Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:36 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
só.
Hozzávalók a kókuszos habcsókhoz:

4 tojásfehérje,
6 evőkanál cukor,
120 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a krémhez:

4 tojás sárgája,
5 evőkanál cukor,
40 g étkezési keményítő,
300 ml tej,
vaníliaaroma,
200 g vaj,
1 ananász konzerv,
200 ml tejszín,
50 g fehér csoki a díszítéshez.
Elkészítése:

A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Simítsuk el a tésztán és süssük még 10 - 15 percet.

A krém elkészítése:
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Kinder Maxi King torta
tejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

2 db kinder maxi king
250 g darált pörkölt sós mogyoró
60 g olvasztott csoki

Elkészítés :

Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni .
A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével együtt .
Ha már elkezdett habosodni akkor kanalanként hozzáadhatjuk a cukor 2/3 és kemény habbá verjük .
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük, ami azért egy hasznos lépés , mivel így a piskóta még lágyabb és levegősebb lesz .
Ha kemény habbá vertük a tojásfehérjét akkor fokozatosan adhatjuk is hozzá a tojássárgáját és még további 2 percig verjük .
A száraz hozzávalókat kimérjük valamint össze is keverjük őket .
Mielőtt hozzáadnánk a tésztánkhoz azelőtt alaposan szitáljuk át .
A száraz hozzávalókat két részletben adjuk hozzá , majd addig keverjük amíg el nem
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
Somlói galuska
piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
1 ek. kakaópor
2 ek. liszt

Sziruphoz:
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 ek. tej

Krémhez:
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
Szóráshoz:
mazsola
darált dió
tejszínhab


Lépések
Lépés 1
A somlói galuska recept elkészítése a következő lépésekből áll: A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Lépés 2
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.

Lépés 3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.

Lépés 4
Hozzáadjuk a lisztet is.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 4. lépés

Lépés 5
Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 5. lépés

Lépés 6
A diós piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Somlói galuska
suzymama, 2018. október 04. csütörtök, 12:09
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
Szigetközi meggyes tejszínes
sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül,
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Sárika-szelet
Két tésztát készítünk. Az elsőhöz 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 1 csapott kanál kakaót, 1 tojást, késhegynyi szódabikarbónát és 5 kanál tejet összegyúrunk, s egy tepsi hátán (ott ki is lehet nyújtani) két lapot sütünk belőle. Nem kell sokáig sütni, elég 10-12 perc 170 C-fokon.
A másik tészta piskótatészta: 4 tojássárgáját 4 ek. cukorral habossá keverünk, majd a 4 tojásfehérje habját óvatosan hozzáadjuk, és belevegyítünk 4 ek. lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és (kb.17 perc alatt) megsütjük. A sütőben hagyjuk 5 percig hűlni, félig nyitott ajtónál.
A krémhez 2,5 dl tejben 3 púpozott kanál réteslisztet simára keverünk, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját és egy vagy két csomag vaníliás cukrot - ezt is jól elkeverjük; sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Utána 25 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk, apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, s mixerrel jól kikeverjük.
Az első barna lapot nagy tálcára, deszkára vagy tepsibe helyezzük, rummal jól meglocsoljuk, és
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:36
Cifra szelet
6 tojássárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 7 dkg sima lisztet, amelyben egy sütőport és egy kanál kakaóport is elkevertünk. Utána óvatosan hozzákeverjük a 6 tojásfehérje keménnyé vert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben megsütjük (15-20 perc). Ne süssük túl, ne száradjon ki!
Krém: 4 tojássárgáját 2 vaníliás cukorral habosra keverünk, majd 3 dl tejjel elvegyítjük, és egy kanál lisztet adunk hozzá. Lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, mixerrel habosra verünk 1 vajat 10 dkg porcukorral, a kihűlt sárga krémhez adjuk, és jól összemixeljük. Gőz fölött 4-5 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A kihűlt tésztára rákenjük a sárga vajas krémet, majd erre a kemény tojásfehérjehabot, és csokoládét reszelünk rá. Hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhető.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:34
Diós piskótás krémes
pudingpor

elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék
aranyag, 2018. július 07. szombat, 06:37
Krémes diós szelet
vaníliakrémhez:

3 db tojássárgája,
10 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
2 tasak vaníliás cukor,
350 ml tej,
170 g vaj.

