Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:44 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mesés almatorta
Hozzávalók:

180 g liszt
4 alma
2 tojássárgája
140 g cukor
50 g vaj
125 ml tej
4 g sütőpor
csipet só

Elkészítése:

A cukorból tegyél félre 3 kanálnyit, a többit a tojássárgájával együtt tedd egy tálba. Robotgéppel verd fel, addig amíg a tojás kifehéredik. Az olvasztott vaj felét öntsd hozzá, a tejjel együtt és kavard össze. A sót, a lisztet és a sütőport is szórd bele és kavard addig, amíg tészta lesz belőle. Egy tortaformát bélelj ki papírral és öntsd bele a tésztát. Az almát hámozd meg és vágd szeletekre. Nyomkodd bele az almaszeleteket a tésztába úgy, hogy a magház felőli részük kerüljön a masszába. A maradék olvasztott vajjal locsold meg és szórd rá a félretett 3 evőkanál cukrot. Melegítsd elő a sütőt és 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30 percig.
koszegimarika, 2018. október 05. péntek, 15:51
Fortélyok, ötletek
tegyünk a levébe néhány karika meghámozott nyers burgonyát az elveszi a kozmás ízt.
Ha a vöröshagyma nagyon erős, felvágásig tartsuk hideg vízben.
A héjában főtt burgonya könnyen meghámozható, ha hideg vízzel leöblítve azonnal megkezdjük tisztítását.
Ha a burgonyák nem egyformák, puhulási idejük sem egyforma. Ezen könnyen segíthetünk, ha a nagyobbakat villával vagy tűvel néhány helyen megszurkáljuk.
Ha a karfiol már nem friss és foltos, kevés tejet öntsünk a főzővizébe, attól kifehéredik.
Ha fedő nélkül főzzük a karfiolt, puffasztó gázai elillannak a levegőbe.
A lereszelt citromhéj cukorral összekeverve a hűtőszekrényben sokáig eláll, ugyanígy a narancshéj is , de csak jól záródó üvegben.
Ha csak néhány csepp citromlére van szükségünk, kár felvágni egy egész gyümölcsöt. Ilyenkor egy hústűt beleszúrunk, kicsit megnyomjuk, és pici lyukon kifolyik annyi lé, amennyi éppen szükséges.A citromot ezután folpackba csomagolva néhány napig még a hűtőszekrényben
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:25
Cseresznyés (meggyes, gyümölcsös) süti
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
5 egész tojás,
8 dkg porcukor,
2 dl étolaj,
1 dl tej,
20 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor,
12 dkg vaníliás pudingpor (főzős), (én csak 1 csomaggal tettem bele)
1 csomag sütőpor,
1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk az olajat, majd a tejet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, amikor már kifehéredik akkor adjuk hozzá a kristálycukrot és jó keményre verjük.
A liszthez adunk egy csipet sót, a sütőport és a pudingport, jól elkeverjük, majd ezt a masszához keverjük. A felvert tojáshab egyharmad részét belekeverjük, nem baj hogy összetörik a hab, ettől lesz lágyabb a massza. A többi tojáshabot is hozzáadjuk, de most már vigyázunk, hogy ne törjön össze a hab. Egy nagyobb magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, (vagy kikenünk olajjal, lisztezzük). Belesimítjuk a tésztát, és
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 13:58
Kakaós piskóta narancs krémmel
Piskóta hozzávalói:
6 tojás,csipet só,6 evőkanál cukor,6 evőkanál liszt,3 evőkanál kakaópor,1 teáskanál sütőpor

Elkészítés::A tojásokat vegyük ki néhány órával hamarabb a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, úgy könnyebb felverni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szinte kifehéredik. Keverjük hozzá a vaníliaaromát és a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport és a kakaót A tojáshabot óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába egy spatula segítségével, hogy ne törjön össze. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg.

