Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 20:59 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Torna-vb - Kalmár: Simone Biles akkor is győz, ha ront
tornasportnak, és valószínűleg több száz év kell, hogy újra megjelenjen egy ilyen karakter.

A 22 éves sportoló kedden, a csapatverseny megnyerése után vehette át 15. világbajnoki aranyát, egyben a 21. érmét, utóbbival megdöntötte az orosz Szvetlana Horkina csúcsát.

Kalmár szerint páratlan sikereinek titka egyrészt a testösszetételében, az izomrendszerében rejlik, másrészt a belőle sugárzó tornaszeretet arra enged következtetni, hogy még több motiváció van benne, mint a többiekben.

A torna tanszék vezetője azzal magyarázza az Egyesült Államok hosszú évek óta tartó jelentős dominanciáját a női szakágban, hogy nagyon komoly érdeklődéssel és nagy szeretettel vannak a sportág iránt, és minden beleölnek, amit lehet.

"Ott úgy tudnak kitűnni a sportolók, hogy motiváltak, ők akarnak a legjobbak lenni, és nagyon sokat dolgoznak" - közölte.

A csapatverseny döntőjében pontozóként tevékenykedő Kalmár a 44 éves üzbég Okszana Csuszovityináról is beszélt, aki egyedülálló a tornászok között, hiszen a
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 19:12
Universiade - Baji győzni szeretne
"Az Universiadéval elsősorban az volt a célom, hogy versenyezzek egy jót, és egyszer felállhassak - a kontinensbajnokságnál nagyobb világversenyen - a dobogóra. A vb-n ez teljesült, így teher nélkül állok majd rajthoz. A tajpeji cél mostantól a dobogó teteje" - mondta az Állatorvostudományi Egyetem sebészeti tanszékén dolgozó, februárban diplomázott futó, aki hétfőn nyert bronzérmet 110 méter gáton a londoni vb-n.

Az Universiadén - amint arra a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség keddi közleménye emlékeztet - 14 sportágban, asztaliteniszben, atlétikában, golfban, gyorsasági görkorcsolyában, íjászatban, cselgáncsban, kosárlabdában, ritmikus gimnasztikában, tekvondóban, teniszben, tornában, úszásban, vívásban, vízilabdában 47 felsőoktatási intézmény 141 sportolója képviseli Magyarországot.

Az egyetemisták és főiskolások legrangosabb multisport-eseményén eddig 115 arany-, 90 ezüst- és 108 bronzérmet nyertek a magyar sportolók, ezzel Magyarország a ranglista 11. helyén áll.
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 13:22
A fizioterápia élettani és biofizikai alapjai
1 A fizioterápia élettani és biofizikai alapjai Spondylarthritisekhez társuló fájdalom nem-gyógyszeres kezelési lehetőségei Szántó Sándor Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum Reumatológiai Tanszék

2 Füzosz=természet A fizioterápiáról általában Fizioterápia: a természet energiáinak felhasználása a gyógykezeléshez A gyógyítás legősibb ága, általában tüneti kezelésre használatos Fizioterápia (természeti energiák >felhasználása)fizikoterápia (csak fizikai energiák felhasználása)

3 A fizioterápiáról általában Felhasznált energiafajták: Kémiai: gyógyvizek, gyógyföldek Mechanikai energiák: aktív izomműködéssel vagy passzív külső energiával, pl. masszázs vagy ultrahang Hőenergia: napfény, termálvíz Mágneses energia: csak mesterségesen előállított forma Elektromos energia: csak mesterségesen előállított forma Atomenergia: fotonok, radioaktív gyógyvizek és gyógyföldek

4 A fizioterápia felosztása a bevitt energia szerint I. 1. elektroterápia Kisfrekvencia: Hz stabil és
yaskane, 2016. október 17. hétfő, 09:33
London 2012 - Az érmesek mellett 37 magyart ellenőriztek az olimpián
vizsgálatot végeztek el magyar sportolókon.

Balogh Péter azt is elmondta, hogy az olimpiai ciklusban "az orvosi és laboratóriumi szűrővizsgálatok zömében az Országos Sportegészségügyi Intézet olimpiai rendelőjében, az OSEI belgyógyászati és sportsebészeti rendelőjében, valamint kiemelt igény szerint a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjában zajlottak."

