Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:54 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Húsvéti recept gyűjtemény
tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket habbá verjük, 8 dkg porcukrot keverünk hozzá, és azt a krémhez vegyítjük. Még melegen a két lap közé kenjük. Csak másnap szeleteljük.

Húsvéti piskótatorta 1.
Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta (kb. 25 darab), kevés édes-rumos tej, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, három evőkanál kakaópor, három evőkanál tej, a tetejére citrommáz, tojáscukor.
A vajat a porcukorral, a kakaóporral és a tejjel kikeverjük. Egy tortaforma szélére körös-körül édes-rumos tejbe mártogatott fél babapiskótákat állítunk fel, és a tortaforma alját is megmártott babapiskótával béleljük ki. Erre az egész krémet rákenjük, és megáztatott babapiskótákkal befedjük. A felső sor babapiskótát a kezünkkel szép simára egyengetjük, és leöntjük citrommázzal. Tojáscukorral díszíthetjük. Egy napig hideg helyen állni hagyjuk. Tálaláskor a forma karikáját lehúzzuk róla, és a forma lapjával együtt csúsztatjuk a tálra.

Húsvéti piskótatorta 2.
15
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Epres-túrós rétestorta recept
Epres-túrós rétestorta recept

Hozzávalók:

1 csomag kész réteslap (200 gr)

A töltelék hozzávalói:

50 dkg túró
175 g tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek búzadara
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
30 dkg eper

A tésztára:

15 dkg olvasztott vaj
1-2 ek zsemlemorzsa

A torta kenéséhez:

2 ek tejföl
1 teáskanál cukor

Elkészítése:
A töltelék elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Az eper kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret és a felvert tojáshabot is.
Összeállítás:

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk. Két réteslapot kiterítünk, majd lekenjük őket olvasztott vajjal és kibéleljük
kannalidia, 2015. június 19. péntek, 21:14
almás receptek
rétesliszt, csipetnyi só
A töltelékhez: másfél kg savanykás, jóízű alma, 4-5 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj; a borkrémhez fél liter édes fehérbor, 4 egész tojás, 4 evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítése: Először megsütöm a torta tésztáját. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem, majd a tojássárgákat egyenként beleverve, az átszitált lisztet és a sót óvatosan beleforgatom. A tortaforma alját kibélelem egy papírlappal és belesimítom a tortamasszát, majd az előmelegített, közepesen forró sütőben mérsékelt lángon megsütöm. A nyitott sütőajtóban hagyom langyosra hűlni, és enyhén lisztezett deszkára borítom. A töltelékhez az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem, majd a cukorral és a reszelt citromhéjjal saját levében, fedő alatt megpárolom. Ezután fedő nélkül addig párolom, amíg a levét teljesen el nem fövi. Elkészítem a borkrémet is. Az egész tojásokat habosra keverem a
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
Egyszerű piskótatészta
Egyszerű piskótatészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.
A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek
orsi1, 2013. március 15. péntek, 18:36
Meggyes rakott
Hozzávalók:

0,5 kg magozott meggy
0,25 dkg túró
8-10 dkg cukor
12 dkg Rama margarin
1 citrom leve és reszelt héja
2 tojás
4 darab zsemle
2,5 dl tej

A tetejére:
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
1 kanál cukor
A forma kenéséhez:
Rama margarin
zsemlemorzsa

Elkészítése:
A zsemléket vékony csíkokra vágjuk, majd leöntjük a felforralt tejjel. A túrót összetörjük, majd összekeverjük a cukorral, a Rama margarinnal, a tojások sárgájával és a citrom levével és héjával. A tojások fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a túrót és a zsemlét. Egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk morzsával, majd az aljára teszünk a masszából. Erre jön a magozott meggy, majd újból a massza.
2 dl tejfölt elkeverünk a 1 csomag vaníliás cukorral és 1 kanál cukorral, majd a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
vicky0709, 2013. március 13. szerda, 12:54
Pehelytorta
Tésztához:
120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
40 g vaj,
1/4 l víz,
csipet tengeri só,
2-3 tojás,
vaj a forma kenéséhez,
Töltelékhez:
500 g sötétszemű cseresznye,
75 g hársvirágméz,
1/4 kávéskanál vaníliapor,
3 lap zselatin,
1/2 l tejszín.

