Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 01:27 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a vizsgált napszemüvegek
ajánlják azokat. A kategóriajelöléseket a napszemüvegen vagy a címkén kell feltüntetni.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta: az évről évre megismételt ellenőrzések eredménye, hogy ma már mind az olcsóbb, mind a drágább árkategóriába tartozó napszemüvegek megfelelnek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak. A fogyasztóvédelem továbbra is folyamatos ellenőrzésekkel, rendszeres jelenléttel szolgája a vásárlók biztonságát, és támogatja a tisztességes piaci magatartást - tette hozzá.

A tárca hangsúlyozza, az ITM idei fogyasztóvédelmi ellenőrzésének megnyugtató eredménye, hogy mindegyik napszemüveg UV-szűrése megfelelt a címkén vállalt UV400 vagy 100 százalék UV-szűrés értéknek: a termékek tehát nemcsak a kategóriájuk szerint előírt UV-szűrést teljesítik, hanem annál nagyobb mértékben szűrik a nap káros sugarait.

A vizsgált felnőtt napszemüvegek közül egy esetben fordult elő, hogy azt a gyártó 3-as kategóriába sorolta, azonban a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 09:41
Varga: több száz millió forint értékű piaci árut foglalt le a NAV a felderítő kutyák segítségével
elektronikus eljárásokat választják, például az e-szja-n keresztül idén 1,6 millió adóbevallás érkezett be a NAV-hoz, ami az előző évihez viszonyítva közel tízszázalékos emelkedés. A járvány idején különösen jól látszott, hogy mennyire jó irány volt az elektronikus szolgáltatások fejlesztése, hiszen sokan éltek ezekkel a lehetőségekkel - mondta.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a bevezetett elektronikus adózási eljárások is - például az ekáer, az online pénztárgép és az online számla - mind a tisztességes adózók számára kedvezőek.

A NAV a legmagasabb nemzetközi sztenderdeket figyelembe véve partnerként támogatja az adózókat, hogy jobban eligazodjanak az adózás kérdéseiben. A kormány álláspontja azonban nem változott abban, hogy az adóelkerülőkkel és jogsértőkkel szemben szigorúan kell fellépni - tette hozzá.

A pénzügyminiszter kiemelte, a bevezetett eljárások és szabálymódosítások eredményesek voltak, amit az Európai Bizottság is elismert, amikor tavaly azt publikálta, hogy 2017-ről 2018-ra
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 10:41
Adóügyi államtitkár: a kata csak a visszaélésék visszaszorításával tarthatja meg versenyképességét
meghaladják a 3 millió forintot. Lényeges, hogy a plusz terhet a nagy cégnek kell megfizetni, ez alól csak egyetlen kivétel van, ha a kisadózó kifizetője külföldi - közölte az államtitkár.

Elmondta, hogy jelentős piactisztító hatása lehet az intézkedésnek. Az adatszolgáltatási adatok alapján a tárca szakemberei kiszámolták, hogy csak a húsz legnagyobb "katás foglalkoztató" összességében 4700 olyan katást alkalmaz, akiknek évente több mint hárommillió forintot fizet ki. A költségvetést, illetve a tisztességes piaci szereplőket érő kár nagyságrendjét pedig jól jelzi, hogy az így kifizetett összeg eléri a 32 milliárd forintot.

A módosítási szabályok érintik a kapcsolt vállalkozási formát is. Jelenleg több nagyobb cég - visszaélve a kisvállalkozóknak létrehozott kedvező szabályokkal - úgy spórol a költségvetés és a tisztességes adófizetők kárára a közterheken, hogy a tulajdonosok katás vállalkozásaikon keresztül számláznak be a nagy cégnek, így pedig a kata szabályait kijátszva minimális közteherrel
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:31
Schanda: a vásárlók és a tisztességes piaci szereplők érdeke a szigorú fogyasztóvédelmi ellenőrzés
Schanda Tamás szerint általánosságban elmondható, hogy magas árazással vagy készlethiánnyal kapcsolatos problémákról sem érkeznek már bejelentések. Sok üzlet, amely a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések miatt nem tudott nyitva tartani, most akciókkal várja a vásárlókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kereskedők e téren is tisztességesen járnak el. Egy-egy apróbb problémával találkoztak ugyan az ellenőrök, de ezeket az adott üzletek orvosolták is, és kirívó jogsértés sehol nem történt - mondta az államtitkár.

Hozzátette, hogy a vírus elleni védekezés nemcsak a vásárlók szokásait változtatta meg, hanem sok esetben az üzletek gyakorlatát is. Hangsúlyozta, hogy mindig érdemes előre érdeklődni a változásokról. Van például olyan üzletlánc, amely most nem teszi lehetővé az ott kapható ruhák felpróbálását, de minden gond nélkül visszaveszik az árut - említette példaként.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a maszkokat kiemelt figyelemmel ellenőrzik a fogyasztóvédelem
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 07:11
ITM: júliustól emelkedik a szakképzésben oktatók bére
Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára hangsúlyozta: "a munkaerő-piaci igényekre rugalmasan reagáló és a fiatalok számára értékes, naprakész tudást biztosító szakképzési rendszer várja a tanulókat szeptembertől. A szakképzés megújításának fontos eleme a pedagógusok béremelése. Kiemelt cél, hogy osztrák mintára jobb és gyakorlatiasabb legyen a szakképzés, ennek feltétele, hogy az oktatók nagyobb megbecsülést kapjanak. A kormány ezért kiemelt bérezést biztosít a szakképzésben dolgozó 32 ezer pedagógusnak. 2020 júliusától átlagosan 30 százalékkal emelkedik az oktatók bére, ehhez a kormány éves szinten 35 milliárd forintot biztosít".