Krém hozzávaló:
2 csomag vanília ízű pudingpor ,2 evőkanál porcukor ,2egész narancs leve és héja ,1 l tej, Meggle cukrászhab (habtejszín),1 csomag habfixáló és 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés: a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével, belereszeljük a két narancs héját (előtte jól mossuk meg). A tejet
bkisseva, 2018. február 14. szerda, 11:49
Hólabda
hozzávalók / 12 adag
A tésztához
8 db tojás
8 ek forró víz
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez
10 dkg finomliszt
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 teáskanál rum (elhagyható)
A tetejére, oldalára
10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék

elkészítés
A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A
koszegimarika, 2017. december 20. szerda, 22:05
Pihenésként itt olvasgattam
vágjuk.

A csirkemelleket felszeleteljük, és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kb. két-két perc oldalanként.

A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, és a bacont.

Két perc pirítás után hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a gombát.

Újabb két perc pirítás után hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk.

Mikor a máj kifehéredik, felöntjük a fehérborral, és megszórjuk petrezselyemmel.

A sütőpapírból a szélességével megegyező hosszúságú darabot vágunk. Négybe hajtjuk, és egy ollóval a nyílt részénél lekerekítjük. Mikor kihajtjuk, egy kör alakú papírt kapunk.

A papír közepére halmozzuk a krumplit, erre jöhet a csirkemell, majd a csirkemájas ragu.

A papírt félbehajtjuk, és a a széleit apránként behajtogatjuk.

Egy tepsire tesszük, és 200 C fokon 15 perc alatt
sarkadykati, 2017. december 20. szerda, 13:11
Gyümölcsös süti Margótól
"Végtelenül egyszerű, és nagyon finom süti. Hozzávalók: fél kiló gyümölcs (bármi lehet: meggy, cseresznye, barack, almaszeletek, málna, szeder - attól függ mi van otthon, ki mit szeret). Továbbá szükséges 25 deka liszt, 1 sütőpor, 25 deka cukor, 1 deci olaj, 1 deci langyos víz és 4 tojás. Elkészítése: a 4 tojássárgáját 25 deka cukorral hosszasan keverjük, amíg kifehéredik és nem érezzük a cukorszemeket, tehát jó 15-20 percet kell keverni. Utána beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az olajat, a langyos vizet, és beleszórjuk a sütőport. A 4 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes méretű tepsit kizsírozunk-kilisztezünk, a masszát belesimítjuk, végül a gyümölccsel megszórjuk. Előmelegített lerben tűpróbáig sütjük. Egyszerű és nagyszerű!"
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 10:09
Favágó leves
fehérrépa
pirospaprika
bors
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál gulyáskrém
ételízesítő
sűrített paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal
bkisseva, 2017. február 26. vasárnap, 21:52
Mesés almatorta olasz módra! Mindazoknak, akik kezdők ..
módra! Mindazoknak, akik kezdők a sütésben, de rajonganak az almás finomságokért!

A legfinomabb olasz almatorta receptjét mutatjuk most meg. Ez a sütemény egyszerűen csodálatos!

Hozzávalók:

180 g liszt
4 alma
2 tojássárgája
140 g cukor
50 g vaj
125 ml tej
4 g sütőpor
csipet só
Elkészítése:

A cukorból tegyél félre 3 kanálnyit, a többit a tojássárgájával együtt tedd egy tálba. Robotgéppel verd fel, addig amíg a tojás kifehéredik. Az olvasztott vaj felét öntsd hozzá, a tejjel együtt és kavard össze. A sót, a lisztet és a sütőport is szórd bele és kavard addig, amíg tészta lesz belőle. Egy tortaformát bélelj ki papírral és öntsd bele a tésztát. Az almát hámozd meg és vágd szeletekre. Nyomkodd bele az almaszeleteket a tésztába úgy, hogy a magház felőli részük kerüljön a masszába. A maradék olvasztott vajjal locsold meg és szórd rá a félretett 3 evőkanál cukrot. Melegítsd elő a sütőt és 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30
tinka1951, 2017. február 08. szerda, 12:44
Mignon
2x4 tojás
2x4 ek.liszt
2x4ek. cukor
ez egy adag piskóta,2 lap,de ezt lehet 4 darabba is vágni,akkor több fajtát csinálhatunk.
A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsiben ( ez kb. 35x24 cm-es) 180 fokon aranybarnára sütjük. Hasonlóképp járunk el a másik adag tésztával is, kivesszük a tepsiből és félretesszük.
2. Krém elkészítése:
Hozzávalók:
fél liter tej
60 gr vaníliás pudingpor ( 1,5 csomag)
15 dkg cukor
25 dkg Ráma
1 vaníliás cukor v. vanília esszencia
A szokásos módon megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni. Az edény tetejére tegyünk sütőpapírt, így nem fog bebőrösödni. A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel dolgozzuk simára majd evőkanalanként adjuk hozzá a kihűlt pudingot és dolgozzuk csomómentesre.Ez az alapkrém
Én 3 féle mignont készítettem: citromost, csokist és kókuszost.
Citromos : a krémhez egy kis
bkisseva, 2016. október 11. kedd, 11:01
Cseresznyés sütemény olajos piskótából.
tej
20 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
1 cs sütőpor
1 kg kimagozott cseresznye