Hozzávalók a ropogós krémhez:

350 ml tejszín,
200 g cukor,
120 g apróra vágott dió vagy mogyoró.


Elkészítése:

Készítsük el a vaníliakrémet: tegyük egy edénybe a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet, keverjük csomómentesre és lassú tűzön főzzük, amíg krémes állagú lesz. Hagyjuk kihűlni a krémet. A vajat keverjük habosra és a hideg krémet kanalanként adjuk hozzá.

Készítsük el a lapokat: verjük fel a tojásfehérjét kézi mixerrel, adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg csillogóan fehér nem lesz. Adjuk hozzá a lisztet és a diót, majd keverjük össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele az előkészített
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 15:36
Nutellás sütemény
nutella
1,5 cs édes háztartási keksz (kocka alakú)
2 csésze feketekávé

A krémhez:
1/2 l tej
6 tojássárgája
15-20 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
2 ek liszt
25 dkg margarin (lehetőleg Rama)
5 dkg porcukor
2 ek kakaópor

Süti tetejére:
tejszínhab (én egy fél literes Hulala tejszínből kb. 3 dl-t vertem fel habnak)
kakaópor a szóráshoz

A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük.
Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütőport.
Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük a nutellával.
A tejből, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, és ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. E krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
A süteményt a következőképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:51
Sütemény receptek
porcukor

A kockacukrot lábosba tesszük, a feketekávéval sűrű sziruppá főzzük. A keményre vert tojáshabba belekeverjük a porcukrot, és folytonosan verve hozzáöntjük a forró kávés szirupot. Addig verjük, amíg kihűl. A kész habot nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat nyomunk belőle. Nagyon gyenge tűzön sütjük.

Diós golyók csokoládéval

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 7 dkg porcukor, 3 dkg csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
1/164
Képek, videók
Vaniliakrémes torta
irmus
2017. december 07. csütörtök, 06:51
Vaníliakrémes torta
irmus
2016. május 06. péntek, 07:33
vaniliakrémes fánkrolád
ibolya58
2016. február 27. szombat, 09:11
Gyümölcsös-vaníliakrém es-
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 19:26
vaniliakremes-palacsin ta.
redrozsa
2012. június 11. hétfő, 17:41
Vaníliakrémes gyümölcstor
bongyi53
2010. április 20. kedd, 17:27
vaniliakrémes muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 17:23
vaníliakrémes alma
moldvanm
2008. október 17. péntek, 20:41
vaníliakrémes máktorta2
fcbzsutti
2008. július 14. hétfő, 17:32
almás kókuszcsokós süti !
ibolya58
2010. november 01. hétfő, 09:52
KÓKUSZOS-KAKAÓS HABCSÓK
klarcsika
2010. március 19. péntek, 21:10
kókuszos habcsók.jpg
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:27
Meggyes-kókuszos keksztek
vorosrozsa66
2018. november 09. péntek, 17:58
Almás - kókuszos kocka.jp
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:55
kókuszos univerzális balz
sarkadykati
2016. október 03. hétfő, 11:44
Címkék
sárga krémmel, következő lépésekből, másik lapot, másik tészta, kihűlt sárga, tojásfehérjét verjük, fehérjét kemény, vajat keverjük, tojásokat szétválasztjuk, darált babapiskótát, felvert fehérjébe, krém elkészítése, sárgákhoz vegyítjük, habbal váltakozva, tojásfehérjét kemény, feketekávéval sűrű,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.