A korpát szitáljuk ki a lisztből. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Te­gyük vissza a tűzre, és addig keverjük, amíg a tészta ös­szeáll és az edény alján vé­kony réteg képződik. Öntsük a tésztát tálba és keverjünk bele egy egész tojást. Állan­dó keverés közben hűtsük testhőmérsékletűre. Ekkor keverjük bele a második to­jást, a harmadikat pedig csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen felvet­te. Alaposan keverjük át a tésztát. Akkor jó, ha a kanálon megáll. Kenjünk ki vajjal és szórjunk be kevés korpával egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Tölt­sük bele a tészta harmadát, és 200 fokra előmelegített sütőben
szalai0913, 2012. október 07. vasárnap, 09:39
Édes, karácsonyi finomságok...
pudingpor
8 dkg kristálycukor
1 dkg vaníliás cukor



KARÁCSONYI MANDULÁS, ASZALT
GYÜMÖLCSÖS TORTA
Zsoldos Antal
A Danubius Health Spa Resort Sárvár konyhafônökének ajánlásával

Elkészítés:
Pirítsunk meg 16 dkg szeletelt mandulát szárazon teflonserpenyôben.
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérôjű csatos tortaformát, és szórjuk a mandulát a tortaforma aljára és oldalára.
Keverjük krémesre a maradék vajat, adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele a tojásokat egyenként, a darált mandulát, a sütôporral elkevert lisztet, a reszelt almát, végül az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A tésztát öntsük a formába, hintsük meg a tetejét a maradék mandulával.
Tegyük a 180 °C -ra elômelegített sütôbe, és süssük kb. 40 percig, tűpróbáig.

24 dkg szeletelt mandula
10 dkg darált mandula
12 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db
cipello, 2011. december 11. vasárnap, 22:10
Válogatás
Mézeskalács torta

Hozzávalók:
8 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg marcipánmassza, 6 tojás, 2 kiskanál mézeskalácsfűszer, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt
- a tetejére: 5 dkg baracklekvár, 15 dkg marcipánmassza, 16 dg aszalt szilva, 10-10 dkg ét és tej tortabevonó csokoládé,

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és marcipánmasszát. (Ez utóbbit legjobb káposztareszelőn lereszelni.) A tojássárgájákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukorral együtt a csokoládés masszába forgatjuk.
Végül beleszitáljuk a lisztet és az egészet könnyedén összekeverjük. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Még melegen a formából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla és baracklekvárral megkenjük. A marcipánmasszát porcukorral
akiram45, 2011. október 01. szombat, 22:45
Egyszerű piskóta tészta
Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva.

Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát
margoka59, 2011. szeptember 16. péntek, 13:40
1/5
Képek, videók
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Grízes-ribizlis piskóta
irmus
2018. július 14. szombat, 13:11
Citromos piskóta.jpg
vorosrozsa66
2018. július 02. hétfő, 15:52
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
Eperkrémes piskóta
irmus
2017. május 23. kedd, 07:24
Mascarponés-túrós piskóta
irmus
2017. május 09. kedd, 07:11
EPRES PISKOTA 00.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:57
Mogyorókrémes piskóta
irmus
2016. október 05. szerda, 07:40
Illatos túrós tortaformáb
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:39
maci tortaforma.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 18:46
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
A másik felével nehezebb
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:30
unokái felével
agicikacska
2009. január 31. szombat, 18:15
Címkék
darált mandulát, citromlével kemény, második to­jást, magozott meggy, tetejére citrommáz, aljára teszünk, formából kiborítjuk, fehérjéket kemény, vaníliás cukorral, tojások sárgájával, piskótát előmelegített, tésztát öntsük, egész tojást, forma lapjával, citrom levével, apróra vágott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.