Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 08:37 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Málnás-túrós habos torta
Málnás-túrós habos torta


Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg margarin
0,5 dl joghurt
6 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
pici só
A túrótöltelékhez:
25 dkg túró
1 marék arany mazsola
3 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél csomag főzős vaníliás pudingpor
A tetejére:
20 dkg málna (fagyasztott)
3 tojás fehérje
7 dkg porcukor
pici ecet


Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a tésztát elősütöm 10 perc alatt.

Ezután az
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 19:08
Ropogós sajtos csigák
Hozzávalók:

A tésztához :
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 kávéskanál sütőpor
4 kávéskanál só
2 tojás sárgája
2 dl tejföl

A töltelékhez:
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg sütőmargarin
2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. július 11. szerda, 15:01
Vajdasági sós
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
80 dkg finomliszt
1 dl napraforgó olaj
1 ek cukor
0.5 l tej (langyos)
5 dkg élesztő
A töltelékhez
25 dkg margarin (lágy)
3 db tojássárgája
1 ek só
A tetejére
1 db tojás
20 dkg sajt (reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk.
Forró sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Atkáriné Terike receptje
suzymama, 2018. július 05. csütörtök, 20:00
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
Sutöporos turos pogacsa

Hozzavalok:
25dkg liszt, 25dkg turo, 25dkg margarin, 1,5tk so, 0,5cs sutöpor, 1db tojas, +a keneshez 1db tojas

Elkeszites:
A tesztahoz valokat összegyurjuk, alaposan eldolgozzuk egymassal. Egy sutölapot kibelelunk sutöpapirral. A tesztat kb.2cm vastagra nyujtjuk, majd apro pogacsakat szaggatunk. A sutöpapirral belelt sutölemezre tesszuk öket, nem tul közel egymashoz, mert sutes közben szepen megnönek majd. tetejuket megkenjuk felvert tojassal, esetleg megszorhatjuk reszelt sajttal, vagy kömennymaggal is. 180C-fokos sutöbe tesszuk,szep pirosra sutjuk. Keszulhet juhturoval is.

Kelt turos pogacsa

Hozzavalok:
50dkg liszt, 10dkg margarin, 5dkg elesztö, keves tej, 1kk cukor, 2tk so, 2-3ek tejföl, 50dkg tehenturo, 1db tojas, keveske tej/kb 0,5dl/.

Elkeszites:
A lisztet a margarinnal, a soval es a turoval elmorzsoljuk. Az elesztöt az enyhen meglangyositott tejben a cukor hozzaadasa mellett felfuttatjuk. Ha az
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 13:02
Japán naspolya sütemény
Hozzávalók:

24 cm átmérőjű süteményforma
kb.1/2 kg megfelezett és kimagozott japán naspolya (seszek),
2 evőkanál vaj vagy margarin

Tésztához

400 g (3 csésze) önkelő liszt
1/2 csésze (100 g) cukor
100 g vaj (vagy margarin)
2 tojás
1 csésze (240 ml) tejszín

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megkenjük a serpenyőt vajjal vagy margarinnal.
Egyenletes masszává keverjük a tésztához valókat - konyhai robotgéppel, mixerrel, vagy kézzel/kanállal. Fontos, hogy a lehető legkisebb mértékben dolgozzuk meg, mert a túlzott keverés elrontja a sütemény szellősségét, könnyedségét.
Felolvasztunk a tepsiben 2 evőkanálnyi vajat (vagy margarint), hozzáadjuk a félbevágott japán naspolyákat és alacsony lángon 2-3 percig pirítjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is további 2-3 percig sütjük.
A vágott oldalukkal felfelé elrendezzük a japán naspolyát a süteményformában.
Nyomózsákba tesszük a
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 11:54
Húsvéti kocka
Húsvéti kocka

Hozzávalók

Tészta

8 db tojás
20 dkg cukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 evőkanál kakaó

Krém

6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

Máz a tetejére

10 dkg Rama
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál cukor


Elkészítése:

1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.

2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel.

