Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 20:55 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kínai illatos, omlós csirkemell
Kínai illatos, omlós csirkemell:

Hozzávalók:60 dkg csirkemell
4 db tojásfehérje
5 evőkanál étkezési keményítő
1 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál gyömbérpor
só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és rakd bele a húsokat egy-két órára. A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket tedd egy tálba, és villával kicsit verd fel. Add hozzá a keményítőt, a sütőport, fűszerezd sóval, borssal, gyömbérporral, és alaposan dolgozd össze.

A húst vedd ki a pácból, csepegtesd le, és forgasd meg a tojásos keverékben. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a csirkemellet. Süsd minden oldalát aranybarnára, majd hagyd rácson lecsepegni.
Ha szereted a kínai konyhát, a csirkés, mogyorós pirított tésztát is feltétlenül próbáld ki!
Forrás :
pacsakute, 2020. június 06. szombat, 10:32
Rizsfelfujt
hozzávalók / 6 adag
A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj
A felfújthoz
350 g rizs (kerekszemű)
700 ml tej
300 ml víz
1 db vanília (rúd kikapart belseje)
160 g barna cukor
80 g vaj (puha)
200 ml tejföl
5 db tojás
1 csipet só
4 ek sárgabaracklekvár (vagy szörp, a tálaláshoz)




elkészítés


A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva.

Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még használjuk, nem dobjuk ki ! ), a rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat, és jól kikeverjük.

Beletesszük a tejfölt, és ezzel
koszegimarika, 2019. február 27. szerda, 17:18
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
ráhalmozzuk, majd a narancsos krémmel megöntözve melegen tálaljuk.

Mogyorós bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet kenyér
2 tojás
2 dl tej
4 kanál cukor
1 kávéskanál fahéj
4 evőkanál darált mogyoró
1 csipet só
vaj
Elkészítés: Villával verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejet, és ezzel is verjük egy keveset. Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a mogyorót és a fahéjat. A kenyérszeleteket forgassuk meg a tojásos tejben, majd a mogyorós keverékben, és forró vajban süssük pirosra. Papírtörlőre szedve itassuk fel a felesleges zsiradékot, majd forgassuk meg a maradék mogyorós keverékben. Melegen tálaljuk.

Torijas (spanyol változat)
Hozzávalók:
5 dl langyos tej
2 kávéskanál fahéj
3 tojás sárgája
5 dl vörösbor
4 evőkanál olívaolaj
20 dkg cukor
1 szikkadt bagett, kb. 2 centis szeletekre vágva
Elkészítése: 1 kávéskanál fahéjat keverjünk el a tejben, majd áztassuk be a kenyérszeleteket rövid
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
Karácsonyi mandulás süti...
kókuszvaj

Elkészítés:
1.A zabpelyhet és az aszalt gyümölcsöt kb 1/2 órára beáztattam.
2.A mandulát és a diót ledaráltam /nem baj, ha kicsit darabos/.
3.A száraz hozzávalókat összekevertem a vanília kikapart belsejével.
4.A tojásokat szétválasztottam. Fehérjét kemény habbá vertem és egy pár percre beraktam a hűtőbe. Aztán a tojássárgáját a mézzel habosra kevertem, hozzáraktam a vajat is.
5.Az aszalt gyümölcsöket és a zabpelyhet lecsöpögtettem. A gyümölcsöket a száraz keverékben meghempergettem /hogy ne üljön le a sütemény aljára.
6.A száraz keveréket a tojásos masszához kevertem. Aztán beleraktam a zabpelyhet és az aszalt gyümölcsöket.
7.Legvégén óvatosan belekevertem a felvert tojásfehérjét.
8.Előmelegített sütőben 180 fokon sütemény sütési módban kb.45 perc alatt készre sütöttem.
9.Amikor kihűlt: a tetejét megkentem szilvalekvárral.
10.Közben olvasztottam fel 20 dkg 70%-os csokit gőzfüdőn egy kis vajjal, és ráöntöttem a süti tetejére.
inrid77, 2013. december 20. péntek, 18:09
Medvehagymás palacsinta, vadzöldes sajtszósszal,
sütött odala lesz szép zöld a palacsintáknak. Megtöltöttem tejföllel kikevert juhtúróval. Néhány csalánhajtást, vadsnidlinget és néhány levél medvehagymát, pici olajon megpároltam, botmixerrel tejföllel és kevés kemény füstölt sajttal kikevertem, ez lett a szósz. Majd az egészet táláskor, pár napja előkészített sós-savanyú, pikáns medvehagyma bimbókkal megszórtam. Ehhez a medvehagymabimbókat 1-2 napra alaposan besózva, a sóban hagytam, majd 1-2 napra ecetes, fűszeres (őrölt bors, őrölt babérlevél) keverékben, pici olajjal, áztattam. Ebből csak picit lehet enni "fűszerként", mert intenzíven sós és savanyú no és medvehagyma, de jó itt-ott ráharapni.



