Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 17:10 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Húsvéti recept gyűjtemény
tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket habbá verjük, 8 dkg porcukrot keverünk hozzá, és azt a krémhez vegyítjük. Még melegen a két lap közé kenjük. Csak másnap szeleteljük.

Húsvéti piskótatorta 1.
Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta (kb. 25 darab), kevés édes-rumos tej, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, három evőkanál kakaópor, három evőkanál tej, a tetejére citrommáz, tojáscukor.
A vajat a porcukorral, a kakaóporral és a tejjel kikeverjük. Egy tortaforma szélére körös-körül édes-rumos tejbe mártogatott fél babapiskótákat állítunk fel, és a tortaforma alját is megmártott babapiskótával béleljük ki. Erre az egész krémet rákenjük, és megáztatott babapiskótákkal befedjük. A felső sor babapiskótát a kezünkkel szép simára egyengetjük, és leöntjük citrommázzal. Tojáscukorral díszíthetjük. Egy napig hideg helyen állni hagyjuk. Tálaláskor a forma karikáját lehúzzuk róla, és a forma lapjával együtt csúsztatjuk a tálra.

Húsvéti piskótatorta 2.
15
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Epres-túrós rétestorta recept
Epres-túrós rétestorta recept

Hozzávalók:

1 csomag kész réteslap (200 gr)

A töltelék hozzávalói:

50 dkg túró
175 g tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek búzadara
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
30 dkg eper

A tésztára:

15 dkg olvasztott vaj
1-2 ek zsemlemorzsa

A torta kenéséhez:

2 ek tejföl
1 teáskanál cukor

Elkészítése:
A töltelék elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Az eper kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret és a felvert tojáshabot is.
Összeállítás:

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk. Két réteslapot kiterítünk, majd lekenjük őket olvasztott vajjal és kibéleljük
kannalidia, 2015. június 19. péntek, 21:14
almás receptek
rétesliszt, csipetnyi só
A töltelékhez: másfél kg savanykás, jóízű alma, 4-5 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj; a borkrémhez fél liter édes fehérbor, 4 egész tojás, 4 evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítése: Először megsütöm a torta tésztáját. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem, majd a tojássárgákat egyenként beleverve, az átszitált lisztet és a sót óvatosan beleforgatom. A tortaforma alját kibélelem egy papírlappal és belesimítom a tortamasszát, majd az előmelegített, közepesen forró sütőben mérsékelt lángon megsütöm. A nyitott sütőajtóban hagyom langyosra hűlni, és enyhén lisztezett deszkára borítom. A töltelékhez az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem, majd a cukorral és a reszelt citromhéjjal saját levében, fedő alatt megpárolom. Ezután fedő nélkül addig párolom, amíg a levét teljesen el nem fövi. Elkészítem a borkrémet is. Az egész tojásokat habosra keverem a
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
Egyszerű piskótatészta
Egyszerű piskótatészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.
A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek
orsi1, 2013. március 15. péntek, 18:36
Meggyes rakott
Hozzávalók:

0,5 kg magozott meggy
0,25 dkg túró
8-10 dkg cukor
12 dkg Rama margarin
1 citrom leve és reszelt héja
2 tojás
4 darab zsemle
2,5 dl tej

A tetejére:
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
1 kanál cukor
A forma kenéséhez:
Rama margarin
zsemlemorzsa

Elkészítése:
A zsemléket vékony csíkokra vágjuk, majd leöntjük a felforralt tejjel. A túrót összetörjük, majd összekeverjük a cukorral, a Rama margarinnal, a tojások sárgájával és a citrom levével és héjával. A tojások fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a túrót és a zsemlét. Egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk morzsával, majd az aljára teszünk a masszából. Erre jön a magozott meggy, majd újból a massza.
2 dl tejfölt elkeverünk a 1 csomag vaníliás cukorral és 1 kanál cukorral, majd a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
vicky0709, 2013. március 13. szerda, 12:54
Pehelytorta
Tésztához:
120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
40 g vaj,
1/4 l víz,
csipet tengeri só,
2-3 tojás,
vaj a forma kenéséhez,
Töltelékhez:
500 g sötétszemű cseresznye,
75 g hársvirágméz,
1/4 kávéskanál vaníliapor,
3 lap zselatin,
1/2 l tejszín.

