Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:13 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 db sütés nélküli desszert...
rétegezést.
5. Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
6. Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
7. Másnap szeleteljük.

Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Konyhai kisokos
Konyhai kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Mascarponés epertorta sütés nélkül
Mascarponés epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix
2 dl tejszín
60 dkg eper
25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
2 evőkanál vagdalt pisztácia



Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 15:03
Meggyes-csokis túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók:
-alap:
20 dkg háztartási keksz
15 dkg margarin
10 dkg csokitörmelék
-túrókrém:
1 kg házi túró (vagy bolti)
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 csomag zselatinpor
30 dkg magozott, fagyasztott meggy
díszítés:
tejszínhab
friss meggyszemek
csokilapocskák, citromfű levelek

Elkészítés:
A kekszet nylonzacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tortaforma alját beburkoljuk folpack-kal, rákapcsoljuk az oldalát, és belenyomkodjuk a kekszet. A felére szórjuk a csokit. A túrót 1 dl tejszínnel botmixer segítségével krémesítjük, majd a zselatint elkeverjük a cukorral, a másik dl tejszínnel, és forrásig hevítjük. Hozzáadjuk a túróhoz. Valószínűleg ugyanolyan hatást érek el, ha mindkét dl tejszínt hozzáadom a zseletinhoz, és utána pürésítem. 2/3-ába elkeverjük a meggyet, a kekszes alapra kenjük, majd a sima túrókrémmel befedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:34
Túrós-málnás máktorta
rizsliszt vagy kókuszliszt*)
1 csapott tk. sütőpor
12 dkg darált mák
1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:
25 dkg túró
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:
kb. fél kg málna
1 cs. piros tortazselé

A sütőt 175C-ra előmelegítjük. A darált mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a margarinos alaphoz keverjük. Ezután kanalanként belekeverjük a lisztes keveréket. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és óvatosan egyneművé
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 10:27
Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)
Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)

Hozzávalók

A kekszalaphoz:
15 dkg vaj
30 dkg zabkeksz
olaj (a dormához)
A túrókrémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
6 db lapzselatin
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 dkg citrom
1 csomag vanílás cukor
20 dkg mascarpone
A tetejére:
35 dkg eper


Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, a kekszeket apró darabokra törjük, 2 evőkanállal félreteszünk belőle, majd a maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk, az alját sütőpapírral beborítjuk, és a massza felét belenyomkodjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

A tejből és a pudindporból elektromos habverővel pudingot készítünk.

A
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:08
Csokis finomság
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
300 gétcsokoládé
100 gvaj
3/4 bögrekristálycukor
csipet só
3 dbtojás
1/2 bögrekakaó
1/2 bögrehabtejszín

Elkészítés menete
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük (16 cm átmérőjű). A forma alját sütőpapírral kibéleljük.
150 g étcsokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a tojást és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt a csokis masszát töltjük bele a tortaformába, majd 25 percig sütjük.

A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A maradék csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és sima állagúra keverjük. Az öntetet ráöntjük a tésztára és elegyengetjük. Megvárjuk, míg megköt, kivesszük a formából, felszeleteljük és
koszegimarika, 2018. június 08. péntek, 08:55
Erdei gyümölcsös túrógombóc torta - paleo
Hozzávalók:

Túrógombóchoz:
2 tojássárgája,
200 gr totu/nem paleó: zsírszegény túró
4 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. eritrit

Piskótához:
2 tojás,
2 tojásfehérje,
2 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. kakaó,
4 ek. eritrit,
1 késhegynyi szódabikarbóna

Csokiöntethez:
100 ml kókusztejszín/ nem paleó: tejszín,
70 gr cukormentes étcsokoládé,
3 ek. eritrit,
1 tk. kókuszzsír
1 marék erdei gyümölcs mix

Elkészítés:

Túrógombóc: A hozzávalókat jól összekeverjük, és amíg a piskótát elklészítjük, hűtőben pihentetjük.

Piskóta: A hozzávalókat a fehérje nélkül kikeverjük, majd a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, és beleforgatjuk a tésztába.

Csokiszósz: A legvégén sütés követően készítjük el. A tejszínt az eritrittel felmelegítjük, majd beletördeljük a csokit, és a zsírt is hozzáadjuk, és addig keverjük amíg el nem olvad benne a
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 11:01
Kókuszos-zabos csodatorta (sütés nélkül)
áfonya, ribizli stb)

a gyümölcs zseléhez:
15 dkg gyümölcs (meggy, szamóca, szeder, málna, áfonya, ribizli stb)
fél tasak zselatin por (5 gr)
2 evőkanál cukor

A kapcsos tortaformát mindenütt (alját és oldalát is) kibéleljük sütőpapírral.