A zöld csütörtökhöz, nagy csütörtökhöz a népi vallásosságban étkezési szokások is kapcsolódnak. A böjtnek ezen a napján zöld ételeket fogyasztottak, olyan növényekből főzve, amik már frissen szedhetők ilyenkor. A kertekben nem sok
drciccancs, 2013. április 12. péntek, 10:57
Rizsfelfújt
tálaljuk.


hozzávalók / 6 adag

A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj
A felfújthoz
350 g rizs (kerekszemű)
700 ml tej
300 ml víz
1 db vanília (rúd kikapart belseje)
160 g barna cukor
80 g vaj (puha)
200 ml tejföl
5 db tojás
1 csipet só
4 ek sárgabaracklekvár (vagy szörp, a tálaláshoz)

elkészítés

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz
keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva.

Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még használjuk,
nem dobjuk ki ! ), a rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük,
hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat,
és jól
klarika47, 2012. augusztus 30. csütörtök, 12:23
Répatorta
* 20 deka tisztított darált mandula
* 10 deka durvára darált dió**
* fél citrom leve és héja
* 1 csipet só
* 30 deka finomra reszelt sárgarépa
* 1 tk borkősav
* 1 tk szódabikarbóna

Az olajat és a tojásokat botmixerrel elkeverem, hozzáteszem a cukrot és addig keverem tovább, amíg elolvad a cukor. Hozzáreszelem a citromhéjat, belecsavarom a citromlevet, csipetnyi sót is szórok bele, és elkeverem benne a reszelt répát. A dió-mandula keverékben elvegyítem a szódabikarbónát és a borkősavat, majd a tojásos keverékhez vegyítem. Egy 22cm-es sütőpapírral kibélelt csatos formába öntöm a tésztát és 170°C fokos sütőbe tolom (hőlégkeverésnél) 10 perc múlva 160°C fokra állítom a sütőt, és még kb. 50 percig sütöm a süteményt. Nem árt csinálni egy tűpróbát, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában. 10 percig még a formában hagyom hűlni, majd leszedem róla a forma peremét. Mint szinte minden répatortát, ezt is jó teljesen kihűlni hagyni és másnap
macoka65, 2011. január 13. csütörtök, 07:06
Húsvéti répatorta olívaolajjal
olívaolaj*
4 egész tojás
15 deka nádcukor
20 deka tisztított darált mandula
10 deka durvára darált dió**
fél citrom leve és héja
1 csipet só
30 deka finomra reszelt sárgarépa
1 tk borkősav
1 tk szódabikarbóna
Az olajat és a tojásokat botmixerrel elkeverem, hozzáteszem a cukrot és addig keverem tovább, amíg elolvad a cukor. Hozzáreszelem a citromhéjat, belecsavarom a citromlevet, csipetnyi sót is szórok bele, és elkeverem benne a reszelt répát. A dió-mandula keverékben elvegyítem a szódabikarbónát és a borkősavat, majd a tojásos keverékhez vegyítem. Egy 22cm-es sütőpapírral kibélelt csatos formába öntöm a tésztát és 170°C fokos sütőbe tolom (hőlégkeverésnél) 10 perc múlva 160°C fokra állítom a sütőt, és még kb. 50 percig sütöm a süteményt. Nem árt csinálni egy tűpróbát, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában. 10 percig még a formában hagyom hűlni, majd leszedem róla a forma peremét. Mint szinte minden répatortát, ezt is jó teljesen kihűlni hagyni
bubszi, 2010. november 05. péntek, 20:10
répatorta
tojás
15 deka Xilitol (vagy nyírfacukor)
20 deka tisztított darált mandula
10 deka durvára darált dió**
fél citrom leve és héja
1 csipet só
30 deka finomra reszelt sárgarépa
1 tk borkősav
1 tk szódabikarbóna

