Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 17:26 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hőség elleni védekezés alapszabályai :
A hőség megterheli a szervezetet: csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám és gyengül a koncentráció, lankad a figyelem (ezért több ilyenkor a baleset).
A tompaság ellen felfrissülés érzését adhatja, ha naponta többször zuhanyozunk langyos vagy hideg vízzel.

A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Amikor a levegő hőmérséklete kint 35 Celsius-fok körül van, akkor a szobában 28 fok az ideális, hűvösebbre nem tanácsos állítani az otthoni, irodai klímát, mert ha kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozzák az izzadást és vízhajtó hatásúak is, ily módon komoly dehidratáltságot okozhatnak.

Különösen figyeljünk az idős
pacsakute, 2019. június 11. kedd, 20:50
Szkizoid
,,A szkizoid, a hasadásra hajlamos személyiség hajlamos az elvont gondolkodásra, s ebből új, önálló kezdeményezések, alkotások is születhetnek, de bizarr, szokatlan, torz különbségek is. Általában ő a három lépést betartó, a nehezen tegeződő, az érzékeny és nem szívélyes, a kiszámíthatatlan és befolyásolhatatlan ember. Látszólagos tompasága csak álarc, szerep, amely mögött elrejtőzik, olykor úgy, mint csiga a házában, máskor mint sündisznó a tüskéi között. Aki felületesen ismeri, befelé élő embernek mondaná, pedig legtöbbször nem az. Ez a magatartása is csak védekezés az általa szüntelen várt, énjét érhető, esetleg sebet ütő támadások ellen, ugyanakkor rendkívül szomjúhozik szeretetre, azt azonban nem tudja igazán sem el-, sem befogadni. Önkínzó és társát (házastársát) kínzó ember, 'szeretném, ha szeretnének' - típus. A szeretetet valójában képtelen viszonozni, bár szenved emiatt. De, mert kívül jéghegy-, belül vulkánember, visszafojtott indulatai olykor elementáris erővel, agresszíven robbannak
kalmanpiroska, 2018. augusztus 02. csütörtök, 10:44
Másodfokú hőségriasztás
Országos Tisztifőorvos.

Pénteken és a hétvégén is kitart a hőség, nem lesz ritka a 35-37 fok körüli maximum. A kánikula miatt

vasárnap 24:00 óráig másodfokú hőségriasztás érvényes,

olvashatjuk az ÁNTSZ honlapján.

A nagy melegben főként a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők, az idősek és a túlsúlyosak panaszai fokozódhatnak, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét léphet fel körükben. Emellett többeknél fáradtság, dekoncentráltság, tompaság, migrén is előfordulhat.

Danyi Gergő fotója, köszönjük!

Fokozódik a fülledtség is, emiatt elsősorban az asztmások panaszai erősödhetnek fel, főként zivatarok környezetében.

Erős UV-sugárzás

A 11 és 15 óra közötti időszakban továbbra is erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért ajánlatos kerülni a tűző napfényt, valamint megfelelő napvédő
taltos1, 2017. július 21. péntek, 22:12
Reményik Sándor: Végvári versek
Korona.
A kettős-kereszt s a Hármas-halom;
Aztán a Szabadság,
Azután a Hit,
Aztán a Remény, --
Nyomán a lefutott csillagzatoknak
Maradt a Csend.
S a Sötétség az égbolt peremén,

1919 március 31


NYUGODT VAGYOK

Lelkem derült,
Mint éjfélkor az égbolt: úgy ragyog,
Nyugodt vagyok,
Nyugodt és erős.
Ami viasz volt bennem: most acél,
Ami tompaság: most borotvaél,
Ami ernyedtség: most felajzott íj,
Pedig talán a fejem lesz a díj,
Amit e nyugalomért fizetek.
Nyugodt vagyok,
Nyugodt és szilárd,
Pedig talán fejem fölött a bárd,
Fejemre talán veszett záporok
Villámuk ontják --
De elvetettem kis napok kis gondját.

A kis napok kis gondját elvetettem,
Sok balgatag szélmalomharc után
Valamit végre tettem.

Nyugodt vagyok,
Nyugodt és szilárd,
Pedig talán fejem
menusgabor, 2015. november 25. szerda, 18:00
Hervay Gizella Menekültek
fájdalom is a menekültek arcán,
mert ők a jövő elképzelhetetlen meneküléseit nem ismerik még,
amire mi már emlékezni se tudunk,
ők még csak a múlt felszaggatott útjait ismerik,
és nekik még látható a gyilkosság és a halál,
és az életük még áttekinthető itt a menekülők végtelen útján -
de még mindig ugyanaz a horpadt gyerekkocsi
és ugyanaz a menekülő mozdulata,
de ezt a mozdulatot színházban tanulták még,
mert még nem találták fel a mozit,
és ugyanaz a tompaság a lábakban, agyakban, az esőben,
az esőt is úgy cipelik, mint a válluk, karjaik,
esik, esik, mint a fájdalom, olyan reménytelenül,
de felvillannak a különböző korokban
a kis rózsaszín bilik,
mosolyognak,
az eső alá tartja őket az ártatlan remény,
s a végtelen iszonyat mentén itt-ott
kis langyos tócsa kerekedik.

