Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 17:28 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos-almás sütike
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 db alma
12 tk eritritol
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, fehérjét eritrittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és eritrittel ízesítem és hozzákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.
Forrás:etkezztudatosan.blog.hu
suzymama, 2019. december 29. vasárnap, 15:19
Mikor készítettetek utoljára vargabélest?
porcukor
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A túrót egy villa segítségével törd át, majd add a tojásos keverékhez. A citrom lereszelt héját, a mazsolát, valamint a tejfölt is keverd a masszához, végül a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan forgasd bele.

A metéltet sós, forró vízben főzd ki. Öblítsd át bő, hideg vízzel, és hagyd lecsepegni. A vajat olvaszd fel, és a felét keverd óvatosan a tésztához, majd add hozzá a túrós keveréket is. Egy tepsibe fektess bele két réteslapot, mindkettő tetejét kend át vajjal, illetve szórd meg zsemlemorzsával. Oszlasd el rajtuk egyenletesen a túrós keveréket, majd az egészre fektess újabb két lapot, a tetejét a megmaradt vajjal kend át.

Melegítsd fel a sütőt 160 fokra,
suzymama, 2019. október 24. csütörtök, 21:01
Diós csoda
Hozzávalók

Első tészta
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje

Második réteg
10 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej

Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor

A margarint a porcukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét keményre verjük,óvatosan belekeverjük. Egy 20x30 tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tepsit kivesszük és a kikavart sárgáját rákenjük a
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:48
Krémes-szilvás pite
tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.

3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém:

1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.

2. A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.

3. 170-180 C-ra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk
suzymama, 2019. augusztus 02. péntek, 19:25
Habos meggyes pite
Hozzávalók:

Tésztához
22 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
0.5 db citrom

Töltelékhez
70 dkg meggy
5 dkg cukor
3 evőkanál búzadara

Habhoz
10 dkg cukor
5 db tojásfejérje

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és igazgasd bele a tésztát úgy, hogy
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:30
Orchidea szelet
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
A tojás gyógyhatásairól
tojás erősen tartja a csontokat és a fogakat a benne lévő foszfornak, D-vitaminnak és kalciumnak köszönhetően. Köztudott tény, hogy a kalcium jót tesz a csontoknak. Ám tudta-e, hogy a D-vitamin segíti a kalcium felszívódását a belekben?

A D-vitamin gyorsítja a csontok növekedését, ráadásul a hiánya a csontok korai elöregedéséhez vezethet. A foszfor szintén a kalciummal együtt segíti a csontok erősítését és szabályozza a csontok sűrűségét is.

10, Tisztítja az arcbőrt
A tojásfehérjét arcpakolásként is használhatjuk, hogy felszívja a bőrben található felesleges olajat, feszesebbé tegye a bőrt és összehúzza a pórusokat. Segít a pattanások kezelésében és a bőrhibák gyógyításában is. Keverjünk fel egy tojásfehérjét, kenjük be vele az arcunkat és fedjük le papírzsebkendőkkel! Hagyjuk a bőrön 10-20 percig, majd távolítsuk el a zsebkendőket és mossuk le langyos vízzel a maradék tojást!
Forrás :
pacsakute, 2019. április 10. szerda, 00:49
sajtpuffancs
Hozzávalók:

4 db tojásfehérje,
200 g sajt,
2 evőkanál liszt,
olaj,
zöldpetrezselyem,
őrölt fekete bors,
só.

Elkészítés:
Verjük fel kézi mixerrel a tojásfehérjét kemény habbá, adjuk hozzá a reszelt sajtot és fűszerezzük.
Vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat belőle, majd a golyókat forgassuk a lisztbe. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, süssük meg a golyók minden oldalát.
Amikor megsültek tegyük papírtörővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja. Tegyük tálcára és zöldpetrezselyemmel megszórva kínáljuk.

forrás: ketkes.com
faciendum, 2019. január 25. péntek, 20:48
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
sütőformába öntjük a keveréket és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

REGENOROS K�--R�--Z�--TT-TOTU-ból! keverhettek bele pirospaprikát vagy snidlinget, zöld fűszereket, kaprot, lila hagymát!
TOTU azaz TOJÁSFEHÉRJE TÚR�"
Hozzávalók
2l víz
2 citrom leve (vagy helyettesíthető részben aszkorbinsavval)
6 közepes méretű tojás fehérjéje
3 csipet só

Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 5 percig kell kevergetve főzni kb,amíg összecsomósodik. Ezután már csak le kell szűrni és kész is.

TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZIN�"TOJÁS
Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál totu tejföl -- ami tejből készült TILOS!
1 szál újhagyma
2 dkg zsír
2-3 ág friss
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Mézes puszedli.
csokoládé
3 ek olaj

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá az olajat, és gőzfürdő fölött, olvasszuk össze.

A teljesen kihűlt puszedlit egyesével mártsuk bele a csokoládéba, majd csepegtessük le, helyezzük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni. (én egy villát szúrok az oldalába, majd úgy mártom a csokoládéba)

Habos máz hozzávalói:

4 db tojásfehérje
35 dkg porcukor

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött verjük fel kemény habbá.

Ezután vegyük le a gőzről, és rögtön forgassuk bele a puszedlit, majd helyezzük sütőpapírra, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen megszáradni.

MEGJEGYZÉS:
A sütési időt mindenképpen be kell tartani, mert ha tovább sütjük, akkor a puszedli kiszárad, és kemény lesz!!!!! Lehet a sütési idő lejártával még túl világosnak, sületlennek találjuk a puszedlit, de ez senkit ne tévesszen meg, ennyi idő éppen elég neki.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:05
Kozák sapka
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
1/342
Képek, videók
Mákos-almás pite aszalt s
vorosrozsa66
2018. október 23. kedd, 17:36
Mákos-almás süti...
simocsi
2018. február 28. szerda, 19:14
Almás - mákos rácsos linz
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:55
Mákos almás tejbegríz...
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:47
mákos almás.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
almás mákos kocka.jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:35
habos almás mákos szelet.
erzsikepuskas
2013. december 10. kedd, 08:31
Mákos-almás köles 2.jpg
herbabrill
2013. február 14. csütörtök, 21:04
mákos almás pite
ibolya58
2012. szeptember 18. kedd, 11:06
almás mákos kocka !
ibolya58
2010. szeptember 16. csütörtök, 18:30
almas_makos_sutemeny.j pg
nagyjulianna955
2010. augusztus 29. vasárnap, 10:23
mákos-diós-almás kevert s
bori58
2009. december 02. szerda, 20:59
SütiKÉiM.jpg
dnemethk
2015. február 23. hétfő, 18:51
SütiKÉiM (1).jpg
dnemethk
2015. február 23. hétfő, 18:50
SütiKÉiM (2).jpg
dnemethk
2015. február 23. hétfő, 18:50
Címkék
cukorral habbá, tepsit kivesszük, citrom levét, 20x30 tepsibe, tojások sárgáját, tojásos keverékhez, egészre fektess, narancs levével, csontok korai, kekszek locsolására, bőrön 10-20, sárgájához keverjük, villát szúrok, túrós keveréket, teljesen kihűlt, pattanások kezelésében,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.