Mivel a vezetők látnak rá közvetlenül a munkavégzés minőségére, teljesítményalapú differenciálás alapján ők dönthetik el, hogy kinek mekkora emelés jár. A döntéseket a Szakképzési Innovációs Tanács munkacsoportja által összeállított oktatói értékelési rendszer támogatja. A
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 08:51
Krónika 6. rész (közlekedés,fogyasztóvédelem)
kockázatviselésben.

Azt nehezen hinném, hogy ebből a pályázatból a Volán kiszorulna - mondta, egyebek mellett a társaság jelentős és modernizált buszparkjára utalva, és erős megrendelői szervezetet ígért, amely határozottan fogalmazza meg az állam és az utazóközönség igényeit.Fogyasztóvédelmi törvényA fogyasztóvédelmi törvény általános vitájában Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára arról beszélt: a felügyeleti szerv hatáskörét a fogyasztók és a tisztességes kereskedők védelmében terjeszti ki a javaslat.

Utalt rá: jelenleg a fogyasztó és a vele közvetlen viszonyban lévő cég közötti folyamatok felügyeletére jogosult a hatóság, azzal, hogy a módosítás rögzíti az ellátási lánc fogalmát, minden abban részes társasággal szemben eljárás indítható.

Közlése szerint így gyorsabban, hatékonyabban lehet fellépni a tisztességtelen piaci magatartás ellen, hiszen most már nem csupán nyilatkoztathatja, de eljárás alá is vonhatja a hatóság a
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 17:07
Krónika 5. rész (kiskereskedelmi adó)
Jobbik: a multik ezermilliárdos nagyságrendben visznek ki Magyarországról pénztZ. Kárpát Dániel, a Jobbik vezérszónoka azt mondta: a nagy bevételű kereskedelmi láncok adóztatása ellen nincs kifogása, de nem érti miért engedik meg, hogy ezek a cégek ezermilliárdos nagyságrendben vigyenek ki tőkét az országból. Közteherviselésről ne beszéljen senki, hiszen ebből a szektorból ezermilliárdok mennek ki az országból adózatlanul, miközben a tisztességes adózó magyar kis- és közepes vállalkozások viszik a hátukon a magyar gazdaságot.

Úgy vélte: az elmúlt 30 évben a multiszektor olyan szintű kényeztetése zajlott Magyarországon, ami példátlan a régióban.

Azt firtatta: az új különadó az üzemanyag-kikereskedelemre milyen hatást gyakorolhat majd, illetve hogyan tudják azt kiterjeszteni a rossz minőségű termékeket áruló külföldi webshopokra.A KDNP támogatja a javaslatotHargitai János, a KDNP vezérszónoka egyetértett a javaslatban foglaltattak, felidézve, hogy korábban
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 14:31
Krónika 5. rész (Eximbank)
kívánatosnak, de a magyar piacon az export kiváltására alkalmas termékekre kellene koncentrálni. Hozzátette: a hazai piacon könnyebben meg lehet vívni másokkal a versenyt, mint a külpiacokon.

Elmondta, ingatlanbefektetéseknél is érdemes a magyar tulajdon arányát növelni.

Jobbik: állami bérlakásépítésre van szükség

Az ismételten felszólaló Z. Kárpát Dániel (Jobbik) kifogásolta, hogy a kormány nem reagált az ingatlanpiaci árrobbanásra, az elszabadult albérletpiacra, 2010 óta nem volt képes egy tisztességes Airbnb-szabályozást elfogadni.

Elmondta, a Jobbik állami hátterű bérlakásépítési programot szorgalmaz, amelyben a lakásokat a piacinál jóval alacsonyabb áron kellene kiadni. Szerinte egy évtizeden belül a kínálati oldal szélesítésével tudnák elérni az árcsökkenést. Hiányolta, hogy a kormánynak nincsenek javaslatai az egyszerű magyar emberek tipikus problémáira. Szorgalmazta, hogy a multicégeknél legyen elbocsátási tilalom, valamint hogy vonják be a bankrendszert a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 13:53
Együttműködik az ÁSZ és a versenyhivatal
Ehhez az együttműködéshez most csatlakozási szándékát jelezte a GVH is.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke munkamegbeszélést tartott Rigó Csaba Balázzsal, aki 2020. április 15-i hatállyal vette át a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetését. Az egyeztetésen az ÁSZ és a GVH közötti jövőbeni együttműködési lehetőségekről és kölcsönös tudásmegosztásról esett szó.

