Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 03:29 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A banán jótékony hatásai a bőrre, a hajra, és az egészségre
hasonlóan, amely azonnal fénylővé varázsolja az arcbőrét, a banános hajpakolás is azonnali változást okoz.

Hajpuhító pakolás

Keverjen össze banánt és avokádót, adjon hozzá egy kevés kókusztejet, kenje be vele haja teljes hosszát, majd hagyja 15-20 percig hatni. Hidratálja a sérült hajat, és puhítja haját. Avokádó helyett kakaót is hozzáadhat, amely erősíti haja természetes színét.

Fény és egészség

Egy banánt turmixoljon össze ¼ csészényi olívaolajjal és egy tojás fehérjével. 15 percig hagyja haján, majd a szokásos módon mossa meg samponnal és balzsammal.

Hajhullás ellen

Hajhullás kezelésére keverjen össze egy pépesített banánt joghurttal, kenje fejbőrére, hagyja hatni 15-20 percig, majd hideg vízzel öblítse le.

Száraz hajra

Ahogyan a mézes-banános pakolás ápolja a száraz arcbőrt, ugyanúgy jó hatással van a hajra is. Három kanálnyi mézet keverjen össze egy banánnal és kenje még vizes hajára. Hagyja hatni 15-20
vorosrozsa66, 2018. október 08. hétfő, 20:59
Azonnal fogyasztható mézes
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg Rama
10 dkg cukor (lehet kristály)
12,5 dkg méz
1 cs.vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
1 cs Kotányi mézes fűszer vagy ízlés szerint gyömbér, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot egyszerre, majd kihűtjük hideg vízbe állítva.Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert meg a kétféle reszelt héjat.
A kihűlt masszába tesszük a tojás sárgáját majd az egészet összegyúrjuk a liszttel.Nem baj, ha ragad! Tilos beletenni még lisztet!
Kb.8 órára hűtőbe tesszük légmentesen lezárva.
Legjobb egy egész éjszakán át pihentetni.
Másnap kinyújtás előtt kicsit át kell gyúrni.
3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát lisztezett felületen,majd különböző formákkal kiszúrjuk. Legjobb szilikonos sütőpapíron sütni 180 fokon 7-8 percig.
Sütés előtt lehet
suzymama, 2018. október 05. péntek, 18:04
Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr...
bergamottnak köszönheti kellemes, aromás illatát és ízét. Aki nem szeretne koktélt készíteni belőle, fogyassza önmagában, aki bátrabb és szeretne egy kis pikáns koktélt készíteni belőle húsvétra, próbálkozzon nyugodtan, ugyanis nem fogja megbánni.

Earl Grey koktél hozzávalói:

2 csésze víz
3 evőkanálnyi szárított levendula
1 csésze cukor vagy méz
60 ml gin
45 ml elkészített, lehűtött Earl Grey tea
25 ml frissen facsart citromlé
1 tojásfehérje
néhány jégkocka
citromkarika

Elkészítése:

Tegyen egy edénybe 2 csésze vizet. Amikor a víz elkezd forrni, adja hozzá a szárított levendulát és a cukrot vagy a mézet. Kevergesse a mézes, gyógynövényes elegyet 10 percig, majd vegye le a tűzről és várja meg, míg szobahőmérsékletűre hűl. Töltse üvegpalackba a levendulaszirupot, majd tegye egy hétre hűtőbe.

Egy hét múlva keverjen össze egy szép üvegpohárban 60 ml gint 45 ml már elkészített és
vorosrozsa66, 2018. október 01. hétfő, 23:23
H.Kohut Katalin: Rántott burgonya
H.Kohut Katalin: Rántott burgonya



Szívesen készítek két napra olyan köretet, mely kihűlés után is friss marad. Rántotthúshoz ajánlom a rántott burgonyát, akár kismama látogatásra is finom húsleves kíséretéhez, salátával.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb burgonya
3-6 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
só ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyákat sós vízben héjában megfőzöm. Puhulás után leöntöm a vizet róla, majd leszedem a héját. Kb. fél centiméteres karikákra vágom őket egy tálba, kihelyezve az asztalra külön-külön tányérba a tojásokat felverve, a zsemlemorzsát és a lisztet. Egyenként megforgatom a burgonyakarikákat először a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Közepes forróságú olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 14.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:18
Húsos kosárka
Az érdekes benne csak annyi, hogy a hús nem a töltelék, hanem maga a kosárka. Természetesen ahogy mindig ez csak egy ötlet, variáljátok, ízesítsétek, töltsétek tetszés szerint.

