Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 21:13 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: a magyar GDP idén éves szinten 4,8 százalékkal bővül, jövőre 4 százalék körüli növekedés várható
szempontjait tekintette át.

Varga Mihály elmondta: a külföldi működő tőke beáramlását tekintve igen jó az ország helyzete, az elmúlt öt év során a régióban a bejövő működő tőke GDP-hez mért arányát tekintve három évben is a rangsor élén álltunk.

Kiemelte: a jövőben azonban a beérkező működő tőke megítélésében nem a munkahelyteremtés, hanem a minőségi szempontok, így a kutatás-fejlesztés, illetve a technológia váltás segítése lesznek az elsődleges szempontok. A tanács ennek a témakörnek a további tárgyalását a következő ülésén, december 17-én folytatja - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Varga Mihály jelezte: a következő években el kell érni, hogy a gazdaság növekedése érdekében egyre több iparágban valósuljanak meg külföldi befektetések, és a külföldi működő tőke nagyobb szerepet kapjon a kevésbé fejlett országrészek felzárkóztatásában is.

Varga Mihály kiemelte: a pénzügyi szolgáltatások digitalizációja jelentős mértékben járulhat hozzá Magyarország versenyképessége megerősítéséhez. A
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Krónika 13. rész (szakképzés, napirend után)
béremelést ugyan tartalmaz, de annak mértéke bizonytalan, a további béremelésnek pedig nincs meg a jogszabályi garanciája.

Kifogásolta továbbá egyebek közt azt, hogy a megbízási szerződéssel foglalkoztatott pedagógusok nem lesznek majd teljes jogú tagjai a tanítói közösségnek.

Független: jó az irány, de módosításokra van szükségSzabó Szabolcs (független) szerint átgondolt, jó irányba tervezet lépés ez a módosítás, de több olyan problémát is rejt, amelyek miatt le kellene állítani a tárgyalását, és pótolni a társadalmi-szakmai vitát, valamint ki kellene várni a tervezettel szoros összefüggésben lévő nemzeti köznevelési terv módosítását.

Kifogásolta a tervezett gyors bevezetését, "a közalkalmazotti burok megszüntetésének" módját és a tankönyvválasztás szűkös lehetőségét.

Arról beszélt: az anyag beismerése annak, hogy az elmúlt kilenc évben rossz irányba haladt a szakképzés ügye, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az innovációs tárca közti párharc" egyik eleme, így "mi
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 21:39
Bolgár kamion - Ügyészség: globális embercsempész hálózat tagja a kamionsofőr
bírósági procedúrán, amelyen a bíró felszólítására igazolta személyazonosságát és azt, hogy brit állampolgár.

Az ügyész a hivatalos vádismertetésben kiemelte: a vádhatóság szerint az ügy mögött egy olyan globális hálózat áll, amely jelentős számú illegális bevándorló Nagy-Britanniába csempészését szervezi, és a hatóságok szerint ennek tagja a kamionsofőr is.

A magisztrátusi testület eljáró bírájának hétfői döntése szerint Maurice Robinson vizsgálati fogságban marad.

A büntetőper további tárgyalását Chelmsford magisztrátusi bírósága a londoni központi büntetőbíróság - utcája után közkeletű nevén az Old Bailey - elé utalta, ahol november 25-én lesz az első tárgyalási nap.

A 39 holttestet szerda hajnalban találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában álló kamion rakterében.

A hűtőkonténer nem sokkal korábban érkezett a Temze torkolatában fekvő közeli Purfleet kisváros komptermináljába a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből. A Scania típusú nyerges vontató, amelyet Robinson
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:52
Brexit - Jóváhagyta a brit parlament felsőháza a megállapodás nélküli kilépést tiltó törvényt
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett indítványt szerda éjjel fogadta el 327-299 arányban az alsóház, komoly vereséget mérve a kezdeményezést hevesen ellenző Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnökre.Az alsóházi jóváhagyás után a jogszabály azonnal a Lordok Háza elé került további vitára.

Előzetesen egyértelmű jelek utaltak arra, hogy a rendezetlen Brexit tilalmáról szóló törvény tárgyalását a Lordok Házának Brexit-párti tagjai megpróbálják addig húzni, amíg végül nem marad idő a végleges változat kihirdetésére. A felsőházban ugyanis száznál több módosító indítványt nyújtottak be a törvényhez, és ezekről egyenként szavazni kellett volna, majd az alsóházban is dönteni kellett volna a felső kamarában elfogadott módosítók sorsáról.

Ez azért kérdőjelezte volna meg a törvény életbe léptetését, mert Johnson már korábban bejelentette, hogy a jövő héttől felfüggeszti a jelenlegi parlamenti ülésszakot, és októberben új kormányprogram meghirdetésével új
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 18:22
Brexit - Nem akadályozza a felsőház a megállapodás nélküli kiválást tiltó törvényt
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt szerda éjjel hagyta jóvá 327-299 arányban az alsóház, és a jogszabály azonnal a Lordok Háza elé került további vitára.