A kekszes alaphoz a zabkekszet egy zacskóban, klopfolóval morzsásra törjük.
Összekeverjük a kókuszreszelékkel, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A vajas kekszmorzsát egyenletesen belenyomkodjuk a kibélelt tortaforma aljába és betesszük a hűtőbe.
A tejet a vaníliás cukorral forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg pici hideg vízzel elkevert zselatint. Belerakjuk a kockákra tördelt fehér csokit is és teljesen simára keverjük. Végül hozzákeverjük a hideg tejszínt is.
A tortaformát kivesszük a hűtőből és egy maréknyi gyümölcsöt a kekszes alapra szórunk, majd ráöntjük a fehér csokis krémet. Ne ijedjünk meg, hogy nagyon híg a fehér csokis krém, majd ahogy szilárdul a csoki és a zselatin,
yaskane, 2018. május 30. szerda, 12:43
Csodasüti, csodatorta
ezek keverékét....
1 sütőpor,
1 csipet só,
---------------------
eddig volt az alaprecept.... lehet még finomítani:
vanília,
reszelt citrom-vagy narancshéj,
vagy fahéj, tetszés szerint,

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral nagy sebességgel nagyon sokáig habosra keverjük. Még a legjobb géppel is kell legalább 10 percig keverni, minél tovább, annál finomabb lesz.
Amíg kever a gép, lemérhetjük a többi hozzávalókat, kibélelhetjük a tortaforma alját sütőpapírral. Leszitálhatjuk a lisztet a sütőporral együtt.
Azonkívül kapcsoljuk be a sütőt 160°-ra.
Ha a hab már jól kivilágosodott, könnyű lett, akkor egyszerre hozzáadjuk a folyadékot, gyorsan megkeverjük.
A sütőporos lisztet lassan, óvatosan egy kézi habverővel aláforgatjuk.
A kibélelt tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. (tűpróba)
Csak ha teljesen kihűlt, dolgozzunk vele
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 11:06
Habos-tejfölös epertorta
zselatin (20 g)
2-4 dl habtejszín

kb. 10 közepes méretű eper

Tetejére
eperszemek
csokilencse (elhagyható)
menta-, vagy citromfű levél

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük néhány percen át. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet és a zabpehelylisztet a sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához adjuk és összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Én 26 cm-es tortaformát használtam, az eprek viszont kissé méretesebbek voltak, így itt-ott kilátszik a csúcsa, ami nyilván nem vészes, de egy 22-24 cm-es formával ez is kiküszöbölhető.

A masszát a formába öntjük és az előmelegített sütőbe téve kb. 22-25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Ha kész, egy vékony pengéjű kést végigfuttatunk a torta peremén, majd lecsatoljuk a forma oldalát és rácsra téve hagyjuk kihűlni a tésztát. Áttesszük egy
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09
MENCSHELY i sakktorta
Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
1/52
Képek, videók
DESSZERT, FAGYIKEHELY,PNG
rochlitzne
2018. augusztus 08. szerda, 11:41
Desszert
eva6
2018. február 24. szombat, 15:26
desszert valentin napra.j
eva6
2017. február 14. kedd, 11:42
desszert
eva6
2017. február 05. vasárnap, 15:30
Desszert
irmus
2016. szeptember 23. péntek, 14:26
desszert.png
eva6
2016. július 04. hétfő, 19:05
Desszert torta.jpg
pacsakute
2016. április 05. kedd, 17:59
Pohár desszert
irmus
2016. március 19. szombat, 05:31
ÚJ KÉP, NAGY DESSZERT,ÚJ.
rochlitzne
2015. október 15. csütörtök, 19:14
ÚJ KÉP,DESSZERT,PNG.png
rochlitzne
2015. október 03. szombat, 17:58
ÚJ KÉP DESSZERT,FAGYI,PNG
rochlitzne
2015. szeptember 28. hétfő, 18:20
Jeges üdítők
eva6
2018. augusztus 09. csütörtök, 16:01
Üdítők
eva6
2018. június 07. csütörtök, 10:26
Bodza üdítő
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:34
Üdítő szelet
irmus
2017. szeptember 28. csütörtök, 17:35
Címkék
tojások sárgáját, megsült tésztát, sütőporral összekeverjük, sárgáját egyesével, kibélelt tortaformába, torta peremén, forma oldalát, tortaforma alját, kockákra tördelt, formába öntjük, öntetet ráöntjük, lereszelt citromhéjat, alját sütőpapírral, epret megmossuk, barna piskótához, hozzávalókat összegyúrjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.