Hozzávalók:
500 g marhahús, darált
1 fej vöröshagyma, finomra reszelt
1 db tojás
1 db padlizsán
1 db paprika
só, bors

A padlizsánt és a paprikát sütőben, magas hőmérsékleten süssük meg, a megpörkölődött héját húzzuk le, vágjuk csíkokra.

A húst keverjük össze a hagymával, a tojással, fűszerezzük ízlés szerint. Nyomkodjuk bele a kosárka formába, a közepén alakítsunk ki egy mélyedés, ahova töltsük be a zöldséget . A tetejét tetszés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
Közepesen meleg sütőben 35 perc alatt sül készre.

Forrás: http://www.magiclady.net/load/mjasnye_korzinochki_s_baklazhanami_i _percem/13-1-0-1210
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:16
Tallóztam
kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.


A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.


A túrógombócot érdemes fagylaltos
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A bablevest rántás helyett úgy lehet sűrűsíteni, hogy a benne főtt zöldséget össze kell turmixolni. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

.
11. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és télen, amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Jobban megtartja az ízét és illatát.

12. Ha a
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
Fogyókúrás recept
szervezetünk legyengül, és számtalan életfunkciónk kerülhet veszélybe.

A fogyókúrázók diétáját is egyénre szabottan kell megállapítani, esetenként figyelembe kell venni a mozgásszegény életmódot, és mindkettőt egyénre szabottan megállapítani. Törekedni kell a kalóriaszegény összetételű és elkészítésű, de mégis laktató ételek készítésére.
Részesítsük előnyben: A

a sovány húsokat: hal, csirke, bárány, nyúl,
tejtermékeket, sovány túró, sajt
a színes főzelékeket,
a tojást,
a gyümölcsöket.
a rántás nélküli főzelékeket,
salátákat,
Húsipari termékek: sovány gépsonka, párizsi, baromfi virsli, krinolin, szafaládé, sonkaszalámi, füstölt és pácolt nyelv,
Konzervek: marhahús saját levében, rakott-káposzta, pacalpörkölt, halászlé, töltött-paprika, szalontüdő, mustáros és göngyölt hering,
Zsír helyett: margarinok, vagy tejszín felhasználásával
Zsírszegényen
Amennyire lehet zsírszegényen, vagy zsír nélkül készítsük el a húsételeket. Például
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Konyhai turpisságok!
sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

12.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

13.
Ha túl világos,sápadt a tojás sárgája,piskótához,rántottához, nokedlihez,stb.teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.

14.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem,hogy a benne főtt zöldséget
összeturmixolom.Így mindenki megeszi,finom és egészséges is!

15.
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
16.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Konyhai kisokos
Konyhai kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Rakott cukkini
Rakott cukkini
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
1 szép nagy, fiatal cukkini
1 evőkanál olaj
50 dkg csirkemell
1,5 bögre rizs (250 ml)
45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
2 db tojás
1 mokkáskanál ételízesítő

őrölt bors
1 paprika
1 paradicsom
1 mokkáskanál őrölt paprika
1 kisebb vöröshagyma
A tetejére:
1 evőkanál olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt
olaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés
Elkészítés: A cukkiniról a héját lehámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Olajon a cukkinidarabkákat megsütjük, sózzuk, borssal meghintjük.
A csirkemellet (készíthetjük bármely hússal) kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, meghintjük őrölt paprikával, egy kis vizet öntünk rá, hozzáadjuk húst, a feldarabolt paprikát és paradicsom ot is, sózzuk,
irmus, 2018. július 23. hétfő, 16:14
1/315
Képek, videók
Vilmos-Katalin-jótékon ysá
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:38
Jótékony célra 021.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 020.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 019.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 017.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 016.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 015.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 014.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 013.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 011.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 010.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 009.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
almaecet a hajra.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:49
Hajrá Bogi-a pálinka fert
basikele
2012. november 05. hétfő, 13:22
a hajrá lány
kimelita
2008. június 15. vasárnap, 13:42
Címkék
egészet összegyúrjuk, kevés kókusztejet, barna héjától, tortaforma alját, cukrot vagy, közepén alakítsunk, bablevest rántás, edény aljához, szárított zeller-, kakaós tésztába, szokásos módon, hétre hűtőbe, fehérjéket kemény, Earl Grey, szárított levendulát, cukkinidarabkákat megsütjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.