Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:55 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - A német államfő Németország támogatásáról biztosította az ír elnököt
szabadon átjárható határa a brit kilépést követően az Európai Unió külső határa lesz. A határ átjárhatósága az észak-írországi fegyveres konfliktust lezáró megállapodásnak is sarokköve, és a mai napig nem világos, hogy hogyan lesz ez megőrizhető, ha a britek kilépnek az EU-ból.

"Erre európai problémaként kell tekintenünk, és a mi a jövőben is így fogunk tenni" - hangsúlyozta Steinmeier, aki egyúttal a megállapodás nélküli kilépés veszélyeire figyelmeztette a brit politikusokat.

"Azok, akik titokban ezzel a lépéssel rokonszenveznek, figyelmen kívül hagyják, hogy ez milyen gazdasági és politikai következményekkel járna" - óvott a német államfő. Steinmeier egyúttal leszögezte: semmi esély sincs a kilépésről tavaly novemberben kötött megállapodás újratárgyalására. Ezt a dokumentumot a brit parlament háromszor is elutasította.

Michael D. Higgins megköszönte a német elnöknek, hogy Berlin a továbbiakban is kész támogatni Dublint a Brexit-folyamat során.

Az ír elnök három napot tölt
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 16:01
A mélységből
,,Mert aki testének vet, a testből arat majd pusztulást." Galata 5,8

Senki nem vétkezhet úgy, hogy büntetlenül megússza. A bűn következményei nemcsak elháríthatatlanok, hanem rendkívül keservesek. A bűn tűnhet eleinte kedves kiscicának, végül azonban üvöltő oroszlánként marcangol szét bennünket.

A bűn állítólag varázslatos voltát lépten-nyomon reklámozzák. De nagyon keveset hallunk az érem másik oldaláról. Nagyon kevesen hagynak hátra leírást a hanyatlásukról és az azt követő nyomorúságról.

Írország egyik legragyogóbb tehetségű írója megtette. Természetellenes perverzióba bonyolódott. Egyik esetét a másik követte, míg végül bíróság elé került, és a börtönben kötött ki.

,,Mindent megadtak nekem az istenek. Lángész voltam, nevem jól ismert lett, magas társadalmi állásban voltam. Megadatott az intellektuális ragyogás és bátorság. A művészetet filozófiává tettem, és a filozófiát művészetté. Megváltoztattam az emberek gondolkodását és a dolgok színét. Bármit
kalmanpiroska, 2019. május 03. péntek, 07:39
Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
nem lehetett elvitatni. Serege azonban eléggé lezüllött, mivel nem tudta fizetni őket, ami kétségtelenül a fegyelem rovására ment. Hogy csapatait a teljes szétzülléstől megmentse, még 1939-ben betört Csehországba, de Piccolomini nagyon ügyesen megvédelmezte Prágát, és a csehek sem voltak hajlandók ismét fegyvert fogni, így Banér rabolva és pusztítva visszavonta csapatait. Tevékeny elméje azonban nem nyughatott, a következő évben látványos előrenyomulást hajtott végre Erfurtba, de mivel Lipót főherceg titokban lefizette, visszavonta csapatait. Ezt követően próbálta meg egy villámgyors akcióval elfogni a regensburgi diétán résztvevő császárt és választó fejedelmeket, de mint fentebb említettük, a zajló Duna megakadályozta a merész terv végrehajtását.

Így hát most Banér egyre jobban szétzüllő táborában maga is az alkohol rabja lett, parancsnoki kötelmeit elhanyagolta, naphosszat kockázott tisztjeivel, váltogatta a ringyókat a sátrában, és szinte sohasem volt józan. Egykori nagy tekintélye nullára
eposz, 2019. március 21. csütörtök, 09:20
Kárpáthy Zoltán Magyar történelmi film 1966
megtagadta a fiú tájékoztatását a Kárpáthy kontra Kárpáthy per állásáról. Zoltánt felkereste Bogozy, aki Maszlaczkynál dolgozott, és aki felajánlotta a fiatal Kárpáthynak az ügy iratait. Abellino elszegényedett, az ügyvédjét próbálta megpumpolni, de kevés sikerrel járt. Maszlaczky a reformista uraktól féltette a birtokot; szerinte a nemesség pillanatokon belül adót fizethet, valamint ,,sültparasztok" kezére kerülhetnek a földek, ha a reform hívei győznek az országgyűlésen.
Zoltán és Katinka titokban találkoztak egy templomban, ezért a lány apja felelősségre vonta korábbi neveltfiát. Rudolf továbbra is arra kérte Zoltánt, hogy ne akarjon kapcsolatba lépni a Szentirmay-család egyetlen tagjával sem. A fiatal Kárpáthy ezek után levelet írt Bogozynak, melyben kérte tőle a családi per aktáit. Maszlaczky élvezettel olvasta fel ezt a levelet Kőcserepynek, a cselszövők örömmel konstatálták, hogy megtalálták a romantikus, egyenes fiatalember gyenge pontját, akár bírósági tárgyalás nélkül is az ölükbe
maroka, 2019. március 15. péntek, 21:33
2019
kiderüljön, jó szerelvényre szálltál-e fel! Az igazi próbatétel az lesz, amikor a párod rendszeresen iszik, visszaél a segítőkészségeddel, vagy maga alá kerül.

