Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 04:07 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős bizottság alelnöke lett
A képviselő megválasztását követően hangsúlyozta: a globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él át, ezért a szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió (EP) döntéseiben.

Rámutatott, az uniónak biztosítania kell, hogy a globalizáció minden tagállamnak és az embereknek is előnyöket jelentsen, és hogy az európai gazdaság a nemzetközi piacon védelmet kapjon a tisztességtelen versennyel szemben. Tájékoztatása szerint munkája során a kis- és középvállalkozások (kkv-k) érdekeinek elősegítéséhez kíván hozzájárulni, hogy azok jobban kihasználhassák az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit - közölte.

Az Európai Parlament tájékoztatása szerint a 2007 óta európai parlamenti képviselő Winkler Gyula mellett további három magyar képviselőt választottak meg EP-bizottsági alelnöki posztokra.

Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 20:41
Az EP szigorúbb dömpingellenes szabályokat fogadott el az európai munkahelyek védelmében
Az Európai Unió a dömping megelőzése érdekében a világon elsőként követelné meg kereskedelmi partnereitől, hogy tartsák be a vonatkozó nemzetközi szociális és környezetvédelmi egyezményeket, amelyek célja az európai munkahelyek és cégek védelme a tisztességtelen versennyel szemben olyan országok esetében, amelyek erőteljesen avatkoznak be az európai gazdaság életébe.

A szabályozás új elemei figyelembe veszik, hogy a szociális és környezetvédelmi szabályok betartásának és annak elmaradásának milyen hatása van az exportáló ország áraira. Az Európai Bizottság ország- és iparági jelentéseket készít, az uniós cégek a dömpingre vonatkozó panaszbejelentésnél ezekre támaszkodhatnak. A szabályok értelmében segítséget kapnak a kisvállalkozások az ügymenetben, nem lesz extra teher a cégeken az eljárások során.

Az európai cégeknek főleg az acél- és alumíniumiparban, a kerékpárgyártásban, a napelemek, kerámiák, üveg-, papír- és cementáruk piacán kell mesterségesen alacsony árakat kínáló külföldi
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 14:43
GVH: ismét elérhető a versenykultúrát fejlesztő tanácsadás a vidéki irodahálózatban
fogyasztók információt kaphatnak a GVH hatáskörébe tartozó eljárásokról a verseny társadalmi elfogadottsága, valamint a vállalkozások jogkövető magatartásának előmozdítása érdekében is.

A GVH nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le az irodahálózat kiépítésére és működtetésére, amelynek nyertese a FOME - közölték.

A FOME 2015. március 23-ától egy évig látja el a fogyasztók tájékoztatását a gazdasági versennyel, a versenyjoggal, illetve a versenyjogi fogyasztóvédelemmel összefüggésben - tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám, megtévesztő reklám és üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása - a Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő irodákban.

A fogyasztóvédelmi civil szervezet jogi és közgazdasági végzettségű, a fogyasztóvédelem területén jártas szakemberei heti 20 órában várják az érdeklődő állampolgárokat térítésmentes, közérthető szakértői tanácsadással - hívta fel a figyelmet a GVH.

Az egyes irodák elérhetősége és az
velemenyezd, 2015. április 08. szerda, 14:32
Tanácsadó irodát nyitott öt nagyvárosban a versenyhivatal
A tájékoztatás szerint a hálózat létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése.

Az irodahálózat működtetésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) lett, akinek szakemberei év végéig heti 20 órában biztosítják a nyitva tartást és a térítésmentes, közérthető szakértői tanácsadást.

Az irodák fogadják és megválaszolják a fogyasztóktól a gazdasági versennyel, a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel - tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám - kapcsolatban postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton érkezőmegkereséseket és kérdéseket. A nem GVH illetékességű fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklődőket - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2014. július 11. péntek, 15:13
Az EP megszavazta az acélipar jövőjéről szóló Gyürk-előterjesztést
iparág versenyképessége között. Megállapította, az európai acélgyártás ösztönzése érdekében fontos előrelépést jelenthet az európai fenntarthatósági szabványok bevezetése és a fémhulladékból történő acélgyártás további ösztönzése.

Az Európai Parlament az elfogadott állásfoglalással erőteljesebb uniós fellépést sürget a nyersanyagokra és az acéltermékekre vonatkozó nemzetközi kereskedelmi korlátozások ellen. A dokumentum szerint fel kell venni a küzdelmet a harmadik országok által folytatott tisztességtelen versennyel szemben, a rendelkezésre álló kereskedelemvédelmi eszközök hatékonyabb felhasználásával.

A fideszes EP-delegációvezető felhívta a figyelmet arra, hogy az európai acélipar a világon egyedülálló kutatási bázissal rendelkezik, ezért a jövőben is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a kutatás-fejlesztésre és az innovációra. Az európai acélipar hosszú távú versenyképessége érdekében uniós pénzügyi forrásokkal és innovatív finanszírozási eszközökkel kell ösztönözni az alacsony
velemenyezd, 2014. február 04. kedd, 15:03
Az EP szakbizottsága megszavazta Gyürk András előterjesztését az uniós acélipar jövőjéről
éghajlatváltozással kapcsolatos szakpolitikai célok és az iparág versenyképessége között. Az európai acélgyártás védelme érdekében fontos előrelépést jelenthet az európai fenntarthatósági normák bevezetése és a fémhulladékból történő acélgyártás további ösztönzése - vélekedett.

A delegációvezető szerint Európának aktívabb szerepet kell vállalnia a nyersanyagokra és az acéltermékekre vonatkozó kereskedelmi korlátozások megszüntetésében, ezért fel kell venni a küzdelmet a harmadik országok által folytatott tisztességtelen versennyel szemben, a rendelkezésére álló megfelelő kereskedelemvédelmi eszközök hatékonyabb felhasználásával.

Gyürk András kiemelte: az uniós acélipar jövője szempontjából kiemelt hangsúlyt kell fektetni a kutatás-fejlesztésre és az innovációra, ezért uniós pénzügyi forrásokkal és innovatív finanszírozási eszközökkel kell ösztönözni az alacsony szén-dioxid-kibocsátású acélgyártási technológiák kifejlesztését.

Az előterjesztést várhatóan jövő februárban hagyja jóvá az Európai
velemenyezd, 2013. december 16. hétfő, 19:45
Képek, videók
képviselő fánk.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
Cs.m-i képviselők.jpg
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 18:28
Képviselő fánkok
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:20
Képviselő fánk
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:19
képviselő bér.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:32
képviselő fánk....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:44
képviselő fánk
zsula10
2011. március 09. szerda, 22:06
képviselők vagyonnyilatko
agica2004
2011. február 28. hétfő, 15:51
képviselő fánkom
zsula10
2011. február 09. szerda, 17:56
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Peking:nemzetközi repülőt
sanci81
2014. szeptember 06. szombat, 12:25
Nemzetközi Barátság Múzeu
sanci81
2014. június 27. péntek, 14:58
Címkék
uniós acélipar, Deutsch Tamás, Európai Parlament, európai munkahelyek, delegációvezető szerint, Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete, évig látja, dömping megelőzése, exportáló ország, egyes irodák, európai cégeknek, uniónak biztosítania, Európai Unió, illetékes szervekhez, globalizáció minden, vállalkozások jogkövető,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.