Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 18:32 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós zsák receptje Tóalmásról - Ízőrzők
Diós zsák
Hozzávalók (2 nagy tepsihez): 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 tojás sárgája. A töltelékhez: 6 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, ízlés szerint rumaroma.
A lisztben elmorzsoljuk a puha margarint, majd a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle. Ebből dió nagyságú gombócokat formázunk. Fél órára hűtőbe helyezzük, hogy kicsit pihenjen.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, és a rumaromát.
A tészta-gombócokat egyenként vékony, kerek lappá kisodorjuk. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi diós tölteléket helyezünk. Széleit összefogjuk, mint egy zsákot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben gyorsan megsül.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Sokáig elálló, finom sütemény.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:18
Mennyei gyümölcsös túrótorta
Mennyei gyümölcsös túrótorta


Hozzávalók

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 tojás
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
piros vagy más színű, de édes gyümölcsök - befőtt is jó
2 tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
40 dkg túró (ha áttöröd, finomabb lesz)
10 dkg tejföl
5 dkg étkezési keményítő
néhány kanál szeder-, ribizli- vagy meggylekvár



Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:22
Tallóztam
muffinokat készíthetsz, amik még mutatósabbak lesznek.

12. Hogyan melegítsd fel a sült tésztát

Amikor pizzát vagy más sült tésztát melegítesz a mikróban, tégy be mellé egy pohár vizet is. A keletkező gőz nem engedi kiszáradni a tésztát, ezért az melegítés után is omlós marad.

13. Hogyan készíts tökéletes tükörtojást

Üsd a tojásokat a serpenyőbe, de olaj helyett vizet önts melléjük. Ezután kezdd el a sütést. Így kapod meg a tökéletes tükörtojást, folyékony sárgájával.
Tárolási trükkök

1. Hogyan tárold a fűszernövényeket

Ha jégkockatartóban lefagyasztod a fűszernövényeket, azok megőrzik vitamintartalmukat. Vízben vagy olívaolajban fagyaszd le őket.

2. Hogyan tárold héjában a diót

A héjában fagyaszd le a diót, hogy megmaradjon a tápanyagtartalma, íze, aromája. Tedd lezárható műanyagedénybe vagy tasakba, így helyezd el a fagyasztóban. A diót pirítva semmiképp se fagyaszd le, mert semmire sem fogod tudni használni. Legyen
horvathnemagdi, 2018. augusztus 29. szerda, 11:01
A világ legfinomabb diótortája
sütőpapírral, öntsük bele az elkészített masszát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

Készítsük el a második lapot. Verjünk fel 6 tojás fehérjét, adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot, az üdítőt és a 6 kanál lisztet, amelyben elkavartuk a kakaót. Végül kavarjuk bele a 6 tojás sárgáját és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe Süssük kb. 25 percet 180 fokos sütőben.

Készítsük el a krémet. Főzzünk fel 400 ml tejet. Egy tálban keverjük el a vaníliás pudingport a tojások sárgájával (6 db. amelyek az első tortalaptól maradtak) és 100 ml tejjel, kavarjuk bele a felfőzött tejbe, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor megfőtt vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. A margarint kavarjuk habosra, majd adjuk a krémhez, a darált dióval együtt.

Tegyük egy tálcára a kakaós tortalapot és kenjük meg az elkészített krém felével, a krémre tegyük rá a dióval készített lapot és kenjük rá a megmaradt krémet. Az összeállított torta tetejét szórjuk meg csokoládéreszelékkel és
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:36
Böbe-féle puncsos
[
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 18:02
SZENTGÁLi töpörtyűs pogácsa (sütőporos)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, só, 2 tojás, 1 sütőpor, két dl tejföl, 20 dkg zsír, kevés tej. 30 dkg darált töpörtyű, a pogácsák kenéséhez 1 tojás sárgája, a tepsi kenéséhez zsír.
A lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, a tetejére halmozzuk a darált töpörtyűt, szépen elegyengetjük, majd négy oldalról felhajtjuk a széleket. Újra kisodorjuk, majd ismét hajtogatjuk, és sodorjuk. Ezt a folyamatot 3-4-szer meg kell ismételni, hogy szép réteges tésztát kapjunk. Pogácsaszaggatóval bemintázzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. A pogácsákat kikent sütőlapra helyezzük, tetejüket tojás sárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Letakarva napokig eltartható.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:34
Csúsztatott palacsinta
- ahogy én készítem -

Recept:
7 db tojás
7 dkg cukor
7 dkg vaj
5 dl tej
12 dkg liszt
2 vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
olaj a kisütéshez
darált dió kissé megcukrozva és kis fahéjjal ízesítve

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. hozzáadjuk a tejet és a lisztet apránként, majd a reszelt citromhéjat, végül a pici sóval felvert tojás fehérjét. Ebből a levegős-habos masszából jól beolajozott, forró palacsintasütőbe öntünk egy szedőkanálnyi mennyiséget, és csak az egyik oldalát szép pirosra sütjük, közben vigyázzunk, hogy a felső része habos maradjon. A kész palacsintát egy kerek jénai tálba csúsztatjuk, és megszórjuk a dióval. a következő palacsintát erre csúsztatjuk majd, és szórjuk dióval.(Én általában nem csak dióval szórom, hanem egyes rétegeket kakaóval, lekvárral, vagy ami tetszik.) Az utolsó palacsintát a pirult oldalával felfelé borítjuk rá.
Ezután az egészet közepesen meleg sütőben 10 percig átsütjük.
reifregina, 2018. április 04. szerda, 15:02
Tallóztam
Barackhabos sütemény



40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 cs vanília cukor
1 cs sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár

A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta.
horvathnemagdi, 2018. március 27. kedd, 03:12
Barackhabos sütemény
40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 csom. vanília cukor
1 csom. sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár

A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta.
suzymama, 2018. március 25. vasárnap, 16:32
Diókrémes kávés süti
teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd
bkisseva, 2018. március 20. kedd, 13:22
Orchidea szelet
késhegynyi fahéj
reszelt fél citromhéj
1 dl forró tej

Kókuszkrém:

3 tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg margarin

Vaníliakrém:

1/2 l tej
2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Tetejére:

kevés őröletlen mák
kókuszreszelék

Elkészítése:

A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott, kisebb tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.

A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.

Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.

3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 17:06
Tiroli gesztenyés szelet
porcukor
2 ek cukrozott kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
1 habfixáló
2 ek rumaroma

Díszítés:

5 dkg csokireszelék
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kandírozott meggy

Elkészítése:


Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral, a
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:31
1/81
Képek, videók
Cseresznyés-diós kocka.JP
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 20:59
Diós tejszínszelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 16:26
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
IMG_9865diós.jpg
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 12:07
Diós-kávékrémes
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:34
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
diós-mézes szelet
irmus
2018. február 09. péntek, 08:04
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
dios_bejgli.jpg
taszat
2017. december 21. csütörtök, 09:56
CSOKIS-DIOS KEVERT SUTI 0
gurmika
2017. március 15. szerda, 11:56
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
Címkék
felvert tojáshabot, tojások fehérjéből, kókuszos krémet, puha margarint, tojásokat hozzáadjuk, tojások sárgáját, darált dióval, pirult oldalával, gesztenyés-vajas masszához, tortaformát kivajazzuk, sült tésztát, egyik oldalát, tojássárgájához adjuk, sütőporral elvegyített, felfőzött tejbe, csipet sóval,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.