A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (ekkor teljesen felhígul majd)

A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük hogy jó kemény habot kapjunk.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a
reifregina, 2016. május 31. kedd, 15:02
Olasz almatorta
A legfinomabb olasz almatorta receptjét mutatjuk most meg.
Ez a sütemény egyszerűen csodálatos!

Hozzávalók:

180 g liszt
4 alma
2 tojássárgája
140 g cukor
50 g vaj
125 ml tej
4 g sütőpor
csipet só

Elkészítése:

A cukorból tegyél félre 3 kanálnyit, a többit a tojássárgájával együtt tedd
egy tálba. Robotgéppel verd fel, addig amíg a tojás kifehéredik.
Az olvasztott vaj felét öntsd hozzá, a tejjel együtt és kavard össze. A sót,
a lisztet és a sütőport is szórd bele és kavard addig, amíg tészta lesz belőle.
Egy tortaformát bélelj ki papírral és öntsd bele a tésztát. Az almát hámozd
meg és vágd szeletekre. Nyomkodd bele az almaszeleteket a tésztába úgy,
hogy a magház felőli részük kerüljön a masszába. A maradék olvasztott
vajjal locsold meg és szórd rá a félretett 3 evőkanál cukrot. Melegítsd elő
a sütőt és 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30
klarika47, 2016. február 07. vasárnap, 10:08
1/13
Képek, videók
photo mézes almatorta.jpg
snbela44
2017. november 04. szombat, 10:02
makos_almatorta.jpg
lilagondolatok
2017. január 04. szerda, 21:54
mandulás almatorta.jpg
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 08:43
lisztmentes almatorta1_2.
erzsikepuskas
2014. január 08. szerda, 13:21
Sütés nélküli Almatorta4.
cipello
2014. január 06. hétfő, 19:47
fuges-dios-almatorta-1 50x
sarkadykati
2013. augusztus 03. szombat, 06:40
kecskesajtos almatorta
ibolya58
2012. december 31. hétfő, 12:21
almatorta.PNG
cibmarci
2012. október 08. hétfő, 17:40
cukormentes_almatorta_ egr
maroka
2012. augusztus 16. csütörtök, 11:01
szabolcsi-mákos-almato rta
sarkadykati
2012. augusztus 15. szerda, 09:43
almatorta.jpg
dnemethk
2012. május 03. csütörtök, 22:29
almatorta.jpg
yaskane
2011. augusztus 04. csütörtök, 20:23
virág,cukorbol1.png
relisisi
2013. március 08. péntek, 18:34
virág,cukorbol.png
relisisi
2013. március 08. péntek, 18:33
cukorból.jpg
nagyiful
2011. január 27. csütörtök, 19:29
Címkék
kockára vágott, sárgákat habosra, tejjel együtt, csemege szalonnát, tojás kifehéredik, kihűlt pudingot, felkarikázott zöldségeket, cukros rész, csipet sóval, szélességével megegyező, edény tetejére, tojáshabot óvatosan, vaníliás cukorral, fehérjét verjük, visszamaradt olajon, héjában főtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.