Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 02:44 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brokkoli
rózsáira bontva
5 dkg vaj
2,5 dl víz
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió
az öntethez:

2 dl tejföl
1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 deci vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk. Fakanállal addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggattunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.


Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só,
lovaszmarika, 2019. augusztus 30. péntek, 10:30
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
HOZZÁVALÓK
A palacsintához:
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
2 ek rum
2 dl tej
15-20 dkg liszt
1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
A túrós töltelékhez:
5 dkg mazsola
2 ek rum
3 dkg vaj
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db bodzavirág, 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 1,5 dl világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a virágernyőkről az
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
létrehoztak 32, egyenként 76 centiméter magas, körülbelül 1 méter széles és durván 5,4 - 6 méter hosszúságú rózsakvarc alapot. A "semmiből" teremtették (nagyon magas szintű mágia) őket a láng köré. Arccal lefelé lefeküdtek erre a lapokra, férfi és nő felváltva, úgy, hogy fejük a középpont, a lángok felé nézett. A szíriuszbeliek megtermékenyítették a lángot, azaz a Nefilimek petesejtjét vagy összeolvadtak vele. A harmadik dimenzió síkján a Nefilim tudósok a laboratóriumi körülmények között létrehozott emberi tojásokat hét Nefilim nő méhébe helyezték, amelyekből végül világra jöttek az "első" módosított emberi lények (különféle rasszok - vagy csak az egyik ?). Az emberi petesejt mindössze 24 óra leforgása alatt megtermékenyül - legalábbis az első nyolc sejt kialakulásán keresztül lezajlik az alapvető folyamat. A fogantatás planetáris szinten azonban teljesen másképpen megy végbe. Thoth elmondása alapján a sziriuszbeliek megközelítőleg 2000 évig feküdtek a láng körül mozdulatlanul, hogy megtermékenyítsék a
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
Francia mákos krémes
tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin



Elkészítése:

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.

A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.

Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:21
Kókuszgolyó torta
tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

15 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál liszt
5 dl tej
vaníliaaroma
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a tetejére)

Elkészítés:

A kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából.
Ha a golyók elkészültek, megcsináljuk a tésztát. A margarint a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a golyóktól megmaradt egy tojásfehérjét is belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és beledolgozzuk, majd a tejfölt és a tejet is hozzákeverjük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik adagot kivajazott tepsibe tesszük.
A másik adaghoz keverjük a kakaóport. A fehér tésztára simítjuk a kakaós tésztát és a golyókat belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
A tojást, a lisztet, a cukrot és a vaníliaaromát összekeverjük, hozzáadjuk a
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:35
H.Kohut Katalin: Rántott burgonya
H.Kohut Katalin: Rántott burgonya



Szívesen készítek két napra olyan köretet, mely kihűlés után is friss marad. Rántotthúshoz ajánlom a rántott burgonyát, akár kismama látogatásra is finom húsleves kíséretéhez, salátával.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb burgonya
3-6 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
só ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyákat sós vízben héjában megfőzöm. Puhulás után leöntöm a vizet róla, majd leszedem a héját. Kb. fél centiméteres karikákra vágom őket egy tálba, kihelyezve az asztalra külön-külön tányérba a tojásokat felverve, a zsemlemorzsát és a lisztet. Egyenként megforgatom a burgonyakarikákat először a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Közepes forróságú olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 14.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:18
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
átrottyantjuk, majd utolsóként beletesszük a
vargányát, és a kiszedett szalonnapörcöket is.
Pár perc múlva friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk.

Töviskes galuska
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, 50 dkg rétesliszt, 1 csapott evőkanál só, 1
teáskanál feketebors, 4 tojás, 60 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál sertészsír, 1
teáskanál őrölt paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg házi füstölt szalonna.
A krumplit megtisztítjuk, átmossuk, és lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, sózzuk,
borsozzuk, majd a liszteket is hozzáadva a galuskánál jóval keményebbre kidolgozzuk.
Forró vízbe kiszaggatjuk, megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, majd
hozzákeverjük a savanyú káposztát, és megpároljuk. Őrölt paprikával megszórva kis
színt adunk hozzá, majd a kifőzött galuskával az egészet összekeverjük.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, és ezt is a galuskához
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Karfiol sajtos masszába forgatva
Hozzávalók:

1 db karfiol,
2 db tojás,
sajt,
zsemlemorzsa,
fokhagyma granulátum,
pirospaprika,
só,
olaj.

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pirospaprikával és a sajttal. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat kevés sóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük le olajjal. A karfiolrózsákat mártsuk egyenként a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe és rakjuk a tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Jó étvágyat.
irmus, 2018. augusztus 27. hétfő, 05:59
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Epres-túrókrémes szelet
citromlevet tegyünk bele)
20 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál citromlé
4,5 dl tejszin
1-2 teáskanál porcukor
A díszítéshez:
tejszín
eper
csokoládélevélke



Elkészítés

A vajat a cukor 2/3 részével és 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk egyenként a tojásokat, és apránként hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet. Belecsorgatjuk a tejet, és beleforgatjuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. Vajjal kikent kb. 33x38 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Rövid pihentetés után keresztben félbevágjuk, a tepsiből kivéve kihűtjük.

Az epreket keresztben félbevágjuk. A tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd az egyik tésztalapra simítjuk. Az epreket vágott felükkel lefelé fordítva a puha csokoládéba nyomkodjuk,
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 15:53
Meggyes-mákos kocka
Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
2 dl tej
14 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 csipet só
3 tk sütőpor
30 dkg vaj (+ a tepsihez)
17,5 dkg cukor
5 db tojás
1,5 ek mandulalikőr
porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:31
1/140
Képek, videók
Rántott brokkoli
irmus
2017. március 07. kedd, 07:21
Rántott brokkoli - Rántot
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:50
brokkoli
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:12
ház-brokkoli.jpg
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:44
Rakott brokkoli csirkemel
irmus
2016. május 15. vasárnap, 10:32
Brokkoli tekercs indiai s
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:44
Brokkoli krémleves
sarkadykati
2016. március 02. szerda, 15:10
Rakott brokkoli
irmus
2015. december 04. péntek, 16:37
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Csicseriborsós falatok.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 20:56
pizza falatok.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:53
Narancsos csoki falatok.j
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:42
Egymás csőréből a falatot
margoboszi
2014. május 21. szerda, 22:03
Citromos-mandulás falatok
sanci81
2014. május 04. vasárnap, 19:55
Címkék
túrós töltelékhez, tojásokat felverve, burgonyakarikákat először, forró olajba, láng köré, szénsavas ásványvizet, almás töltelékhez, szalonnát felkockázzuk, karfiolt szedjük, sárgájukat elkeverjük, többi tejet, kifőzött galuskával, maradék vajjal, másik adaghoz, galuskánál jóval, HKohut Katalin,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.