Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:45 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
bécsi gyürüfánk !
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztő,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 zacskóvaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;

olaj a sütéshez;

a tálaláshoz:
2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük,majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a fonatot gyűrűformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyűrűket. Bő, forróolajban először az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük.
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:02
Krumplis pogácsák
lisztet

gyorsan összegyúrunk. Negyedórai időközben háromszor nyújtjuk, negyedik nyújtásnál ujjnyi

vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákra szaggatjuk, tojással megkenjük, és forró sütőben sütjük.



Burgonya-pogácsa 2.

25 dkg rétesliszt, 10 dkg margarin, 10 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dkg élesztő, kk. só

A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt

belemorzsoljuk és a tojássárgákkal összedolgozzuk. Meleg helyen 1 órát pihentetjük, majd ujjnyi

vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk ki. Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel

megkenjük és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.



Burgonya-pogácsa 3.

40 dkg főtt és áttört burgonyát összekeverünk 20 dkg liszttel, az egészet 10 dkg margarinnal

elmorzsoljuk. 4 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatunk, és a burgonyás masszához
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Almás receptek
nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

Alma köntösben:

Személyenként 3 dkg lisztből palacsintatésztát készítünk, majd személyenként 1 szép nagy almát megtisztítva karikára vágunk, belemártjuk a palacsintatésztába, és forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük.
Bőven cukrozva tálaljuk.
----------
Palacsinta tészta: 35 dkg liszt, 3 tojás, tej, cukor, só.

Palacsinta tészta elkészítése:

A lisztet elkeverjük a tojássárgákkal és annyi, egy kissé megcukrozott tejjel, hogy jó híg tésztánk legyen.
Végül még belekeverjük a tojások felvert habját és egy kevés sót.
Palacsintasütőben egyenként megsütjük.

Almaleves:
50 dkg alma,
vanília,
citrom,
cukor,
2 tojás,

Az almaleves készítése:

A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Pávaszem, ami nálunk macskaszem...
Hozzávalók a tésztához:

30 dkg finomliszt
4 tojássárgája
14 dkg margarin
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 db kockacukor
kevés tejföl a tésztakenéshez

... a töltelékhez:

20 dkg dió darálva
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
sárgabarack lekvár
magozott meggy (mirelit)
kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:

Az élesztőt a kockacukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal, a tojássárgákkal összedolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk és sodrófa segítségével téglalap alakúra kinyújtjuk. A lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, erre sorakoztatjuk a meggyet.
A lap két szélét felcsavarjuk, úgy hogy a közepén maradjon hely a tölteléknek, amit az alábbiak szerint készítünk. A négy tojásfehérjét a megadott cukor mennyiséggel kemény habbá verjük. A cukrot lassan adagoljuk hozzá. A végén a darált diót hozzáadjuk, óvatosan átforgatjuk. A masszát kanál
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 14:05
kókusztekercs
Konyhamánia Edit módra
Gyönyörű tekercseket kaptunk Ilikétől.
Köszönöm szépen.
Kókusztekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
4 db tojássárgája
25 dkg Rama margarin
2 dkg élesztő
kevés tej
1 tk. cukor
A töltelékhez:
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk
(ha szükséges,akkor egy kevés tejet adunk hozzá)
Két cipót formálunk belőle.
Letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük(de nem főzzük meg).
Vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket bele keverjük.
A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk,a töltelék felét rákenjük,majd feltekerjük.
1 cm-es szeletekre vágjuk
aranyag, 2015. július 18. szombat, 06:15
Pilóta szelet
adag:
Tészta:

40 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
20 g cukrozatlan kakaópor (1 evőkanál)
1 teáskanál sütőpor

Krém:

2 tasak csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg nutella (2 nagy evőkanál)

Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.
A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót.
Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.
A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, még forrón
yvett789, 2015. január 21. szerda, 20:31
Pilóta szelet
szeretettel!