Előzetesen egyértelmű jelek utaltak arra, hogy a rendezetlen Brexit tilalmáról szóló törvény tárgyalását a Lordok Házának Brexit-párti tagjai megpróbálják addig húzni, amíg végül nem marad idő a végleges változat kihirdetésére. E jelek közé tartozott, hogy a felsőházban száznál több módosító indítványt nyújtottak be a törvényhez, és ezekről egyenként szavazni kellett volna, majd az alsóházban is dönteni kellett volna a felső kamarában elfogadott módosítók sorsáról.

Boris Johnson azonban már korábban bejelentette, hogy a jövő héttől felfüggeszti a jelenlegi parlamenti ülésszakot, és októberben új kormányprogram meghirdetésével új törvényhozási időszak kezdődik.

Csütörtök hajnalban mindazonáltal már értesülések terjedtek el arról, hogy a Lordok Háza
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:21
Brexit - Elfogadta londoni alsóház a rendezetlen Brexit tilalmát célzó törvényt, elvetette Johnson választási i
előrehozott választást, ha az Európai Unió előbb hozzájárul a brit kilépés halasztásához.

Mindezek nyomán szerdára teljes politikai patthelyzet alakult ki Nagy-Britanniában, nem kis részben azért, mert a rendezetlen Brexit tilalmáról szóló törvény napirendre vételét a kormánnyal szembefordulva csaknem kéttucatnyi konzervatív képviselő is megszavazta, és őket kizárták a tory frakcióból. Boris Johnson kormánya ezzel kisebbségbe került az alsóházban.

A rendezetlen Brexit tilalmáról szóló törvény tárgyalását mindeközben a Lordok Házának Brexit-párti tagjai megpróbálják addig húzni, amíg végül nem marad majd idő a végleges változat kihirdetésére. Ennek jele, hogy a törvényhez a felsőházban máris száznál több módosító indítványt nyújtottak be, s ezekről egyenként szavazni kell, majd az alsóházban is dönteni kell az elfogadott módosítók sorsáról.

Boris Johnson azonban már korábban bejelentette, hogy a jövő héttől felfüggeszti a jelenlegi parlamenti ülésszakot, és októberben új kormányprogram
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 07:04
A hongkongi kormányzó elvetette a kiadatási törvénytervezet további tárgyalásának lehetőségét
A kormányzó "halottnak nyilvánította" a törvénytervezetet, mellyel kapcsolatban korábban úgy nyilatkozott, hogy annak a tárgyalását a jelenlegi kormányzat mandátumának 2020-ban esedékes lejártáig nem fogják újra napirendre venni, a beadvány akkor pedig automatikusan érvényét veszíti majd.

A SCMP azonban rámutat: továbbra sem egyértelmű, hogy ezzel a kormányzó visszavonta-e a beadványt, ahogyan azt a tüntetők követelték.

Lam ismételten kijelentette: a kormányzat nem nevezte zavargásoknak a június 12-én zajló tüntetést, melyen a törvénytervezet ellen tiltakozók több helyen összecsaptak a rendőrökkel, akik könnygázt és gumilövedékeket vetettek be ellenük.

A kormányzó továbbra is kitartott azon álláspontja mellett, miszerint nem rendeli el az összecsapások legfelsőbb szintű kivizsgálását. A zavargásokban résztvevő vádlottakra akár 10 év börtönbüntetés lenne kiszabható - derül ki a Hong Kong Free Press című hongkongi hírportál cikkéből.

A kormányzó elismerte, hogy az elmúlt hónapok
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 07:05
Krónika 8. rész (bizottsági jelentések, illetékmentesség, napirend után)
megerősítette, a magyarországi népesedési tendencia 2010 óta az európai trendektől függetlenül kedvezően alakul, ami egyértelműen a kormány családpolitikájának eredményeként tudható be.

Kiemelte, Európában nincs párja a családi otthonteremtési kedvezménynek, amely eddig 50 ezer gyermek megszületéséhez járulhatott hozzá.

Az államtitkár kijelentette továbbá, egészen addig nem szabad megállni, amíg Magyarország fent nem tudja tartani saját népességét.

Napirend utánA napirendi pontok tárgyalását követően Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) felszólalásában a köztisztviselők napjára emlékezett.

Hajdu László (DK) az önkormányzatoknak követelt támogatást azért, hogy a nyári szünetben biztosíthassák a gyermekek felügyeletét, étkeztetését.

Horváth László (Fidesz) az észak-hevesi térségben pusztító "villámárvizek" utáni helyreállítási feladatokról beszélt.

Gurmai Zita (MSZP) a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer közösség (LMBTQ) tagjaival szembeni állami
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 20:51
Krónika 6. rész (kérdések, bizottsági jelentések, napirend után)
Fidesz: milyen fejlesztések várhatók Békéscsabán?

