Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 23:17 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Kekszes-meggyes-almás torta...
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom
akiram45, 2015. február 24. kedd, 08:55
almás receptek
Édességek, sütemények - Almás sütemények, édességek

Alma besamelmártással
Elkészítése: 1 kg meghámozott, fölszeletelt almát 2 dl cukros fehérborban puhára párolunk, 15 dkg vajból, 4-5 ek lisztből, 5 dl tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Amikor kissé kihűlt, belevegyítjük 4 tojás sárgáját, 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. vajjal kikent tűzálló tálba beleteszünk egy réteget a besamelből, tetejére egy sor almát, majd megint besamelt és így tovább. Legfelül besamel legyen cukorral meghintve. 30 percig sütjük a sütőben.

Alma bundában (zsírban sült tészták)
Elkészítése: 5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztőt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Kétszeresére kelesztjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és karikákra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztába mártjuk, forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük, és fahéjas cukorral
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
Sok-sok almás
Alma besamelmártással
Elkészítése: 1 kg meghámozott, fölszeletelt almát 2 dl cukros fehérborban puhára párolunk, 15 dkg vajból, 4-5 ek lisztből, 5 dl tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Amikor kissé kihűlt, belevegyítjük 4 tojás sárgáját, 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. vajjal kikent tűzálló tálba beleteszünk egy réteget a besamelből, tetejére egy sor almát, majd megint besamelt és így tovább. Legfelül besamel legyen cukorral meghintve. 30 percig sütjük a sütőben.

Alma bundában (zsírban sült tészták)
Elkészítése: 5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztőt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Kétszeresére kelesztjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és karikákra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztába mártjuk, forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük, és fahéjas cukorral meghintjük. Tartalmas leves után jó
suzymama, 2012. augusztus 07. kedd, 12:20
csokis pite recept
egy kanál cukorral elkeverem, majd langyos helyen felfuttatom. Közben a lisztet a sóval és a vajjal elkeverem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a tojássárgájákat. Tésztát gyúrok belőle (annyi liszttel, amennyit még felvesz, hogy ne ragadjon).
Nedves konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára dagasztom (elvileg kb. 45 perc).
Közben a töltelékhez felforralom a tejet a cukorral, hozzákeverem a kakaót, a narancshéjat és a feldarabolt vajat, majd a tűzhelyről levéve a kekszet is. Egy tányérra terítve megvárom míg kihűl.
A tésztát két részre választom és a pite- vagy tortasütő méretére nyújtom. A kivajazott-kilisztezett formába fektetem az egyik lapot, majd eloszlatom rajta a krémet (az a jó, ha nem lesz vékony, inkább töltelékszerű) úgy, hogy a szélét kihagyom. Az üresen hagyott részt megkenem a tojások fehérjével, majd ráteszem a másik lapot és összeillesztem a szélüket. Ezután tojásfehérjével megkenem a tetejét, megszórom szezámmaggal, majd megszurkálom villával.
Ezután
joouyee, 2011. április 11. hétfő, 18:00
Epres-Túrós Torta
konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskóta lapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk.

Krém:

A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál
1vargaildyko, 2009. november 12. csütörtök, 14:36
Képek, videók
kekszes-meggyes lúdláb
snbela44
2016. december 28. szerda, 15:38
kekszes-meggyes lúdláb
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
meggyes kekszes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:44
Tejfölös-meggyes-keksz es.
dnemethk
2013. május 09. csütörtök, 00:12
kislány almát szed
eva6
2018. július 25. szerda, 13:38
almatea1213.jpg
maroka
2017. december 13. szerda, 22:57
Álmatlan, gyilkos lázban.
chillik
2016. december 02. péntek, 05:09
Landscape Tél Almati Kaza
megyerimihaly
2015. november 22. vasárnap, 17:58
Álmodd az angyalok álmát
sanci81
2015. október 21. szerda, 15:24
Őrizzék álmát.
sargarozsa15
2015. május 18. hétfő, 22:52
Kazahsztán TV-Turm_Almaty
megyerimihaly
2015. április 09. csütörtök, 13:22
Álmatag tekintet
sanci81
2015. február 03. kedd, 18:54
15937_grillazsos-almat ort
erzsikepuskas
2014. március 09. vasárnap, 10:50
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
Ezt az almát neked hoztam
1951anna
2013. március 17. vasárnap, 09:24
Címkék
feldarabolt vajat, üresen hagyott, almát lereszeljük, sütőformában egyenletesen, tányérra terítve, sütő középső, tűzhelyről levéve, süteményt megsütjük, maszkarponéval fejezem, tojások fehérjével, zselatint beáztatjuk, szélét kihagyom, meggyet kimagoljuk, meghámozott almák, süteményt sütőrácson, egyik lapot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.