Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 10:58 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fehér csokis mákos kocka
lapunk.

Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.

Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.

Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész krémet levesszük a tűzről, majd háztartási fóliával letakarjuk és kihűtjük.

Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatint, habosra verjük és belekeverjük a krémbe, majd az egészet 3 részre osztjuk.

Kezdhetjük a rétegezést.
koszegimarika, 2020. január 06. hétfő, 23:16
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni.
Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Amíg kel, a gesztenyepürét
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
A hagyma gyógyhatásairól
apróra
felkockázunk. Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk diónyi vajjal, majd
hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott kemény tojást, majd ezt is
elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal,
uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyér-szeletekre helyezve vendégváró
finomság, sörkorcsolya.

Hagymás töltött tojás
10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a
fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával
összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,
és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát
kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,
hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
tejföllel elkeverjük
pacsakute, 2019. szeptember 13. péntek, 22:56
Krémes-szilvás pite
cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só

Krém:

- 3 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
- 4 ek cukor
- 1 kg szilva
- fahéj ízlés szerint
- 5 evőkanál búzadara

Elkészítés:

Tészta:

1. A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.

2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.

3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A
suzymama, 2019. augusztus 02. péntek, 19:25
Hozzávalók: tésztához: 6 tojás 3 dl tej 2 dl olaj 22 dkg l
krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Tepsi méret. 30x36 cm egybe sütöm a kakaós lapot, kihűlés után kettévágom a tésztát.

Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajt, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is.
koszegimarika, 2019. július 07. vasárnap, 22:16
Könnyű és fenséges meggyes süti egyszerűen ,
hozzávalói - közepes méretű tepsihez
5 tojás sárgája
35 dkg cukor
20 dkg ráma
1 csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 tojás fehérje habbá verve
2 dl tejföl
1 kg meggy kimagozva
esetleg cukrozott fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához

elkészítése:

Az 5 tojás sárgáját,
a 35 dkg cukrot,
és a 20 dkg rámát jól kikeverjük,
a lisztben elkeverjük a sütőport és belerakjuk a rámás masszát,
ezután kerül bele a tejföl és a citrom reszelt héja,
végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is,
közepes méretű tepsibe öntjük és a tetejére rárakjuk a kimagozott meggyet,
nekem még sose sikerült túl sok meggyet tenni a tetejére, mindig úgy érzem, hogy még mehetett volna rá,
közepesen meleg, kb. 180 fokos sütőben a piskótához hasonlóan sütjük,
azaz az első 10 percben nem szabad kinyitni az ajtót,
kb. 30-40 perc kell sütéshez,
próbatűvel megszúrjuk a
suzymama, 2019. június 29. szombat, 17:13
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Meggyes tejbegríz torta
Meggyes tejbegríz torta, ha tudnád milyen finom...
Hidegen az igazi, de mi nem tudjuk megvárni, amíg kihűl.

Hozzávalók

1/2 liter tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
12 dkg gríz
3 tojás
10 dkg fagyasztott meggy
csipetnyi fahéj

Elkészítés

A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk,
amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. ( pici vanília is mehet bele)
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először a sárga
masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot
is. Kivajazott tortaformába öntjük. (18 cm-es)

Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy
1 evőkanál cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig melegítjük, míg pici
levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy hamarosan
klarika47, 2019. június 12. szerda, 19:32
Mákos lepény
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só,

Töltelék hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.

Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel. Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük barack lekvárral. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva
suzymama, 2019. május 11. szombat, 15:51
Epres finomságok
málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és kis lángon 35-40 percig sütjük.

Eperpuding
Hozzávalók: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 40 dkg eper, tejszínhab.

A pudingport a zacskón található előírás szerint elkészítjük. A puding egyharmadát hideg vízzel öblített üvegtálba melegen
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Fejre állított almás pite
alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál lisztet és a végén fél tasak sütőport is óvatosan belekeverünk. Ezt az almára öntjük és elegyengetjük annak tetején.
A hat tojás fehérjét, 4 kanál cukorral kemény habbá verjük. 4 kanál lisztet és a sütőpor másik felét is hozzáadjuk. Ez az utolsó réteg, most ezt is ráöntjük és eligazítjuk a rétegzett süteményünkre. 40 perc alatt 180 °C sütőben megsütjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a végén
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Orchidea szelet
vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a tejszínes krémet is.

A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd a gőz fölött felolvasztott és visszahűtött csokit belekeverjük a felvert tejszínhabba és
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
1/455
Képek, videók
Csokis eper fehér csokiva
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 17:34
Ribizlis-fehér csokis var
bubszi
2010. augusztus 23. hétfő, 04:53
fehér csokis süti.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:21
fehér csokis habos kávé.j
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:21
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Így melegítsd a tésztát
sanci81
2014. május 29. csütörtök, 15:07
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
kimutatja foga fehérjét.j
agica2004
2015. március 11. szerda, 19:29
kimutatja a foga fehérjét
agica2004
2009. október 08. csütörtök, 14:17
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
Hagyma cukorral
sanci81
2014. december 30. kedd, 19:29
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.