Az olajat és a tojásokat botmixerrel elkeverem, hozzáteszem a cukrot és addig keverem tovább, amíg elolvad a cukor. Hozzáreszelem a citromhéjat, belecsavarom a citromlevet, csipetnyi sót is szórok bele, és elkeverem benne a reszelt répát. A dió-mandula keverékben elvegyítem a szódabikarbónát és a borkősavat, majd a tojásos keverékhez vegyítem. Egy 22cm-es sütőpapírral kibélelt csatos formába öntöm a tésztát és 170°C fokos sütőbe tolom (hőlégkeverésnél) 10 perc múlva 160°C fokra állítom a sütőt, és még kb. 50 percig sütöm a süteményt. Nem árt csinálni egy tűpróbát, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában. 10 percig még a formában hagyom hűlni, majd leszedem róla a forma peremét. Mint szinte minden répatortát, ezt is jó teljesen kihűlni hagyni
faciendum, 2010. október 30. szombat, 12:18
Mogyorós bundáskenyér
Mogyorós bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet kenyér
2 tojás
2 dl tej
4 kanál cukor
1 kávéskanál fahéj
4 evőkanál darált mogyoró
1 csipet só
vaj
Elkészítés: Villával verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejet, és ezzel is verjük egy keveset. Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a mogyorót és a fahéjat. A kenyérszeleteket forgassuk meg a tojásos tejben, majd a mogyorós keverékben, és forró vajban süssük pirosra. Papírtörlőre szedve itassuk fel a felesleges zsiradékot, majd forgassuk meg a maradék mogyorós keverékben. Melegen tálaljuk.
majus55, 2010. szeptember 23. csütörtök, 22:49
Fűszerek
egynyári növény, elsősorban illóolajáért termesztik. A népi gyógyászatban emésztési rendellenességekre javasolják. Aromatikus magja egészben és őrölve egyaránt kedvelt fűszer. Lestyánnal vagy kakukkfűvel helyettesíthetjük.

Ánizskapor (édeskömény)

Felhasználás: Jól illik a halakhoz (elsősorban makréla, lazac, hering) - roston sütve szórjunk a parázsra a növényből, magokból. Használják bárány - és sertéshúsokhoz, salátaöntetekhez, halakhoz kínál majonézhez. Curryporokban, az ötfűszer-keverékben is megtalálható. Tesznek belőle pikáns tésztafélékbe, fánkba, kenyérbe, piskótába, kalácsokba.
A petrezselyem rokona.
Füves emberek, orvosok időtlen idők óta ismerik; az abszolút gyógyszernek tartották, mely fiatallá, erőssé, egészségessé teszi az embert.
Nálunk is megterem, bár D-Európában jobban érzi magát.
Parfüm- és szappangyártásban használják.
Orvosi felhasználása: Fülfájás, fogfájás, asztma, reuma gyógyítója, állítólag segít csuklás, köhögés ellen, javítja a
grimilda, 2009. június 20. szombat, 18:50
Camembert sütemények
CAMEMBERT SÜTEMÉNYEK
Croquettes de camembert
(French Cookery 18/19. oldal)
4 személyre

Szükséges:

1 adag/
250 gr
Camembert,
nem túl érett

15 gr
vaj
25 gr
sima liszt
5 evokanál
meleg tej
1 evokanál
brandy, vagy
Calvados
1/4 teáskanál
fehérbors
1
tojás
1 evokanál
liszt és
3 evokanál
száraz zsemlemorzsa
a burkuláshoz
olaj a sütéshez
Tálaláshoz

Néhány szál
petrezselyem

1. Távolítsa el nagyon vékonyan a Camembert "héját". Villával törje össze a sajtot egy kis tálban és keverje addig, míg jól átdolgozta, és sima állagú nem lesz.

2. Készítsük el a roux-t ("rántást"): olvassza meg a vajat egy serpenyoben és keverje hozzá a lisztet. Pirítsa 1-2 percig anélkül, hogy megbarnítaná, majd keverje hozzá a tejet, a brandy-t, vagy Calvadost, alaposan kevergetve úgy, hogy sima, suru mártást kapjon. Ízesítse
kloppenburg, 2008. december 02. kedd, 12:56
Képek, videók
Vidéki autó illatosító
eva6
2019. február 16. szombat, 15:12
Illatos turbolya.jpg
pacsakute
2019. február 07. csütörtök, 20:30
Illatos mirhafű.jpg
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Kávé illatos szép jó regg
irmus
2018. február 26. hétfő, 11:57
illatos hunyor.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:14
illatos rózsa0522.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 19:03
illatos rózsa0522_2.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 19:03
Illatos tavasz.jpg
zsokaoldala
2017. március 03. péntek, 18:39
Gyönyörű hölgy illatos ró
borigit
2016. október 10. hétfő, 14:18
Illatos rózsám.jpg
lilagondolatok
2016. szeptember 03. szombat, 19:52
Erdei illatos ibolya
sacimama
2016. február 28. vasárnap, 23:22
Mecseki illatos hunyor
taltos1
2016. február 06. szombat, 22:31
Illatos omlós csirkemell.
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:27
Címkék
serpenyőben vagy, mogyorós keverékben, népi gyógyászatban, száraz keverékben, olajat keverd, maradék mogyorós, kenyérszeleteket forgassuk, felesleges zsiradékot, zúzott fokhagymával, forma peremét, kínai konyhát, vanília kikapart, 22cm-es sütőpapírral, tojásos keverékhez, tojásos krémet, petrezselyem rokona,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.