Ne csak azért maradj vele, mert olyan jó, amikor megmenthetsz valakit. A bolygók segítenek akkor is, ha szeretnéd szorosabbra fűzni a szálakat kettőtök között, de akkor is, ha inkább új pasikkal ismerkednél. Persze februárban, júniusban vagy novemberben még az is lehet, hogy a párod teljesen megjavul a hatásodra. Sok Szűznek viszont megvan titokban a maga kis kalandja, ha a társuk idővel unalmassá válik számukra. Lehet, hogy te is valaki más után nézel. 2019-ben nagy hal akad a horgodra... Időnként ugyan eltitkolod az érzelmeidet és jégkirálynőt játszol, pedig a feleslegek kűrök helyett inkább mutasd ki a legmélyebb érzéseidet. Nem számít, milyen nagy köztetek a korkülönbség, ha megtaláltátok egymásban az igazit.

Májusban és a nyárutón a Vénusz felpezsdülést hoz! Üljetek be a pasiddal egy horrorfilmre, és ragadd meg a
eposz, 2019. február 08. péntek, 00:47
2019. Január 16., szerdai napiszöveg
,,Ne szóval szeressünk, hanem tettekkel és őszintén"
(1János 3:18NW).

Fontos, hogy úgy tegyünk jót a
testvéreinkkel, hogy közben ne
akarjunk kitűnni, hanem tartsuk
,,titokban", ha csak lehet (Máté 6:1-4NW
Vigyázzatok, hogy amikor jót tesztek, azt ne mások előtt tegyétek,
hogy lássák, mert különben nem lesz jutalmatok égi Atyátoktól.
2Ezért amikor irgalmas adományokat adsz, ne kürtöld szét,
mint ahogy a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon,
hogy dicsőítsék őket az emberek.
Higgyétek el, hogy megkapták már a teljes jutalmukat.
3Hanem amikor irgalmas adományokat adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb,
4hogy irgalmas adományaid titokban maradjanak.
Akkor az Atyád, aki titokban néz, megjutalmaz téged.).
Továbbá legyünk kezdeményezők
a tiszteletadásban (Róma 12:10NW
Bensőséges testvéri szeretettel szeressétek egymást.
Ti tegyétek meg az első lépést, és
charlotteani, 2019. január 16. szerda, 19:18
Vesztergom Andrea: Elérkezett a Szentestének a délutánja.
nagyon dühös lett, hogy Hanna így szégyenbe hozza a falu szeme láttára, hogy a lányt bezárta egy elfalazott szobába, ahova csak az udvarról lehetett bejárást találni. Lelakatolta a bejáratot, s oda vetette be Hannát, hogy senki ember meg ne láthassa a rajtuk esett csúfságot. Az ajtón egy éppen akkora kis tolitu maradt, amekkorán be lehetett adni egy tálacska ennivalót és egy pohár vizet.
Az anyja egyre zokogott, de az apának kőből maradt a szíve, mert nem engedte, hogy bemenjen a lányhoz. Így csak titokban adta be neki a tolitun keresztül a gyümölcsöt, friss kútvizet, hogy ne szenvedjen az éhínségtől a leány.
Amikor pedig Hanna vajúdni kezdett, az éjszaka csendessége alatt elvitte a háztól, kitette az erdőben, hogy vajúdja ki a fattyát, és meg ne lássa soha többé, se fattyal, se anélkül.
Hanna nagy kínok között szülte meg a kislányát, magányosan, az erdő fái alatt. Nem volt kelengyéje, így hát levetette a saját véres ruháit, és abba bugyolálta az aprónak született, fekete hajú leánycsecsemőt.
lilagondolatok, 2019. január 07. hétfő, 10:47
A Szent Korona-eszméről, nemzeti jelképeinkről
FOLYAMATOSAN - és hiába, mert örökösen lehurrognak.
Sajnos, ezen elhivatottságommal a pálya szélére száműzve, örökös nehéz-sorsra kárhoztatva kell lennem.
Ezzel egyet is kellene értenem, hiszen ki vagyok én?
Válasz: egy SENKI, mert még a saját létjogosultságom is megkérdőjeleződik fogantatásom és születésem óta! Merthogy, számomra ISMERETLENEK vér szerinti szüleim, vagyis a GENEALÓGIAI MÚLTAM, pontosabban a MAGÁNTÖRTÉNELMEM.
(Mostoháimról, pedig azért nem tudhattam semmit, mert előttem titokban tartották - mondván:
- ,,Nem tartozik rád!".)
*
Nem lenne nagy ügy, ha NEM ilyen ÖNTUDATLANSÁGBAN élnének még rajtam kívül ebben az országban milliónyian!!! Csakhogy, ők önként mondanak le őseik magán-történelmének megismeréséről!
Pedig, igen is előbb a CSALÁDI TÖRTÉNETEKET kellene megismerniük ezeknek az (ÖN)TUDATLAN embereknek! Mert addig, míg azt sem tudja - és nem is érdekli - hogy KI FIA-BORJA, minden erkölcsi alapja adott ahhoz, hogy LESAJNÁLJA a
furaila, 2019. január 02. szerda, 17:16
Branyiczky Rita: A boszorkány erdejében
helye!"
Szelíden tuszkolja arrébb és becsukja ajtaját,
kinn marad a jószág és a négy bujkáló jóbarát.
Összenéznek a gyerekek. Hát most aztán mi legyen?
Talán mégsem a gonoszság tanyázik eme helyen?