Beszámolt arról is, hogy a sportpszichológiai szolgáltatás bázisát a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának Sportpszichológiai Tanszéke biztosította, de a szövetségek külső sportpszichológiai segítséget is igénybe vettek. Hozzátette, a tanszék felmérése szerint, az olimpiai ciklusban a kiutazó sportolók közel 50 százaléka jutott hozzá sportpszichológiai támogatáshoz, amely a korábbi játékok hasonló adatait elemezve az eddigi legjobbnak mondható.

A londoni magyar egészségügyi csoport az olimpiai faluban 24 órás szolgálattal a járóbeteg ellátást teljes mértékben kielégítő orvosi rendelőt és komplex fizioterápiás, gyógytorna
velemenyezd, 2012. november 29. csütörtök, 16:44
Rocklitera: Baksa-Soós Attila ismét zenei témájú novellákat írt
Attila felidézte, hogy az elmúlt egy évben rengeteg helyen tartottak nem szokványos könyvbemutatót Bagdi Grétivel (Gréti és a Varázslók) közösen a Rocklitera Volume 01 kapcsán, még nagy fesztiválokra, a Szigetre és a VOLT-ra is eljutottak. "Az egész egy vetítéssel egybekötött irodalmi, zenei performansszá, összművészeti őrületté, mondhatni egy új műfajjá alakult, és most a második kötetre is hasonló dolgokat tervezünk".

A Rocklitera első kötetét felkarolta a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetem tanszéke, és a könyv szövegeit, illetve a hozzá kapcsolódó fotókat bemutató, koncertekkel tarkított vándortárlat az ország több városában járt. "A könyvben szereplő zenekarok közül néhánnyal, például a 30Y-nal írtunk is közösen számot, és szó van arról, hogy megjelenik egy lemez. Egy Rocklitera című rádióműsorral is próbálkozom, amely terveink szerint a Stockholm Syndrome netes rádión fog jelentkezni".

A Rocklitera második kötetét kísérő performansz-sorozat szerdán este indul az Írók Boltjában és a következő
velemenyezd, 2012. november 14. szerda, 16:53
Diplomamunka
felmérésből kiderült (MKM Egyházi Kapcsolatok Főosztálya/1994.) hogy a megkérdezettek többsége nagy szerepet tulajdonít az egyházaknak a szociális gondoskodásban, a fiatalok erkölcsi nevelésében, a gyermekbűnözés visszaszorításában, a kulturális képzésben, valamint a másként gondolkodás elfogadásában.
A természettudományos oktatás, ... (!) színtere lehetne Soroksáron és egész Dél-Pestnek a soroksári Péterimajor.
A KEK (Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem) tanszékei, amelyek a Péterimajorban működnek:
1./ Dísznövénytermesztési és dendrológia tanszék 1238, Péterimajor.
2./ Zöldségtermesztési tanszék 1238, Péterimajor.
3./ Kísérleti üzem, botanikus kert (!) 1238, Péterimajor.
A Kísérleti üzem és botanikus kert igazgatója telefonon (286-0303) elmondta, hogy akkreditált a felnőttképzésük. Az FM-mel közösen intézik a kertészeti képzést vidéki városokban. Itt Budapesten, Soroksáron még
furaila, 2012. július 01. vasárnap, 05:47
Na ezt nem birtam kihagyni
leérettségiztem, matematika-fizika tanári szakra jelentkeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, és fel is vettek.
Akkor még nem volt önálló meteorológusképzés Magyarországon.
Az egyik társammal sörözni mentem

. Éppen neki kellett volna a következő kört fizetni, de azt mondta, hogy meteorológiai speckollra megy. Tamáskodó ember vagyok, hát elkísértem.

A matematika-fizika szakon a százhúsz elsőéves hallgató megtöltötte a hatalmas előadótermet, a meteorológiai tanszéken pedig rajtam kívül volt négy, azaz négy hallgató, plusz a professzor

. Ő leültetett a szobájába, és mintha ezer év óta ismert volna, megkérdezte, kávét vagy teát kérek-e. Azt mondta, ha van kedvem, hallgassam meg az előadását.

