Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:17 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos lepény
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só,

Töltelék hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.

Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel. Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük barack lekvárral. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva
suzymama, 2019. május 11. szombat, 15:51
Epres finomságok
málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és kis lángon 35-40 percig sütjük.

Eperpuding
Hozzávalók: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 40 dkg eper, tejszínhab.

A pudingport a zacskón található előírás szerint elkészítjük. A puding egyharmadát hideg vízzel öblített üvegtálba melegen
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Fejre állított almás pite
alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál lisztet és a végén fél tasak sütőport is óvatosan belekeverünk. Ezt az almára öntjük és elegyengetjük annak tetején.
A hat tojás fehérjét, 4 kanál cukorral kemény habbá verjük. 4 kanál lisztet és a sütőpor másik felét is hozzáadjuk. Ez az utolsó réteg, most ezt is ráöntjük és eligazítjuk a rétegzett süteményünkre. 40 perc alatt 180 °C sütőben megsütjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a végén
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Orchidea szelet
vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a tejszínes krémet is.

A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd a gőz fölött felolvasztott és visszahűtött csokit belekeverjük a felvert tejszínhabba és
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Húsvétra KINDER MAXI torta
ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két részben kisütjük. 180 fokon tűpróbáig kell sütni.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük.
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Habos Raffaelló szelet
tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd
belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük
180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk
vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
Ezt követően
klarika47, 2019. február 10. vasárnap, 11:40
Csokikocka
Bámulatos finomság, ha egyszer elkészíted, biztosan a család kedvence lesz, megéri kipróbálni!

piskóta:,6 db tojás,6 ek cukor,1 csomag vaníliás cukor
6 ek liszt,1 csomag sütőpor,1 csipet só,

a krémhez
2 csomag vaníliás v csokis pudingpor,6 dl tej
8 ek porcukor,25 dkg vaj

csokikrém
20 dkg ét tortabevonó,10 dkg porcukor,10 dkg ráma maragrin
2 ek olaj,2 ek kakaópor

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha
suzymama, 2019. január 29. kedd, 17:02
Nincs Cím
is.

TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZINÓTOJÁS
Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál totu tejföl - ami tejből készült TILOS!
1 szál újhagyma
2 dkg zsír
2-3 ág friss kakukkfű

bors
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a totu tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a zsírt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval, és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.

TONHALKRÉM
Hozzávalók: 2 konzerv tonhal sós lében
só,
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Joghurtos meggyes
recept!

Hozzávalók:

a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl
kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk,
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:51
A krémes tejberizs
hozzávalók / 6 adag

25 dkg rizs
3 dl víz
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 kk só
8 dl tej
2 db tojás
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz

6 ek instant kakaópor (vagy fahéj, vagy gyümölcs)

elkészítés

Az átmosott rizst a vízben feltesszük főni a sóval és a vajjal.
Mikor elfőtte a levét, felengedjük bőven tejjel, és lassan főzzük,
ha kell még, tejjel hígítjuk.
Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét
kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
Ha a rizs megpuhult, és elég híg, hozzákeverjük a tojássárgákat.
Ez sűríteni fogja kicsit, ezért elég hígra készítsük.
Levesszük a tűzről, és még forrón, óvatosan, hogy ne törjön össze,
belekeverjük a fehérjehabot is.
Tálaláskor kakaóval, fahéjjal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:30
Csokival töltött karácsonyi süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:

15 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg étkezési keményítő
8 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
2 tojássárgája
A töltelékhez:

16 dkg tejcsokoládé
1 ek tejszín
Díszítés:

3 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Kis golyókat formálunk a tésztából. Egy fakanál végével kis lyukat vájunk minden süteménybe. Az oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük.

A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:12
1/454
Képek, videók
makos_lepeny.jpg
bubszi
2010. november 26. péntek, 04:24
Mákos lepény.jpg
katicafeher
2010. március 11. csütörtök, 14:28
Kenese.jpg
fasd
2012. március 25. vasárnap, 23:33
Kenese után 4.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:37
Kenese után 6.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:24
A távolban Kenese
szur
2009. május 06. szerda, 18:51
Kenesei lösz fal
reticsaba
2009. január 03. szombat, 17:18
kenese2006.jpg
joco7406
2006. szeptember 11. hétfő, 11:02
Kenese 2005 047 kicsi.jpg
agnia
2006. szeptember 06. szerda, 00:09
Kenese
agnia
2006. szeptember 06. szerda, 00:08
Kenesén
agnia
2006. szeptember 06. szerda, 00:06
töltelékes leves 001.JPG
kohlinka
2016. május 07. szombat, 22:51
zserbós töltelékes
sprint
2008. augusztus 25. hétfő, 15:23
3 töltelékes
limara
2007. február 16. péntek, 11:11
3 töltelékes kalács
limara
2007. február 16. péntek, 10:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.