Tanakodnak, a legnagyobb végül elszánja magát.
Oda fog lopózni, beles a kicsiny ablakon át!
Az őz elment, ennél jobb alkalmat már hiába vár.
Feláll, s indul. Görnyedt testtel, csendesen lépkedve jár.
Visszafojtott lélegzettel figyelik a többiek,
merészségére titokban egy picit mind irigyek.
A nyitott ablakhoz érve még fél percig habozik,
aztán benéz, sőt be is nyúl! Elvesz onnan valamit.
Iszkol vissza társaihoz, markában a figura
vad, vicsorgó farkast formáz, fehéren villog foga.
Faggatják, van-e varázsüst, látott-e benn sok csodát,
ám ő tiszta, rendes helynek írja le a kis szobát.
Csalódottak. Nem ezért jött, nem ezt várta a banda.
Pajtásaik a faluban jót derülnek majd rajta -
a vasorrú helyett csupán öreg nénit
vorosrozsa66, 2018. október 31. szerda, 11:52
Első találkozás
játszott velem, nem mondott meséket,
csak olvasott, mintha egyéb se lenne
széles e földön. Úgy csalódtam benne.

Édesapám korholni kezdte érte.
Tegye le, édesanyám egyre kérte.
Betegséget és túlzást emlegettek.
,,Más való ilyen fiatal gyereknek!"
De nem fogott rajt, se szép szó, se semmi,
Nem akarta, nem akarta letenni.

Mindent hallottam, semmit nem értettem,
s öt éves fejjel akként segítettem
a nehéz dolgon, hogy egyszer titokban
fogtam a nagy fekete könyvet, fogtam,
s hogy a javíthatatlan meg ne lelje,
az ágy alá rejtettem biztos helyre.
De hamar sor került a nyomozásra.
Ki tette el? Édesapám nem látta.
Édesanyám ujjal sem érintette.
Búsan bújtam az ágy alá érette.
,,Hiszen ez szent könyv!" - hallgattam zavartan.
S úgy megdorgáltak, pedig jót akartam.

Ez volt az én első találkozásom
Isten könyvével. S most nincs semmi másom,
nagyobb örömöm, többet
kalmanpiroska, 2018. október 18. csütörtök, 11:13
Tóth Juli: A reményből építs
eredménye. Megbékélni a sorssal, önmagunkkal és az Istennel. Már gyerekfejjel is írogattam, aztán ezek mind a feledés homályába merültek.
Az életem úgy alakult, hogy bőven van időm írni.
Arany János szavai biztatnak:
,,Ha későn, ha csonkán, ha senkinek: írjad"


Tóth Juli
Reményből építs!


Szótlan árnyék: a múlt.
Homályos hétköznapok közt halad.
Mély csendben ülve felsikolt,
még néhány eltűnt, kósza gondolat.

Titokban hátad mögé lép, a remény.
S míg szívdobbanását hallgatod,
Emlékek összetört szilánkjaiból,
lelkednek építs, újból templomot!
Tóth Juli
A csend hídján


A csend hídján járok,
mögöttem emlékek,
előttem, álmok.

Hajnal fénye vár még,
nem sötét ború,
Mosolyokból
lilagondolatok, 2018. október 16. kedd, 13:07
1/61
Képek, videók
Biztosítótű.jpg
1vargaildyko
2010. január 03. vasárnap, 14:44
Trier, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:17
Lipcse, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
németország.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:55
Adóbevallás Németországba
anci-ani
2017. szeptember 04. hétfő, 15:55
Eltz kastély -Németország
pacsakute
2017. március 08. szerda, 19:47
Türkheim-Németország
margoboszi
2016. november 28. hétfő, 17:48
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
DE1VTM Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:09
DE1TVN Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:08
DC9ZP Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:08
DC3SW Németország
crse
2016. március 25. péntek, 08:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.