A korpát szitáljuk ki a lisztből. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Te­gyük vissza a tűzre, és addig keverjük, amíg a tészta ös­szeáll és az edény alján vé­kony réteg képződik. Öntsük a tésztát tálba és keverjünk bele egy egész tojást. Állan­dó keverés közben hűtsük testhőmérsékletűre. Ekkor keverjük bele a második to­jást, a harmadikat pedig csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen felvet­te. Alaposan keverjük át a tésztát. Akkor jó, ha a kanálon megáll. Kenjünk ki vajjal és szórjunk be kevés korpával egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Tölt­sük bele a tészta harmadát, és 200 fokra előmelegített sütőben
szalai0913, 2012. október 07. vasárnap, 09:39
Édes, karácsonyi finomságok...
pudingpor
8 dkg kristálycukor
1 dkg vaníliás cukor



KARÁCSONYI MANDULÁS, ASZALT
GYÜMÖLCSÖS TORTA
Zsoldos Antal
A Danubius Health Spa Resort Sárvár konyhafônökének ajánlásával

Elkészítés:
Pirítsunk meg 16 dkg szeletelt mandulát szárazon teflonserpenyôben.
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérôjű csatos tortaformát, és szórjuk a mandulát a tortaforma aljára és oldalára.
Keverjük krémesre a maradék vajat, adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele a tojásokat egyenként, a darált mandulát, a sütôporral elkevert lisztet, a reszelt almát, végül az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A tésztát öntsük a formába, hintsük meg a tetejét a maradék mandulával.
Tegyük a 180 °C -ra elômelegített sütôbe, és süssük kb. 40 percig, tűpróbáig.

24 dkg szeletelt mandula
10 dkg darált mandula
12 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db
cipello, 2011. december 11. vasárnap, 22:10
Válogatás
Mézeskalács torta

Hozzávalók:
8 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg marcipánmassza, 6 tojás, 2 kiskanál mézeskalácsfűszer, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt
- a tetejére: 5 dkg baracklekvár, 15 dkg marcipánmassza, 16 dg aszalt szilva, 10-10 dkg ét és tej tortabevonó csokoládé,

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és marcipánmasszát. (Ez utóbbit legjobb káposztareszelőn lereszelni.) A tojássárgájákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukorral együtt a csokoládés masszába forgatjuk.
Végül beleszitáljuk a lisztet és az egészet könnyedén összekeverjük. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Még melegen a formából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla és baracklekvárral megkenjük. A marcipánmasszát porcukorral
akiram45, 2011. október 01. szombat, 22:45
Egyszerű piskóta tészta
Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva.

Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát
margoka59, 2011. szeptember 16. péntek, 13:40
1/5
Képek, videók
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Grízes-ribizlis piskóta
irmus
2018. július 14. szombat, 13:11
Citromos piskóta.jpg
vorosrozsa66
2018. július 02. hétfő, 15:52
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
Eperkrémes piskóta
irmus
2017. május 23. kedd, 07:24
Mascarponés-túrós piskóta
irmus
2017. május 09. kedd, 07:11
EPRES PISKOTA 00.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:57
Mogyorókrémes piskóta
irmus
2016. október 05. szerda, 07:40
Illatos túrós tortaformáb
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:39
maci tortaforma.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 18:46
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
A másik felével nehezebb
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:30
unokái felével
agicikacska
2009. január 31. szombat, 18:15
Címkék
torta tésztáját, sütőajtóba beleteszek, vajat megolvasztjuk, eper kivételével, almát meghámozom, reszelt csokoládét, töltelék hozzávalói, átszitált lisztet, tetejére citrommáz, tészta harmadát, apróra vágott, túrót összetörjük, tortaforma szélére, reszelt citromhéjjal, tortaforma alját, tortaformát kivajazunk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.