A virágok könyörtelenül benövik a háborúk nyomait,
a menekülők útjait,
nem látszanak már ki a remény foltjai.
Ne nézzétek a
gabfe, 2015. október 11. vasárnap, 16:35
Tallóztam
agysejtjeinket!Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében megújul. Az idő múlásával azonban fokozódó stresszhatások, depresszió és megfelelő ,,agytáplálék" hiánya miatt fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből.

Emiatt agyunk információtárolási képessége csökken, ami szórakozottságot, feledékenységet okozhat. Egy bizonyos határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegségek okozójává válik (említhetnénk a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórt).

A szellemi tompaság egyik lehetséges oka a szabad gyökök intenzív romboló hatásából ered. Agyunk ugyanis messze a legtöbb oxigént igénylő szervünk, és ezáltal a leginkább veszélyeztetett is. Az öregedés folyamán a sejtek mitokondriumának antioxidáns aktivitása alábbhagy.

Emiatt pedig a roncsoló szabad gyökök úgynevezett lipid-peroxidációt okozván tönkreteszik az érzékeny sejtmembránokat, így ebből energiahiány, krónikus fáradtságérzet, degeneratív megbetegedések és memóriazavar is
horvathnemagdi, 2015. február 18. szerda, 13:47
Érdekességek
agysejtjeinket!Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében megújul. Az idő múlásával azonban fokozódó stresszhatások, depresszió és megfelelő ,,agytáplálék" hiánya miatt fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből.

Emiatt agyunk információtárolási képessége csökken, ami szórakozottságot, feledékenységet okozhat. Egy bizonyos határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegségek okozójává válik (említhetnénk a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórt).

A szellemi tompaság egyik lehetséges oka a szabad gyökök intenzív romboló hatásából ered. Agyunk ugyanis messze a legtöbb oxigént igénylő szervünk, és ezáltal a leginkább veszélyeztetett is. Az öregedés folyamán a sejtek mitokondriumának antioxidáns aktivitása alábbhagy.

Emiatt pedig a roncsoló szabadgyökök úgynevezett lipid-peroxidációt okozván tönkreteszik az érzékeny sejtmembránokat, így ebből energiahiány, krónikus fáradtságérzet, degeneratív megbetegedések és memóriazavar is
kirscha, 2015. február 17. kedd, 11:30
A cukor a halál fűszere?
allergiájuk, ekcémájuk, fejfájásuk, fáradékonyságuk megszűnhetne csak azáltal, ha elhagynák étrendjükből a cukrot.

A rendszeres és mértéktelen cukorfogyasztás károsíthatja a szívet és érrendszert, a szemet, a fogakat, az emésztőszervek nyálkahártyáját, a hasnyálmirigyet és az idegrendszert, hátrányos a máj és a vese működésére is és megzavarja a hormonháztartást. Hosszabb távon elhízást, más esetben tápanyagszegénységet, cukorbajt okozhat, az erjedési folyamat miatt pedig gyakran szellemi tompaságot, ingerlékenységet, kedvetlenséget, rossz közérzetet.
Persze ne gondoljuk azt, hogy szinte minden betegségért a cukor a felelős. Lehet, hogy sok esetben nem mint ok szerepel, hanem mint súlyosbító vagy kiváltó tényező, de ez is elég indok a kérdés átgondolására. Az azonban tény, hogy igen sok tekintetben károsítja az emberi szöveteket, és a szervezet legkülönbözőbb részeiben okoz panaszokat. A cukor hatásaival kapcsolatos kutatások természetesen nem értek véget, de az eddigiek is sejtetni engedik a
radvanszki_jozsef, 2014. január 19. vasárnap, 12:38
Jó tudni
különbözőek, ebből adódóan kezelésük is más. A gyulladás lehet hurutos és gennyes, akut és krónikus lefolyású.
Hogyan diagnosztizálható?
A középfülgyulladás, a beteg panaszai alapján, legtöbbször fül-orr-gégészeti kivizsgálással történik. Az orvos a vizsgálat során megtekinti a garatot, az orrüregeket, a hallójáratokat. Bizonyos esetekben kiegészítő hallásvizsgálatra és képalkotó diagnosztikára is szükség lehet. (RTG, CT, MRI).
Hurutos középfülgyulladások.
A beteg érezhet feszülést, tompaság érzetet a fülben, enyhe fájdalmat, hallásromlást. A terápia célja a betegség okának kiküszöbölése. Ez többféleképpen történhet, javasolhatják az orrcseppek használatát, antibiotikumokat, de eltávolíthatják az orrpolipokat vagy orrgarati mandulát is.