3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt,
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:13
Tűzoltó szelet
Tűzoltó szelet

Az egyik kolléganőmtől kaptam a receptet, és rögtön el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához
15 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 db tojás
A krémhez
850 g meggybefőtt (magozott)
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
1 csipet fahéj
2 dl víz
A morzsához
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
6 dkg margarin
1 kk fahéj (őrölt)
A tetejére
4 dl hulala


elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.
A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A levet felfogjuk!
A krémhez a pudingot, a cukorral, csipet fahéjjal felfőzzük 8 dl meggylében (1 ü meggybefőttlé + víz keveréke).
A krémet még forrón a
vorosrozsa66, 2018. március 24. szombat, 18:02
Lédús sütemény meggyel
Lédús sütemény meggyel

1 üveg meggybefőtt

Tészta:
1 csésze = 150 ml
3 csésze liszt
1 cs. sütőpor
2 csésze cukor
1 cs omag citromhéj
4 tojás
1 csésze olaj
1 csésze Fanta vad málna
A meggyet szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
A tésztához valókat egy jól záródó edénybe tesszük és összerázzuk. Fakanállal elkeverjük. Sütőtepsibe kenjük (11x30, kikent), a meggyet elosztjuk rajta.
Gázsütőben: előmelegítés nélkül, 2-3-as fokozat
Légkeveréses sütő: előmelegítés nélkül, kb. 160 fok

NLCafe
bkisseva, 2018. február 15. csütörtök, 13:57
Meggyes mákos szelet
Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Tallóztam
Horthy-pogácsa

A változó időkben az uralkodó/kormányzó családja időnként vendégül látta az "arra érdemes környékbeli notabilitásokat". Ezeknek az ünnepségeknek nem tudott ellenállni a Horthy család sem, amely a Miklós- vagy Magdolna-napi vendégségeken tálalta az elmaradhatatlan finomságot, a Horthy-pogácsát.

Hozzávalók

35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, kevés tej; a töltelékhez: 15 dkg dió, 15 dkg cukor, 5 dkg csokoládépor, őrölt fahéj, reszelt citromhéj, ízlés szerint rum, 2 tojás habja.

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk és megfelelően kidolgozzuk, majd elosztjuk a masszát két cipóra, s legalább fél óráig pihenni hagyjuk. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez a nagyon apróra vágott vagy darált diót, a csokoládéport, cukrot, fahéjat, citromhéjat, rumot és a tojások kemény habját alaposan elkeverjük, majd vizes kés segítségével a vékonyra kinyújtott tésztára kenjük. Ezután bejgliszerűen felcsavarjuk, jó
horvathnemagdi, 2017. december 31. vasárnap, 17:22
Sajtos ropogós
Hozzávalók:

A tésztához :

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál sütőpor

4 kávéskanál só

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

A töltelékhez:

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg sütőmargarin

2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Ha egymás után sütjük ki a csigákat, a tepsit elég az első adag sütésekor bezsírozni. Sok lesz belőle.
bkisseva, 2017. december 13. szerda, 14:55
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
1/67
Képek, videók
malnas-turos-habos-tor ta.
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 19:07
málnás turós szelet.jpg
zsokica45
2015. június 16. kedd, 11:13
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
Illatos túrós tortaformáb
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:39
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
Fagyasztott mártások
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:14
Fagyasztott paprikacsutka
miday
2009. szeptember 23. szerda, 19:26
fagyasztott húsos táskák
sprint
2008. január 29. kedd, 14:30
fagyasztott kenyér
szeva2
2007. november 05. hétfő, 10:56
Címkék
sütőt előmelegítem, egyik kolléganőmtől, reszelt csokoládét, elmaradhatatlan finomságot, másik feléhez, sütemény szellősségét, meggyet szűrőbe, habot nyomózsákba, serpenyőt vajjal, vékony réteg, lecsöpögtetett meggyet, tojások kemény, vágott oldalukkal, változó időkben, vaníliás cukrot, töltelékhez habosra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.