világháború témájához 1970-ben a Hamu és gyémánttal
velemenyezd, 2016. október 10. hétfő, 07:03
December elején érkezik az Oxygene 3 Jean-Michel Jarre-tól
Music az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A 68 éves Jarre az 1976 decemberében Franciaországban, fél évvel később pedig a nemzetközi piacon jelentette meg a ma már ikonikus albumot, a szintetizátorzene alapművének tartott Oxygene-t. A folytatás, az Oxygene 2 1997-ben érkezett, a művész idén hat hét alatt készítette el a harmadik részt. "A módszer hasonló volt ahhoz, ahogy az Oxygene anno született: próbáltam elkerülni, hogy túl sokat agyaljak az ötleteken és azonnal rögzítettem mindent. Nem a trilógia első részét akartam másolni, inkább végigvinni a hallgatókat egy utazáson, amelynek különböző állomásai valamilyen formában kapcsolódnak egymáshoz" - fejtette ki Jean-Michel Jarre.

Jean Michel Jarre több mint négy évtizedes eddigi pályafutása során húsz stúdióalbumot készített, köztük az Oxygene-t két évvel követő Equinoxe-ot, a Magnetic Fieldset (1981) vagy az állatkertek hangjait megidéző Zoolook-ot (1984). Tehetségét apjától örökölte: Maurice Jarre írta például a Doktor Zsivágó című film
velemenyezd, 2016. október 04. kedd, 15:42
62 éve született.....
Stieg Larsson (Umeå, 1954. augusztus 15. - Stockholm, 2004. november 9.)[1] svéd író, újságíró, az Expo folyóirat szerkesztője.[2]

Művei sikerét nem érte meg: első regénye, a A tetovált lány (Män som hatar kvinnor) címmel 2005-ben, kilenc hónappal halála után jelent meg, és azonnal sikert aratott. Folytatása, a A lány, aki a tűzzel játszik (Flickan som lekte med elden) 2006-ban szintén rendkívül népszerűnek bizonyult. Regényeit nyolc nyelvre fordították le. 2007-ben jelent meg harmadik és egyben utolsó befejezett regénye, a A kártyavár összedől (Luftslottet som sprängdes). Larsson eredetileg tíz kötetet tervezett főszereplői, Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander szereplésével.[1] A három megjelent kötetet Millennium-trilógia összefoglaló néven említik.[2]

Könyveinek összesített eladása alapján 2008-ban a világ második legnépszerűbb szerzője volt, 2009-ben pedig
gabfe, 2016. augusztus 17. szerda, 11:44
1/14
Képek, videók
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Jártak erre keresztények
gaazgezabandi
2008. május 10. szombat, 13:26
Idézet- Marco Rossi.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 22:56
Marco 01.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 02.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 03.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:10
Trump és Marcon- felesége
agica2004
2017. július 22. szombat, 19:48
Marcos mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:03
Marcos Mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:01
800px-San_Marco_interi or_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:04
800px-Basilica_San_Mar co_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:03
Marco Tozzi.png
agica2004
2014. június 13. péntek, 13:05
Andikám és Marcos
orban47
2014. április 19. szombat, 16:34
anyukám és Marcos
orban47
2013. október 07. hétfő, 00:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.