Heveny, hurutos középfülgyulladás
Amennyiben a fülkürt gyulladása huzamosabb ideig fennáll, a középfül ereiből savó lép ki, és a heveny középfülgyulladásból, hurutos középfülgyulladás alakul ki. Leginkább a gyermekkor betegsége és a
piroska0101, 2013. október 24. csütörtök, 20:03
szeretettel
más, csak egy sebtében felragadott lepel - hogy nemcsak azok fakadtak könnyekre, akik ott álltak, s azt hitték, a valóság egy jelenete folyik le előttük, olyan életteljes volt az előadás, hanem maga a színész is tört hangon és szemében valódi könnyekkel szavalt.

E jelenet hatására Hamlet elgondolta, hogyha e színész csak költeményben, álomindulatban úgy hozzátöri lelkét egy eszmeképhez, hogy megsirat valakit, akit sohasem látott, Hecubát, aki már sok száz évvel ezelőtt meghalt -, micsoda tompaság tőle, akinek valóságos oka és ösztönzése van a szenvedélyre, hiszen meggyilkolták valódi királyát és édesapját, és mindez mégis oly kevéssé indította meg, hogy bosszúja mindeddig, úgy látszik, aludt a tunya, sáros feledésben. És miközben színészeken és szerepeken tűnődött, s azon, milyen erős hatása lehet a nézőre egy jó színdarabnak, ha élethíven adják elő -, eszébe jutott egy gyilkosnak az esete, aki a színpadon látott egy gyilkosságot, s annyira hatott rá a jelenet ereje és a körülmények hasonlósága,
sayuri, 2013. október 13. vasárnap, 12:01
szeretettel
fokozatai

Az értelem úgy gondolkozik, hogy a gondolatokat szó-sorozattá
öltözteti. Aki értelme mögé, a végtelen áramok világába hatol, itt más
gondolatformához jut, mely "angyali értelem"-nek nevezhető: a lelki
tartalmak nem szavakként, hanem álló és mozgó alakzatokként jelennek
meg egy másvilági térben; itt nem vidám, szomorú, kellemes,
kellemetlen gondolatok vannak, hanem gömbölyded, szögletes, sima,
redős, egyszínű, tarka gondolatok. Megnevezhetetlen élesség és
tompaság, ragyogás és homály együttese borít mindent, mely leginkább
"hangtalan zené"-nek nevezhető; ez az angyalokból áradó zene, a
szférák zenéje.
S a végtelen áramokon túl, a teljességgel-egyesülésben megint más a
gondolatforma: ez az "isteni értelem", melyben a gondolkozó,
gondolattárgy és gondolat azonos.

A legfelső élmény

Valahányszor mentesülni tudsz körülményeidtől: határtalan
ragyogásként kibontakozik benned a végleges állapot, melyben azonos
sayuri, 2013. október 12. szombat, 11:31
szeretettel
mutatott, s föltételezhetően Új-Hollandia partvidéke mentén repültünk tova. Az ötödik napon elviselhetetlenül lehűlt a levegő, és a széltáj északibb irányba tolódott. A sárgalázas színű nap alig emelkedett néhány fokkal a látóhatár fölé, és nem bocsátott ki határozott fényt. Bár felhő nem volt látható, a szél mégis mindegyre erősödött, és egyenetlen, görcsös rohamokban zúdult ránk. Déltájban történhetett, hogy ismét a nap felé fordult érdeklődésünk. Töretlen fényt nem adott, csupán a tányérja izzott komor tompasággal, mintha sugarai mind sarkítva volnának. Éppen mielőtt elnyelte volna a háborgó tenger, központi heve egyszerre elenyészett, mintha valami világbomlasztó erő oltotta volna ki. Sápadt, ezüstös karika volt csak, mikor a mérhetetlen vízbe merült.

A hatodik nap keltét hiába vártuk - nekem még nem kelt fel, a svédnek pedig soha. Vaksötétben tapogatóztunk, s ha valami elébünk kerül, húszlépésnyire meg nem láttuk volna. A ránk boruló végtelen éjszakát nem derítette fel a tenger villó fénye,
sayuri, 2013. október 11. péntek, 15:18
1/4
Képek, videók
Az élet 7 alapszabálya.jp
pacsakute
2017. április 02. vasárnap, 17:26
Az élet 6 alapszabálya.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 13:50
Az élet 6 alapszabálya
irmus
2015. február 06. péntek, 18:15
Allergia elleni olajok .j
pacsakute
2019. január 11. péntek, 12:50
Paraziták elleni tea.jpg
pacsakute
2018. május 22. kedd, 21:20
hit elleni bűn0204.jpg
maroka
2018. február 04. vasárnap, 12:47
Rák elleni fűszerek.jpg
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 12:44
Hasi zsír elleni torna.jp
pacsakute
2017. március 24. péntek, 19:53
Hőhullám elleni tea.jpg
pacsakute
2016. november 19. szombat, 17:39
Ákos elleni tüntetés.jpg
pacsakute
2015. december 20. vasárnap, 14:02
HPV elleni oltás bejelent
irmus
2015. szeptember 19. szombat, 12:05
Hasi zsír elleni növények
pacsakute
2014. augusztus 16. szombat, 04:56
Gyulladás elleni fűszerek
pacsakute
2014. július 08. kedd, 22:17
Narancsbőr elleni koktél.
pacsakute
2014. március 03. hétfő, 20:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.