Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:39 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kozák sapka
porcukor
6 ek tej
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
fél cs sütőpor
csipet só

Krém:

2 dl tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Bájos Angelika szelet
ek víz
6 g sütőpor

Diós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.

A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Kinder Maxi King torta
habtejszín
200 g mascarpone
3 ek porcukor
1 tk vanília aroma

Hozzávalók a karamellszószhoz :

1 ek víz
3 ek cukor
2 ek vaj
2 ek tejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

2 db kinder maxi king
250 g darált pörkölt sós mogyoró
60 g olvasztott csoki

Elkészítés :

Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni .
A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével együtt .
Ha már elkezdett habosodni akkor kanalanként hozzáadhatjuk a cukor 2/3 és kemény habbá verjük .
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük, ami azért egy hasznos lépés , mivel így a piskóta még lágyabb és levegősebb lesz .
Ha kemény habbá vertük a tojásfehérjét akkor fokozatosan adhatjuk is hozzá a tojássárgáját és még további 2 percig verjük .
A száraz hozzávalókat kimérjük valamint össze is
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
Mennyei gyümölcsös túrótorta
lesz)
10 dkg tejföl
5 dkg étkezési keményítő
néhány kanál szeder-, ribizli- vagy meggylekvár



Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.

Közben a gyümölcsöket lecsepegtetjük.

A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót és a tejfölt a vajas masszához keverjük. Ehhez hozzáadjuk a tojáshabot és a keményítőt.

20 perc után kivesszük a tésztát, aminek ekkorra megszilárdul kissé a teteje, így könnyen rákenhetünk egy vékony réteg lekvárt. Erre az alapra szórjuk a gyümölcsöket, majd további 20 percig sütjük a tortát. Ha kész, még 10 percig a kikapcsolt sütőben
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:22
Francia mákos krémes
porcukor
25 dkg margarin



Elkészítése:

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.

A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.

Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:21
Almás, habos, reszelt sütemény – Nagyon hamar megsül,
Almás, habos, reszelt sütemény - Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc, és eszméletlen finom!



Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás. Nagyon finom, omló,.elolvad a szájadban, ha bele harapsz.

Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt,
25 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
5 db tojás,
1 csg sütőpor (12 g).
A töltelékhez

1 kg reszelt alma,
fahéj,
citrom reszelt héja és leve,
cukor, vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:17
Oreós-tejszínes krémes
dkg cukor
5 dkg darált dió (a felébe)
1 ek kakaó (a felébe)
0,5 üveg rumaroma
0,5 dl tej
1 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin
A töltelékhez:
1,5 csomag babapiskóta
tej
rumaroma
A díszítéshez:
1,5 dl tejszín
1 csomag oreo keksz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromával összekevert tejet. Folyamatosan keverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kapott tésztát elfelezzük, az egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz a darált diót. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12 perc alatt külön-külön készre sütjük.
A
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 15:52
Francia diós mézes finomság!
tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
****************************************************************** *
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a
suzymama, 2018. október 15. hétfő, 17:33
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Kráter szelet
csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük cukros tejföllel a
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Meggyes piskóta
Hozzávalók: a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 8 evőkanál porcukor, fél kg kimagozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor.
A tepsit vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz porcukrot adunk, amivel habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
A sárga masszához apránként adagoljuk a lisztet és a habot. Óvatosan bánjunk vele, nehogy a hab összetörjön, hogy szép magas piskótánk legyen.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük benne, és gazdagon megrakjuk meggyel.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon negyven perc alatt megsül. Amikor kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd vaníliás - esetleg fahéjas - porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:17
Szigetközi meggyes tejszínes
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
1/103
Képek, videók
Kozák sapka.jpg
vorosrozsa66
2018. november 21. szerda, 18:59
kozák sapka.jpg
zsokica45
2015. június 16. kedd, 11:13
kozák-sapka.jpg
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:22
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
Paprikás lisztbe forgatot
irmus
2016. szeptember 28. szerda, 17:01
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
kemény lecke.jpg
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
kemény hét.jpg
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
kemenyen
anubisz01
2018. június 01. péntek, 20:24
amikor kemény.jpg
sz719eszter
2018. március 21. szerda, 11:30
Báró Kemény Zsigmondhoz 0
chillik
2018. január 30. kedd, 06:20
Készűl a kémény
ndgabici
2017. december 17. vasárnap, 08:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.