Tetszett, amiről beszélt, így ott ragadtam. Olyan volt, mintha családba kerültem volna.

Meggyőződésem, hogy ez azért van, mert mindannyian ki vagyunk téve az időjárási elemeknek, amelyekhez képest az ember csak picike pont,
és mi,
petyrallyeteam, 2011. június 03. péntek, 10:43
Furcsa végzet...
- Minél nagyobb az élettapasztalatunk, annál könnyebb elfogadni, amit a sors ránk mért - fejtegette.

A természettudománnyal foglalkozó tudósok persze nem hisznek a sorsszerűségekben. - Ami fizikailag elgondolható, abban nem látok lehetetlenséget. Attól, hogy valaki lemarad egy lezuhant gépről, még szenvedhet a hazaúton halálos balesetet. Erre mondjuk azt, hogy ,,pech" - szögezte le Härtlein Károly fizikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszéki mérnöke. - Nincsen ebben semmi misztikum: a valószínűség-számítás segítségével ki is lehet számolni egy ilyen eseménysorozat esélyeit. Nem hiszek benne, hogy bármi is előre elrendeltetett - tette hozzá a szkeptikus szakember.

Mi mindenesetre összeszedtünk néhány híressé lett példát, s az olvasóra bízzuk annak eldöntését, hogy sorsunk beteljesedéséről van-e szó, vagy pusztán a véletlenen múlik, mikor csenget értünk a kaszás.

Szerencsés csillagzat! Kapocs Zsóka (30)
bubamama, 2009. június 12. péntek, 10:48
12.13. mai események
iskoláiban folytatta.
A Jedlik István néven született fiú az Ányos nevet a rendben kapta, miután Pannonhalmára ment teológiát tanulni.
Ezzel párhuzamosan Pesten fizikát, matematikát, filozófiát és történelmet is tanult, így 1822 őszén Pesten bölcsészdoktorrá, Győrött pedig tanárrá avatták. 1925-ben szentelték pappá, majd a győri akadémián tanított, ahol számos elméletet és találmányt dolgozott ki.

1839-ig a rend iskoláiban, majd negyven éven át a budapesti Tudományegyetem fizika-mechanika tanszékén tanított. Ekkor még kevesen sejtették, hogy az ő áldásos tevékenységének döntő szerepe lesz a fizikusok új generációjának felnevelésében. 1845-ben latin helyett magyarul kezdte oktatni hallgatóit. Tankönyvei révén a fizika magyar szókincsének egyik megalkotójaként tartják számon. 1848-ban a bölcsészkar dékánja, 1863-ban az egyetem rektora volt. 1858-ban a Magyar Tudományos Akadémia levelező, majd 1873-ban tiszteletbeli tagja lett.

Foglalkozott fénytannal, elkészítette a szén-cink
nikitta, 2008. december 13. szombat, 11:30
Országgyűlési vizsg... 11.
ítélik el.)

Bars vármegyei politikusai annyira élen jártak a haladó reformok
felkarolásában, hogy amikor a nyelvkérdés vitája lezárult a diétán és az
1836: III. tc.-ben a király hozzájárult, ezentúl a törvények hivatalos
szövege magyar legyen, a királyi tábla elott a magyarul megkezdett pereket
végig magyarul folytassák, ahol a szentmiséken eddig is magyarul
prédikáltak, ott az anyakönyveket is magyarul vezessék, végül az aradi
tanítóképzoben magyar nyelvi tanszéket állítsanak fel, Bars megye az
általános tankötelezettség bevezetését tuzte ki elérendo célként, a nemzetté
válás kiteljesítésére.

