Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:28 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hagymaleves sült-sajthabbal
hozzáadtam a zsemle kockákat is. Néhányszor átkavartam, felöntöttem 2,5 l marhahús lével (lehet zöldség vagy más húslé is, akár leveskockából készítve). Addig főztem, amíg a zsemle teljesen szét nem ázott benne. Sóval és fehérborssal ízesítettem.

Közben elkészítettem a sajthabot:
10 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajtot reszeltem. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan belekevertem a sajtokat.

Amikor a leves elkészült, átöntöttem egy tűzálló tálba és a sajthabot a tetejére halmoztam kanállal.
Forró sütőbe tettem és addig sütöttem, amíg a hab szép színt nem kapott.

Melegen tálaltam és frissen készült pirítós kenyeret kínáltam hozzá.

Gyorsan elkészül és az immunrendszerünk is hálás lesz érte, mi pedig egy csodás ízzel leszünk gazdagabbak! Ez a mennyiség 6-8 személy részére tökéletesen elegendő.

suzymama, 2018. december 08. szombat, 13:38
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár Karácsonykor is!


Ünnepi alkalmakra egy kis finomság, mikor szeretnéd valamivel meglepni a szeretteid, próbáld ki.

Bal oldali, baconös csirkemell:

1 kg apróra felkockázott csirkemell,
15 dkg reszelt sajt,
só,
bors,
kevés aprított petrezselyemzöld,
3evőkanál liszt,
450 g-os tejföl,
2 egész tojás,
kicsi vaj a forma kikenéshez.

Elkészítés:

Baloldal: A tejfölt, tojást, sajtot, lisztet, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük, egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra.
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:43
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sült burgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:30
Krumplis kosárka hússal töltve
Hozzávalók
4-5 db közepes méretű burgonya
1-2 ek liszt
300 g darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek főtt rizs
2 db tojás
100 g reszelt sajt
só, bors, petrezselyem
A sós vízben megfőzött burgonyát törjük át, keverjük össze 1 felvert tojással, 5 dkg sajttal, a liszttel és pici vajjal.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük és keverjük össze a rizzsel, 1 db tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és fűszerezzük ízlés szerint.

Olajozzuk ki vékonyan a kosárka formákat (fém vagy szilikon) és nedves kézzel, óvatosan nyomkodjuk a krumplis keveréket az aljára, oldalára.

Töltsük meg őket a húsos keverékkel, a tetejére szórjuk rá a maradék sajtot és süssük 190 °C-on 35-40 percig.

Forrás: http://slivkoed.ru/recept/Tefteli-v-kartofelnih-korzinochkah/32051 /
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:14
Kefires kiflik
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
70 dkg finomliszt
2 db tojás
175 g kefir
1 dl napraforgó olaj
6 dkg cukor
só ízlés szerint
1.5 dl tej (langyos)
5 dkg élesztő
A krémhez
25 dkg margarin
3 dkg só
A kenéshez
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (kevés reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk.
A margarint habosra keverjük a sóval.
4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
Ugyanígy elkészítjük a másik felét.
Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, és megsütjük.
Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
sütési
koszegimarika, 2018. szeptember 04. kedd, 06:45
Sajtos,sonkás tölcsérek
dagasztunk, akkor valószínűleg nem is kell helyette több folyadék, ha erősebb géppel dolgozunk, akkor szükség lehetpluszban egy kevés tejre vagy vízre.

Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket:

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj
2 szál újhagyma
maradék sonka
maradék kolbász
fél kápia paprika
maradék sajt (nekem most sárga cheddar volt)
1 ek. liszt
fél csésze tej
só, bors
reszelt saj

Tetejére:

1 felvert tojás
szezámmag

Serpenyőben megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, a kockára vágott sonkát és a finomra aprított kápia paprikát. Csak 1-2 percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több borssal. Alaposan
nanoka72, 2018. szeptember 03. hétfő, 05:36
Töltött gomba
Töltött gomba

Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

16 db nagyobb gomba
10 dkg vöröshagyma
2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
1 csomag petrezselyem zöld
1 evőkanál olaj
15 dkg félzsíros sajt reszelve
1,5 dl tejföl 12 %-os
őrölt bors
konyhasó
A recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul.
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:19
Berényi szelet beréttel
3 teáskanál őrölt paprika, fél dl étolaj. A beréthez: 10 db közepes nagyságú burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, fél dl étolaj, 5 púpos evőkanál liszt, két és fél dl tej.
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába. Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára ráöntjük, és amennyiben mindkét sütőedényünk elfér egymás mellett, akkor a hússal együtt kb. 30 perc alatt
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:26
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
felöntjük vízzel és körülbelül 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig pároljuk. kis darabokban elhelyezzük rajta a sajtot és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges, tejszínes csirkére. Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel.

TÚRÓS-SZILVÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej, kevés vaj,
Tetejére: 10-12 db szilva felezve, 2-3 evőkanál szilvalekvár, kevés fahéj

Egy pitesütő formát kivajazunk. A tojásokat a kétféle cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a túrót és a lisztet. Ezt a masszát a piteformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ezután kivesszük, rákenjük a tetejére a szilvalekvárt és elrendezzük rajta a szilvát, végül megszórjuk kevés fahéjjal és 15 percig visszatoljuk a sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert csak akkor lehet
lizawolf, 2018. augusztus 05. vasárnap, 12:56
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
🙂

Hozzávalók:

- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)

+ sajt a tetejére (vagy köménymag, szezámmag)

1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
Jó tanács: a tojásokat előzőleg verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá. A vajat és a zsírt vagy vegyük ki a hűtőből
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Füstölt sajtos, burgonyás kocka
Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
12,5 dkg vaj
3 evőkanál főtt, áttört burgonya
1 tojás
1,5 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a sajtot, a burgonyát, elmorzsoljuk bennük a vajat. Kis mélyedést készítünk a közepére, ide adagoljuk a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk; ha nagyon ragad, szórunk még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a kívánt vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal. Éles késsel 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk. További 1/2 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára
bkisseva, 2018. július 25. szerda, 08:11
Sajtos muffin
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej

Töltelék:

10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére:

felvert tojás
szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.

A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert
suzymama, 2018. július 24. kedd, 14:48
1/248
Képek, videók
sült gesztenye1028.jpg
maroka
2018. október 28. vasárnap, 15:02
Sült csirkecomb
irmus
2018. július 11. szerda, 06:59
Sült kolbász
irmus
2018. május 29. kedd, 15:57
Sűlthús
irmus
2018. május 29. kedd, 15:56
Mics - Sült kolbász
irmus
2018. május 29. kedd, 15:55
sult_edesburgonya.jpg
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 10:09
Zsebes karaj vele sült kr
irmus
2018. május 10. csütörtök, 16:35
Rántott csirkemell, sült
irmus
2018. május 10. csütörtök, 16:34
Rántott csirkemell sült
irmus
2018. május 10. csütörtök, 16:34
Sült cékla .jpg
pacsakute
2018. március 18. vasárnap, 13:01
Hagymaleves
irmus
2017. július 08. szombat, 16:48
Hagymaleves sajttal
irmus
2015. március 07. szombat, 17:44
33765_francia-hagymale ves
feviroza
2015. január 02. péntek, 12:03
török par. hagymaleves
ibolya58
2014. október 19. vasárnap, 10:51
hagymaleves-800x600-58 30.
kismarton55
2013. július 30. kedd, 13:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.