Hozzávalók
Tészta

40 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
20 g cukrozatlan kakaópor (1 kanál)
1 teáskanál sütőpor

Krém

2 tasak csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg nutella (2 nagy kanál)

elkészítés

A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.
A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót.
Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon 8-10 perc. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.
A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a
horvathnemagdi, 2014. október 16. csütörtök, 08:23
Pilóta keksz süti
Pilóta keksz süti

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
20 g cukrozatlan kakaópor (1 kanál)
1 teáskanál sütőpor

Krémhez:

2 tasak csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg nutella (2 nagy kanál)

elkészítés:
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.
A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót.
Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát.
A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, még forrón belekeverjük a cukrot.
Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.
Végül megtöltjük a lapokat. A krémből
horvathnemagdi, 2014. augusztus 30. szombat, 18:10
Csokoládés tekerge
történt.

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
kb. 4 dl tej
csipetnyi só

a töltelékhez:
5 dkg vaj,
5 dkg margarin,
3 evőkanál porcukor
2,5 dkg kakaó

a sütéshez:
2 dkg zsír
2 dl vaníliás cukorral ízesített tej

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletesen "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is.

Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.

Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a kakaós porcukorral, és összesodorjuk, akár
yaskane, 2014. január 29. szerda, 12:15
Kakaós csiga recept
2 db tojás sárgája (+2 db egész tojás a tetejére)
25 dkg margarin (+5 dkg a tetejére)
8-10 dkg kakaópor
1 csomag élesztő

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tészát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Végül fél centi vastag lappá nyújtuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba mártott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a
kovacs_zsoka, 2013. február 20. szerda, 18:06
A legjobb karácsonyi linzer receptek
linzer

Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj, reszelt citromhéj, 2 tojás sárgája; a krémhez: 35 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 15 dkg vaj, maréknyi mazsola, reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor; a bevonáshoz: 10 dkg csokoládé

Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát, és tésztát gyúrunk.

A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá, és a tojássárgákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.

A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és korongokat vágunk ki belőle. (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje) 180 fokon,15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.

1-1 korong közé
horvathnemagdi, 2012. december 09. vasárnap, 20:36
Burgonyás pogácsa
főtt, áttört burgonya
2 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só

szóráshoz:
köménymag
szezámmag

story
Akkor szoktam ilyen pogácsát készíteni, amikor amúgy is főzök burgonyát, valami máshoz.

alapanyagok
tojás,burgonya,liszt,friss élesztő,margarin,köménymag,szezámmag,Rama,

elkészítés
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.

220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
tinka1951, 2012. november 22. csütörtök, 15:54
1/8
Képek, videók
2011 gyürüfű festménye 78
muro55
2011. február 12. szombat, 19:00
2011 gyürüfű festménye 77
muro55
2011. február 12. szombat, 18:58
2011 gyürüfű festménye 76
muro55
2011. február 08. kedd, 22:04
2011 gyürüfű festménye 74
muro55
2011. február 07. hétfő, 23:47
2011 gyürüfű festménye 73
muro55
2011. február 07. hétfő, 00:50
2010 gyürüfű festménye 70
muro55
2011. február 07. hétfő, 00:48
2010 gyürüfű festménye 65
muro55
2010. december 15. szerda, 00:14
2010 gyürüfű festménye 64
muro55
2010. december 14. kedd, 23:07
2010 .gyürüfű szerk .fest
muro55
2010. december 14. kedd, 00:10
2010 gyürüfű festménye 63
muro55
2010. december 14. kedd, 00:08
2010 gyürüfű festménye 59
muro55
2010. december 12. vasárnap, 01:17
Másolat - 2010 gyürüfű fe
muro55
2010. december 02. csütörtök, 21:56
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
Címkék
liszthez hozzáadjuk, élesztőt belemorzsoljuk, lisztet elkeverjük, megmaradt lisztet, tojássárgákkal összedolgozzuk, cukorral kemény, megmaradt margarinnal, korongok felét, margarinos tésztát, cukrot lassan, közepére helyezzük, megadott cukor, darált diót, lisztet összegyúrjuk, legjobb karácsonyi, linzerkarikák teteje,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.