A Kancellária a barsi sorozatos feliratok miatt különösen megneheztelt gr.
Keglevich István foispánra és a helyére 1837-ben, helytartói címmel báró
Majthényi Lászlót nevezte ki (1834-ben kapta a bárói rangot). O hamarosan
fellépett Botka Tivadar fojegyzo ellen, aki éles hangú hírlapi cikkekben
támadta a kormányzatot, mire a
furaila, 2007. július 07. szombat, 06:47
Magyarország barlangjai 2.
évben a Magyar Hidrológiai Társaságban Központi Karszthidrológiai és Barlangkutató Bizottság is létrejött. A hidrológusok szervezetén belül már 1952. június 30-án megalakult a miskolci zsombolyosok csoportja, mint a legaktívabb és legszervezettebb vidéki egyesület, a hazai barlangkutatás központjában, a Bükk tövében. Közben a színesedő szervezetek előadásokat, nagyszabású rendezvényeket szerveztek. Ilyen volt az 1952. évi ,,Karszt"-ankét, amelyet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Földrajzi Tanszéke szervezett, majd az 1952. évi ,,Miskolci ankét", amelyen részt vettek a hazai barlangkutatók, s egyre inkább sürgetőleg vetődött fel az országos barlangkutató szervezet létrehozásának igénye.
Alig másfél évvel az óhajtott igény megvalósulása előtt, 1957. február 27-én, élete nyolcvanegyedik évében elhunyt dr. Kadič Ottokár egyetemi tanár, kandidátus, a magyar barlangkutatás szervezetének, a hazai ősrégészetnek a megalapítója és sikeres, lelkes művelője.
Végül 1958. december 16-án,
orsi1, 2007. június 28. csütörtök, 14:57
Felnőttokt. feltérképezése 2.
Főosztálya/1994.) hogy a megkérdezettek többsége nagy szerepet tulajdonít az egyházaknak a szociális gondoskodásban, a fiatalok erkölcsi nevelésében, a gyermekbűnözés visszaszorításában, a kulturális képzésben, valamint a másként gondolkodás elfogadásában.

Részlet "A világ vallási térképe" című kiadványból. (HVG-melléklete 1996.)

A természettudományos oktatás, ... (!) színtere lehetne Soroksáron és egész Dél-Pestnek a soroksári Péterimajor.
A KEK (Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem) tanszékei, amelyek a Péterimajorban működnek:
1./ Dísznövénytermesztési és dendrológia tanszék 1238, Péterimajor.
2./ Zöldségtermesztési tanszék 1238, Péterimajor.
3./ Kísérleti üzem, botanikus kert (!) 1238, Péterimajor.
A Kísérleti üzem és botanikus kert igazgatója telefonon (286-0303) elmondta, hogy akkreditált a felnőttképzésük. Az FM-mel közösen intézik a kertészeti képzést vidéki városokban. Itt Budapesten, Soroksáron
furaila, 2007. április 30. hétfő, 11:53
Képek, videók
SIMONE2.jpg
cserhat3
2017. október 31. kedd, 14:52
SIMONE1.jpg
cserhat3
2017. október 31. kedd, 14:52
SIMONE.jpg
cserhat3
2016. július 07. csütörtök, 19:22
1.8.126.kjk.simonetta. png
zsokanita
2015. július 02. csütörtök, 18:13
Simone_Simon_Argentine an_
onallovelemeny
2014. január 02. csütörtök, 21:50
Simone_Simon.jpg
onallovelemeny
2014. január 02. csütörtök, 21:50
Simone_Simon mk.jpg
onallovelemeny
2014. január 02. csütörtök, 21:50
0 19 a Simone de Bovuar.p
lovaszmarika
2013. március 02. szombat, 12:28
Portrait of Simonetta Ves
szabokatalin64
2010. október 09. szombat, 02:29
simone.jpg
skorpiolilike
2010. június 04. péntek, 06:08
Simone_Touchedbyanange l11
marika4528
2010. március 03. szerda, 01:54
karakal6.jpg
charlotteani
2017. február 11. szombat, 20:35
A Karakó-híd Csíkszék és
farkas1945
2014. január 08. szerda, 12:23
karakara.gif
szicu
2012. november 03. szombat, 23:47
karakara.jpg
szicu
2012. november 02. péntek, 21:31
Címkék
Egyesült Államok, kertészeti képzést, sportág iránt, barsi sorozatos, magyarul megkezdett, csapatverseny döntőjében, következő kört, belőle sugárzó, király hozzájárult, hazai barlangkutatás, eddigi legjobbnak, kiutazó sportolók, egyetem rektora, Keglevich István, hidrológusok szervezetén, Baksa-Soós Attila,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.