Domokos László rámutatott: az ÁSZ számos elemzése érinti a GVH alaptevékenységéhez tartozó területeket, mint például a tisztességes piaci versenyt, vagy a különböző piaci szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók védelmét. Mint mondta: az ÁSZ a törvényben előírt tanácsadó tevékenysége keretében széleskörű tudásmegosztó tevékenységet végez, amelynek célja a közpénzügyi helyzet javítása, illetve az állampolgároknak szolgáltatásokat nyújtó közszolgáltatásokat biztosító rendszerek fejlesztése.

Rigó Csaba Balázs - aki eddig a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt - elmondta: a GVH elnökekéntaz állampolgárok fogyasztói jólétének
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 08:20
Koronavírus - Agrárminiszter: nyissák ki a bezárt piacokat!
embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen, a tumultust elkerülve tudjuk biztosítani az árukhoz való folyamatos hozzáférést - indokolta kérését a miniszter.

Hozzátette: ezzel letörhetők a kiugró áremelkedések és a pánik okozta ársokk, könnyebbé válik a tisztességes piaci viszonyok fenntartása, az üzleti szabályok betartatása.

Nagy István utalt arra, hogy egyre több információt kap piacbezárásokról a veszélyhelyzettel összefüggésben, de úgy gondolja, a bezárás nem jó döntés. Már csak azért sem, mert a piac a helyi gazdaság motorja, a zárva tartás következtében a termelők - akik közül hetek óta sokan a húsvétra vagy a palántaszezonra készültek - tönkremennek.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról beszélt, hogy a kaposvári piac nyitva van és nyitva
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:42
Koronavírus - Minden piaci szereplőt etikus magatartásra szólít fel az Agrárkamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményébenleszögezte, arra törekszik, hogy a vészhelyzetben is aktívan működjön közre a rendezett piaci viszonyok fenntartásában, és tevékenységével segítse a tisztességes piaci szereplőket. Ennek érdekében hozta létre korábban a megyei és az országos etikai bizottsági rendszerét. Az etikai bizottság olyan helyzetekben tud segíteni, amelyek még jogszabályokba nem ütköznek, de üzleti szempontból etikátlanok: így például az indokolatlan áremelés vagy az áruk visszatartása - írták.

Az agrárkamara mintegy 400 ezer tagja - mezőgazdaságban, élelmiszer-előállításban, -feldolgozásban, -nagykereskedelemben tevékenykedők - az általuk etikátlannak vélt magatartások, illetve vitás kérdéseik rendezésében is kereshetik a kamara etikai bizottságát, a orszagosetikaibizottsag@nak.hu e-mail címen vagy közvetlenül a NAK megyei szervezetét - közölték.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:23
Tej Terméktanács: meghosszabbították az egyes tejtermékekre vonatkozó piaci jelentés hatályát
Közleményük szerint ez valamennyi Magyarország területén működő tejfeldolgozó, tejtermelő, nagykereskedő és kiskereskedő cégre vonatkozik, amelyek immár 3 éve kötelesek piaci jelentést adni.

A terméktanács az MTI érdeklődésére közölte, hogy a jelentéstételt a nagykereskedők tevékenységének monitorozása, a szakmai önszabályozás, valamint a gyanúsan olcsó importtejek visszaszorítása érdekében kezdeményezték.

A rendszer a várakozásuknak megfelelően teljesített, ezért javasolták annak folytatását.

A Tej Terméktanács ezt a rendszert a tisztességes és etikus kereskedelmet, tejtermelést és tejfeldolgozást folytató vállalkozások védelme, a hatóságok ellenőrzési munkájának segítése és az ágazati stratégiai döntéseket támogató adatbázis fenntartása érdekében kívánja működtetni a jövőben is.

Az adatokat havonta frissítik, azok 14-16 tejtermékről adnak tájékoztatást, mint a fogyasztói tej, tejszín, tejpor, vaj, sajt és túró, valamint savanyított tejtermékek.
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 21:03
1/27
Képek, videók
Napszemüveges png fiú
eva6
2017. június 11. vasárnap, 17:10
napszemuveges_kisfiu.p ng
zskadi
2016. február 27. szombat, 10:50
Napszemüvegen át.jpg
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 21:55
napszemüveges nő
eva6
2014. augusztus 23. szombat, 15:58
NAPSZEMŰVEGES-NAPOCSKA .gi
1951anna
2014. március 28. péntek, 01:01
napszemuveges_kisfiu.p ng
cady89
2013. december 06. péntek, 11:43
napszemüveges baba
eva6
2013. június 20. csütörtök, 16:31
napszemüveges
eva6
2013. április 12. péntek, 21:51
napszemüveges bagoly.jpg
jpiros
2012. június 12. kedd, 15:01
napszemüveges cica.jpg
jpiros
2012. április 17. kedd, 08:45
spam szűrés
faciendum
2007. augusztus 31. péntek, 11:51
Tanúsítvány MEGFELELT.j
ujlakimisi
2010. március 05. péntek, 19:38
Keszthelyi Festetics Imre
topo
2014. szeptember 01. hétfő, 20:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.