Herczeg Tamás (Fidesz) arról beszélt, milyen fejlesztésekkel támogatja a kormány a modern városok program keretében Békéscsabát. Kitért arra, hogy az egy főre eső támogatás tekintetében kimagaslóan szerepel a város, a régiós fejlesztéseket nézve több mint 450 milliárdnyi forrást biztosított a kormány. Ennek köszönhetően épülhet meg a Békéscsabát és Kecskemétet összekötő gyorsforgalmi út, és több közlekedési projekt is megvalósulhat. A közlekedési fejlesztések mellett különböző gazdaságélénkítési projektek valósulhatnak meg, és vonzóvá válhat a város a befektetők számára.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára rámutatott: 2010 előtt a térség teljes leépítése zajlott, munkahelyek vesztek el, a termelők nem találták értelmét a termelésnek. Békéscsaba helyzetét konszolidálni kellett - rögzítette, hozzátéve: a program keretében juttatott forrásokból 128 milliárd forintra már le is
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 19:42
Krónika 8. rész (Eurofish, Európai táj egyezmény, napirend után)
Kormány: világszínvonalúvá válhat a magyar édesvízi haltermelés

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára azt mondta, hogy az eredetileg Közép- és Kelet-Európai fókuszú, Eurofish nevű nemzetközi szervezethez való csatlakozás világszínvonalúvá teheti a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelést. Az Eurofish eredetileg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) egyik korábbi projektjéből fejlődött ki, de később további feladatokkal bővült a hatásköre - emlékeztetett. Jelenleg főleg az információterjesztés, a tagországok gazdasági szereplőinek promóciója és ágazati projektek támogatása terén nyújt segítséget - tette hozzá.

A szervezet kéthavonta megjelenő szakmai folyóiratában tájékoztató és promóciós anyagokat jelentet meg a tagországok halgazdálkodásáról - emelte ki az államtitkár. A lapban megjelenő anyagok alkalmasak arra, hogy széles körben ismertté tegyék a hazai halgazdálkodási - hívta fel a figyelmet Farkas Sándor.

A csatlakozást követően a magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:08
Életfogytiglanra ítélték a GTA-banda négy tagját Moszkvában
A törvényszék Hazrathon Dohonovot, Serdzson Kodirovot, Anvar Ulugmuradovot és Umar Haszanovot ítélte életfogytiglanra, a banda ötödik tagja, Zafardzson Guljamov életfogytiglani szabadságvesztést kapott.

A GTA-banda, amely elnevezését az orosz médiában a Grand Theft Auto számítógépes játékról kapta, gépkocsi-tulajdonosokat gyilkolt meg és rabolt ki Moszkva közelében, az M4-es doni autópályán. A bűnözők vastüskékkel bénították meg a járműveket, majd a kilyukadt autógumikat megvizsgálni kiszálló vezetőket és utasaikat agyonlőtték.

A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bűnözők két év alatt 17 embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek. Ügyük tárgyalását 2017 júliusában kezdte meg a Moszkva megyei bíróság.

Tavaly augusztus 1-jén a banda tagjai a bíróságon őreiktől megkíséreltek fegyvert szerezni és megszökni. Az incidens során a biztonsági erők a banda
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:31
Az ukrán parlament első olvasatban elfogadta a korrupcióellenes bíróságról szóló törvényt
Ukrajna legnagyobb hitelezője, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az új bírói testület létrehozását szabta egyik fő feltételül a kölcsönök további folyósításához, miután az IMF szakértői legutóbb február 12. és 16. között tárgyaltak Kijevben a hitelprogram folytatásáról.

A törvényjavaslatot a 450 fős ukrán parlament 282 képviselője támogatta.

Az elterjesztés a Legfelsőbb Korrupcióellenes Bíróságot Ukrajna igazságszolgáltatási rendszerének állandó, magasan specializált bíróságaként határozta meg, amelynek hatásköre kiterjed az egész országra.

A speciális bíróság hatáskörébe kizárólag korrupciós bűncselekmények tartoznak. A dokumentum szövegében található magyarázat szerint például nem tartoznak a testületre olyan pénzmosási esetek, amelyekben másfajta, azaz nem korrupciós bűncselekménnyel megszerzett pénzt mostak tisztára.

A legfelsőbb korrupcióellenes bíróság felállításáról Petro Porosenko elnök 2017. december 22-én nyújtott be törvényjavaslatot, kérve annak sürgősséggel történő
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 13:12
1/12
Képek, videók
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
106százalék
gezemice1949
2016. április 25. hétfő, 09:32
100-százalékban-biztos -ho
lilagondolatok
2016. április 09. szombat, 08:24
111százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:07
116százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:04
DK 2 százalék.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:37
60százalék.jpg
maroka
2013. január 20. vasárnap, 11:51
70 százalék víz2.jpg
basikele
2012. október 07. vasárnap, 00:19
16 százalékos adókulcsw.j
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:02
Címkék
pénzügyi szolgáltatások, felsőházban ugyanis, Szabó Szabolcs, innovációs tárca, bíróságon őreiktől, közalkalmazotti burok, szervezet kéthavonta, speciális bíróság, törvény életbe, Gurmai Zita, magyar édesvízi, kormánnyal szembefordulva, Umar Haszanovot, olyan globális, kormányzó továbbra, elfogadott módosítók,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.